Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hát ezek nem olyan erős kártyák. Inkább vegyél HD 4830-at vagy 9600 Gt-t, azok erősebbek mint ez, és ilyesmi árban vannak.
Hát ezek nem olyan erős kártyák. Inkább vegyél HD 4830-at vagy 9600 Gt-t, azok erősebbek mint ez, és ilyesmi árban vannak.
szerintetek ha nincs sok pénzem ne vegyek 4870 mert úgyis intel e7400 2,8GHz et akarok és akkor vegyek egy 4770vent és majd később jobb procit meg vgat?
mert barátom egy amd 2x 2,4GHz hez vanne 4870 vent
de akkor már mindent tudok met szerintem talán akkor én is veszek egy 4870 e7400 asom hoz
Kezdésként pár szó az alapfogalmakról – mit értünk CPU-, ill. VGA-limit alatt?
Nagyon leegyszerűsítve, CPU limit akkor áll fenn, amikor a CPU lassabban végzi el a képkockák fizikai és geometriai számításait, mint ahogy a VGA azokat meg tudja jeleníteni, VGA limit esetén pedig fordított a helyzet: a CPU gyorsabban végez a saját részével, mint a VGA a rendereléssel. Az alábbi 3 ábra a két limitációt, ill. az egyensúlyi állapotot mutatja be:
A CPU-nak mindhárom esetben 30ms-ig tart egy képkocka kiszámítása, ez 33.3 képkockát jelent másodpercenként (a továbbiakban fps). Az első esetben a VGA 20ms alatt végez (pl. alacsony a használt felbontás, ezért van kevesebb munkája), így egy 1.5x gyorsabb CPU-val a megjelenítés sebessége 50fps-re nőne.
A 2. esetben (pl. nagyobb felbontás) a VGA 40ms-ig szöszmötöl egy képpel (25fps), itt egy gyorsabb CPU semmit sem segítene a helyzeten, egy gyorsabb VGA annál inkább.
A 3. eset az ideális: ilyenkor a CPU maximálisan kihajtja a VGA-t, és nincs is további szabad kapacitása. A sebesség 33.3fps.
A gyakorlatban ennyire nem egyszerű a helyzet: egy adott játék bizonyos szakaszokon lehet CPU limites (pl. szabadtéren nagy látótávolsággal, vagy sok ellenség esetén), máshol pedig VGA limites (pl. sok fényforrás használatakor). Sőt, a limitáló tényező rövid idő alatt többször is változhat – erre a tesztek során lesz is majd példa. Éppen ezért, a „CPU limit” és a „VGA limit” kifejezést érdemes úgy érteni, hogy „többnyire CPU által limitált”, ill. „többnyire VGA által limitált” – az pedig, hogy a CPU kihajtja-e a VGA-t, innentől arról szól, hogy az esetek többségében ne a CPU legyen a játék sebességének limitáló tényezője.
Mi az h csak? Nem elég az?😀 Jön a DX11 nem élettartamilag bírná addig , hanem addig mennének rajta a gamek jól!
Bocs
és KÖSSZ!
2 év AAZ tényleg sok idő😆
HERMAN:nem az élettartamra gondoltam.:Ð
2 év.. tökéletes kari!
Kössz
de csak 2 évig birná?
Sapphire Radeon HD4870 512MB DDR5
Mikor fog elavulni?
egyébként a PCX.hu-n azt irják hogy AZ ÁRA:49990FT
Az jó nem?😃
Szerintetek melyiket éri meg jobban Ati hd3850 vagy Nvidia gforce 9600gt A 2. 5000ftvel drágább! Sztem az elsö jobbanmeg éri deazért kivancsi vagyok a ti véleményetekre is!
sztem 9600gt
Szerintetek melyiket éri meg jobban Ati hd3850 vagy Nvidia gforce 9600gt A 2. 5000ftvel drágább! Sztem az elsö jobbanmeg éri deazért kivancsi vagyok a ti véleményetekre is!
Én a 9600GT-t venném meg, de sztem nincs sok különbség a 2kártya között... Mind2 jó...
Közép kategória:9600GT, 9800GT 30-40-e
Felső kategória: GTX260-295 70-140e-ig
(E=ezer)
árkategória szerint összeállítani VGA-kat
KÖSZI
egyébként mind1 hogy NVIDIA vagy ATI