Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Gerdzso avatar
valaki tudna segíteni?

a BIOS-ba hogyan kell letiltani a integrált hangkártyát? (win7 64 bit)
0
0
0
0
no avatar
Ja értem.Én is biosban tuningoltam csak nem tudtam hogy ez mire való.Megnéztem az alaplaphoz mellékelt könyvben de ott angolul van és annyira nem értem az angolt 😀 Köszi a segítséget 😀
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Real-time -ban tudod a prosesszor órajelét növelni vele. Egyébként az alaplaphoz adott könyben minden benne van. Nekem is van easy OC -m, de én inkább hagyományosan , biosban tuningolok.
0
0
0
0
niteforce avatar
nem ereznel tobbet, nem erdemes cserelni.
0
0
0
0
forestgreen avatar
Hali!

Alkatrész(ek) cserén gondolkodom...

Jelenleg egy AM2+ lapom van ddr2 800-as (2x2 GB Geil CL5) ramokkal.

Phenom II x4 955 procim és MSI 6850 OC vidkarim van.

Ha vennék egy AM3-as lapot bele 4 vagy 6 GB DDR3 1600-as ramot, akkor az javítana a gép teljesítményén?

Az alaplap mennyire befolyásolja a gép teljesítményét?

Tudom, sok volt a kérdés, de a válaszokat várom, ide, vagy a profilomba...

THX
0
0
0
0
Tamas76 avatar
oks köszi a segítséget de biztos hogy nemfog tönkremenni a lap vagy a ram?
0
0
0
0
Lizard avatar
Tamas76 írta:
Sziasztok ha veszek egy 800Mhz en járó RAM-ot és az alaplap csak 667 re képes akkor 667 en fog járni nem?

Pontosan
0
0
0
0
Tamas76 avatar
Sziasztok ha veszek egy 800Mhz en járó RAM-ot és az alaplap csak 667 re képes akkor 667 en fog járni nem?
0
0
0
0
niteforce avatar
Sziasztok!

megneztem, NFS HP 3 kozben fullon 50 FPS mellett a proci terheltseget
azt irta hogy:

core 1 : 100%
core 2 : 13 %
core 3 : 22 %
core 4 : 16 %

ez igy jo? marmint hogy jol muxik igy a proci? nem lehet valahogy a terhelest tobb magra jobban elosztani?
0
0
0
0
no avatar
vagy akkor az 1 TB vel lenne baja?
0
0
0
0
Cooley avatar
Habor írta:
az nem lehet h a gépem nem birja a merevlemezt???
WD 10 EARS 64 MB Cache
az alaplapom meg a profilomnál

Kétlem, hogy az alaplapodnak nem tetszene. A uTorrentnek van vmi baja.
0
0
0
0
no avatar
az nem lehet h a gépem nem birja a merevlemezt???
WD 10 EARS 64 MB Cache
az alaplapom meg a profilomnál
0
0
0
0
Cooley avatar
Habor írta:
nem az a lényeg
a lényeg DHT kapcsolat mellett balra van

Ja hogy a lemez megtelt. 😃 Z-re töltöd a cuccot? Mert ha igen, akkor ötletem sincs, de egyáltalán mi az, ami 100%-on írja a vinyót? Mert az sem normális csak úgy. Még mindig tartom az előzőt. Nézd meg, hogy mi terheli a vinyót, és szerintem meglesz a ludas, ami miatt azt hiszi a uTorrent, hogy megtelt.
0
0
0
0
no avatar
nem az a lényeg
a lényeg DHT kapcsolat mellett balra van
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
a rocket dock nem lassít, a parancs után keress a neten, ott lelehet tiltaní a cuccokat.

Nos előző hét pénteken bevitték a gépet a szervizbe..először a tápra gyanakodtam, majd késöbb kiderült hogy egy kábel a ludas, majd a csere táppal sem lett jobb és tegnap mondta a gyerek a szervízbe hogy a minden tönkre ment, a HDD mert ingadozott az áram ellátás, a videokari ugyan ezért, a proci nem tudom már,ekkor kerestem a tárgyat amivel felvághatom az ereimet...a lényeg hogy a gépet (monitor nélkül arra már nincs is gari, de elromlott az is) 130e ft-re értékelte fel a lambda computer. Mivelhozzá nyúltam a géphez csak két alkatrészt térítenek meg én meg akkor a procit meg a ramokat választottam...955-m lesz 45 már nem volt nekik. A többi meg már történelem.Embarassed
0
0
0
0
molfer98 avatar
a roket dock is lassít??? az utorrent és az msn le vannak állítva. mert youtubon nem tölt normálisan a videó 😞
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Ilyen volt nekem is...próbáld az olyan progikat amik használják a netet...(utorrent, msn) leállítani!! tehát nem csak kikapcsolni a torrenteket, hogy ne töltsön hanem az egészet, hogy eltünjön az asztalról is, és e melett a toolbarok, meg search progik is amik a bőngészőben vannak azok is lassíthatják.
Amikor nekem volt a digi-s csinált valamit a géppel, valamit a ''futtatás'' ba beirt vmi parancsot és ott egyzserüen le tutta tiltani...ha valaki tudja majd megírja...
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
molfer98 írta:
szevasztok. az lenne a bajom hogy a net sokkal lassúbb mint régen. de már 2 hete.

háttértben seedelés vagy valami? én akkor veszem észre a net lassúságát amikor pingelek CS-ben.... amúgy engem nem zavar a seed
0
0
0
0
molfer98 avatar
szevasztok. az lenne a bajom hogy a net sokkal lassúbb mint régen. de már 2 hete.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Ha a CTG 450W-s ra gondolsz, akkor igen.
0
0
0
0
niteforce avatar
Sziasztok Chieftec 450 watt vinne ezt a konfigot?

Ati radeon HD4850
AMD Phenom X4 955
4 GB DDR3 RAM
2 vinyo SATA
1 DVD iro
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Superlompos írta:
tasiadam írta:
Superlompos írta:
Olyan kérdésem lenne,hogy ehhez a konfighoz milyen táp kellene?

Intel celeron 1,4 GHZ (socket 370)
512 MB SD Ram (133 MHZ)
Geforce 3 ti 200
Ide Hitachi HDD 160 GB

Van benne egy 400-as, de furánk tűnik. Mert mikor rámegyek, hogy az xp leállítása, akkor nem leállítja, hanem újraindítja a gépet. Tényleg kell 400 W-os ennek a rendszernek. Jelenleg Azona hi poted 400 W-os van benne.

ezt egy 250Wos is viszi, de egy 350Wos codegen is elég neki, felesleges egy márkás táp neki.

Köszi, csak azért kérdem, mert hoztam a suliból egy 280-ast, de nem voltam benne biztos, hogx jó lesz-e neki. Mert olvastam fórumokon, hogy ennek kell 350 W meg ilyenek. 😃

szerintem akkor kell neki annyi ha 100%os fut a gép....
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
tasiadam írta:
Superlompos írta:

512 MB SD Ram (133 MHZ)
Geforce 3 ti 200
Ide Hitachi HDD 160 GB

Van benne egy 400-as, de furánk tűnik. Mert mikor rámegyek, hogy az xp leállítása, akkor nem leállítja, hanem újraindítja a gépet. Tényleg kell 400 W-os ennek a rendszernek. Jelenleg Azona hi poted 400 W-os van benne.

ezt egy 250Wos is viszi, de egy 350Wos codegen is elég neki, felesleges egy márkás táp neki.

Köszi, csak azért kérdem, mert hoztam a suliból egy 280-ast, de nem voltam benne biztos, hogx jó lesz-e neki. Mert olvastam fórumokon, hogy ennek kell 350 W meg ilyenek. 😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Superlompos írta:

512 MB SD Ram (133 MHZ)
Geforce 3 ti 200
Ide Hitachi HDD 160 GB

0
0
0
0
NTSC Jani avatar

512 MB SD Ram (133 MHZ)
Geforce 3 ti 200
Ide Hitachi HDD 160 GB

0
0
0
0
Cooley avatar
egabor írta:
AM3 A880G MSI 880GM-E41 VGA lapal lechet unlockolni az L3-at (CPU AM3 AMD X4 Athlon II 635, 2MB 64Bit BOX)????

Lehet. 😀 Minden SB710-es vagy annál újabb déli híddal szerelt alaplappal fellehet oldani.
0
0
0
0
no avatar
AM3 A880G MSI 880GM-E41 VGA lapal lechet unlockolni az L3-at (CPU AM3 AMD X4 Athlon II 635, 2MB 64Bit BOX)????
0
0
0
0
Adam996 avatar
ja tééleg most olvasom a dobozán az am3 alatt h magyarúl az van odaírva az am3-hoz látogass el a gigabyte weblapjára 😃 akkor azért írta h támogatja a Phenom II X6-ot 😃
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Lehet vaalami frissités kell hozzá, mint az AM3-mas lapoknak az AM3+-hoz
0
0
0
0
Adam996 avatar
[LINK]

ezen a linken meg ezt írja 😕

Támogatja a Socket AM3 / AM2 + / AM2 processzorok: AMD Phenom ™ FX / AMD Phenom ™ X4 / AMD Phenom ™ X3 processzor / AMD Athlon ™ X2 processzor / AMD Athlon ™ processzor / AMD Sempron ™ X2 processzor / AMD Sempron ™ processzor
(Megjegyzés😀 Ha telepíti AMD AM3 / AM2 + CPU AM2 alaplap, a rendszerbusz sebessége HT 3.0-ról (5200MT / s), hogy HT1.0 (2000 MT / s) spec, de a gyakorisága AM3 / AM2 + CPU nem lesz hatással. Kérjük, nézze meg a "Támogatott processzorok listája"további információ.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Nem menne bele sztem 😕
0
0
0
0
Adam996 avatar
Hali!

Kéne 1 kis segítség szóval szerintetek am3-as proci belemegy az alaplapomba?? mert a dobozon rajta van h AM3 viszont a hivatalos azt írja h am2/am2+-t támogatja viszont a dobozon az is rajta van h az Athlon II / Phenom II-is támogatja meg azt is írja a gyáró oldalán h teljes körű támogatás van a 6magos phenom II procikra és ha jól tom azok csak AM3-ba vannak az alaplapom tipusát a gépemnél találjátok 😃 [LINK] ez a gyártó oldala 😃
és proci támogatásnál ezeket írja

AM2+/AM2 foglalatba illeszkedő processzorok támogatása: AMD Phenom™ FX / AMD Phenom™ X4 / AMD Phenom™ X3 / AMD Athlon™ X2 / AMD Athlon™ / AMD Sempron™X2 / AMD Sempron™

De a dobozon rajta van h AM3 szerintetek?? 😕
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
egabor írta:
http://www.gigatronshop.com/napajanja/
itt van kicsit nagyobb kinalat (max 5.2 k RSD-ig javasojatok a legjobbat) (tippellek mindenki a chiftech 500 w ott javasoja )
es mi a kulonbseg a CHIEFTEC CTG-500-80P 500W A80 SERIES BULK es a CHIEFTEC CTG-500-80P 500W A80 SERIES FULL közöt ??
A bulk az oem azaz csak táp se doboz se tápkábel.
0
0
0
0
no avatar
http://www.gigatronshop.com/napajanja/
itt van kicsit nagyobb kinalat (max 5.2 k RSD-ig javasojatok a legjobbat) (tippellek mindenki a chiftech 500 w ott javasoja )
es mi a kulonbseg a CHIEFTEC CTG-500-80P 500W A80 SERIES BULK es a CHIEFTEC CTG-500-80P 500W A80 SERIES FULL közöt ??
0
0
0
0
niteforce avatar
van a (CTG-40080) 400 wattoson 6 pines VGA csati, ami kb a te prociddal egy 5770-nek eleg, jo meg szerintem egy 5830-ast is elbir, de en ebben mar nem vagyok biztos!
0
0
0
0
no avatar
niteforce írta:
egabor ahhoz a gephez boven eleg egy 400 wattos chieftec

csak h a kesobiekben en szeretnek bele 1 jobb grafikust is venni(mihast a anyagilag megendhetem magamnak)
0
0
0
0
niteforce avatar
nincs mas uzlet? mert ahhoz a gephez eleg 1 400 wattos is. es az olcsobb.
De onnan amit linkeltel, megveheted a 600 wattos chieftec-et, es majd akkor bovteshez is eros lesz
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Pedig a tápon nem szabad spórolni!
0
0
0
0
no avatar
csak az a gond h gari allat van e's innen birok valogatni
de nem szeretnek tul sok pe'nzt rakolteni max 5.2 k RSD az kb13.5 k FT
http://winwin.rs/napajanja.65.html?categoryId=38
0
0
0
0
niteforce avatar
egabor ahhoz a gephez boven eleg egy 400 wattos chieftec
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Inkább FSP-t, Chieftec-et nézz, azok a jobbak és igen elg 500W
0
0
0
0
no avatar
hy
1.AXP Simple Power az megbizhato tap e?
2. a mostani grafikusokhoz eleg e a 500W AXP Simple Power vagy kell 630W AXP Simple Power?
azert kerdem mer a geppemben 1 olcso kinai táp van es szeretném cserelni mer bizonzos jatekoknal kikapcsol a gep(LOL-nál(ez 1 jatek)) de neha netezes kozben is de cod 4 es cod 5 nél nemszarik semmit
0
0
0
0
nemkrisz11 avatar
Win reinstall után egy jelentéktelen, de zavaró dolgot vettem észre...amikor ki akartam törölni a windows.old-ban megmaradt dolgokat, találtam az appdata/roaming/Securom/Userdata mappán (az meg hogy került oda???) belül 2 fájlt, amit a rendszer nem enged kitörölni, mivel azt mondja, hogy írásvédett...(persze megszüntetni sem engedi, ugyanúgy nem törölhető)
Átfuttattam mindenféle tisztítást a gépen, Revo Uninstaller Pro-val se tudtam kitörölni, mivel a szerint a file nem található a helyén(?) WTF😲

Az egyik ilyen file neve:
szerk: (hopp... szerintem nem támogatja az oldal 😳 )

ha ez mond valamit...tudtok segíteni esetleg?😀

Szerk: Cmd ben sikerült, megoldva!!
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm a segítséget mindenkinek 😀 Szerintem újrarakom a Win 7-et és megnézem úgy 😀
0
0
0
0
Devis avatar
ha a ctrl+alt+delt nézed akkor keresd ez: nvscindex-et (ha jól emlékszem akkor így írják). Na az kinyirja a gépet. Ha meglátom azonnal leszoktam álltani. Ugyanez az nvscService
0
0
0
0
gacso avatar
LobiDrg írta:
Sziasztok.
Az lenne a problémám hogy a processzor a gép bekapcsolás után kb 5 percig 100%-on pörög.De például akkor is hogy ha csatlakozok a netre vagy akkor is ha megszakítom az internetkapcsolatot.De ha eltelik kb az az 5perc utána már jó minden.Szerintem ez nem egészséges.Pls segítsetek 😀

hát az is lehet hogy vírus vagy lehet hogy ha Avast! vírusirtód van akkor azért mert nekem is amikor bekapcsolom nagyon pörög a gép és miután ellenőrizte a frissítéseket utána rendesen megy😃
0
0
0
0
Core2 avatar
szerintem a rendszered dolgoztassa a procit a háttérben. Ctrl+alt+del és Folyamatok. Itt megtudod nézni hogy mi használja
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.
Az lenne a problémám hogy a processzor a gép bekapcsolás után kb 5 percig 100%-on pörög.De például akkor is hogy ha csatlakozok a netre vagy akkor is ha megszakítom az internetkapcsolatot.De ha eltelik kb az az 5perc utána már jó minden.Szerintem ez nem egészséges.Pls segítsetek 😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció