Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
szóval a kérdésem, ez a kártya, 87 ezerért: ( rátok várok, hogy megéri-e, mert ha többletpontot kap az igen, rendeltetem is .. 😃 )
[LINK]
ez 87 ezer, gondolom az X miatt, az r9 270-em is X-es volt.
ér plusz hat ezret az X ?
ugyan miért is menne simán a kártya vásárlása ... 4 félét adtam meg az üzletben amit szeretnék..
az r9 380 gaming verziókból ( MSI, GIGABYTE, SAPPHIRE, ASUS)
egyik sincs a nagykerükben ... -.-
egyetlen verzió van a webshopukban, a Gigabyte r9 380 4 GB, a nem Gaming verziója.
szóval király.. szerintetek a gaming és a "sima" között mekkora különbség van teljesítményben ?
mondta a fickó azt is, hogy nézegessek további kártyákat is arra az esetre, ha nem lesznek amiket kértem ...
de bajban vagyok, ebben az árkategóriában nem igazán van más ... :/
ötletek?
ui.: jöhetnének a kérdések miért nem megyek máshova venni: azért mert a behalt kártyám ára ott érvényes, és másik vga árába pótolhatok bele az 55 ezer mellé...
Abban kérném a segítségeteket, hogy most szeretnék a gépembe videókártyát venni. Jelenleg a gépembe egy A8-6500 APU proci van 8GB rammal, SSD-vel. A játék nálam főleg Xbox ONE-on folyik, de a World of Tanks, és World of Warship játékhoz keresek videókártyát használtan 25 ezer körül.
Úgy hallottam hogy a legfontosabb szempont, hogy hány bites, és tartózkodni kell a 128 bitesektől.
Jelenleg a következő kártyákat találom ebben az árkategóriában:
R7 260x 2GB 128 bit
HD 7790 2GB 256 bit
+ egy két gtx kátrya
újonan GT 730-740, illetve R7 240-250 a kínálat ebben az árban, amik igen gyengék szerintem.
Ti mit gondoltok, milyen kártyában kellene gondolkodnom, vagy mik a fontos paraméterek?
Nagyon köszönöm a segítségeteket
Gábor
Szerintem amint összejön veszek még 1 970-et és máris mehet 4k ba.
Élsimítás nem is látszik 2 méterre a tévétől és 15-20 fps-tad ha ki van kapcsolva.
Csak hát kéne 1 új táp meg 1 új alaplap,remélem megleszek 20-30ból.
De persze 4K-ra ajánlott egy 980 Ti SLI ahogy írtátok! 😉
Akkor szerinted a gtx 980-se jó 1080p-re mert nem tartja 60fpst?
Attól hogy 1játék nem 60fpsel megy ha nem 40fpsel még nem lesz alkalmatlan a kártya az adott felbontásra.
Akkor ennyi erővel mindenki vegyen gtx titan x-et, mert zavarja hogy nem 60fpsel megy a játék.
Most ezt komolyan gondoljátok?
Attól hogy nem tartja a 60fpst még jó 4k-ra.
1080p-be se tartja a 60fpst sok kártya még is alkalmas rá.
Igaz hogy most draga,de ha hosszutavra tervezek akkor sokkal jobb valasztas lenne,mivel konnyebb es olcsobb lenne majd fissiteni az alkatreszeket. szvsz
Igen tudnál, de a 4k még nem elég kiforrott technológia, elég gyerekcipőben jár, és drága is.
Amugy ezzel a geppel tudnek 4k-s felbontassal is jatszani?
Nem. A legjobb az Evga, Asus, Gigabyte, Msi, kb így néz ki. De nem sok különbség van a kártyák között.
Miben?
Am ez sokkal olcsóbb [LINK]
Azon meg gondolkodom hogy 980 vagy 980ti.
Akkor neked nem jó a i5 4690 neked a i5 4690k kell.
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Hát te tudod hogy meg éri e neked az a + pénz amit költenél a gtx 980ti-re, ha igen akkor azt válaszd szerintem.
látom közben írtál 😃 Szerintem az én verzióm jobb.
[LINK]
[url]
https://www.pcx.hu/termek/evga-500w-100-w1-0500-kr-t-pegys-g-293910[/url]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
ram pedig maradna 8gb vagy esetleg 16gb ha szukseges.
ui:Eddig egy processzot se tuningoltam,mert sokan mondtak hogy nem ajanlott.De ha megkoveteli a gpu akkor tuningolom.
Akarod tuningolni a processzort?
gtx 980ti es az i5 4690 jo,vagy csak a gtx980+i5?
es az alaplapnal,eleg annyi hogy 1150-es socket legyen? vagy itt is szamit?
Az hogy silány minőségű. Ha majd leég imádkozz hogy semmi ne menjen tönkre, csak a táp.
Ami már jó és nem is drága pl Fsp hexa+ 500w vagy [LINK]
De inkább [LINK] vagy Fsp Raider S 550w
es amugy mit ajanlasz?
Ez az a táp? Ha igen, akkor minél előbb cseréld le, még a fejlesztés előtt.
[LINK]
Azért jó lenne a tápod pontos típusát is tudni 😀
i5 4690 nem tuning processzor, a K-s fajtát lehet tuningolni + ahoz z97-es alaplap kell.
Ar+minoseg atlag.
mostani gepem:
proci:AMD A8-Series A8-5500 3.7
ram:Kingmax 8GB (2x4)
gpu:Sapphire Radeon HD6850 1GB DDR5 256-bit
alaplap:ASUS F2-A55
tap:valami 550W-os
Uj gepet kell ehez venni,tudom,de milyen lenne jo?
en gtx 970-980-ra gondoltam +i5 4690.ez jo lenne? vagy esetleg van jobb ar+minoseg kombinacio?
SLI-hez alaplapot kéne cserélned mindenképpen, illetve a tápod típusát sem írtad le, így lehet, hogy azt is.
Ami meg nem birja a 4k azt persze fhd-ba játszom.
Na és az lenne a kérdés hogy vegyek mellé majd,pl fél éven belül 1 ugyan ilyen kártyát vagy gyűjtögessek valami erősebbre ami 1 vga-val visz mindent 4kba?
Válaszokat előre is köszönöm 😀
Zsoltdeak17: Neked is köszönöm!
Ez már tényleg jó ár érte 😀
[LINK]