Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Sziasztok.
Szerintetek erre a tápegységre tudok cstlakoztatni IDE-s winchestert és írót?(Corsair CX 430W)
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817139017&Tpk=corsair%20cx%20430
0
0
0
0
cseszka avatar
Sehogyse.A legjobb megoldás,ha ami kell,azt ki irod,vagy pl én kolegátol kértem kölcdön vinyoját,arra rámásoltam ami kellet,utánna format HDD,miko telepitettem vint,töröltem particiokat,megadtam mekkora legyen c,és utánna mikor fentvolt,formatáltam a d particiot is és visszamásoltam a kolega HDD-röl a motyomat.
0
0
0
0
madchief avatar
köszi, 1 vinyóról van szó. vagy akkor hogy lehet szabad helyet a másik kötetre pakolni?
0
0
0
0
Cooley avatar
madchief írta:
szóval akkor smmi baj??😆
és azt valaki nem tudja hogy lehet összerakni 2 meghajtót?

Újraparticionálással, de akkor lepucolódik minkét meghajtó. Vagy ha két külön vinyóra gondolsz, akkor meg RAID-be kell kötni őket, de akkor meg mindkét vinyó le lesz pucolva. 😃
0
0
0
0
madchief avatar
szóval akkor smmi baj??😆
és azt valaki nem tudja hogy lehet összerakni 2 meghajtót?
0
0
0
0
Cooley avatar
Ez tuti nemvírus. Szimplán elcseszted, hogy 30 gigára tetted a win7-et. 😀 Nézz be a mappájába, lesz ott egy winsxs mappa, ami a használat során egyre dagad. Nálam most épp 10 gigás, a régi gépemen már közel 20 giga volt. 😃 Amit cseszka ajánlott se rossz, de én inkább az Ashampoo Winoptimizert ajánlom, ami fizetős, vagy ingyenesből a CCleanert. Ezek is sokat képesek pucolni, de erősen ajánlott újratelepíteni a vindózodat legalább 40 gigára, de inkább 50-60. 😀
0
0
0
0
madchief avatar
köszi köszi köszi 😃
0
0
0
0
cseszka avatar
madchief írta:
avastom van

Szedd le a Tune Up Utilitis 2010 progit,van már 2011 is,de a 2010 hez van serialom,amit elbirok küldeni pm-ben.
tehát ezt szedd le:TU2010TrialEN-US.exe
Én hetente futtatom,és 100% ok az OP rendszerem,valamint hejet szabadit fel a C-meghajtonn.Hiddel neked is segiteni fog.
Ha megvan,küldj egy pm-et,és küldöm a serialt.
0
0
0
0
no avatar
madchief írta:
segítsetek pls gyorsan miért fogy a C meghajtóról a hely mikor nem teszek rá semmit. hétvégén volt 2.3gb szabad hely most meg 0.5gb
wtf?
múltkor is Grideztem letettem a tálcára volt kemény 5mb szabad hely a c kiléptem a játékból lett újr 2gb de most meg 500mb...
kijelöltem az összes fájlt és mappát a C-n(rejtettekkel együtt)és csak 26gb volt mikor 29gb a C és csak 500mb szabadot jelez.....
plsplspls help
😳

Teh már nem azért de Vírus 😃 mien irtód van? sztem szedjél le egy nod32 őt frissítsd és ellerőrizz és megtalálja kiirtja gond letudva, sztem fájl vírus
0
0
0
0
madchief avatar
segítsetek pls gyorsan miért fogy a C meghajtóról a hely mikor nem teszek rá semmit. hétvégén volt 2.3gb szabad hely most meg 0.5gb
wtf?
múltkor is Grideztem letettem a tálcára volt kemény 5mb szabad hely a c kiléptem a játékból lett újr 2gb de most meg 500mb...
kijelöltem az összes fájlt és mappát a C-n(rejtettekkel együtt)és csak 26gb volt mikor 29gb a C és csak 500mb szabadot jelez.....
plsplspls help
😳
0
0
0
0
niteforce avatar
bmartin23 írta:
egy asrock m3a770de deszkához lehet p-ata-s vinyót csatlakoztatni?

Igen!
0
0
0
0
bmartin23 avatar
egy asrock m3a770de deszkához lehet p-ata-s vinyót csatlakoztatni?
0
0
0
0
Cooley avatar
#7331: Jól gondolod, az az integrált 8200-as specifikációja. 😀 ken7: Beletehetsz abba a deszkába akár egy 6990-est. 😉 De értelem szerint a procihoz illó kártyát lenne érdemes választani. ^^
0
0
0
0
niteforce avatar
looserking írta:
ken7 írta:
üdv mindenkinek!😀
venni fogok egy VGA-t és az alaplapon az van hogy 512mb vga és pixel ShaderModel: 4.0 és DX:10
most akkor csak olyan VGA-t vehetek ami annak megfelelő ?😕

Szerintem ez a max tűrés...

olyan nincsen. Nem azt irja le, hogy milyen az integralt? Mert az logikus hogy shader 4 es max 512 Mb-t tud levenni a rendszermemoriabol.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
ken7 írta:
üdv mindenkinek!😀
venni fogok egy VGA-t és az alaplapon az van hogy 512mb vga és pixel ShaderModel: 4.0 és DX:10

Az alaplapon lévő videókártya foglalat határozza meg, hogy milyen videókártyát tudsz beletenni. Olyan nincs, hogy max 512 mb lehet a memóriája a videókártyának. Ha van PCI-E X16 akkor jó helyzetben vagy! 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
ken7 írta:
üdv mindenkinek!😀

szerintem nem.
0
0
0
0
ken7 avatar
üdv mindenkinek!😀
0
0
0
0
pomrum avatar
Osynho írta:
Egy új biossal is változhat a vezérlés! Jelenleg is szabályozza fordulatot, hiszen 1200rpm-en megy a TX3. Nekem többször volt, hogy másik bios máshogy állította a fordulatot.
Persze optimalizácíó és ha van beállítási lehetőség annak a kérdése.
0
0
0
0
Osynho avatar
Egy új biossal is változhat a vezérlés! Jelenleg is szabályozza fordulatot, hiszen 1200rpm-en megy a TX3. Nekem többször volt, hogy másik bios máshogy állította a fordulatot.
0
0
0
0
pomrum avatar
Superlompos írta:
frank04 írta:
Sziasztok! A gépem manapság nem akar kikapcsolni. Rányomok a leállításra, mindent bezár, oké. Aztán Kiírja a jellegzetes félmondatot, hogy a Windows leáll..., de hát nem áll le ez a rohadék. Örökre úgy marad, és le kell kapcsolni az áramot, hogy leálljon. Xp-m van. Szerintetek miért van ez? köszi a segítséget!

Nem lehet, hogy valami vírust összegyűjtöttél? Mert akkor szokott ilyet csinálni az Xp, bár nekem pár perc után így is kikapcsolt. 😕
Vírus is lehet de inkább szerintem egy háttérben futó program vagy alkalmazás blokkolja a windows exit vagy a windows log off paramétereket.
0
0
0
0
cey85 avatar
Osynho & pomrum köszi a választ! a speedfan progit kipróbáljuk hátha sikerül neki lejjebb venni a fordulatot. A bios-ban nem lehetett állítani neki semmit. Az alaplaphoz kapott progival szokta a fordulatot szabályozni de csak úgy lehet, hogy van 3 lehetősége (optimális, halk, teljesítmény) de sajnos ez nem az igazi. De ez van! Köszi mégegyszer😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
frank04 írta:
Sziasztok! A gépem manapság nem akar kikapcsolni. Rányomok a leállításra, mindent bezár, oké. Aztán Kiírja a jellegzetes félmondatot, hogy a Windows leáll..., de hát nem áll le ez a rohadék. Örökre úgy marad, és le kell kapcsolni az áramot, hogy leálljon. Xp-m van. Szerintetek miért van ez? köszi a segítséget!

Nem lehet, hogy valami vírust összegyűjtöttél? Mert akkor szokott ilyet csinálni az Xp, bár nekem pár perc után így is kikapcsolt. 😕
0
0
0
0
pomrum avatar
Osynho írta:
cey85 írta:
pomrum köszi a választ! akkor ez nem is lesz neki halkabb már gondolom.

Újabb biossal változhat a helyzet, illetve pl a SpeedFan-t még ki lehet próbálni.
A Biost nem hiszem, az a most használtjában is olyan kell legyen ahol lehet szabályozni. De a SpeedFan-t jól mondod Osynho. Esetleg még bele lehet tenni a gépbe ventillátor fordulat szabályzót ( Manuálisat vagy Elektronikusan vezéreltet) de a hőfokot akkor figyelni kell!
0
0
0
0
Osynho avatar
cey85 írta:

Újabb biossal változhat a helyzet, illetve pl a SpeedFan-t még ki lehet próbálni.
0
0
0
0
cey85 avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
Talmacsi írta:
Synda írta:
Pci de 1 32Mb-os 20k...

akkor hagyom a picsába

Tudok egy 1 megasat 600 forintert ha kell.
0
0
0
0
pomrum avatar
cey85 írta:
sziasztok! nem találtam mást ezért itt kérdezem! most cseréltem proci hűtőt és a régit ami egy CM Hyper TX3-as odaadtam a haveromnak. Neki Intel rendszere van nekem meg AMD-én volt. Nekem alapon 8-900 rpm-en pörgött ez most neki alapon 1200 rpm-en pörög 38°C-on. Miért nem esik le neki is a fordulat? Neki egy Dual Core E5200-es vagy E5400 procija van egy régi ASUS alaplappal. Miért pörög magasabban mint nekem? köszi a válaszokat
A válasz az AMD Cool & Quiet technológiájában rejlik. Ez azt jelenti hogy a legkisebbre veszi a ventilátorok fordszámát amikor nincs rá annyira szükség.
0
0
0
0
cey85 avatar
sziasztok! nem találtam mást ezért itt kérdezem! most cseréltem proci hűtőt és a régit ami egy CM Hyper TX3-as odaadtam a haveromnak. Neki Intel rendszere van nekem meg AMD-én volt. Nekem alapon 8-900 rpm-en pörgött ez most neki alapon 1200 rpm-en pörög 38°C-on. Miért nem esik le neki is a fordulat? Neki egy Dual Core E5200-es vagy E5400 procija van egy régi ASUS alaplappal. Miért pörög magasabban mint nekem? köszi a válaszokat
0
0
0
0
DeXHerO avatar
Synda írta:
Itt egy gép azt mondtad 150 körül akarsz venni.

Proci:AMD Phenom II X4 965 Socket AM3 -33k
Alaplap:Asus M4A87TD EVO -20k
Ram:4 GB DDR3 1600 MHz Kingston -11k
Vkártya:Sapphire Radeon HD 6850 1 GB -40k
Táp:Thermaltake TR2 450W TR-450P -15k
DVD:Samsung SH-S223C -4k
Ház:THERMALTAKE VL80001W2Z V3 Black Edition -10k
Monitor:LG W2243S 22" FULL HD -25k

Össz:158k +- 10-15k attól függ hol veszed.

+egér,billentyű,ha jó a régi,ne vegyél.

kösz ezt választom mert ez olcsó is meg jó is meg minden benne van a 160-ban
0
0
0
0
frank04 avatar
0
0
0
0
DeXHerO avatar
Synda írta:
Pci de 1 32Mb-os 20k...

akkor hagyom a picsába
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Erre a gépre nagyon nagyon nem érdemes költeni el kell adni amennyiért viszik és gyűjtögetni 50 000 ből már nagyon jókis gépet lehet venni!
0
0
0
0
DeXHerO avatar
zolifa2 írta:
PCI.
A foglalat ami a képen van az PCI
Az én régi gépemben is ez van, tudom 😀

kösz kb menyiért lehet bele kapni használtam egy 256mb-s vgat mert szeretnék vele cod4-ni
0
0
0
0
zolifa2 avatar
PCI.
A foglalat ami a képen van az PCI
Az én régi gépemben is ez van, tudom 😀
0
0
0
0
DeXHerO avatar
Synda írta:
Szerintem,arra a gépre ne költs.

ezt találtam

Mainboard MSI MS-6765
CPU • Support Intel® Pentium® 4 processor up to 3GHz
• FSB @ 800/533MHz
Chipset Intel® 865G / ICH5 chipset
Main Memory 2 DIMM for DDR 400/333/266 memory, up to 2GB
Expansion Slot 2 x 32-bit PCI slots
Audio On-board AC'97 6 channels S/W audio codec (Realtek ALC650)
LAN • Integrated Ethernet 10/100 Mbps or GbE LAN

DDR Ramok 400Mhz-be drágábbak,mint a DDR3 1600Mhz

Pl:1 GB DDR 400 MHz Kingston 5k

én csak egy 256mb vga-t akarok bele venni használtat meg egy vinyo kábelt mert az nem mindig érzékeli a vinyot.
0
0
0
0
DeXHerO avatar
Synda írta:
😲 miez? fekvőház?

Max Agp csatoló lehet.

igen fekvő
0
0
0
0
DeXHerO avatar
hello szerintetek ebbe milyen vga jó mert az mondják hogy ez vga csatlakozó.https://img6.imagebanana.com/img/1soookbo/DSC00038.jpghttps://img6.imagebanana.com/img/qh5fmgqo/DSC00039.jpg
0
0
0
0
zolifa2 avatar
Superlompos írta:
zolifa2 írta:
Hali!
Mit jelent az hogy OEM??
Prociknál, tápegységeknél szoktam látni

Viszont ha valaki OEM terméket vásárol, akkor az azt jelenti, hogy gyári csomagolás nélküli termékről van szó.

Vagyis BOX nélküli?? 😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
zolifa2 írta:
Hali!
Mit jelent az hogy OEM??

Az OEM (Original Equipment Manufacturer) kifejezés arra a szituációra utal, amikor egy vállalat az eredeti gyártótól megvesz valamilyen terméket, majd mint sajátját adja tovább, gyakran valamilyen nagyobb termék részeként. Nem egyértelmű ugyanakkor hogy ebben a helyzetben az eladó eredeti gyártót vagy a felvásárlót nevezzük OEM-nek. Viszont ha valaki OEM terméket vásárol, akkor az azt jelenti, hogy gyári csomagolás nélküli termékről van szó.
0
0
0
0
zolifa2 avatar
Hali!
Mit jelent az hogy OEM??
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
bár ez chipsettől is függ, a régebbiek maguktól átállnak a VGA-ra, ha be van dugva
0
0
0
0
no avatar
Oksa kösz, akkor majd egyszer átviszem és megcsinálom neki
0
0
0
0
Cooley avatar
#7289: Intel gyármányú deszka nV chipszettel, na én erre mondom, hogy lol. 😆😂
LagMatyi: A biosban nagy valószínűséggel valami integrated/onboard devices menüpont alatt lehet kikapcsolni, legalábbis ez az átlagos az Intel chipszetteknél. 😀
0
0
0
0
no avatar
Nem az én lapom, ezt nem tudom hogy az a lap milyen, de szerintem nem befolyásolja annyira. Szóval akkor berakom, és BIOS-ban lekapcsolom az integráltat?
0
0
0
0
no avatar
egyébként nem lehet h a lapod nvidia chippes?
0
0
0
0
cseszka avatar
Ha nem ismeri fel,ugymond,beszereled a vga-t,rákötöd monitort,bekapcs a gépet,és ha nem kapcsolja fel a monit,akk,átrakod az integráltra,majd a biosban beállitod h meik vga-t használja a gép.
0
0
0
0
no avatar
Lenne egy kérdésem, haveromnak van egy ilyen lapja: Intel Desktop Board D946GZIS. Benne van egy integrált vidikari. Ha jól láttam akkor van a lapon egy PCI-e csatlakozó. Nos és az a kérdés, hogyha belerakunk egy kártyát, jelen esetbe ATI 5770-est akarunk, akkor hogy kell lekapcsolni az integrált vidikarit vagy mi a teendő?
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Cooley írta:
hassi írta:
sisko írta:
Talmacsi írta:
hello lenne egy kérdése hogy az MSI MS-6765 alaplap menyi ramot meg mekkora vgat- bír el mert most ez van a gépemben.

Ha jól láttam,abban 2 memória foglalat van,amelyekbe max 1GB pc3200-as (400 Mhz) DDR ram mehet,azaz összesen 2 Gb-t támogat.Viszont integrált a vga,azt nem lehet cserélni-mondom,ha jól láttam.

cserélni nem lehet, de ha vesz bele egy normális VGA-t, azt fogja használni.

Én nem látok azon a deszkán se agp, se pci-e csatit.
ha jól emlékszem valahol van rajta maximálisan abnormális pózban 1 PCI, de nem hiszem h ez a lap túlzottan bővíthető lenne😂
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció