Csak a tv van bekötve. A kép lelógást már megoldottam, de a kép még mindig pixeles, főleg ha fehér oldalt nézünk akkor látszik igazán pl facebook, vagy youtube, google. Így meg elég szemrontó.
Meg valamiért a felbontásokban a 1360x768 felbontást írja az ajánlottnak.
ddkk22: Én azt akartam kérdezni hogy a monitor is bedugva maradt és szimplán mellé lett kötve a tv? Mert ha igen akkor külön külön be lehet lőni szinte mindent.
Scandisc: Maga az összeállítás jó de én a helyedbe a a házat meg a tápot elfelejteném 😀 Ajánlom helyedbe a corsair-t szerintem jobb választás lenne meg nézzél valami 10 ezer forintos házat amibe van 12cm ventinek slot elől hátul 😀
Nincs rá kötve semmi. Csak a kártyát dugtam be hdmi kábellal és ennyi.
Azt a monitort ne nézd, most nem arról van szó 😀 Azzal semmi gond nincs 😀 1024x768 felbontáson olyan a kép mint amilyennek lennie kéne, sehol egy pixel, lehet hogy a hdmi kábel nem támogatja a fullhdt?
Így kilóg a kép
A betűk meg ilyenek
Másodlagos vagy elsődlegesnek a bekötve a TV? Ha két külön csatlakozóra van kötve akkor külön külön be lehet állítani hogy melyik képernyő milyen felbontáson menjen.
Öcsém a laptopja képét viszi ki egy 101 cm-es full hd 3d led TVre és nincs neki pixel sehol.Pedig a laptopnak csak 13660x768 a felbontása.
Szerk.: Most nézem a monitorod Full HD-s.Ha mindkét képernyő (TV és monitor is rá van kötve a VGA-ra) én kipróbálnám a másolás funkciót.
Sziasztok. Lenne egy olyan késrésem hogy, anyámnak van egy 5-6éves 80cm-es Samsung tv-je, ami fulldh-s 1920x1080-as, és arra gondoltam hogy én is veszek egy akkora vagy nagyobb tv-t, amit monitornak is használnák hdmi kábellel. A gond ott kezdődik hogy a képet annyira szét húzza 1920x1080-as felbontáson hogy, a szélekből kb 1cm hiányzik, a kép meg kicsit pixeles főleg a betűk, de gondolom ez azért van mert gépen kicsi a fullhd egy 80cm-es tvn 1méterrről. A kérdésem az lenne hogy tényleg jól gondolom hogy kicsi a fullhd ekkora képen monitornak, és ezért húzza szét a képet és ezért látszódnak a pixelek, vagy be kell állítani valamit?
ScanDisc: A 600w felesleges, hacsak nem két kártyát akarsz bele később. A ház megint csak nem a legjobb, nincs rendes szellőzése; nincs bent ventilátor, azt úgy kell bele pluszban megvenni. Nézegess Zalman-t, abban mindegyikben van rendes, gyárilag szerelt ventilátor és jól is szellőznek.
Nekem 380-am van, de úgy néz ki, hogy nincs jóban a Z-s alaplapokkal. Bár nekem jól megy, de itt már egy külön topic is van a 380 fekete halálra, abból úgy tűnik, hogy a több kártyát is támogató alaplapi chipsetekkel nem jól működik együtt. (Az persze nem biztos, hogy ez a gond, csak erre lehet tippelni a tapasztaltakból) Mindenesetre menj biztosra és nézz másik VGA-t.
Az fx-8350-nel nem veszítenél teljesítményt, sőt... A 8 szál jól jön a játékoknál és a 380 mellett alig van terhelés, csak pár játéknál éri el az 50%-ot. DE! Én, ha most újítanék, inkább megvenném a 6600K-t és a DDR4-es RAMokat, majd később, ha kell, vennék bele i7-et. (ráérősen összegyűjtve a rávalót) Ugyanis annak az alaplapnak és processzorcsaládnak van jövője, a 8350 meg már a múlt, annál jobb processzort abba az alaplapba már nem fognak gyártani, tehát nem tudnál hova fejleszteni, ez lenne a teteje, míg egy i7 sokkal-sokkal jobb egy 8350-nél.
Táp legyen FSP Hyper 500 ~16 ezer forint.
Lapon és procin tudsz spórolni, valami B150-es lap ~20 ezerért, proci pedig i5 6500 ~61 ezerért.
R9 380 helyett pedig vegyél Sipitől R9 380X-et 64 ezerért.
[LINK]
Gigabyte vagy XFX, amelyik szimpatikusabb.
HDD-nek én a WD EZEX-et ajánlanám.
Gépháznak inkább Aerocool V3X Black Edition, hasonló árban van mint az általad kinézett.
BenjaminHun, Piero és zsoltdeak17: köszönöm a segítséget. Én éppen a házon meg a tápon akartam spórolni😀
Ház: ModeCom Logic A30
Táp: Chieftec GPS-600A8 600W
Alaplap: ASRock Z170 Gaming K4 Fatal1ty
CPU: Intel Core i5 6600K 3,5 GHz
Hűtő: ID-Cooloing SE -213V2
Memória: Kingston Hyper X Fury 2x8 GB DDR4 2666 Mhz
HDD: Geil Zenith A3 120 GB és Toshiba 3,5" 1 TB SATA III
GPU: ASUS STRIX R9 380 DC20C 4GB D5
meg egy ASUS DVD író
Így már jobb a ház-táp? Vagy túl sok a 600 W?
Sok teljesítményt veszítenék az AMD FX 8350 procival és olcsóbb alaplappal? Mert valahogy próbálom csökkenteni az árat. A videokártyából nem nagyon merek visszavenni, néztem egy XFX R7 370 4GB DDR5-öt, ami több mint 20 ezerrel olcsóbb. vagy hagyjam az R9-es GPU-t és párosítsak hozzá gyengébb alaplapot és gyengébb Intel procit?
Hát ha ssd-t akarsz kötni arra a gépre akkor nincs szerencséd. Viszont megnyugtató lehet hogy működni fog úgy is, csak max kicsit lassabban. Szóval a sima ssd-k között azért nem találsz gyorsabbat 550MB/s-nél mert a sata3 interfésznek ez a gyakorlati limitje. Ez alapján kiszámolható hogy sata2 kb 225MB/s-re lesz képes míg sata1 110MB/s. Sata1-re nem érdemes ssd-t kötni, de sata2-n is mondjuk hatalmas gyorsulás várható tőle, mivel az ssd-k gyorsaságának a titka nem (csak) abban van hogy mennyi a max elméleti sebességük, hanem hogy minden adat "egyforma távolságra van" -szinte instant elérhető, míg merevlemeznél az olvasófejnek ugrálnia kell ide-oda.
Ha meg hard disket akarsz kötni sata1/2 portra akkor felejtsd el az egésszet, a leggyorsabb hardok is ritka pillanataikban érhetik el a 150MB/s átvitelt, szóval akármilyen sata portra kötöd, nem fogja jelentős mértékben korlátolni(ha egyáltalán korlátolja).
Hali! 😀
Olyan alaplapot/alaplapokat keresek ami DDR3-as RAM-okat,SATA III-as HDD-ket és Intel Core 2 Quad Procit támogat,nem nagyon találtam még hasonlót. A válaszokat előre is köszönöm! 😀
reszler112233: Én anno Win 7-ről frissítettem Win 10-re. Aztán lett egy platformváltás (Amd-ről Intelre, és nem kellett újra húzni a rendszert. A Win 10 simán vette a dolgot.
Lenne egy kérdésem.
Ha egyből win 10-et dobok fel a gépemre akkor az eredetiként fog szerepelni? Ma cseréltem alaplap processzor és memória kombót.Érdekes mód az új kombóval elindult az előtte volt kombóval a win 10.De hogy ne legyen kavarodás, gondoltam újrahúzom a gépet. Van win 10 telepítőm, de nem tudom hogy egyből arról telepítve eredeti lenne-e a rendszer.
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni. Összeállítottam egy gépet, de nem nem igazán vagyok tisztában azzal, hogy minden alkatrész kompatibilis-e a többivel, továbbá, hogy például befér-e egyáltalán ez a cucc a kiválasztott házba?
Tehát:
Ház: HKC B1 ATX 430 W táppal
meg egy ASUS DVD író
Ez lenne az elképzelés. Működhet? Persze jó lenne azért csökkenteni a költségeken. Hol lehet lefaragni?
Esetleg egy AMD FX 8350 procival és olcsóbb alaplappal?
A cél, hogy FPS-ezni lehessen, akár a Far Cry Primal is eldöcögjön rajta.
Előre is köszi.
Sokmimdenhez köti nem csak az alaplaphoz az OEM kulcsot de am az eredeti W10 iso elerheto a microsoft honlapjan azthiszem.
Am meg frissiteni nem kell h rakhasd a 10 et (mert regen maxon fel kellet updatelni es csak utanna tudtad) arra gondoltam.
Alaplap, proci és memória csere miatt én úgy tudom mindenképp újra kell húzni egy gépet.Na meg tudomásom szerint a 10 alaplaphoz köti eredetiségét.Mivel alaplap is cserélve lesz így nem tudom egyből a 10-et feltenni.
a 1511 frissítés óta nem kell naprakész windows h frissíthesd 10 re énse raktam fel 1 darab frissítést se csak egyből a 10 et és rakta is a legújabb verziót 😃
ezzel csak azt akartam mondani h nem kell várni h felajánlja 😃
[LINK]
Nem is bántam, hogy nem kell újra húzni azt elhiheted.(Kb 2 hónapos volt akkor a rendszer.)Holnap viszont nekem is újra kell húznom a gépet mert új platformra váltok.Bár ideje is mivel kb 1,5 évig 7 volt amit pár hete frissítettem 10-re.(Csak ráfrissítettem nem volt tiszta telepítés.)
Az nVidia új drivere jól elrontogatta a kártyám. 😞 Egyre több játéknál kapok hibaüzeneteket, fagyásokat, Kernel-es problémát, "Resize Buffer Fail"-eket. Olyan játékoknál is amik eddig jól mentek (pl a Rocket League-el semmi gond nem volt de az új driver óta, amit már azóta visszaállítottam a régire, most már azzal a játékkal is problémák vanna 20-30 percenként kidobál, fagy) Már 2x letöröltem a driver-t DDU-val és semmi.. még azzal a driverrel amivel régen jó volt is megvannak a problémák. Valami ötlet?
amd athlonII xp2340,ati mr hd 5470,3gb ddr3 1366x768 ezekkel a tes V közepesen simán elment pedig ez egy 2011-es lapos amit 115k ért szereztem anno úgyhogy ha nem max grafikán akarja valaki akkor nem kellenek olyan hű de nagy kompromisszumok... Spoiler!
egyébként meg van egy jó lifehackkem: ha gyenge a géped és csak minimum grafikán és 800x600on tudod futtatni akkor ha hunyorítassz a szemeddel és egyből jobb 😃
eddig meg a saints row iV-nek van a legjobb extrája: ascii-ban látsz mindent 😃 (azt nem tudom hogy jobb e a teljesítmény hogyha át tolod de a grafikát kompenzálja 😃😉
triiko222: A skyrim Bethesda játék, ami az ő motorjukat használja. Eleve tele van hibával. Gyakorlatilag bugok lazán összefűzött halmaza. Azon túl, mivel hatalmas adatbázistáblákat mozgat, nem csak a CPU-VGA párost terheli, hanem a RAM-ot, meg a HDD-t is megizzasztja sokkal jobban, mint bármi más. Ezért "lassul be a semmin".
Amúgy tényleg nem mondott hülyeséget a srác azzal, hogy azzal a lapossal már játszani is lehet, csak nem fejtette ki, hogy mekkora kompromisszumokkal. Ha laptopon akarsz játszani, akkor az bizony sok százezerbe kerül, hogy ne döcögjön, ahogy a többiek is mondják.
Azt azért jó ha tudod hogy laptoptál kompromisszumot kell kötni játékoknál, mert egy olyan laptop amivel elfogadható grafikán tud játszani az ember, ott kezdődik hogy 200ezer felett. De azoknál is az a baj hogy vagy a proci erős és a kártya a gyenge, vagy fordítva, legtöbb esetben.
Azzal nincs is gond, hanem relatív sok erőforrást követel. (Cserébe persze lowon is szép)
Skyrimet nagyon nem ismerem, úgyhogy arról nem tudok nyilatkozni.
Ha hajlandó vagy szánni fejlesztésre, akkor persze, a több ram mindig jól jön. Főleg egy APU-nak jó a sok és gyors memória.
Laptopoknál különösen hálás dolog egy SSD. (Inkább fogyasztás és általános betöltési sebesség terén.)
Szerintem jól van optimalizálva a Crysis 3 😀 Csak mert a sykrim meg vicces ahogy lowon megy rajta ilyen 40fps-el és sokszor beszaggat meg belassúl a semmin...
kérdés h érdemes lenne bele venni plusz 4 giga ramot?
a rendszer a 4gigából csak 3,46-ot ír használhatónak(win10 64bit)
Igazából itt az oldal általában csak az órajelek és a memória mérete alapján határoz meg egy százalékos értéket. Rengeteg más tényező így figyelmen kívül marad, aztán ezért mutat úgymond false értékeket.
A laptopban lévő mobile APU-ban ennyi erő van. A Crysis 3 amúgy is szereti megizzasztani a gépet. (pl nálam lowon 1280x720ban csak ~25FPS volt)
Amúgy nem mondanám én rossznak ha már viszi a Crysis 3-at is szépen.
Sziasztok. Elég buta kérdésem van,de sajnos ehhez a témához tényleg nem értek 😞
Szóval vettem egy laptopot. Illetve úgy rakattam össze. Katonaként elég sokszor járok le a határra,és kellett egy kis laptop ami az edzések mellett pihenő időben leköt pluszba. Játékok és filmezés szempontjából.
Lényegre is térnék. Kitöltöttem a konfig opciót itt az oldalon. És sok játéknál kiadja a maxot is, hogy futja 100%-on. Pl Crysis 3. Aki készítette a laptopot srác is mondta h tudok vele játszani majd.
Itt a problem hogy pl a crysis 3 csak full lowon megy el 30 fps-el. Skyrim szintén. BF3 abszolút semmi,csak akadt...És arra is 100%/100%ot írt.
Szóval ezt nem értem.
Config.:
Nem értek hozzá de szerintem a rammal lehet a probléma. videókártyának több ram kell,ezért lehet bővítenem kellene 8gb-re.
Szerintetek?
Vagy alapból kaka a laptop?
csuz-li:
Köszönöm a segítséget és a véleményeket.Skylake rendszerem lesz nem sokára.
Ezeket rendeltem:
Alaplap: [LINK]
Processzor: [LINK]
Memória: [LINK]
Kíváncsian várom mennyivel fog többet nyújtani a gép amint be lesz üzemelve.
Beviszed a boltba adnak és adnak egy ugyan olyan méretűt csak arra figyelj hogy 4 pines legyen vagy leméred te magad hány centis és nézel a neten hozzá és rendelsz akármilyen random venti jó rá.Ha meg nem sajnálsz rá pénz olyat nézzél ami minél halkabb és jobb a légszállítása (mint a gyárinak) és még hatékonyabb is lehet/éesz a hűtésed mint eddig volt 😀
csuz-li: Ebben teljes mértékben én is így vagyok, főleg hogy ezt a 775-ös platformot 2009 decemberében vettem.Akkoriban már kaphattam volna i3 vagy i5-t is, de a pénz akkor is nagy úr volt.(Nem volt rá keret.)
Amúgy már vagy 3-4 éve olyan alkatrészeket vettem ami szinte a mostani gépben nem is tudja kiadni magából amire képes.Például a HDD-k és az SSD.
csuz-li: Ez jól meg van fogalmazva. Sőt nagyjából én is így gondolkodok.Nagyon hajlok a Skylake felé mert ahhoz nagyobb eséllyel lesz akár új i7 is mire az i5 kevés lesz, míg a 4 generációhoz lehet már csak használtan.
Meg valamiért a felbontásokban a 1360x768 felbontást írja az ajánlottnak.
Azt a monitort ne nézd, most nem arról van szó 😀 Azzal semmi gond nincs 😀 1024x768 felbontáson olyan a kép mint amilyennek lennie kéne, sehol egy pixel, lehet hogy a hdmi kábel nem támogatja a fullhdt?
Így kilóg a kép
A betűk meg ilyenek
Öcsém a laptopja képét viszi ki egy 101 cm-es full hd 3d led TVre és nincs neki pixel sehol.Pedig a laptopnak csak 13660x768 a felbontása.
Szerk.: Most nézem a monitorod Full HD-s.Ha mindkét képernyő (TV és monitor is rá van kötve a VGA-ra) én kipróbálnám a másolás funkciót.
A segítséget előre is köszönöm 😀
Nekem 380-am van, de úgy néz ki, hogy nincs jóban a Z-s alaplapokkal. Bár nekem jól megy, de itt már egy külön topic is van a 380 fekete halálra, abból úgy tűnik, hogy a több kártyát is támogató alaplapi chipsetekkel nem jól működik együtt. (Az persze nem biztos, hogy ez a gond, csak erre lehet tippelni a tapasztaltakból) Mindenesetre menj biztosra és nézz másik VGA-t.
Az fx-8350-nel nem veszítenél teljesítményt, sőt... A 8 szál jól jön a játékoknál és a 380 mellett alig van terhelés, csak pár játéknál éri el az 50%-ot. DE! Én, ha most újítanék, inkább megvenném a 6600K-t és a DDR4-es RAMokat, majd később, ha kell, vennék bele i7-et. (ráérősen összegyűjtve a rávalót) Ugyanis annak az alaplapnak és processzorcsaládnak van jövője, a 8350 meg már a múlt, annál jobb processzort abba az alaplapba már nem fognak gyártani, tehát nem tudnál hova fejleszteni, ez lenne a teteje, míg egy i7 sokkal-sokkal jobb egy 8350-nél.
Lapon és procin tudsz spórolni, valami B150-es lap ~20 ezerért, proci pedig i5 6500 ~61 ezerért.
R9 380 helyett pedig vegyél Sipitől R9 380X-et 64 ezerért.
[LINK]
Gigabyte vagy XFX, amelyik szimpatikusabb.
HDD-nek én a WD EZEX-et ajánlanám.
Gépháznak inkább Aerocool V3X Black Edition, hasonló árban van mint az általad kinézett.
Ház: ModeCom Logic A30
Táp: Chieftec GPS-600A8 600W
meg egy ASUS DVD író
Így már jobb a ház-táp? Vagy túl sok a 600 W?
Sok teljesítményt veszítenék az AMD FX 8350 procival és olcsóbb alaplappal? Mert valahogy próbálom csökkenteni az árat. A videokártyából nem nagyon merek visszavenni, néztem egy XFX R7 370 4GB DDR5-öt, ami több mint 20 ezerrel olcsóbb. vagy hagyjam az R9-es GPU-t és párosítsak hozzá gyengébb alaplapot és gyengébb Intel procit?
Ha meg hard disket akarsz kötni sata1/2 portra akkor felejtsd el az egésszet, a leggyorsabb hardok is ritka pillanataikban érhetik el a 150MB/s átvitelt, szóval akármilyen sata portra kötöd, nem fogja jelentős mértékben korlátolni(ha egyáltalán korlátolja).
Olyan alaplapot/alaplapokat keresek ami DDR3-as RAM-okat,SATA III-as HDD-ket és Intel Core 2 Quad Procit támogat,nem nagyon találtam még hasonlót. A válaszokat előre is köszönöm! 😀
Ha egyből win 10-et dobok fel a gépemre akkor az eredetiként fog szerepelni? Ma cseréltem alaplap processzor és memória kombót.Érdekes mód az új kombóval elindult az előtte volt kombóval a win 10.De hogy ne legyen kavarodás, gondoltam újrahúzom a gépet. Van win 10 telepítőm, de nem tudom hogy egyből arról telepítve eredeti lenne-e a rendszer.
Segítséget szeretnék kérni. Összeállítottam egy gépet, de nem nem igazán vagyok tisztában azzal, hogy minden alkatrész kompatibilis-e a többivel, továbbá, hogy például befér-e egyáltalán ez a cucc a kiválasztott házba?
Tehát:
Ház: HKC B1 ATX 430 W táppal
meg egy ASUS DVD író
Ez lenne az elképzelés. Működhet? Persze jó lenne azért csökkenteni a költségeken. Hol lehet lefaragni?
Esetleg egy AMD FX 8350 procival és olcsóbb alaplappal?
A cél, hogy FPS-ezni lehessen, akár a Far Cry Primal is eldöcögjön rajta.
Előre is köszi.
szerintetek melyik laptopon futna jobban a League of Legends játék? 😀
Am meg frissiteni nem kell h rakhasd a 10 et (mert regen maxon fel kellet updatelni es csak utanna tudtad) arra gondoltam.
ezzel csak azt akartam mondani h nem kell várni h felajánlja 😃
[LINK]
Lehet, hogy hülye kérdés, de ha processzort cserélek a gépemben ujra kell rakni a win10et vagy csak simán felismeri?
Spoiler!
eddig meg a saints row iV-nek van a legjobb extrája: ascii-ban látsz mindent 😃 (azt nem tudom hogy jobb e a teljesítmény hogyha át tolod de a grafikát kompenzálja 😃😉
Amúgy tényleg nem mondott hülyeséget a srác azzal, hogy azzal a lapossal már játszani is lehet, csak nem fejtette ki, hogy mekkora kompromisszumokkal. Ha laptopon akarsz játszani, akkor az bizony sok százezerbe kerül, hogy ne döcögjön, ahogy a többiek is mondják.
Esetleg ha van még bárkinek hozzáfűzni valója akkor írja le nyugodtan. Hátha okosodok még 😀
Skyrimet nagyon nem ismerem, úgyhogy arról nem tudok nyilatkozni.
Ha hajlandó vagy szánni fejlesztésre, akkor persze, a több ram mindig jól jön. Főleg egy APU-nak jó a sok és gyors memória.
Laptopoknál különösen hálás dolog egy SSD. (Inkább fogyasztás és általános betöltési sebesség terén.)
kérdés h érdemes lenne bele venni plusz 4 giga ramot?
a rendszer a 4gigából csak 3,46-ot ír használhatónak(win10 64bit)
A laptopban lévő mobile APU-ban ennyi erő van. A Crysis 3 amúgy is szereti megizzasztani a gépet. (pl nálam lowon 1280x720ban csak ~25FPS volt)
Amúgy nem mondanám én rossznak ha már viszi a Crysis 3-at is szépen.
Szóval vettem egy laptopot. Illetve úgy rakattam össze. Katonaként elég sokszor járok le a határra,és kellett egy kis laptop ami az edzések mellett pihenő időben leköt pluszba. Játékok és filmezés szempontjából.
Lényegre is térnék. Kitöltöttem a konfig opciót itt az oldalon. És sok játéknál kiadja a maxot is, hogy futja 100%-on. Pl Crysis 3. Aki készítette a laptopot srác is mondta h tudok vele játszani majd.
Itt a problem hogy pl a crysis 3 csak full lowon megy el 30 fps-el. Skyrim szintén. BF3 abszolút semmi,csak akadt...És arra is 100%/100%ot írt.
Szóval ezt nem értem.
Config.:
AMD Quad - Core Processzor A6-7310 (2,4GHz)
AMD Radeon R5 M335 with 2GB Dedicated VRAM
4GB DDR3 L Memory
500 GB HDD
röviden ennyi.
Acer Aspire E15
E5 - 522G - 64AF
Nem értek hozzá de szerintem a rammal lehet a probléma. videókártyának több ram kell,ezért lehet bővítenem kellene 8gb-re.
Szerintetek?
Vagy alapból kaka a laptop?
Köszönöm a segítséget és a véleményeket.Skylake rendszerem lesz nem sokára.
Ezeket rendeltem:
Alaplap: [LINK]
Processzor: [LINK]
Memória: [LINK]
Kíváncsian várom mennyivel fog többet nyújtani a gép amint be lesz üzemelve.
Cooler Master Hyper TX3 EVO ventillátorját lehet cserélni? Ha igen hol találok hozzá,megfizethető áron?
Előre is köszi a válaszokat! 😀
Amúgy már vagy 3-4 éve olyan alkatrészeket vettem ami szinte a mostani gépben nem is tudja kiadni magából amire képes.Például a HDD-k és az SSD.