Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Yezi_ avatar
15 ezerért már van hardveraprón

[LINK]
0
0
0
0
marci002 avatar
Bronson: 18.000 Ft-ért venném 😀
Reszler112233: Köszönöm 😀
Sisko: Neked is köszönömí viszont ezen a videón azért jóval több FPS-t produkál egy hasonló teljesítményű videókártyával😀
0
0
0
0
Bronson avatar
marci : az a kérdés mennyiért veszed...?
0
0
0
0
sisko avatar
marci002: csak a proci miatt olyan 20+/- néhány FPS-ed lesz még low-on is....
0
0
0
0
reszler112233 avatar
marci002:
Szerintem meg éri.
0
0
0
0
marci002 avatar
Sziasztok!
Mit gondoltok megéri-e E8400 mellé venni egy GTX 550-et?
Például GTA V-öt vinne? (8 gb ram lenne benne)
0
0
0
0
winrar avatar
Az igazat megvallva, már rég ideje lett volna 😆
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
Lol 😂
Akkor gondolom.. ideje venni egy újat.. x"D
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Az a HKC-t 330nál már úgy lehet jellemezni, hogy "elfüstölés pillanatában leadott teljesítmény"
Spoiler!
igen, ez egy PH-s tag dumája volt eredetileg 😊

5v-os ágon a 9v pedig nem feltétlen egészséges
0
0
0
0
Bronson avatar
garantálom hogy az az fsp többet lead 12v ágon mint az a hkc... 😊
0
0
0
0
winrar avatar
A mostani tápod JÓ ESETBEN van 288W-os...
De ez nagyon a legalja, ennél többet lenne érdemes költeni tápra.
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
És ez elég a gépemhez? Ez? 😆
Azt ne mondd, hogy feleslegesen van egy 550-es tápom most... 😆
0
0
0
0
winrar avatar
A semminél (vagyis a HKC-nál 😆😉 jobb... [LINK]
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
Dude.. van 10k-m, abból lejön a cipő ára (kb 4k) szóval marad 6k.. hajrá 😆
0
0
0
0
winrar avatar
Mondj árat. 20K-ért már simán találsz olyan tápot, ami egyrészt minőségi elektronikára épül, másrészt kiszolgál bármilyen 1 GPU-s kártyát.
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
Zsóti' , Wini.. majd az is lesz.. 😆
Ahh... káár.. akkor keressetek nekem valami jó tápot pls 😆
0
0
0
0
winrar avatar
Krisztikeh: Tápot vegyél ember, ne videokártyát 😆
Ahelyett amúgy is inkább R9 380 4GB éri meg. Meg cpu limit miatt ne nagyon vegyél szerintem jobb kártyát a 750 Ti-nél.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Ne videokártyát vegyél hanem egy normális tápot... 😆
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
Szerintetek ha a mostani procim mellé vennék egy MSI GTX 960 OC 4GB GDDR5 kártyát, akkor mekkora lenne a CPU limitem? :"D
0
0
0
0
ShadowWarrior avatar
Bronson

Egyetértek ezzel is. Nem fikázásnak szántam én sem. A felemlegetett illetővel sincs semmi bajom, néha szoktam is nézni, azért ismerem valamennyire a dolgait. Azzal sincs semmi baj, aki nem ért hozzá. Én is a saját hibáimon tanultam meg sok dolgot. Azzal viszont már inkább van baj, hogy vannak ilyen fórumok, ahová azért jönnek az ilyen ügyben tudatlan emberek, hogy megfelelő felvilágosítást, információt kapjanak, ehelyett pedig sokszor sületlenséggel tömik tele a fejük. (Tisztelet a kivételnek, aki nem az általános elferdített sztereotípiákban hisz, hanem valóban tudja merre hány méter)
0
0
0
0
Bronson avatar
Én nem nézek le senkit, mert nem tud ilyen dolgokat, nem mindenkit érdekel ez a hardveres téma komolyabban, csak az a baj, sok ilyen ember osztogat tanácsot és tovább bővül a hiedelmek köre...
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
szerintetek aki nem ért hozzá az mi alapján dönt fúh itt van két kártya

geforce 8400gs 4gb vs r9 380 2gb 8400gs win
nyilván több memória erősebb is és megveszik a sok szemetet

azt bírom még mikor valakinek harmatgyenge kártyája pl gt 730 2gb van és állítja hogy ez meg az milyen ***án megy neki belinkel neki az ember egy videót hogy ugyan azzal a kártyával csak 1 gb-os másnak milyen szarul megy

és akk jön a válasz az ő kártyája ám 2gb-os az milyen sokat számít már
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Bronson:
Ezzel totálisan egyet értek.Van egy haverom akinek ugyan most tudomásom szerint erősebb gépe van, de volt amikor nem így volt.Régebben mikor nekem csak Core2Duo E7400 proci, 2x2 GB RAM és N260 GTX kártyám volt akkoriban neki szintén ez volt ,de csak egy 9600GT kártyával.Az N260GTX révén előnyben voltam nála.Viszont ő előbb kezdett fejleszteni azzal hogy vett egy GT440-s kártyát.Hiába volt az 1 GB az én N260 GTX hez képest ami csak 896 MB akkor is több teljesítményem volt, még így se tudott adott játékkal olyan beállításokkal játszani mint én.Azota már azért ő is utánanéz az adott alkatrész pontos tulajdonságainak mielőtt vesz valamit.(Általában az adott gyártói oldalon.)
0
0
0
0
Bronson avatar
Persze, sajnos mikor azt hinnéd az internet térhódításával már az emberek tudják az alap dolgokat, kiderül hogy ilyen idióta kijelentések mennyire ártalmasak. Annyi ilyen hülye berögződés van jelen a mai napig, hogy megáll az ész... csak pár példa : nvidia mellé csak intel proci jó és a másik oldalon szintén, a vga-n a legfontosabb a memória, minél nagyobb annál erősebb a kártya, a már említett tápegység probléma, az i7 kór és még sorolhatnánk...
0
0
0
0
ShadowWarrior avatar
Dani46

Az I7 5930K-ról néztem tesztet és volt, ahol gyengébb volt az I7 4790K-tól játék alatt.
Szóval fölösleges az ilyen gép játékra, de sok esetben még az I7 is, ha az ár-értéket nézzük. Persze egy GTX 980 SLI vagy 980Ti felé már jól jöhet, ha van.
Munkára előnyös lehet, és nem kizárt, hogy KockaTV magánéletében ilyennel foglalkozik.
Nincs is ezzel baj. Ha mindenki csak malter hordással foglalkozna, akkor nem lenne számítógép sem, nem lennének játékok sem, és tárgytalan lenne, amivel mi itt fórumozunk (fórum sem lenne), tekintve, hogy érdekel minket. (gondolom).

Én csak azt kifogásolom (de azt maximálisan), mikor valaki megvezető kijelentéseket, véleményt formál akár szándékosan, akár nem. (Már csak azért is, mert anno tudatlanabb időszakomba, engem is etettek minden hülyeséggel, ráadásul szerte a neten különféle helyeken, ugyanazt a hülyeségeket mondták.) Manapság sajnos az a helyzet, hogy mindenki mond mindent, az emberek átveszik egymástól a hülyeségeket, tapasztalatuk nincs, csak mondják, amit gondolnak.
0
0
0
0
Dani46 avatar
i7 5960x ami neki van full felesleg,egy értelmetlen proci,mert alig jobb egy 1150-1151-es i7 nél viszont cserébe legalább 3x annyiba kerül😃 Nem tudom milyen vga ja van igazából mind1,azokat berakhatod az említett i7 mellé is és ugyan úgy fog menni,neadj isten megveri őket 10-15 fps el,ér az annyit 3x árér?jampizni jó vele semmi másra!Biztos munkára vette nem?elég szomorú mostanság ez a munka,adnék neki egy vödröt,csigát,kötelet azt huzkodd a betont...........és akkor mivel neki csúcs gépe van,olyanokat mond hogy szörnyű!Nem bírom az ilyeneket.
0
0
0
0
ShadowWarrior avatar
Bronson

"a Kocka TV-ről nem tudok semmit, de ha szerinte egy minőségi 500-as táp nem elég, akkor nem igazán van képben a hardvereket illetően. egy gtx960+8gb ram+alap i7 kombót még egy jó 350-es táp is elbír..."

Persze, hogy nincs képben mikor 1 milliós Pc-je van és nála 1200W-os tápegység az alap (Megjegyzem fölöslegesen). Sokan soha nem próbáltak kisebb pc-ket és fogalmuk sincs mi mit bír, mi mire jó és mi mire fölösleges. Csak nézik az emberek és azt hiszik, ha játszani akarnak I7 kell meg 1000W-os táp ,meg 100 ezer forintos alaplap.
Mondjuk nekem nincs bajom vele, csak ez a fajta hülyeség idegesít.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
sztruharlaszlo
Igen. Jónak mondható.
0
0
0
0
no avatar
És az FSP Hexa+ táppegység az jó?
0
0
0
0
Bronson avatar
a mai napig nagyon kevés kivétel van, hogy egy jó 500-as táp ne legyen elég egy egykártyás középkategóriás gépnek. a magyar youtubeos pc-s videókat ezért nem is nézem, csak felb------ az agyamat rajtuk 😊
0
0
0
0
Dani46 avatar
Nekem i7+ 7970 lightning evett 350w
i7+gtx 970 240-250-et
És ez konnektrolból felvett érték,350w nál igazából 300w ad le a táp a gépnek.És mind2 vga húzva volt rendesen.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
sztruharlaszlo
Más videós meg azt mondja hogy az ssd hülyeség 😃
Más videós meg azt mondja max 20ezret költs alaplapra 😃
Más videós azt mondja hogy az intel nem jó játékra csak az amd 😃
Szóval szerintem sok videós, aki ilyen gépes dolgokkal foglalkozik, nincs tisztábban alapvető dolgokkal.
0
0
0
0
winrar avatar
GTX 960: 120W TDP, GTX 970: 148W TDP. Ezek mellé jön pl. egy i5/i7 a maga 84-88W-os TDP-jével, esetleg egy FX-83xx 125W-al. 148+125=273. Minden más max 100W-ot fogyaszt. 373W. Elég messze áll az 500W-tól...
0
0
0
0
Kehbya avatar
500-as (minőségi) tökéletesen sőt bőven elég egy 960-970 alá.
Ha nem, akkor együttérzően annyit tudok mondani, így jártál!
0
0
0
0
Bronson avatar
a Kocka TV-ről nem tudok semmit, de ha szerinte egy minőségi 500-as táp nem elég, akkor nem igazán van képben a hardvereket illetően. egy gtx960+8gb ram+alap i7 kombót még egy jó 350-es táp is elbír...
0
0
0
0
no avatar
Bronson abból, hogy 500W tápegység kevés szerintem egy GTX 960/970-hez :/
Kocka TV mondta..
0
0
0
0
spleenszuru avatar
köszönök mindent. úgy gondolom az AMD-nél fogok maradni 😀
0
0
0
0
spleenszuru avatar
nézegettem fogyasztásokat az r9 380-nál.
találtam ami 190 wattot (MSI), de pl. az asusnál 225 wattot ír.

a tápom azt el tudná még látni megfelelően, esetleg oc-vel is ?
0
0
0
0
Bronson avatar
az, hogy az r9 380 erősebb, az nem kérdés. egyedül hogy többet fogyaszt, bár ez nem sok vizet zavar szerintem aki játszani akar... 😀 a crimson-t meg talán gatyába rázzák rendesen.
0
0
0
0
spleenszuru avatar
az MSI-t írjátok mindketten, és én is eddig úgy állok, hogy az MSI gaming verziót fogom megvenni, akármelyik melllett is döntök.
az alaplapom is az, eddig azzal is meg vagyok elégedve teljesen 😀

néztem pár tesztet is már r9 380 vs gtx 960 pályán, nem sikerült még dönteni melyik lenne jobb 😀
0
0
0
0
winrar avatar
spleenszuru: Nehéz olyat mondani, hogy legjobb. Van, amelyik márka árban jobb (általában Gigabyte és Sapphire), van, ami dizájnban (ez egyéni dolog) és van, ami hűtésben (ez meg modellenként változik).
Nekem ezek tetszenek, mindkét oldalról:
AMD: Sapphire, MSI, Asus
Nvidia: Asus, EVGA, MSI
0
0
0
0
Puffin avatar
AMD oldal: MSI, Gigabyte, Sapphire
Nvidia oldal: MSI, EVGA, Asus
0
0
0
0
spleenszuru avatar
akkor még mindkét oldalról szeretném kérni, hogy a legjobb márkákat írjátok le nekem, gondolok itt MSI, ASUS, EVGA, stb-re.
egy top 3 listát szeretnék összerakni, sapphire-t hanyagolnám mostmár, az előző 2 az volt...

köszönöm.
0
0
0
0
Bronson avatar
két különböző architektúra, hogy miként használja ki, ha kiváncsi vagy keress rá, lesz mit olvasnod. de már nincs az mint régen, hogy ha 128bites, az alpból azt jelenti hogy gyenge lenne... a 380erősebb, de a 960-nak jobb a szoftveres támogatása, meg kevesebbet fogyaszt, amelyik szimpatikus...
0
0
0
0
spleenszuru avatar
áruljátok már el, igazából mennyit jelent a sávszélesség ?
annyira fura, hoyg az azonos árkategóriás amd-nek 256 bit, míg ugyanezen a síkon lévő nvidiák 128 biten mennek.

miért van ez ? mit befolyásol az akkor ?
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Amit Bronson írt azok az alternatívák vannak!

Annál feljebb már a GTX 970 van 100 környékén!
0
0
0
0
spleenszuru avatar
lényeg, hogy behalt, becsíkozódtam monitoron, kinyírtam a crimsonnal.... visszavittem garanciába. az üzletben ahonnan vettem még tartott a gari, de a gyártói viszont már nem ...
szóval most az van, hogy a "vásárolt áron" vehetek másikat, illetve ha akarom pótolom az összeget egy jobbért.
természetesen jobbat akarok, amivel lényegi különbséget is látok. 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
szerintem amennyiért vetted annyi... de bedöglött vagy mi? amúgy 75ért r9 380 4gb vagy gtx 960 4gb...
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció