Nem mindegyik 970-es lap áramellátása jó lehet hogy a VRM hűtés sem jó és túlmelegszik és a lap azért korlátozza vissza a cpu sebességét és ez pedig Bronson az a lap hibája! 😉
gyári blackboxos hűtő és elég meleg van a szobában ,de egy hetve van meg a konfig amire direkt laptop eladással váltottam és a laptopomon 2x több fps -em volt cs go ba is meg smite ba is :/
mag jelenleg 28 C fokos az 24 és 34 C fok között mozog általában oc tol függöen ami semmit nem dob az fps emen a mobo pedig 35-40 C fokos szokott lenni
az hogy nem változik az fps ultra és low beállítások mellett talán ara utal hogy a gtx 960 huzná neki csak a csíra fx proci visszahúzza :/ igyekszem minél elöbb i5 re cserélni ,de addig gondoltam azért eljátszogatok és nem lesz ennyire kritikus a helyzet :/
az utolsó dolog lenne, amire tippelnék, hogy a lap a hibás...
gyári hűtőd van? ha igen, szerintem ebben a nagy hőségben throttlingol a cpu. a másik: biosban be van kapcsolva az energiatakarékos üzemmód? (bár attól még játékok alatt fel kéne hogy menjen magától, idle-ben még normális is az 1,5ghz)
Látom azért van itt pár szakember így gondoltam megkérdezem ,hogy találkoztatok e hasonlóval illetve tudtok e segíteni
gép :
msi 970 gaming
fx 6300
gtx 960 4gb
8gb ram
650 W táp
a helyzet a következő :
Napok óta olvasok , nézek videókat mi lehet a probléma minden játék játszhatatlan kb 30-80 helyenként 10-20 as droppokkal fut
probáltam :
oc , bios update , windows és driverek ujrarakása , különféle hardveres és szoftveres beállítások és semmi ... nagyjábol az is mindegy hogy 2560x1080 ba full maxon , vagy 1366x768 ba full lowon játszok ( POE , Witcher 3 , CS : GO , Smite , Farc Cry 4 )
nem várok csodát a processzortol nyilván de a konfigommal youtube-on játékteszeken azéert high on ( 100-200 fps eket kéne produkálnia )
a minap arra lettem figyelmes hogy a rendszer hiába ír 3,5 ghz -t vagy 4,1 ghz -t ha oc-zok
mert a Core Temp meg az Amd OverDrive 1,4 ghz et ír minden magom max teljesítményére ujrainditás után is és játék közben is ,gondolom ez okozhatja a low fps-t
nem lesz elég... azt meg hogy hol láttad a támogatott vga-k között a 7970 ghz-et, nem tudom, mivel ezen egyetlen 6pines tápcsati van csak... annak meg ugye 2x8 kell...
Kezdő talán nem vagyok, de szaki se..szal az a kérdésem lenne , az utóbbi idők AMD mélyrepülései után úgy döntöttem ezúttal adok az Intelnek egy esélyt, természetesen nem a legdrágább i7-el kezdem. Úgy alakult (talán, de még nem 100%), sikerül beszereznem egy i5 3,3GHz (2500) proccal szerelt gépet, amiben egy 2 gigás R7-es van, amit egy Gigabyte Superb 460W tápegység szolgál ki, ara elég is, node a jó kis 3 gigás HD7970 Ghz edition kártyémról nem szeretnék lemondani, Elvileg berakhatom emellé a táp mellé? Eddig 500 W FSP-m volt, kiszámoltam az FX-6350 CPU-m 125 W-t fogyasztott, ehhez jött a 250- egyese oldalak szerint 300 W-t fogyasztó kártya. Mivel viszont az i5 csak 95 W-t fogyaszt, elvileg csak 30 W-al nőne a különbség azaz 345 vagy 395 lenne a fogyasztása, ami határ, de a 460W-ba elvileg belefér, a táp specifikációinál szerepel is a támogatott VGA-k között a 7970, meg a Giga is minőség (bár a tápegységeit nem ismerem). Érdekelne hogy merjem-e megpróbálni, leégni csak nem fog? Időleges lenne a dolog persze, 1 hónap múlva úgyis veszek egy FSP-t, csak kérdés kockáztassak-e addig, vagy bírjam ki a gyengusz karival 1 hónapot? 😀
A gépbe egyébként nem lesz terhelve minden szirszarral, két 1 terrás vinyó, 16 GB Ram, meg egy DVD-író, mást nem teszek bele (egyenlőre).
Én is fel akarom frissíteni, azért raktam fel először 7est.
Piero: telefon usb-jét se érzékeli.
Most azt gondoltam, hogy az ssd-t átrakom a régi gépbe, rámásolom a telepítőket, aztán visszateszem, és telepítem. Remélem így működni fog.
Szerk: nem jött be, akkor lehet hogy csak az optika marad. Esetleg 8.1-en működne az usb hub?
H-ECTOR: Én is Win 7-et toltam fel az új gépemre először.(Skyalake platform.)De csak addig míg át frissítem 10-re hogy az új alaplappal is eredeti Win 10-et kapjak. A frissítést a Microsoft Median Creatin Tool-al végeztem.
Azt ajánlom szedd le külön a z MSI oldaláról a Lan drivert, esetleg még a hotfixet és rakd fel újra.Aztán ha van net mint írtam ahogy én csináltam Median Creatin Tool-t szedd le és frissítsd a gépet Win 10-re.Az valószínű minden gondot megold.
Ha pedig nem tudsz semmiképp netet adni a gépnek akkor mindenképp optikai meghajtóval orvosolható a gond.
Még ha esetleg win7-re kódod is van tehát originál, akkor is win10 telepítés és update után 7-es kóddal is aktiválhatod (telepítés közben nem tudom lehetséges e, de skippelni lehet). Azon a gépen mindenféleképp 10est használnák.
Sziasztok, én vagyok megint. Megvettem a kiszemelt gépet, minden rendben ment a hardveres részben. Utána jött a windows. Kiírtam usb-re, feltelepítette magát, minden oké, az usb-s egeret és billentyűt is tudtam használni. Újraindította magát, és ott már nem jók. Ps2es billentyűzetemmel elmegy, de a drivereket usb hiányában nem tudom feltenni, mert nincs optikám. Próbáltam már a windows telepítőben is, de nem megy, nem találja őket. Az eszközkezelőben egy csomó helen felkiáltó jel van, és csak billentyűzeten tudok navigálni. Valami ötlet? (win7 pro)
Sziasztok! mitől lehet? Elkezdem húzni a videokártyámat és egyből kék lesz a háttér vagyis ilyen ati dolog,de ha simán megy a kártya nincs baj furmark alatt sem 😀 Ez egy r9 280x kártya melett van ami Asus
Hu-cROPP amikor megkaptad a haverod videókártyáját akkor nem lehet hogy a te gépeden nem volt felrakva a videókártya driver-je?
ha netán alaplapi probléma próbáld meg az elemeket kicserélni benne
ha elromlik az elem akkor szokott érdekes dolgokat csinálni a lap
Hali!
A gépemen nem fut az uj NFS 2015 játék. Megtudtam, hogy az AMD kártyám már nem támogatja a játékot. Egyéb javaslatok mit tegyek? hogy menjen a játék? uj grafkártya csere?
Egyébként egy haveromtól kolcsonkértem a 7970-es AMDjét, és berakom gépembe, nem kap kép a monitor...szóval nemtudom, most alaplapom a régi? ez lenne ha vennék egy új graf kártyát is?
Válaszokat elore koszi!
U.I: helyesírásér bocsi 😀
Az hogy mi van megadva ajánlotta nem sok mindent jelent.Nekem is össze van köve a laptopom HDMI kábellel a TV-vel, de csak HD-Ready TV azaz csak 1366x768 as felbontású.Mégis ha összekötöm ajánlottnak csak 1280x720-at ír.Manuálisan át raktam 13660x768-ra és működik.(Igaz a laptopom monitorja is max annyit tud.)
Csak a tv van bekötve. A kép lelógást már megoldottam, de a kép még mindig pixeles, főleg ha fehér oldalt nézünk akkor látszik igazán pl facebook, vagy youtube, google. Így meg elég szemrontó.
Meg valamiért a felbontásokban a 1360x768 felbontást írja az ajánlottnak.
ddkk22: Én azt akartam kérdezni hogy a monitor is bedugva maradt és szimplán mellé lett kötve a tv? Mert ha igen akkor külön külön be lehet lőni szinte mindent.
Scandisc: Maga az összeállítás jó de én a helyedbe a a házat meg a tápot elfelejteném 😀 Ajánlom helyedbe a corsair-t szerintem jobb választás lenne meg nézzél valami 10 ezer forintos házat amibe van 12cm ventinek slot elől hátul 😀
Nincs rá kötve semmi. Csak a kártyát dugtam be hdmi kábellal és ennyi.
Azt a monitort ne nézd, most nem arról van szó 😀 Azzal semmi gond nincs 😀 1024x768 felbontáson olyan a kép mint amilyennek lennie kéne, sehol egy pixel, lehet hogy a hdmi kábel nem támogatja a fullhdt?
Így kilóg a kép
A betűk meg ilyenek
Másodlagos vagy elsődlegesnek a bekötve a TV? Ha két külön csatlakozóra van kötve akkor külön külön be lehet állítani hogy melyik képernyő milyen felbontáson menjen.
Öcsém a laptopja képét viszi ki egy 101 cm-es full hd 3d led TVre és nincs neki pixel sehol.Pedig a laptopnak csak 13660x768 a felbontása.
Szerk.: Most nézem a monitorod Full HD-s.Ha mindkét képernyő (TV és monitor is rá van kötve a VGA-ra) én kipróbálnám a másolás funkciót.
Sziasztok. Lenne egy olyan késrésem hogy, anyámnak van egy 5-6éves 80cm-es Samsung tv-je, ami fulldh-s 1920x1080-as, és arra gondoltam hogy én is veszek egy akkora vagy nagyobb tv-t, amit monitornak is használnák hdmi kábellel. A gond ott kezdődik hogy a képet annyira szét húzza 1920x1080-as felbontáson hogy, a szélekből kb 1cm hiányzik, a kép meg kicsit pixeles főleg a betűk, de gondolom ez azért van mert gépen kicsi a fullhd egy 80cm-es tvn 1méterrről. A kérdésem az lenne hogy tényleg jól gondolom hogy kicsi a fullhd ekkora képen monitornak, és ezért húzza szét a képet és ezért látszódnak a pixelek, vagy be kell állítani valamit?
ScanDisc: A 600w felesleges, hacsak nem két kártyát akarsz bele később. A ház megint csak nem a legjobb, nincs rendes szellőzése; nincs bent ventilátor, azt úgy kell bele pluszban megvenni. Nézegess Zalman-t, abban mindegyikben van rendes, gyárilag szerelt ventilátor és jól is szellőznek.
Nekem 380-am van, de úgy néz ki, hogy nincs jóban a Z-s alaplapokkal. Bár nekem jól megy, de itt már egy külön topic is van a 380 fekete halálra, abból úgy tűnik, hogy a több kártyát is támogató alaplapi chipsetekkel nem jól működik együtt. (Az persze nem biztos, hogy ez a gond, csak erre lehet tippelni a tapasztaltakból) Mindenesetre menj biztosra és nézz másik VGA-t.
Az fx-8350-nel nem veszítenél teljesítményt, sőt... A 8 szál jól jön a játékoknál és a 380 mellett alig van terhelés, csak pár játéknál éri el az 50%-ot. DE! Én, ha most újítanék, inkább megvenném a 6600K-t és a DDR4-es RAMokat, majd később, ha kell, vennék bele i7-et. (ráérősen összegyűjtve a rávalót) Ugyanis annak az alaplapnak és processzorcsaládnak van jövője, a 8350 meg már a múlt, annál jobb processzort abba az alaplapba már nem fognak gyártani, tehát nem tudnál hova fejleszteni, ez lenne a teteje, míg egy i7 sokkal-sokkal jobb egy 8350-nél.
gyári blackboxos hűtő és elég meleg van a szobában ,de egy hetve van meg a konfig amire direkt laptop eladással váltottam és a laptopomon 2x több fps -em volt cs go ba is meg smite ba is :/
mag jelenleg 28 C fokos az 24 és 34 C fok között mozog általában oc tol függöen ami semmit nem dob az fps emen a mobo pedig 35-40 C fokos szokott lenni
az hogy nem változik az fps ultra és low beállítások mellett talán ara utal hogy a gtx 960 huzná neki csak a csíra fx proci visszahúzza :/ igyekszem minél elöbb i5 re cserélni ,de addig gondoltam azért eljátszogatok és nem lesz ennyire kritikus a helyzet :/
power save biosban is windowsban is - off
gyári hűtőd van? ha igen, szerintem ebben a nagy hőségben throttlingol a cpu. a másik: biosban be van kapcsolva az energiatakarékos üzemmód? (bár attól még játékok alatt fel kéne hogy menjen magától, idle-ben még normális is az 1,5ghz)
Látom azért van itt pár szakember így gondoltam megkérdezem ,hogy találkoztatok e hasonlóval illetve tudtok e segíteni
gép :
msi 970 gaming
fx 6300
gtx 960 4gb
8gb ram
650 W táp
a helyzet a következő :
Napok óta olvasok , nézek videókat mi lehet a probléma minden játék játszhatatlan kb 30-80 helyenként 10-20 as droppokkal fut
probáltam :
oc , bios update , windows és driverek ujrarakása , különféle hardveres és szoftveres beállítások és semmi ... nagyjábol az is mindegy hogy 2560x1080 ba full maxon , vagy 1366x768 ba full lowon játszok ( POE , Witcher 3 , CS : GO , Smite , Farc Cry 4 )
nem várok csodát a processzortol nyilván de a konfigommal youtube-on játékteszeken azéert high on ( 100-200 fps eket kéne produkálnia )
a minap arra lettem figyelmes hogy a rendszer hiába ír 3,5 ghz -t vagy 4,1 ghz -t ha oc-zok
mert a Core Temp meg az Amd OverDrive 1,4 ghz et ír minden magom max teljesítményére ujrainditás után is és játék közben is ,gondolom ez okozhatja a low fps-t
tud valaki segíteni ?
a válaszokat előre is köszönöm , szép napot
Richard
A gépbe egyébként nem lesz terhelve minden szirszarral, két 1 terrás vinyó, 16 GB Ram, meg egy DVD-író, mást nem teszek bele (egyenlőre).
"Az alkalmazás számára nem engedélyezett a grafikus driver elérése..."
Mit tegyek? Valami megoldás? Kezd elegem lenni 😞
ASUS P8P67-M PRO
Sapphire 7970 Vapor-X 3Gb
Kingston HyperX Genesis 4Gb+4Gb
nJoy Titan 600
WD Blue 500GB SATA-III
Arctic Cooling Silentium T11
Egyébként meg a kalóz verzió is megoldható 😉
Minimum a 4Ghz ajánlott a VGA mellé és ezért én P67 esetleg Z68-as lapokat vennék a procihoz.
Piero: telefon usb-jét se érzékeli.
Most azt gondoltam, hogy az ssd-t átrakom a régi gépbe, rámásolom a telepítőket, aztán visszateszem, és telepítem. Remélem így működni fog.
Szerk: nem jött be, akkor lehet hogy csak az optika marad. Esetleg 8.1-en működne az usb hub?
Egy Intel Core i5-2500k proci egy Sapphire 7970 Vapor-X GHz Edition 3Gb GDDR5 társaságában elbírna a mai játékokkal?
Azt ajánlom szedd le külön a z MSI oldaláról a Lan drivert, esetleg még a hotfixet és rakd fel újra.Aztán ha van net mint írtam ahogy én csináltam Median Creatin Tool-t szedd le és frissítsd a gépet Win 10-re.Az valószínű minden gondot megold.
Ha pedig nem tudsz semmiképp netet adni a gépnek akkor mindenképp optikai meghajtóval orvosolható a gond.
Még ha esetleg win7-re kódod is van tehát originál, akkor is win10 telepítés és update után 7-es kóddal is aktiválhatod (telepítés közben nem tudom lehetséges e, de skippelni lehet). Azon a gépen mindenféleképp 10est használnák.
Ha a net működik akkor szedd le az alaplap honlapjáról a drivereket és telepisd fel onnan.
[url]https://www.msi.com/Motherboard/support/B150-PC-MATE.html#down-driver&Win7 64[/url]
Azt egyébként hogy érted hogy egyből kék lesz a háttér? Terheléstől függetlenül, ha húzol rajta már azonnal jelentkezik a probléma?
ha netán alaplapi probléma próbáld meg az elemeket kicserélni benne
ha elromlik az elem akkor szokott érdekes dolgokat csinálni a lap
A gépemen nem fut az uj NFS 2015 játék. Megtudtam, hogy az AMD kártyám már nem támogatja a játékot. Egyéb javaslatok mit tegyek? hogy menjen a játék? uj grafkártya csere?
Egyébként egy haveromtól kolcsonkértem a 7970-es AMDjét, és berakom gépembe, nem kap kép a monitor...szóval nemtudom, most alaplapom a régi? ez lenne ha vennék egy új graf kártyát is?
Válaszokat elore koszi!
U.I: helyesírásér bocsi 😀
[LINK]
Meg valamiért a felbontásokban a 1360x768 felbontást írja az ajánlottnak.
Azt a monitort ne nézd, most nem arról van szó 😀 Azzal semmi gond nincs 😀 1024x768 felbontáson olyan a kép mint amilyennek lennie kéne, sehol egy pixel, lehet hogy a hdmi kábel nem támogatja a fullhdt?
Így kilóg a kép
A betűk meg ilyenek
Öcsém a laptopja képét viszi ki egy 101 cm-es full hd 3d led TVre és nincs neki pixel sehol.Pedig a laptopnak csak 13660x768 a felbontása.
Szerk.: Most nézem a monitorod Full HD-s.Ha mindkét képernyő (TV és monitor is rá van kötve a VGA-ra) én kipróbálnám a másolás funkciót.
A segítséget előre is köszönöm 😀
Nekem 380-am van, de úgy néz ki, hogy nincs jóban a Z-s alaplapokkal. Bár nekem jól megy, de itt már egy külön topic is van a 380 fekete halálra, abból úgy tűnik, hogy a több kártyát is támogató alaplapi chipsetekkel nem jól működik együtt. (Az persze nem biztos, hogy ez a gond, csak erre lehet tippelni a tapasztaltakból) Mindenesetre menj biztosra és nézz másik VGA-t.
Az fx-8350-nel nem veszítenél teljesítményt, sőt... A 8 szál jól jön a játékoknál és a 380 mellett alig van terhelés, csak pár játéknál éri el az 50%-ot. DE! Én, ha most újítanék, inkább megvenném a 6600K-t és a DDR4-es RAMokat, majd később, ha kell, vennék bele i7-et. (ráérősen összegyűjtve a rávalót) Ugyanis annak az alaplapnak és processzorcsaládnak van jövője, a 8350 meg már a múlt, annál jobb processzort abba az alaplapba már nem fognak gyártani, tehát nem tudnál hova fejleszteni, ez lenne a teteje, míg egy i7 sokkal-sokkal jobb egy 8350-nél.