Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Szilvexter avatar
Gondom az lenne hogy mikor kapcsolom be a gépem a proci hangosan zúg, de csak míg megjelenik a tálca, vlmi magyarázatot tudtok?
0
0
0
0
pomrum avatar
Cooley írta:
GPU-Z, GPU-Z, GPU-Z, a biosban(alaplaponként változó, hogy pontosan hol, de könnyű megtalálni), valamint nem fog meglátszani, ha van az integrált videokártyának támogatása gpu-s gyorsításra pl filmezésnél. Próbáltam röviden, és a lehető legegyszerűbben fogalmazni. 😜
Igen ezek a felsorot progik jók erre a célra, de ha agyon kezdő az illető akkor ajánlom az everest utód Aida64 Extreme Edition progit.
0
0
0
0
Cooley avatar
GPU-Z, GPU-Z, GPU-Z, a biosban(alaplaponként változó, hogy pontosan hol, de könnyű megtalálni), valamint nem fog meglátszani, ha van az integrált videokártyának támogatása gpu-s gyorsításra pl filmezésnél. Próbáltam röviden, és a lehető legegyszerűbben fogalmazni. 😜
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Üdv.
Lehet hogy buta kérdés lesz, de én nem tudom.
Feltöltöttem egy gépet a Gépeim oldalra, viszont nincs videókártyám. Azt szeretném kérdezni hogy egy integrált vga-nak mennyi a gpu és a memória órajele, ha egyáltalán van neki olyan. Milyen verzójú Pixel-Shader-rel rendelkezik, melyik DirectX verziót támogatja? Az alaplapi integrált videóchipet hogyan tudom letiltani ha mégis vennék a gépbe alaplapot? Ha nem játékra fogom használni akkor észrevehető lesz-e a videókártya hiánya? (Gépeim oldalon az Internetre szánt gép miatt kérdeztem ennyi mindent)
0
0
0
0
pomrum avatar
Cooley írta:
Kényes kérdés. Attól függ, hogy melyik modul milyen. Ha a 2x1gb is és a 2x2gb modul is azonos, akkor működni fog a dual channel. Viszont ha valamelyik modulpár gyengébb a másiknál, akkor vissza kell fogni arra a szintre az erősebbet. De ha a 2 2gb-os modult külön veszed, előfordulhat, hogy nem lesznek képesek dual channelben működni, meg szvsz amúgy sincs szükséged/szükség abba a gépbe 4gb-nál többre. Azaz szerintem a 2x1gb-ot vedd. 😀
Ha külömböznek a ramok (sebességben vagy méretükben) akkor ritkán megy a dual channel, persze ez komolyabb alaplapoknál nem gond mert az tudja kezelni az asszinkronos dualchanel módot. Persze ebben az esetben a kissebb sebességen fog müködni a rendszer.
0
0
0
0
pomrum avatar
Cooley írta:
Kényes kérdés. Attól függ, hogy melyik modul milyen. Ha a 2x1gb is és a 2x2gb modul is azonos, akkor működni fog a dual channel. Viszont ha valamelyik modulpár gyengébb a másiknál, akkor vissza kell fogni arra a szintre az erősebbet. De ha a 2 2gb-os modult külön veszed, előfordulhat, hogy nem lesznek képesek dual channelben működni, meg szvsz amúgy sincs szükséged/szükség abba a gépbe 4gb-nál többre. Azaz szerintem a 2x1gb-ot vedd. 😀
Ha külömböznek a ramok (sebességben vagy méretükben) akkor ritkán megy a dual channel, persze ez komolyabb alaplapoknál nem gond mert az tudja kezelni az asszinkronos dualchanel módot. Persze ebben az esetben a kissebb sebességen fog müködni a rendszer.
0
0
0
0
Cooley avatar
0
0
0
0
kozig avatar
Sziasztok!

Szeretnék RAM-opt venni és ezért a ti segítségeteket kérem.
Na már most nekem van 2x1gb ramom (ddr2 800mhz) és még van 2 slot
1. lehetőség: Veszek még 2x1 gb ramot, és akkor ujra dualba lesznek
2. lehetőség: vezsek 1x2gb ramot, csak azt nem tudom ha utána megint veszek bele ugyanennyit, akkor dualba lesznek?(lehet h hülyeséget kérdeztem )

Szerintetek melyik lehetőség jobb?
0
0
0
0
Feki1991 avatar
davidegp9999 írta:
Hogy tudnám a ház ventilátorának fordulatszámát szabályozni???

Ha 4 kábeles akkor szoftveresen ha 3/2 akkor ellenállással.
0
0
0
0
davidegp9999 avatar
Hogy tudnám a ház ventilátorának fordulatszámát szabályozni???
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
most már megadtam a gépem adatait.NÉZD MEG légyszi
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
nincs megadva géped, azért bocsátkoztam feltételezésekbe
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
pl a full hd-t?
Megnézted a gépem?
Szerinted bírni a full hd-t?
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
az úgy okés lesz, csak ha mondjuk játszani akarsz, akkor nem biztos h azt a felbontást, ami élvezhetően néz ki a TV-n, byrni fogja a géped
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
én úgy akarom csinálni hogy a dvi-t bedugom a videókártyába és a hdmi-t a tv-be.
0
0
0
0
Cooley avatar
Ha a TV-n van hdmi vagy dvi csati, akkor igen mindkét kérdésedre. 😀
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
és ez ugye arra szolgál hogy összekötöm a gépet és a tv-t és ugyanazt látom a tv-n mint a gépen hd minőségbe?
és a videókártyával kell összekötni a tv-t?
0
0
0
0
thug85 avatar
TripplaXXX2 írta:
Thug:
Tudsz nekem adni olyan oldalt ahonnan meglehet rendelni?

[LINK]

Válogass!
Ezek 10 méteresek!
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
Thug:
Tudsz nekem adni olyan oldalt ahonnan meglehet rendelni?
0
0
0
0
madchief avatar
Mezei-vill 2MB le 4MB fel 😆 ezt írja a speedteszt
és az anyagiakat nem tom....
És háát anyáék nem hiszem h engedni fogják még a gépújítás is kérdéses
0
0
0
0
thug85 avatar
madchief írta:
Köszi thug!😀
Bár anyáék úgyse engedik az új netet mert szeptemberbe úgyis megyek koliba 😆

Miért, most milyen netetek van, és mennyit fizettek érte?
Szeptember még nagyon messze van, én simán kirimánkodnám a helyedben!😆
0
0
0
0
madchief avatar
Köszi thug!😀
Bár anyáék úgyse engedik az új netet mert szeptemberbe úgyis megyek koliba 😆
0
0
0
0
thug85 avatar
Én a UPC Fiber Power 15 megás netről szeretnék kérdezni.
Azt írják 3e HUF a havidíj.Ez fix vagy majd később változni fog???

Madchief:
Mivel a honlapon semmi nem írja, hogy ez csak időszaki kedvezmény lenne, így ha aláírsz egy 1 éves hűségidőre, akkor 1 évig biztosan nem fog változni!
De ezt a UPC-től kell kérdezni! Nem kell tőlük félni, én a T-Home ügyfélszámát rendszeresen felhívom, ha valami nem tiszta, és mindenre választ kapok!

Heló!
Azt szeretném kérdezni hogy dvi hdmi kábelból létezik 8m-es ?

TripplaXXX2: Még 15 méteres is van!
0
0
0
0
madchief avatar
Én a UPC Fiber Power 15 megás netről szeretnék kérdezni.
Azt írják 3e HUF a havidíj.Ez fix vagy majd később változni fog???
0
0
0
0
Cooley avatar
Le. Kb. az összes torrent oldalról. 😀
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sajna ettől tartottam hogy, ezt fogjátok válaszolni. Valahonnan le tudom tölteni a Win7 olyan verzióját amivel regisztráció nélkül lehet internetezni.
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
Heló!
Azt szeretném kérdezni hogy dvi hdmi kábelból létezik 8m-es ?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
zsolty87 írta:
Sziasztok.
32 bites Windows Vista Home Edition van a gépemen (laptop), és van hozzá gyárilag 1024 MB ramom, amiből felismer 1013, és amikor csak netezek a gépen akkor is felhasznál több mint 800 megát. Miért kell neki ennyi memória?

A vistanak rettentő sok memória kell! Inkább egy win7 alapabb verziót rakj fel annak valamivel kevesebb kell!
0
0
0
0
Osynho avatar
Egyrészt mert Vista (😃😉, másrészt meg gondolom integrált vga-d van és az a rendszermemóriából csippenti le a maga részét.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok.
32 bites Windows Vista Home Edition van a gépemen (laptop), és van hozzá gyárilag 1024 MB ramom, amiből felismer 1013, és amikor csak netezek a gépen akkor is felhasznál több mint 800 megát. Miért kell neki ennyi memória?
0
0
0
0
Osynho avatar
azbizony írta:
Azt szeretném kérdezni hogy még most is procilimitem van így hogy 3Ghz-s a procim? E2220 3Ghz meg 4770 850/3400

Miért nem teszteled le? 😃
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Tony1223 írta: Valaki besegítene abban hogy a gépháznál miért 10.000 az egyik és 5.000 a másik?

Nézzük:
Nagyság, igen ez lehet, de nemtudom... az én szememben az összes gép ugyanakkora, nem mindegy hogy mekkora a gépház? Akkora az összes hogy csomó hely van, nem tudom elképzelni hogy nem fér bele amit vettem.

Illetve, lehet úgy összerakni gépet hogy nincs ház? ^^?

a diferenci lehet az hogy melyik ház hogyan hüt...vagy hogy mennyi ventilátor hely van...mennyi fiók, sok minden különbözhet... de a felsö kategorában a hütés és a hely, vagyis hogy mekkora egy ház, pl egy szar mercuriba nem fér be egy hd 5870...de egy cooler masterbe igen!
0
0
0
0
azbizony avatar
Azt szeretném kérdezni hogy még most is procilimitem van így hogy 3Ghz-s a procim? E2220 3Ghz meg 4770 850/3400
0
0
0
0
no avatar
sziasztok
az lenne a kérdésem hogy miért omlik össze videonézés közbe az ati driver illetve az adobe flash player?
0
0
0
0
cseszka avatar
Vagy csak levágni a cstlakozást ás egy 4.5 v elemmel müködtetni.Ha lemerül teszed be a másikat.😆
0
0
0
0
no avatar
sziasztok
az lenne a kérdésem hogy miért omlik össze videonézés közbe az ati driver?
0
0
0
0
Osynho avatar
A molex kábeleinek átkötésével simán lehet 5 il 7V-ot "létrehozni"
[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
DarthRoni avatar
szerintetek az mitől lehet, hogy van egy Genius Soundmaker 5.1 hangkártyám. és bármit csinálok, nem ismeri fel a gépem...
1db PCI slotom van, apu gépében meg az egyik PCI slotban felismeri, a másikban nem, lécci segítsetek,
az alaplapom PCI slotja lehet a rossz? nagyon remélem h nem :S

lécci help, köszi előre is
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Hát, akkor nincs rá megoldás mivel régi gép gondolom 2 kábeles jobb esetben 3 (olvasás) de biztos nem 4 (állítható) kábeles a venti vagyis ellenállás nélkül lehetetlen módosítani a fordulatot.
0
0
0
0
thug85 avatar
Zsolti: Igen, a megfelelő helyen van!

Feki: Nem igazán tervezek semmi kisegítő eszközt beszerezni, egy kölcsöngépet használok, amit akaratlanul is az igényeimhez igazítok! Kicsit zavar, hogy fölöslegesen teper a procihűtő, mikor a processzor nem is dolgozik! Gondoltam hátha csak valami beállítási gond!
0
0
0
0
Feki1991 avatar
thug85 írta:
Intel procik ventilátorát miként tudom beszabályozni, hogy ne pörögjön fölöslegesen?
Intel procik terén nem vagyok otthon!

Egy illyen ellenállásnak a segítségével a venti nem 12V-ot hanem csak 5-öt kap s ezáltal kb 30%-al redukálódik a fordulata.
https://ipon.hu/_userfiles/Image/joker/hirek/2010/0907/zalman-zm-fx-fdb-3.jpg
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
A ventilátor tápkábelje a cpu-nak szánt csatlakozó helybe van bedugva?
0
0
0
0
thug85 avatar
berki_zsolt írta:
JAn88: Hiába keresel progikat, annak a megmérésére egy hasonló műszer kell, mint ami nálam van, teljesítmény mérő! 😂

Thug85: Nekem a 7-8 éves Inteles procimon alapból automatán forgott a ventilátor. 😜
Hát ez is egy ősrégi Intel proci, de ezen pörög ha kell, ha nem!
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
JAn88: Hiába keresel progikat, annak a megmérésére egy hasonló műszer kell, mint ami nálam van, teljesítmény mérő! 😂

Thug85: Nekem a 7-8 éves Inteles procimon alapból automatán forgott a ventilátor. 😜
0
0
0
0
thug85 avatar
Intel procik ventilátorát miként tudom beszabályozni, hogy ne pörögjön fölöslegesen?
Intel procik terén nem vagyok otthon!
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
nem mert ahhoz műszer kell! De egy winyó durván 10W ot fogyaszt egy ram meg még kevesebbet!
0
0
0
0
azbizony avatar
berki_zsolt írta:
Itt egy teszt: [LINK]

Van egy olyan sanda gyanúm, hogy nagyobb a Q8400 FSb-je, mint a Q6600-é, ezért jobb valamivel a kisebb L2 méret ellenére is.... 😀

Hát igen a Q6600 nak 1066 a Q8300 nak meg a 400 nak már 1333 😃
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Itt egy teszt: [LINK]

Van egy olyan sanda gyanúm, hogy nagyobb a Q8400 FSb-je, mint a Q6600-é, ezért jobb valamivel a kisebb L2 méret ellenére is.... 😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció