Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
tibor560sec avatar
sunny474 írta:
4GB DDR III 1600Mhz....Futtattam elemzést és aztírja h a vinyó 3%-a töredezett.Mindenesetre megpróbálom a töredezettségmentesítést,esetleg hibaellenőrzés a lemezen,futtassak?

Megnéztem a gépedet (Gamer) ... 😉
Szóval azért ekkora teljesítménnyel kéne produkálnia ...
Vagy az is lehet , hogy pont a fake gameket szedted le ...
Ez tényleg agytörő lehet ...
Esetleg valami olyan program ami a háttérben dolgozik (fogyassza a RAM erejét) , de ez is lényegtelen mert 2 giga RAM-mal se laggol annyira pl GTA 😕
0
0
0
0
sunny474 avatar
4GB DDR III 1600Mhz....Futtattam elemzést és aztírja h a vinyó 3%-a töredezett.Mindenesetre megpróbálom a töredezettségmentesítést,esetleg hibaellenőrzés a lemezen,futtassak?
0
0
0
0
tibor560sec avatar
sunny474 írta:
sziasztok!Az lenne a kérdésem h miért van az h az olyan játékok mint pl GTA 4,Prototype szaggat,de nem egyfolytában hanem pl játszok-játszok és ha új terepre érek beszaggat egy pár mp-re,és ez csak ilyen game-knél fordul elő ahol nagy a pálya.....Aztis kipróbáltam h leveszem a felbontást,mindent lowra teszek, de ugyanaz mint fullHD-ba.Elég idegesítő 1 dolog mert pl ha hirtelen hátranézek beaakadok :S és egy ilyen gépnél nagyon nemkéne ezt csinálnia, pls help!

Ez szerintem egyértelműen a HDD fokozottan töredezett állapotára utal > töredezettség mentesítést nagyon ajánlom !
Vagy esetleg a RAM nem elég ... (ezt úgy állítom , hogy nem néztem meg a géped mert lusta vagyok 😃😉
0
0
0
0
sunny474 avatar
sziasztok!Az lenne a kérdésem h miért van az h az olyan játékok mint pl GTA 4,Prototype szaggat,de nem egyfolytában hanem pl játszok-játszok és ha új terepre érek beszaggat egy pár mp-re,és ez csak ilyen game-knél fordul elő ahol nagy a pálya.....Aztis kipróbáltam h leveszem a felbontást,mindent lowra teszek, de ugyanaz mint fullHD-ba.Elég idegesítő 1 dolog mert pl ha hirtelen hátranézek beaakadok :S és egy ilyen gépnél nagyon nemkéne ezt csinálnia, pls help!
0
0
0
0
madchief avatar
megtudjátok nekem mondani hogy mennyi lenne a max amit ki tudok húzni a procimból gyári hűtővel?(Dual Core E6500)
és hogy tudtok 1 programot mivel tuningoljak, vagy elmagyaráznátok?😜

Update: sikeres tuning 3.2Ghz-re!!!
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Ducky írta:
Na lecseréltem az analóg kábelt, nagyon rosszul jártam... sokkal láthatobb az a lila szin a betűkben, illetve körülötte, ja és nem működik az AUTO gomb, ami megigazítja a képernyőt...
Mit lehet tenni, illetve hogyan tudom újra használni az AUTO gombot..ahelyet hogy normálisan használnám a monitort, ez a baja...😠 Légyszíves segitsen vki!😀

Csak analóg kábelnél tudod használni az Auto gombot s azért kell mivel mikor a képjelet digitálisról analógra s vissza váltja elmozdulhat a kép viszont DVI kábelnél egyből digitális jel kerül a monitorba így nem is csúszhat el a kép vagyis ezért nem műlködik az Auto gomb, felesleges. 😉
0
0
0
0
Ducky avatar
Na lecseréltem az analóg kábelt, nagyon rosszul jártam... sokkal láthatobb az a lila szin a betűkben, illetve körülötte, ja és nem működik az AUTO gomb, ami megigazítja a képernyőt...
Mit lehet tenni, illetve hogyan tudom újra használni az AUTO gombot..ahelyet hogy normálisan használnám a monitort, ez a baja...😠 Légyszíves segitsen vki!😀
0
0
0
0
Cooley avatar
Egy fullhd-s monitorhoz már nem szabad analóg csatit használni, mert rengeteget ront a minőségen. Nálam mindennek közel tökéletes a színe(miután kicsit manuálisan állogattam), és a legapróbb dolgok is tűélesek.
0
0
0
0
ea-st-ar avatar
Ducky írta:
Hello!
Vettem tnap egy BenQ G2222HDL monitort, és lehet h én képzelem be, de amikor kis betűket olvasok akkor mintha körülötte 1 picit lila lenne... ez nem azért van mert ledes? vagy egy hétköznapi lcd-nél is van ilyen jelenség, csak nem figyeltem?
Köszi!

Nekem is ez a problémám, de én nem tekintettem eddig hibának. Nem zavaró. Nekem DVI kimenetről átalakítón keresztül megy az adat a VGA csatis monitorra.
0
0
0
0
Cooley avatar
Attól hogy még gyártják mindkettőt, a tranzisztoros az újabb technológiájú. 😀 Egyébként erről naphosszakat vitatkozhatnánk ha egyszer neked az elektroncsöves nekem meg a tranzisztoros jön be inkább. 😆 Maradjunk annyiban, hogy mindkettőnek megvan a maga előnye illetve hátránya, és személyfüggő, hogy melyik a jobb. 😀 És akkor átfogalmazom: Általában a digitális a jobb. És a monitor témánál maradva egyértelműen a digitális csatlakozás a jobb. 😀
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Ok, örülök, hogy hozzátetted, hogy "szerintem".
Tényleg off ez az egész, de még csak annyit, hogy az új jobb kijelentés jelen esetben nem áll fent, mert lámpást ugyanúgy gyártanak mai napig mint tranzissat.
Egyébként a lámpás erősítők messze kisebb elektromos zajt csinálnak mint a tranzik, ezáltal tisztább a hangjuk.
Tranzis erősítőkben egy csomó cucc kell, hogy levegyék a zajt, gerjedést (spéci végfok, dolbi zajszűrés)
0
0
0
0
Cooley avatar
A "lámpás" alatt gondolom elektroncsövesre gondolsz, de szerintem a tranzisztoros sokkal jobb(persze a tranzisztorosnak is megvannak a hátrányai a másikhoz képest, de végeredményben szvsz az újabb a jobb😀😉. Egész egyszerűen a digitális cuccok újabbak, mint az analóg, és ahogy az általában lenni szokott, az újabb jobb.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Nem mindig barátom... persze nem ide vág a téma, de hallgass meg egy lámpás (analóg) és egy tranzisztoros (digitális) erősítőn zenét...
Észrevennéd a különbséget
0
0
0
0
Cooley avatar
A digitális mindig jobb, mint az analóg. 😀
0
0
0
0
Ducky avatar
Nagyon-nagyon halvány foltok, de remélem a DVI segít...jobb lesz egyáltalán?😀
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Nekem is olyan monitorom van s használtam analóg s DVi-D kábellel is de nem láttam különbséget/hibákat.
0
0
0
0
Cooley avatar
Nekem is olyen monitorom van, és nincs ilyen jellegű problémám. D-sub vagy DVI kábellel van a gépre kötve? Ha az előbbi, akkor cseréld ki a kábelt, és szerintem jó lesz. 😀
0
0
0
0
Ducky avatar
Hello!
Vettem tnap egy BenQ G2222HDL monitort, és lehet h én képzelem be, de amikor kis betűket olvasok akkor mintha körülötte 1 picit lila lenne... ez nem azért van mert ledes? vagy egy hétköznapi lcd-nél is van ilyen jelenség, csak nem figyeltem?
Köszi!
0
0
0
0
Feki1991 avatar
psychosocial írta:
nekem lenne 1 kérdésem a dvi kábelekkel kapcsolatosan. szerintetek megéri venni egy új dvi kábelt? vagy elég a sima mezei is? mert nemtom mert nézegettem neten és van 480p 720p 1080p. mit jelent az h pl 480p? és melyiket kéne venni?

Én is nemrég vettem Dual Link-es DVI-D (csak digitális) kábelt s azért jobb a Dual Link-es mert HDCP kompatibilis (1080p) míg a sima csak interpoláltan viszi az 1080at, amúgy semmi különbség nincs a normál DVI-D s a Dual Link-es kábel között de mégis inkább egy Dual Link-es DVI kábelt ajánlanék. 😉 Csak arra figyelj nehogy DVI-As kábelt vegyél!
0
0
0
0
Szilvexter avatar
madchief írta:
Sziasztok
az lenne a kérdésem hogy a LG E2240S-PN monitorhoz jó-e az én 9600GT PALiT videókártyám??

szerintem jó lesz ez így
0
0
0
0
psychosocial avatar
nekem lenne 1 kérdésem a dvi kábelekkel kapcsolatosan. szerintetek megéri venni egy új dvi kábelt? vagy elég a sima mezei is? mert nemtom mert nézegettem neten és van 480p 720p 1080p. mit jelent az h pl 480p? és melyiket kéne venni?
0
0
0
0
Szilvexter avatar
Tesla GoD írta:
Szilvexter írta:
Nekem például az Enter the Matrix igy van meg, valamikor régen irta meg egy haver aki a telepitett fájlokat rakta rá a lemezre, s ennek köszönhetően csak beteszem és már megy is.
Különös eset viszont hogy a COD United Offensive is így van meg azt pedig csak úgy lehet elinditani ha felmásolom a gépre telepítő nélkül manuálisan.
a CoD UO abba a mappába ment, ahová telepítve van, a lemezre meg ugye nem tudja felírni a profilt, gondolom ezért

ja, hát énis erre gondoltam, a mátrix is így müködik hogy ha menteni akarok akkor fel kell másolnom, ebből jöttem rá😆
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Szilvexter írta:
Nekem például az Enter the Matrix igy van meg, valamikor régen irta meg egy haver aki a telepitett fájlokat rakta rá a lemezre, s ennek köszönhetően csak beteszem és már megy is.
Különös eset viszont hogy a COD United Offensive is így van meg azt pedig csak úgy lehet elinditani ha felmásolom a gépre telepítő nélkül manuálisan.
a CoD UO abba a mappába ment, ahová telepítve van, a lemezre meg ugye nem tudja felírni a profilt, gondolom ezért
0
0
0
0
madchief avatar
Sziasztok
az lenne a kérdésem hogy a LG E2240S-PN monitorhoz jó-e az én 9600GT PALiT videókártyám??
0
0
0
0
Szilvexter avatar
0
0
0
0
pomrum avatar
tichiz írta:
azt ismerem.de azért csakhogy suliba játszak nemfogok letölteni:S lassú a netem sajnos:S deazért köszi😀
De egyébként ha visszagondolok ez régebbi játékoknál működött példa: Tomb Raider Legend, Halo Combat Evolved ezekre emlékszem hogy mentek igy is.
0
0
0
0
tichiz avatar
azt ismerem.de azért csakhogy suliba játszak nemfogok letölteni:S lassú a netem sajnos:S deazért köszi😀
0
0
0
0
tichiz avatar
az a csávó inkább rendszergizda😆 vasággyal együtt kb 30 kemény kilót nyom.de nemismerjük.csak néha tűnik fel a suli heves forgatagában.úgyhogy ez az ötlet kilőve.de azért köszi😃
0
0
0
0
no avatar
Nekem még tavaly infón haverom ott tolta nagyban cs 1.6-ot, az sem érdekelte amikor a tanár vetitett központi gépről ami minden gép "monitorját" látta😆 De neki valami telepitett verziója volt szóval simán bedugta az Pendrive-t és játszhatott is
0
0
0
0
pomrum avatar
tichiz írta:
köszönöm a gyors választ! assassins creedet vinném😃
emelt szakmai órára kéne amin Cadezünk.csak van hogy nincs bent a tanár aztán olyankor lehetne tolni😃
Próbáljatok haverkodni a rendszergazdával.😆
0
0
0
0
tichiz avatar
köszönöm a gyors választ! assassins creedet vinném😃
emelt szakmai órára kéne amin Cadezünk.csak van hogy nincs bent a tanár aztán olyankor lehetne tolni😃
0
0
0
0
pomrum avatar
tichiz írta:
sziasztok!nemtudom jóhelyre írok-e de olyan kérdésem lenne hogy ha a játék által a gépre feltelepített fájlokat kírom egy dvdre majd azokat felmásolom egy másik gépre akkor az a game működni fog? suliba kellene de van rajta egy progi ami nemenged semmit telpíteni:S
köszöönöm előre is a segítségetek😀
Ez csak ritka esetben müxik, a gond az hogy a szoftvert még másolhatod a mapájával ehhez nem kell rendszergazda jogosultság viszont működni csak akkor működne ha rezidens dll fájlok pótolva lennének, egy DX frissitéssel. Tehát mivel a DX-et mindenképp frisíteni kéne és ehhez kellene a rendszergazda jogosultság , mivel ezzel nem rendelkezel ezért nem megy.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
na akkor jóó, lehet viszek be így én is game-t monduk a 3dsexvilla-t 😆
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
ha a gépen megvannak az adott játékhoz szükséges driverek, akkor valszleg futni fog
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
hááá ezt már én is próbálta kb. 4 éve, de nem megy sajnos legalább is akkor nem ment😆
de crack-al sztem valahogy meglehetne oldani bár kicsi az esély
0
0
0
0
tichiz avatar
sziasztok!nemtudom jóhelyre írok-e de olyan kérdésem lenne hogy ha a játék által a gépre feltelepített fájlokat kírom egy dvdre majd azokat felmásolom egy másik gépre akkor az a game működni fog? suliba kellene de van rajta egy progi ami nemenged semmit telpíteni:S
köszöönöm előre is a segítségetek😀
0
0
0
0
kozig avatar
Cooley írta:
Kényes kérdés. Attól függ, hogy melyik modul milyen. Ha a 2x1gb is és a 2x2gb modul is azonos, akkor működni fog a dual channel. Viszont ha valamelyik modulpár gyengébb a másiknál, akkor vissza kell fogni arra a szintre az erősebbet. De ha a 2 2gb-os modult külön veszed, előfordulhat, hogy nem lesznek képesek dual channelben működni, meg szvsz amúgy sincs szükséged/szükség abba a gépbe 4gb-nál többre. Azaz szerintem a 2x1gb-ot vedd. 😀

Köszi a segítséget! Megfogadom a tanácsod! 😃
0
0
0
0
Szilvexter avatar
kösz a választ, azt még hozzá tenném hogy csak mostanában kezdte, azelőtt nem volt semmi
0
0
0
0
noname95 avatar
Ez természetes. Gyári hűtőd van de azok hangosak. Minden hűtő ezt csinálja bekapcsolásnál csak a tiedének kissé zajosabb a ventije. (nekem a videókártyámnak van nagyonbb hangja bekapcsolásnál de mikor betölt a Windows utána már halk)
0
0
0
0
Szilvexter avatar
Gondom az lenne hogy mikor kapcsolom be a gépem a proci hangosan zúg, de csak míg megjelenik a tálca, vlmi magyarázatot tudtok?
0
0
0
0
pomrum avatar
Cooley írta:
GPU-Z, GPU-Z, GPU-Z, a biosban(alaplaponként változó, hogy pontosan hol, de könnyű megtalálni), valamint nem fog meglátszani, ha van az integrált videokártyának támogatása gpu-s gyorsításra pl filmezésnél. Próbáltam röviden, és a lehető legegyszerűbben fogalmazni. 😜
Igen ezek a felsorot progik jók erre a célra, de ha agyon kezdő az illető akkor ajánlom az everest utód Aida64 Extreme Edition progit.
0
0
0
0
Cooley avatar
GPU-Z, GPU-Z, GPU-Z, a biosban(alaplaponként változó, hogy pontosan hol, de könnyű megtalálni), valamint nem fog meglátszani, ha van az integrált videokártyának támogatása gpu-s gyorsításra pl filmezésnél. Próbáltam röviden, és a lehető legegyszerűbben fogalmazni. 😜
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Üdv.
Lehet hogy buta kérdés lesz, de én nem tudom.
Feltöltöttem egy gépet a Gépeim oldalra, viszont nincs videókártyám. Azt szeretném kérdezni hogy egy integrált vga-nak mennyi a gpu és a memória órajele, ha egyáltalán van neki olyan. Milyen verzójú Pixel-Shader-rel rendelkezik, melyik DirectX verziót támogatja? Az alaplapi integrált videóchipet hogyan tudom letiltani ha mégis vennék a gépbe alaplapot? Ha nem játékra fogom használni akkor észrevehető lesz-e a videókártya hiánya? (Gépeim oldalon az Internetre szánt gép miatt kérdeztem ennyi mindent)
0
0
0
0
pomrum avatar
Cooley írta:
Kényes kérdés. Attól függ, hogy melyik modul milyen. Ha a 2x1gb is és a 2x2gb modul is azonos, akkor működni fog a dual channel. Viszont ha valamelyik modulpár gyengébb a másiknál, akkor vissza kell fogni arra a szintre az erősebbet. De ha a 2 2gb-os modult külön veszed, előfordulhat, hogy nem lesznek képesek dual channelben működni, meg szvsz amúgy sincs szükséged/szükség abba a gépbe 4gb-nál többre. Azaz szerintem a 2x1gb-ot vedd. 😀
Ha külömböznek a ramok (sebességben vagy méretükben) akkor ritkán megy a dual channel, persze ez komolyabb alaplapoknál nem gond mert az tudja kezelni az asszinkronos dualchanel módot. Persze ebben az esetben a kissebb sebességen fog müködni a rendszer.
0
0
0
0
pomrum avatar
Cooley írta:
Ha külömböznek a ramok (sebességben vagy méretükben) akkor ritkán megy a dual channel, persze ez komolyabb alaplapoknál nem gond mert az tudja kezelni az asszinkronos dualchanel módot. Persze ebben az esetben a kissebb sebességen fog müködni a rendszer.
0
0
0
0
Cooley avatar
0
0
0
0
kozig avatar
Sziasztok!

Szeretnék RAM-opt venni és ezért a ti segítségeteket kérem.
Na már most nekem van 2x1gb ramom (ddr2 800mhz) és még van 2 slot
1. lehetőség: Veszek még 2x1 gb ramot, és akkor ujra dualba lesznek
2. lehetőség: vezsek 1x2gb ramot, csak azt nem tudom ha utána megint veszek bele ugyanennyit, akkor dualba lesznek?(lehet h hülyeséget kérdeztem )

Szerintetek melyik lehetőség jobb?
0
0
0
0
Feki1991 avatar
davidegp9999 írta:
Hogy tudnám a ház ventilátorának fordulatszámát szabályozni???

Ha 4 kábeles akkor szoftveresen ha 3/2 akkor ellenállással.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció