Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kornel77 avatar
mathejocy írta:
Nem,soft moddolva lett a gts,hogy SLI-be tudjam kötni.Ez hardveresen nem,csak windowsból oldható meg.
Teljesítményét tekintve egy 8800GTS SLI-nek felel meg,mert a gtx ből is csak 320 Bites mem vezérlőt használ.
Ha GTX SLI lenne ,akkor [LINK] ennél az eredményemnél 3-4 ezerrel lenne kevesebb.

De ide ilyen hibrid lap kell,nem? 😀
Mint ami az ATI & Nvidia pároshoz.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Lol tényleg 😃 320 megás GTX 😆
0
0
0
0
Kornel77 avatar
RONIE16 írta:
hellósztok van egy 2 magos proci a gépembe de alig használja ki hol lehet a bios-ba fentébb venni a teljesítményt ?? Meg a videókártyának is a teljesítményét a biosba hol lehet fentébb venni ?? integrált videókártyáról van szóó köszi hellósztok !!

A processzor egy adott Ghz-n,terhelés alatt mindig ki van használva..Olyan nincs hogy egy gép nem használja ki a processzort 😃
Esetleg tuningolni lehet,hogy még nagyobb teljesítményt érj el..
Példa:
ha van egy AMD Athlon 64 x2 5000+ proci 2,6 Ghz-n,akkor ha terhelés alatt van,akk 2,6 Ghz-n üzemel...Ha tuningolod 3 Ghz-re,akkor terhelés alatt 3 Ghz-n megy..Ha nincs terhelve,visszavesz a teljesítményből 😀 Azért hiszed azt,hogy nem használja ki. Integrált videókarit,nem ajánlatos tuningolni 😃
0
0
0
0
no avatar
hellósztok van egy 2 magos proci a gépembe de alig használja ki hol lehet a bios-ba fentébb venni a teljesítményt ?? Meg a videókártyának is a teljesítményét a biosba hol lehet fentébb venni ?? integrált videókártyáról van szóó köszi hellósztok !!
0
0
0
0
mathejocy avatar
Nem,soft moddolva lett a gts,hogy SLI-be tudjam kötni.Ez hardveresen nem,csak windowsból oldható meg.
Teljesítményét tekintve egy 8800GTS SLI-nek felel meg,mert a gtx ből is csak 320 Bites mem vezérlőt használ.
Ha GTX SLI lenne ,akkor [LINK] ennél az eredményemnél 3-4 ezerrel lenne kevesebb.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
mathejocy írta:
https://hwbot.org/image/765709.jpg

igen, egy 8800GTX SLI
0
0
0
0
Kornel77 avatar
mathejocy írta:
A 8800 GTS 320-as az g80,nem g92!!

northern: PH Vantage topik,vagy HWbot Áprilisi verseny 06-ban.

tudom hogy g80..nem is arról van szó..De most már a kép alapján értem 😀
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Kornel77 írta:
northern írta:
Kornel77 írta:
mathejocy írta:
Igen,de ha van otthon egy GTS-ed és egy GTX-ed,akkor van 2 Darab 8800GTS-ed.

Ez nekem nem tiszta...
GTS az g92-es GTX g80-as..és üzemelne együtt...? 😲

SLI-be biztos nem. A hibrid SLI az alaplapi nV és egy dedikált nV kártyával lehetséges úgy tudom. Ha SLI-t akarsz akkor 2 ugyanolyan kari kell.

Azt furcsállom én is 😀 Azt tudom hogy két egyforma karit belehet..mondjuk egy 9800GT-t meg egy 9800 GTX-et..de erről nem tudtam 😃

a 9800GTX a 9800GTX+-al is lehet de a 9800GTX+at a GTS250el mr nem mert nem egy a 2 hiába át van nevezve
0
0
0
0
mathejocy avatar
A 8800 GTS 320-as az g80,nem g92!!

northern: PH Vantage topik,vagy HWbot Áprilisi verseny 06-ban.
0
0
0
0
Kornel77 avatar
northern írta:
Kornel77 írta:
mathejocy írta:

Ez nekem nem tiszta...

SLI-be biztos nem. A hibrid SLI az alaplapi nV és egy dedikált nV kártyával lehetséges úgy tudom. Ha SLI-t akarsz akkor 2 ugyanolyan kari kell.

Azt furcsállom én is 😀 Azt tudom hogy két egyforma karit belehet..mondjuk egy 9800GT-t meg egy 9800 GTX-et..de erről nem tudtam 😃
0
0
0
0
northern avatar
Kornel77 írta:
mathejocy írta:

Ez nekem nem tiszta...

0
0
0
0
Kornel77 avatar
mathejocy írta:

Ez nekem nem tiszta...
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Kornel77 írta:
tasiadam írta:
mathejocy írta:
tasiadam írta:
mathejocy írta:
Lesz egy kis ritkaság(Elvileg nem létezik)8800GTS 320 SLI-be kötve egy 8800GTX-el.Én megoldottam a kérdést.

hibrid SLI

Így van.

akkor már mind1 ha 1 GTX-et egy ultrára teszel rá mert semmi értelme nincs, a hibrid dolog leveszi az erejét.

De az Ultra az egy túlhajtott GTX 😃

de a hibrid le rontja a teljesítményét de nagyon ám.
0
0
0
0
mathejocy avatar
0
0
0
0
Kornel77 avatar
tasiadam írta:
mathejocy írta:
tasiadam írta:
mathejocy írta:
Lesz egy kis ritkaság(Elvileg nem létezik)8800GTS 320 SLI-be kötve egy 8800GTX-el.Én megoldottam a kérdést.

hibrid SLI

Így van.

akkor már mind1 ha 1 GTX-et egy ultrára teszel rá mert semmi értelme nincs, a hibrid dolog leveszi az erejét.

De az Ultra az egy túlhajtott GTX 😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
mathejocy írta:
tasiadam írta:
mathejocy írta:

hibrid SLI

Így van.

0
0
0
0
mathejocy avatar
tasiadam írta:
mathejocy írta:

hibrid SLI

Így van.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
mathejocy írta:

hibrid SLI
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Devis írta:
hát igen. de pl a procimat is használtan vettem, 17 ezerért, teljesen jól megy mindkettő

Persze,nem azt mondom..csak érted 😃

mathejocy: Akkor te nagyon ügyes vagy 😂

Ja..nem is tudom mit olvastam 😆
1,8V-n megy..nem bántottam még soha azt 😀
0
0
0
0
mathejocy avatar

Kornel77:Az a GPU fesz.A memória fesz 1.8xV- felfelé megy.
0
0
0
0
Devis avatar
hát igen. de pl a procimat is használtan vettem, 17 ezerért, teljesen jól megy mindkettő
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Kornel77 írta:
Devis írta:
már lehet olcsón jó lapokat venni. én ezt a lapot (asus p5q pro) 10e-ért vettem 😃 sztem elég jó vétel volt 😃

jaja,az nem rossz lap 😀 Csak használtan benne van a veszély a vételbe 😃

talán hozatok teszteltet és átnézetem a kondikat és annyi. Van egy 754-es asus lapom és ha valaki kurva szorgalmas akkor megtudja magának csinálni csak kiégett az összes kondi 😆
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Devis írta:
már lehet olcsón jó lapokat venni. én ezt a lapot (asus p5q pro) 10e-ért vettem 😃 sztem elég jó vétel volt 😃

jaja,az nem rossz lap 😀 Csak használtan benne van a veszély a vételbe 😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Kornel77 írta:
tasiadam írta:
Kornel77 írta:
tasiadam írta:
igencsak a héten küldöm el a kártyát F27-nek és majd mondja hogy mi a baja 😃 ha nagy a baj pl memória beszart akkor el is adom a kártyát ha meg forrpont hibás akkor semmi bibi sincs, megtartom

Jól teszed 😉 9800 GT Sli nem volna kutya 😃

E5700 könnyezne egy kicsit, bár elvileg nem szarakodik egy E5300 egy GTX260al ami a 9800GT SLI ereje szóval ha nem tetszene neki akkor húznám. Márcsak egy lap kéne 😃

Azért odavágja a Sli a GTX 260-at,vagy tévedek? 😃

nagyon minimálisan
0
0
0
0
Devis avatar
0
0
0
0
Kornel77 avatar
tasiadam írta:
Kornel77 írta:
tasiadam írta:
igencsak a héten küldöm el a kártyát F27-nek és majd mondja hogy mi a baja 😃 ha nagy a baj pl memória beszart akkor el is adom a kártyát ha meg forrpont hibás akkor semmi bibi sincs, megtartom

E5700 könnyezne egy kicsit, bár elvileg nem szarakodik egy E5300 egy GTX260al ami a 9800GT SLI ereje szóval ha nem tetszene neki akkor húznám. Márcsak egy lap kéne 😃

Azért odavágja a Sli a GTX 260-at,vagy tévedek? 😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Kornel77 írta:
tasiadam írta:

0
0
0
0
Kornel77 avatar
tasiadam írta:

0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
0
0
0
0
Kornel77 avatar
khaled98 írta:
Kornel77 írta:
Újabb húzási rekordom 😆

https://kepfeltoltes.hu/120409/cs9csi_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

mennyi a gyári Mhz-e??
ja és van az evga-nak egy új ilyen izé tuning progi amiben lehet a volt-ot (feszt.) is húzni.. igy már többre megyek.. 😃 de nem akarom leégetni a vga-t 😃 952Mhz-röl csak 1Ghz-re raktam... ramokat meg 2178 helyett 2300Mhz-re

Ott van a GPU-Z ben az alap órajelek 😀
650\1625-972

Nekem nem lehet bántani a feszt 😀 1,150V-n éledgél 😀
0
0
0
0
mathejocy avatar
Nem rossz!Mennyi feszt kapnak a memóriák rajta?
0
0
0
0
khaled98 avatar
Kornel77 írta:
Újabb húzási rekordom 😆

mennyi a gyári Mhz-e??
ja és van az evga-nak egy új ilyen izé tuning progi amiben lehet a volt-ot (feszt.) is húzni.. igy már többre megyek.. 😃 de nem akarom leégetni a vga-t 😃 952Mhz-röl csak 1Ghz-re raktam... ramokat meg 2178 helyett 2300Mhz-re
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Újabb húzási rekordom 😆

0
0
0
0
kalashnikoff avatar
Peti123 írta:
És akkor egyáltalán nem lehet felhúzni? Még windowsba se?
kalashnikoff írta:
Peti123 írta:
Sziasztok!

Lenne egy tuningolási problémám, amikor a BIOSba felhúzom a procit és lementem, utána be fagy a BIOS nem lehet semmit csinálni. Ilyenkor lekapcsolom a tápot és vissza de mikor elindúl nem jön be semmi! Fekete képernyő majd megint lekapcsolom és resetelem a BIOSt (kiveszem az elemet az alapból)
Na valaki tudna segíteni, hogy miért van ez, és hogy tudnám felhúzni?

Proci: Intel Core2 Quad q9400 2.66 Ghz
Alaplap: Asus P5q-EM

A p5-ös sorozatban elég gyakoriak az ilyen hibák. (Ezt írták sok oldalon is) Ezeket a lapokat nem igazán érdemes tuningolni, mivel az ilyen hibákat elég nehéz korrigálni utána.

aprólékosan biztos lehet húzni.. (Nem nagyon volt részem p5-ös laphoz, ezért annyira nem is tudom)
0
0
0
0
Peti123 avatar
És akkor egyáltalán nem lehet felhúzni? Még windowsba se?
kalashnikoff írta:
Peti123 írta:
Sziasztok!

Lenne egy tuningolási problémám, amikor a BIOSba felhúzom a procit és lementem, utána be fagy a BIOS nem lehet semmit csinálni. Ilyenkor lekapcsolom a tápot és vissza de mikor elindúl nem jön be semmi! Fekete képernyő majd megint lekapcsolom és resetelem a BIOSt (kiveszem az elemet az alapból)

A p5-ös sorozatban elég gyakoriak az ilyen hibák. (Ezt írták sok oldalon is) Ezeket a lapokat nem igazán érdemes tuningolni, mivel az ilyen hibákat elég nehéz korrigálni utána.
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
Peti123 írta:
Sziasztok!

0
0
0
0
Peti123 avatar
Sziasztok!

0
0
0
0
levi27 avatar
Kornel77 írta:
levi27 írta:
Miért van az hogy csak a feszt állítom 1,425re vagy 1,4V felé akármennyire (max 1,6V de azt azért mégsem 😆 ) instabil lesz a proci... prime alatt hibázik és kékhalálozik is... ugyan ezen a frekin (3100MHz) 1,4V-al stabil...
Szerk.: lehet azért mert az ASRock OC Tuner-t használom?

1,4V felett ne nagyon üzemeltesd azt a procit 😃
Ezeket a procikat nem nagyon lehet húzni..én se értem nekem hogy megy ennyin,de ez van 😃

Mivel nem is tudom ezért nem is fogom 😆
0
0
0
0
Kornel77 avatar
levi27 írta:
Miért van az hogy csak a feszt állítom 1,425re vagy 1,4V felé akármennyire (max 1,6V de azt azért mégsem 😆 ) instabil lesz a proci... prime alatt hibázik és kékhalálozik is... ugyan ezen a frekin (3100MHz) 1,4V-al stabil...

1,4V felett ne nagyon üzemeltesd azt a procit 😃
Ezeket a procikat nem nagyon lehet húzni..én se értem nekem hogy megy ennyin,de ez van 😃
0
0
0
0
grafi97 avatar
levi27 írta:

talán azért, mert túlfeszeled. 😊
0
0
0
0
levi27 avatar
0
0
0
0
getcarter avatar
hi, mi az a memória visszaosztás? és hogyan kell csinálni?
0
0
0
0
zsivko avatar
wonx írta:
üdv. egy ilyen processzort: DualCore AMD Athlon 4850e, 2500 MHz , lehet tuningolni? és ha igen akkor hogyan?

Ezt mint a biosban kell csinálni és nagyon odafigyelni. Elvileg 3000mhz-is stabilan tud menni.
0
0
0
0
grafi97 avatar
ma vettem egy Arctic Cooling Freezer 13 Pro-t. felhúztam vele a procimat 3.8 ghz-re.(phenom II x4 b55) így max 47 fokot ír fél óra prime 95 után, de szeretném játék közben is látni a cpu hőmérsékletet. ez megoldható valamilyen programmal?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nem bírnák azt az órajelet. De amúgyis felesleges húzni a Ramokat, mert csak szintetikus tesztekben érnél el vele gyorsulást. Tehát átlagfelhasználóként semmit se vennél észre belőle.
0
0
0
0
getcarter avatar
hi, a ramot hol tudom 800-ról 1066-ra felhúzni?
0
0
0
0
mathejocy avatar
Az az 5830 miért is rossz??????A GPU beállítás rendben van.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Szerintem 2 db GTX 680, ha a háttérre gondolsz. 😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció