Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Sziasztok!
Szeretnék egy jó hűtéssel rendelkező házat venni a Nokedli nevű tervezetemhez! Max 20k lenne rá a keret! A segítséget előre is köszönöm
Aerocool Strike-X (13.000Ft) (Néhol 17-18.000) De ebben az árkategóriában az egyik legjobb vétel.
Miért jó vétel,ha szabad kérdeznem ?
Van rajta 3 nagy X azon kívül semmit nem tud,gyárilag egy ventilátor.
Szerintem rettenet gagyi ház,de ez magánvélemény.😊
Kinek mi a jó vétel, én ezt így fogom fel.
Thermaltake SPACECRAFT vf-i -et ajánlom akkor. Jó hűtés, 5 gyűri hűtővel.
(16.000Ft)
ez is jó választás már csak döntened kell.😀
Sziasztok!
Szeretnék egy jó hűtéssel rendelkező házat venni a Nokedli nevű tervezetemhez! Max 20k lenne rá a keret! A segítséget előre is köszönöm
Aerocool Strike-X (13.000Ft) (Néhol 17-18.000) De ebben az árkategóriában az egyik legjobb vétel.
Miért jó vétel,ha szabad kérdeznem ?
Van rajta 3 nagy X azon kívül semmit nem tud,gyárilag egy ventilátor.
Szerintem rettenet gagyi ház,de ez magánvélemény.😊
Kinek mi a jó vétel, én ezt így fogom fel.
Thermaltake SPACECRAFT vf-i -et ajánlom akkor. Jó hűtés, 5 gyűri hűtővel.
(16.000Ft)
Sziasztok!
13000-ért már veszel egy Thermaltake VN400A1W2N Commander MS-I-házat ez direkt gamer gépekhez van és nagyon brutálisan néz ki biztos tetszeni fog😀
Sziasztok!
Sziasztok. Most szereztem be egy sapphire 7950-est..kérdés az lenne, hogy kijött-e már a 7970 bios flash hozzá, ha nem akkor pedig lehet-e számítani rá mostanság?
nem akarlak elkeseríteni de nem valószínű h 7970-re flashelhető lesz! arról látni infót h vkinek nagy nehezen sikerült a 70es biost ráhegeszteni de azzal is csak a nagyobb tunningpotenciált érte el, a shadereket nem oldotta fel!
nekem 2.2 voltra vannak állítva a ramok..az időzítéseken is javítottam az auto beállításokhoz képest..bár lényeges eredméynt nem értem el vele..de jó tudni hogy melegszenek..vagyis kapnak áramot 😆
még jó h 2.2V-re vannak állítva mivel DDR2...
Nekem 1 olyan kérdésem lenne (ami lehet hülyeség), hogy ha a memória feszültségét fixen 1.6V-ra (amit elvileg elbír) beállítom, az javít valamit a teljesítményén? 😊
1.6-ra? 😲 az mennyit fog úgy ennyi. Csak akkor van értelme ha extrémen tuningolsz
Nekem 1 olyan kérdésem lenne (ami lehet hülyeség), hogy ha a memória feszültségét fixen 1.6V-ra (amit elvileg elbír) beállítom, az javít valamit a teljesítményén? 😊
Feszültség emeléssel nem nyersz semmit 😀
Processzoromat szeretném húzni,de nem tudom hogy mit és hol kell állítani, vagy hogy hány mhz-en mennyi volt sbt. kell neki,
esetleg milyen program kell ehhez.
Válaszokat előre is köszönöm.😀
Ilyenkor örülök a tápnak,hogy lecseréltem az lc suprer silentet..
4,0Mhz környékén elfut a proci,de odáig csak kíváncsiságból zavartam meg,bár akkor már megjön a hüttő hangja,igaz én is csak lestem hogy ez az olcsó artic mit le nem bír hűtteni...de most egy nocuta brutál vasra hajtok,persze használt ,de egy bordának mi baja lehet,főleg ha sikerülne féláron megszerezni.
Akkor jöhet a videókari...a ház építés alatt,kicsit átvariálom hogy a meleg szabadon kimenjen,pár vágás meg átépítés lesz rajta,persze a csend maximálisan előtérbe van helyezve, a hatékonysággal karöltve elég nehéz feladat,de megoldható..főleg ha nagyobb kari és húzott proci lesz folyamatosan...nm szeretem az elektronikai dolgokban a meleget nem tesz jót nekik...
Igen a ddr3-ra múltkor érdeklődtem azt mondták a többiek hogy 1600-as nál vagy felette lenne értelme,igazából ezzel a Geil ultra 1066-al nagyon meg vagyok elégedve.
Sajnos azt veszem észre hogy a mostani játékoknál a grafika a minden,a játékélmény kissé háttérbe szorul..sajnos a realisztikus játékokat kedvelem,ezért vacilállok hogy érdemes -e pénzt költenem egyenlőre,"sajnos" a mostani konfig kiszolgál csak kíváncsi vagyok a határaira...a phenomot egészen 4.1 Mhz-ig ki tudom hajtani,bár akkor baromi meleg már olyan 60 fok körül jár...kevés a hűtő hozzá...viszont a lapom nem tudja a magonkénti unlockot,pedig mehetne 3 maggal,a 4. tuti nem jó ezt tudom ,de a 3-as az 100%-os...
Sajnos csak ez volt kéznél amitől rosszul is lettem ahogy,te is mondtad sz@r...
Így már értem az fps- szerepét..a 30-35 nekem a Wot-ban akkor van ha nagyobb csatába kavarodom..alapból 60-70..
Gondolom viedókarit húzni annyira nincs sok értelme,inkább egy nagyobb teljesítményű tipus kell...azzal vagyok meglőve hol lesz cpu limites a dolog,meddig érdemes videókártyát vennem ehhez a konfioghoz,bár tervben vagy a ddr3-ra való átállás
Legutóbb a sniper ghost warriort-t,magas grafikai beállításoknál ,de a grafika szép mondjuk 8-as,de a játékélmény számomra -1 😆,sajnos ez néha a legnagyobb baj.egy dolognak örültem, hogy sikerült az uninstall 😆,igy jártam anno a cod4 -el is.
Jelenleg a Word of tank-s ot tolom,oda bővel elég a kártya..bár közeljövőben ,tervezem a cserét,bár max 20-30% nagyobb teljesítményűre,több egyszerűen nem kell.
Szeretném megkérdezni hogy pl 30 fps-felett van e valami értelme a dolgoknak ? elvileg 25képkocka/ mp fellett folyamatosnak látjuk a mozgó képet ..,.
A következő konfigról van szó : Pheneom X2 555Be,Geil ultra 1066 Gddr2 2x2 Gb..
jelenleg a proci 3.2 helyett 3,6 on jár alulfeszelve picit a gyári autó beállítás alatt,a ramok 2.2v-ot kapnak 5-5-5-15 ös időzítéssel 1066-on futnak...viszont sebességmérő(aida64) teszteknél olyan hűha nagy változásokat nem láttam a memóriáknál ..érdemes tökörésznem még ezzel vagy hagyjam így ha 2-3 órás prime 95 nél stabil minden ?
A ramk 2T ben vannak 1T ben nem indul a rendszer,éppenhogy langyosak,a proci 45-47 fokon jár 100% terhelés alatt egy aric freezer64hűttővel ami 1200-at forog
A gyors válaszokat köszi 😆
Sziasztok!
gépemet hamarosan tuningolni szeretném.
Most egy amd radeon hd6770 vaporx-em van. ezt szeretném crossfire-be használni, csak nemvagyok benne biztos hogy az alaplapom támogatja a crossfire-t.Ha nemlehet akkor az az egyetlen esélyem fps növelésre hogy új videokártyát veszek?
Abba az alaplapba nem tudsz beletenni még egy vga-t. Marad a kártya csere, hacsak nem akarsz alaplapot cserélni és úgy egy másik 6770-et beletenni, de az ugye plusz költség lenne. Akkor már inkább add el a 6770-et, és vegyél bele egy erősebb vga-t.
gépemet hamarosan tuningolni szeretném.
Most egy amd radeon hd6770 vaporx-em van. ezt szeretném crossfire-be használni, csak nemvagyok benne biztos hogy az alaplapom támogatja a crossfire-t.Ha nemlehet akkor az az egyetlen esélyem fps növelésre hogy új videokártyát veszek?
A felsö kettö a bios,itt kéne segitség,mit mennyire tegyek.
Osynho ahogy elnézem bőven 1.4 volt fölé kell mennem hogy stabil maradjon 3.8-on.elképzelhető hogy akkor egy igen gyengén húzható példányt fogtam ki?Mert sokmindenki képes a 4 GHz-re 1.47 volttal,én meg a 3.8 al szenvedek csak.
És mihez kell a 3,8ghz? 😀 Csakmert nekem a 3,45 is elég játékokhoz egy 6870 mellé, full hd felbontáshoz.
[LINK]
Nekem pl. van egy p31-es3g lapom egy e7500-zal. Nos ennek a procinak ennél a lapnál kellett adni durván 1,5 v-ot, hogy menjen 4 GHz-en. Viszont egy p45-ös lapnál 1,3 v is elég volt a 4 GHz-hez, sőt 1,44V-tal még 4500 MHz-et is bírta.
Tudnátok ajánlani valami nagyon jó gamer kártyát?
Én egy Sapphire Radeon HD6870-on gondolkozom.😕
Jó kis középkategóriás kártya, ajánlom. Viszont ilyen kis felbontáson cpu limited lesz.
700 MHz-es GPU-ról 1400 MHz-re:
[url]http://hwbot.org/submission/2113772_team_china_lcw33_3dmark_vantage___performance_geforce_gtx_460_(256bit)_30331_marks[/url]
Ezt lessétek meg😃 http://hwbot.org/submission/2220640_subaruwrc_superpi_phenom_ii_x4_975_be_9sec_984ms
Speed: 3 600 @ 6 833MHz (ref/imc/qpi: 258/4 900/MHz)
Hát oké 😃 expert tuning :'😉
Bár vannak még ettől is durvábbak..
nitrogen hűtéssel ilyen szintű tuningot simán meg lehet csinálni. Láttam már hogy X2-öt fölhúztak 6,2Ghz-re. De volt egy 1 magos Intel Pentium D-is, 5,5-6Ghz-en. És még lehetne sorolni mennyi procit nyomtak már fel 5Ghz fölé.
Speed: 3 600 @ 6 833MHz (ref/imc/qpi: 258/4 900/MHz)
Hát oké 😃 expert tuning :'😉
Bár vannak még ettől is durvábbak..
Valaki meg tudja mondani, hogy egy AMD Phenom II X4 955 BE C3 stepping-el mennyi a max. stabil órajele? Nekem eddig stabilan 4.1Ghz, de érdekelne hogy lehet-e még feljebb vinni.
Vannak elvetemült tuning eredmények ezzel a procival:
[LINK]
Nagyon szépen köszönöm. Ez új reményt adott, hogy még jobban széthúzzam(már mint a 4.1ghz-nél).
Valaki meg tudja mondani, hogy egy AMD Phenom II X4 955 BE C3 stepping-el mennyi a max. stabil órajele? Nekem eddig stabilan 4.1Ghz, de érdekelne hogy lehet-e még feljebb vinni.
Vannak elvetemült tuning eredmények ezzel a procival:
[LINK]