Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Zoli73 avatar
Nem mindegyik 970-es lap áramellátása jó lehet hogy a VRM hűtés sem jó és túlmelegszik és a lap azért korlátozza vissza a cpu sebességét és ez pedig Bronson az a lap hibája! 😉
0
0
0
0
Pixx avatar
kapd le a gép oldalát és próbáld úgy lehet szar a ház szellőzésed és befűti a vrmeket 😃
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm a gyors válaszokat

gyári blackboxos hűtő és elég meleg van a szobában ,de egy hetve van meg a konfig amire direkt laptop eladással váltottam és a laptopomon 2x több fps -em volt cs go ba is meg smite ba is :/

mag jelenleg 28 C fokos az 24 és 34 C fok között mozog általában oc tol függöen ami semmit nem dob az fps emen a mobo pedig 35-40 C fokos szokott lenni

az hogy nem változik az fps ultra és low beállítások mellett talán ara utal hogy a gtx 960 huzná neki csak a csíra fx proci visszahúzza :/ igyekszem minél elöbb i5 re cserélni ,de addig gondoltam azért eljátszogatok és nem lesz ennyire kritikus a helyzet :/

power save biosban is windowsban is - off
0
0
0
0
Bronson avatar
az utolsó dolog lenne, amire tippelnék, hogy a lap a hibás...
gyári hűtőd van? ha igen, szerintem ebben a nagy hőségben throttlingol a cpu. a másik: biosban be van kapcsolva az energiatakarékos üzemmód? (bár attól még játékok alatt fel kéne hogy menjen magától, idle-ben még normális is az 1,5ghz)
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Én a lapodra mernék tippelni! Szerintem az van a halálán!
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok !

Látom azért van itt pár szakember így gondoltam megkérdezem ,hogy találkoztatok e hasonlóval illetve tudtok e segíteni

gép :

msi 970 gaming

fx 6300

gtx 960 4gb

8gb ram

650 W táp

a helyzet a következő :

Napok óta olvasok , nézek videókat mi lehet a probléma minden játék játszhatatlan kb 30-80 helyenként 10-20 as droppokkal fut

probáltam :

oc , bios update , windows és driverek ujrarakása , különféle hardveres és szoftveres beállítások és semmi ... nagyjábol az is mindegy hogy 2560x1080 ba full maxon , vagy 1366x768 ba full lowon játszok ( POE , Witcher 3 , CS : GO , Smite , Farc Cry 4 )

nem várok csodát a processzortol nyilván de a konfigommal youtube-on játékteszeken azéert high on ( 100-200 fps eket kéne produkálnia )

a minap arra lettem figyelmes hogy a rendszer hiába ír 3,5 ghz -t vagy 4,1 ghz -t ha oc-zok

mert a Core Temp meg az Amd OverDrive 1,4 ghz et ír minden magom max teljesítményére ujrainditás után is és játék közben is ,gondolom ez okozhatja a low fps-t

tud valaki segíteni ?

a válaszokat előre is köszönöm , szép napot

Richard
0
0
0
0
Bronson avatar
nem lesz elég... azt meg hogy hol láttad a támogatott vga-k között a 7970 ghz-et, nem tudom, mivel ezen egyetlen 6pines tápcsati van csak... annak meg ugye 2x8 kell...
0
0
0
0
Puffin avatar
A Gigabyte Superb 460-as csak 348-at tud leadni ráadásul csak egy darab 6 pines Vga csatlakozó van rajta.
0
0
0
0
Louis Cyphre avatar
Kezdő talán nem vagyok, de szaki se..szal az a kérdésem lenne , az utóbbi idők AMD mélyrepülései után úgy döntöttem ezúttal adok az Intelnek egy esélyt, természetesen nem a legdrágább i7-el kezdem. Úgy alakult (talán, de még nem 100%), sikerül beszereznem egy i5 3,3GHz (2500) proccal szerelt gépet, amiben egy 2 gigás R7-es van, amit egy Gigabyte Superb 460W tápegység szolgál ki, ara elég is, node a jó kis 3 gigás HD7970 Ghz edition kártyémról nem szeretnék lemondani, Elvileg berakhatom emellé a táp mellé? Eddig 500 W FSP-m volt, kiszámoltam az FX-6350 CPU-m 125 W-t fogyasztott, ehhez jött a 250- egyese oldalak szerint 300 W-t fogyasztó kártya. Mivel viszont az i5 csak 95 W-t fogyaszt, elvileg csak 30 W-al nőne a különbség azaz 345 vagy 395 lenne a fogyasztása, ami határ, de a 460W-ba elvileg belefér, a táp specifikációinál szerepel is a támogatott VGA-k között a 7970, meg a Giga is minőség (bár a tápegységeit nem ismerem). Érdekelne hogy merjem-e megpróbálni, leégni csak nem fog? Időleges lenne a dolog persze, 1 hónap múlva úgyis veszek egy FSP-t, csak kérdés kockáztassak-e addig, vagy bírjam ki a gyengusz karival 1 hónapot? 😀
A gépbe egyébként nem lesz terhelve minden szirszarral, két 1 terrás vinyó, 16 GB Ram, meg egy DVD-író, mást nem teszek bele (egyenlőre).
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Sziasztok!
"Az alkalmazás számára nem engedélyezett a grafikus driver elérése..."
Mit tegyek? Valami megoldás? Kezd elegem lenni 😞
0
0
0
0
KRZT963 avatar
Intel Core i5-2500k
ASUS P8P67-M PRO
Sapphire 7970 Vapor-X 3Gb
Kingston HyperX Genesis 4Gb+4Gb
nJoy Titan 600
WD Blue 500GB SATA-III
Arctic Cooling Silentium T11
0
0
0
0
Puffin avatar
Írd akkor le pontosan mi is van benne!
0
0
0
0
Puffin avatar
KRZT963: komplettan egyben vagy alkatrészenként?
0
0
0
0
KRZT963 avatar
Egy gépet veszek. Az ára 110k ft
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Nem egy komoly tuning lap de 4GHz-hez bőven elég lenne. Mennyiért vennéd?
0
0
0
0
Puffin avatar
KRZT963: jó lenne hozzá!
0
0
0
0
KRZT963 avatar
Az Asus P8P67-M PRO alaplap jó neki?
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Hogyan? Úgy tudtam hogy csak az előzőeket lehet tört aktiválás után frssíteni😲
0
0
0
0
Manyik75 avatar
azt megteheted a 10-el is 😉
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Win7 kulcsom sincs, kalóz verzióról akartam frissíteni😆
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Jó hozzá a win 7 kulcs is.

Egyébként meg a kalóz verzió is megoldható 😉
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
manyikati: nincs licenszes win10em, ha hozzámvágsz egyet, felrakom😊
0
0
0
0
Manyik75 avatar
KRZT963 egyetértek zsoltdeak17-al.
Minimum a 4Ghz ajánlott a VGA mellé és ezért én P67 esetleg Z68-as lapokat vennék a procihoz.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
KRZT963: Igen, de a procit érdemes lenne tuningolni.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Amennyit küszködtél ... már rég fel raktad volna a 10-et.... 😊
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Én is fel akarom frissíteni, azért raktam fel először 7est.
Piero: telefon usb-jét se érzékeli.
Most azt gondoltam, hogy az ssd-t átrakom a régi gépbe, rámásolom a telepítőket, aztán visszateszem, és telepítem. Remélem így működni fog.

Szerk: nem jött be, akkor lehet hogy csak az optika marad. Esetleg 8.1-en működne az usb hub?
0
0
0
0
KRZT963 avatar
Helló!
Egy Intel Core i5-2500k proci egy Sapphire 7970 Vapor-X GHz Edition 3Gb GDDR5 társaságában elbírna a mai játékokkal?
0
0
0
0
Puffin avatar
H-ECTOR: velem is volt már ilyen! Telefon - Wifi -letölt kábellel felteszed gépre és már meg is van a LAN driver!
0
0
0
0
reszler112233 avatar
H-ECTOR: Én is Win 7-et toltam fel az új gépemre először.(Skyalake platform.)De csak addig míg át frissítem 10-re hogy az új alaplappal is eredeti Win 10-et kapjak. A frissítést a Microsoft Median Creatin Tool-al végeztem.

Azt ajánlom szedd le külön a z MSI oldaláról a Lan drivert, esetleg még a hotfixet és rakd fel újra.Aztán ha van net mint írtam ahogy én csináltam Median Creatin Tool-t szedd le és frissítsd a gépet Win 10-re.Az valószínű minden gondot megold.
Ha pedig nem tudsz semmiképp netet adni a gépnek akkor mindenképp optikai meghajtóval orvosolható a gond.
0
0
0
0
danee23 avatar
Skylake gépre win7? O.o

Még ha esetleg win7-re kódod is van tehát originál, akkor is win10 telepítés és update után 7-es kóddal is aktiválhatod (telepítés közben nem tudom lehetséges e, de skippelni lehet). Azon a gépen mindenféleképp 10est használnák.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Akkor nincs más lehetőség vagy szerzel egy optikai meghajtót vagy tegyél fel win 10 et az jobban kezeli az új cuccokat 😉
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Az alaplap driverei közt van a lan csatlakozó drivere is... Ergo nincs net
0
0
0
0
Manyik75 avatar
H-ECTOR

Ha a net működik akkor szedd le az alaplap honlapjáról a drivereket és telepisd fel onnan.

[url]https://www.msi.com/Motherboard/support/B150-PC-MATE.html#down-driver&Win7 64[/url]
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Sziasztok, én vagyok megint. Megvettem a kiszemelt gépet, minden rendben ment a hardveres részben. Utána jött a windows. Kiírtam usb-re, feltelepítette magát, minden oké, az usb-s egeret és billentyűt is tudtam használni. Újraindította magát, és ott már nem jók. Ps2es billentyűzetemmel elmegy, de a drivereket usb hiányában nem tudom feltenni, mert nincs optikám. Próbáltam már a windows telepítőben is, de nem megy, nem találja őket. Az eszközkezelőben egy csomó helen felkiáltó jel van, és csak billentyűzeten tudok navigálni. Valami ötlet? (win7 pro)
0
0
0
0
GodSie avatar
igen ,érdekes most ati overdrivel 1160ig felmegy és semmibaj 😀 csak ha Asus gpu tweakkel húzom akkor szarakszik
0
0
0
0
Yezi_ avatar
ASUS HD7970 sem bírta az OC-t, kék-fekete stb. háttérrel kifagyott kicsit komolyabb terhelés alatt.

Azt egyébként hogy érted hogy egyből kék lesz a háttér? Terheléstől függetlenül, ha húzol rajta már azonnal jelentkezik a probléma?
0
0
0
0
GodSie avatar
Sziasztok! mitől lehet? Elkezdem húzni a videokártyámat és egyből kék lesz a háttér vagyis ilyen ati dolog,de ha simán megy a kártya nincs baj furmark alatt sem 😀 Ez egy r9 280x kártya melett van ami Asus
0
0
0
0
BOMB avatar
Hu-cROPP amikor megkaptad a haverod videókártyáját akkor nem lehet hogy a te gépeden nem volt felrakva a videókártya driver-je?
ha netán alaplapi probléma próbáld meg az elemeket kicserélni benne
ha elromlik az elem akkor szokott érdekes dolgokat csinálni a lap
0
0
0
0
Hu-cROPP avatar
Hali!
A gépemen nem fut az uj NFS 2015 játék. Megtudtam, hogy az AMD kártyám már nem támogatja a játékot. Egyéb javaslatok mit tegyek? hogy menjen a játék? uj grafkártya csere?
Egyébként egy haveromtól kolcsonkértem a 7970-es AMDjét, és berakom gépembe, nem kap kép a monitor...szóval nemtudom, most alaplapom a régi? ez lenne ha vennék egy új graf kártyát is?
Válaszokat elore koszi!
U.I: helyesírásér bocsi 😀
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Piero danee23 : Köszi a válaszokat. Akkor ebből fél config építés lesz úgy látom 😃
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Úgy néz ki hogy megoldott, ha valakinek hasonló problémája lenne akkor itt a megoldás 😀
[LINK]
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Az hogy mi van megadva ajánlotta nem sok mindent jelent.Nekem is össze van köve a laptopom HDMI kábellel a TV-vel, de csak HD-Ready TV azaz csak 1366x768 as felbontású.Mégis ha összekötöm ajánlottnak csak 1280x720-at ír.Manuálisan át raktam 13660x768-ra és működik.(Igaz a laptopom monitorja is max annyit tud.)
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Csak a tv van bekötve. A kép lelógást már megoldottam, de a kép még mindig pixeles, főleg ha fehér oldalt nézünk akkor látszik igazán pl facebook, vagy youtube, google. Így meg elég szemrontó.
Meg valamiért a felbontásokban a 1360x768 felbontást írja az ajánlottnak.
https://kepfeltoltes.hu/160616/Desktop_2016_06_16_10_53_07_078_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/160616/Desktop_2016_06_16_10_55_17_004_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
reszler112233 avatar
ddkk22: Én azt akartam kérdezni hogy a monitor is bedugva maradt és szimplán mellé lett kötve a tv? Mert ha igen akkor külön külön be lehet lőni szinte mindent.
0
0
0
0
ricsyxxx avatar
Scandisc: Maga az összeállítás jó de én a helyedbe a a házat meg a tápot elfelejteném 😀 Ajánlom helyedbe a corsair-t szerintem jobb választás lenne meg nézzél valami 10 ezer forintos házat amibe van 12cm ventinek slot elől hátul 😀
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Nincs rá kötve semmi. Csak a kártyát dugtam be hdmi kábellal és ennyi.
Azt a monitort ne nézd, most nem arról van szó 😀 Azzal semmi gond nincs 😀 1024x768 felbontáson olyan a kép mint amilyennek lennie kéne, sehol egy pixel, lehet hogy a hdmi kábel nem támogatja a fullhdt?
Így kilóg a kép https://kepfeltoltes.hu/160616/Desktop_2016_06_16_10_25_59_192_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
A betűk meg ilyenek https://kepfeltoltes.hu/160616/Desktop_2016_06_16_10_26_51_256_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Másodlagos vagy elsődlegesnek a bekötve a TV? Ha két külön csatlakozóra van kötve akkor külön külön be lehet állítani hogy melyik képernyő milyen felbontáson menjen.

Öcsém a laptopja képét viszi ki egy 101 cm-es full hd 3d led TVre és nincs neki pixel sehol.Pedig a laptopnak csak 13660x768 a felbontása.

Szerk.: Most nézem a monitorod Full HD-s.Ha mindkét képernyő (TV és monitor is rá van kötve a VGA-ra) én kipróbálnám a másolás funkciót.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Sziasztok. Lenne egy olyan késrésem hogy, anyámnak van egy 5-6éves 80cm-es Samsung tv-je, ami fulldh-s 1920x1080-as, és arra gondoltam hogy én is veszek egy akkora vagy nagyobb tv-t, amit monitornak is használnák hdmi kábellel. A gond ott kezdődik hogy a képet annyira szét húzza 1920x1080-as felbontáson hogy, a szélekből kb 1cm hiányzik, a kép meg kicsit pixeles főleg a betűk, de gondolom ez azért van mert gépen kicsi a fullhd egy 80cm-es tvn 1méterrről. A kérdésem az lenne hogy tényleg jól gondolom hogy kicsi a fullhd ekkora képen monitornak, és ezért húzza szét a képet és ezért látszódnak a pixelek, vagy be kell állítani valamit?

A segítséget előre is köszönöm 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
ScanDisc: A 600w felesleges, hacsak nem két kártyát akarsz bele később. A ház megint csak nem a legjobb, nincs rendes szellőzése; nincs bent ventilátor, azt úgy kell bele pluszban megvenni. Nézegess Zalman-t, abban mindegyikben van rendes, gyárilag szerelt ventilátor és jól is szellőznek.
Nekem 380-am van, de úgy néz ki, hogy nincs jóban a Z-s alaplapokkal. Bár nekem jól megy, de itt már egy külön topic is van a 380 fekete halálra, abból úgy tűnik, hogy a több kártyát is támogató alaplapi chipsetekkel nem jól működik együtt. (Az persze nem biztos, hogy ez a gond, csak erre lehet tippelni a tapasztaltakból) Mindenesetre menj biztosra és nézz másik VGA-t.
Az fx-8350-nel nem veszítenél teljesítményt, sőt... A 8 szál jól jön a játékoknál és a 380 mellett alig van terhelés, csak pár játéknál éri el az 50%-ot. DE! Én, ha most újítanék, inkább megvenném a 6600K-t és a DDR4-es RAMokat, majd később, ha kell, vennék bele i7-et. (ráérősen összegyűjtve a rávalót) Ugyanis annak az alaplapnak és processzorcsaládnak van jövője, a 8350 meg már a múlt, annál jobb processzort abba az alaplapba már nem fognak gyártani, tehát nem tudnál hova fejleszteni, ez lenne a teteje, míg egy i7 sokkal-sokkal jobb egy 8350-nél.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció