Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
TaylorXIII avatar
Nincs mit. De nem értem miért csak másodszorra sikerült megérteni. Bár ahogy olvastam voltak elég komoly elírásaim de maga a szöveg érthető volt csak volt benne sok hiba.
0
0
0
0
fari10 avatar
"msconfig.exe-ben nézd meg a rendszerindítás fülnél a speciális beállításoknál, hogy processzorok számánál mi van. Úgy tudom ha nincs bepipálva az a legjobb mert akkor minden magot és szálat fog használni"...
teljes mértékben igazad volt 😀
nagyon szépen köszönöm a segítséget 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
nem kell reinstall. Pont azért írtam amit mert nem kell.... Mivel alaplapot nem cseréltél, nem? Csak az alaplapban procit. Elolvastad egyáltalán amit írtam?
0
0
0
0
fari10 avatar
TaylorXIII... köszi a segítséget 😀
hétvégén akk reinstall 😆
ha nem jós akk úgy is írni fogok 😀
előre is köszönöm 😀
0
0
0
0
vasziliy avatar
Sziasztok:-)
egy INTEL Core i5-2500K proci a mai játékokhoz elég e?
0
0
0
0
Bronson avatar
alaplap cserénél szinte kötelező...
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Alaplap cserénél érdemes újrarakni a Windows-t, procinál nem kell.
0
0
0
0
Bronson avatar
TaylorXIII : jó a tipped, én is jártam már így! a rendszerindításban csak 2 mag volt bejelölve indításkor és én is néztem hogy miért nem ismeri fel a 3.magot először 😃 de akkor kivettem a pipát (az az auto, az összes mag) és minden rendben volt, nem kellett semmit sem újratelepíteni.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Mikor procit cserélsz, nem árt előtte egy bios reset. Majd miután betöltött a windows, akkor kiírja, hogy az új hardver telepítése sikeres volt, indítsa újra a gépet!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
ott van adatlapján alaplapja is meg, hogy mire cserélte. i7-3770. Szerintem windowsban van a probéma de lehet biosban is. De szerintem inkább windowsban.
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
fari10

Kérdés mit cseréltél mire milyen lapban? A mostaninál újabb bios frissítés nem ártana!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
A cserélni szón van most hangsúly. Cserélted a procit tehát adott lapba új proci kerül adott rendszerrel. Egy deafult bios beállítás nem ártana vagy te magad nézd meg hány mag aktív de igazából sztem a biosban minden aktív. Valószínűbb, hogy windowsnál van a probléma. msconfig.exe-ben nézd meg a rendszerindítás fülnél a speciális beállításoknál, hogy processzorok számánál mi van. Úgy tudom ha nincs bepipálva az a legjobb mert akkor minden magot és szálat fog használni. De ha bejelölöd gondolom akkor is jó de nekem nincs bepipálva. Pont ezért jó ha nincs bepipálva mert így ha bedobok egy 4 magos procit akkor mind a 4 magott lesz mivel nem volt bepipálva ergő nem votl megadva együtt adott magszám ezért nem fog a 4ből kettőt mutatni mert nem kettő van ott hanem semmi ami kb egyenlő gondolom az AUTO beállítással ha nincs bepipálva vagy esetleg a maximum magszámmal.
0
0
0
0
Dani46 avatar
Feladat kezelöbe is 8 magosnak kéne lennie,ht biztos bevan nyomva,nézd meg a magokat biosba mind a 4 aktiv e meg ht ugy tuti 8 magot mutat.
0
0
0
0
fari10 avatar
oksa 😀
megpróbálkozok vele 😆
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Próba cseresznye ja. 😀 Az sosem árthat.
0
0
0
0
fari10 avatar
nem :S nem is nagyon értek hozzá :S
1 bios frissítés talán nem ártana ? 😀
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
BIOS-t buzeráltad korábban?
0
0
0
0
fari10 avatar
köszi 😀...
itt gubanc van :S core 2 threads 4 :S ez most komoly ? :S
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
CPUZ-vel nézzed. Szerintem az kiírja.
0
0
0
0
fari10 avatar
4mag .. azt tudom de 8szál és sehol se jelzi 😲 😆
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
De a 3770 4 magos. Hol itt a gond?
0
0
0
0
fari10 avatar
csáó... épp ma cseréltem le a procimat de... a feladatkezelőbe csak 4 magosnak lássa :S
a szálakat nem mutatja... 1 újratelepítés megoldaná a problémám ? 😀
0
0
0
0
alexmcleod avatar
és az mennyibe fájna kb
0
0
0
0
no avatar
Egy olcsó deszkba bele egy olcsó i5 és már játszhatsz is 😀
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
alexmcleod:
Szerintem abba már ne ölj pénzt. Gyűjtögess és vegyél egy modernebb konfigot.
0
0
0
0
alexmcleod avatar
http://kepfeltoltes.hu/140910/bandicam_2014-09-10_16-36-22-282_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

na megvan ezek után mit mondtok cseréljem le?
0
0
0
0
Subaru avatar
alexmcleod: leszeded a gép oldalát, leolvasod vagy Speccy, everest
0
0
0
0
alexmcleod avatar
Pentium (R) Dual Core E6600 az alaplap típusát hogy tudom megnézni? akkor ezek szerint ne váltsak???
0
0
0
0
jumbo avatar
alexmcleod
775 ös pcbe már nem nagyon érdemes a lovét tömni....vagy ha nagyon ezt akarod fejleszteni,akkor már inkább egy e8400 as vagy ennél nagyobb procit válasz./e8500,e8600/
még a Q pocik is szóba jöhetnének,de szinte biztos,hogy az alaplapi bioszt frissiteni kell.
DDR3 ram: mindegyik proci kezeli a ddr3 ramokat is,persze ahhoz egy olyan alaplap is kell, amibe be tudod rakni őket.
A tied nem tudni milyen,mert hiányos az adatlap...
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Csak kérdéssel tudok reagálni. Pentium Dual Core E6600 vagy Core 2 Duo E6600? Utóbbinál jobb előbbivel kb egyenlő teljesítményűek.
0
0
0
0
alexmcleod avatar
van egy E6600-as procim el szeretném adni nincs most sok pénzem rá de találtam egy e7500 2x 3000MHZ 3 mb cache procit ez jobb mint az E6600-as megérné lecserélni ?nem tudom hogy jó e bele a DDR3-as 1333MHZ-es Ram,egy 5670 1GB-s videókari,szóval megérné váltani?
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Rendben köszönöm a választ!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Igen elég lesz hozzá de talán már egy FX 6300 is.
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Hali tervben van egy új alaplap+CPU csere.AMD-t szeretnék venni.A 8350 ki tudná hajtani a mostani VGA-mat(R9 280)?Mert a mostani csak szenved amúgy tudtam is,hogy ez lesz. Drágább procira nem lesz pénzem és nálunk az intel az nagyon drága
0
0
0
0
no avatar
hogy müködik a processzor húzás?
tudom hogy intelnék a K jelzésű alkalmas rá főleg
0
0
0
0
no avatar
Asus R9 280X 3GB ezt lehet crossfirene kötni?
0
0
0
0
no avatar
i5 4690-et is sem könnyű kihajtani 😀 Egy R9 290X se hajtja ki a procit fullon. Külföldi fórumokon olvastam.
0
0
0
0
no avatar
i7-3770 ez csak 3,4 es de viszont i7
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Mit értesz a gynegébb i7 alatt? Régebbi? pl egy második generációs is elég erős még ma is.
0
0
0
0
no avatar
játékra jobb lehet egy gyengébb i7? ha nem miért?
0
0
0
0
no avatar
és azt megtudjátok mondani hogy milyen az orajele meg stb?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezzni , hogy ebbe a prociba van videokártya?
AMD A10 7700K
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció