Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
KYZRR avatar
Superlompos írta:
Nekem 2,8 Ghz volt a proci, 800 Mhz a Ram. Most 3,35 Ghz a proci, 957 Mhz a Ram.

Ha csak a procit akarod húzni, akkor szorzót emelj.(ami intelnél lehetetlen s775nél 😆😉ha ramot is akarsz, akkor fsb, ha a ramot nekaaraod, pl van 4x szorzón 200Mhz fsb akkor a RAm DDR2 800Mhz, nos akk 3.33x tedd annyira, hogy az fsb felrakod 250re (ha pírja a proci[nemtom h neked mekkora a szorzó]) és akk a RAM lessz 832MHz-n és a procc lessz pl 12x 250 számold ki 😆
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nekem 2,8 Ghz volt a proci, 800 Mhz a Ram. Most 3,35 Ghz a proci, 957 Mhz a Ram.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Superlompos írta:
Nekem úgy van, ha húzom a procit, akkor a Ram-ot is húzza!

nekem 2,8GHz-n 800mhz 3,5ön is 800.... ezért kéne frissíteni a biost vagy új procit venni mert egy D intel 2*4GHZ-n lassab mint egy c2d 2,4ghz-n
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nekem úgy van, ha húzom a procit, akkor a Ram-ot is húzza!
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
niteforce írta:
Sziasztok, dobtam egy kicsi tuningot a ramokrra, 667 helyett most 800-on mennek, nincs rajtuk hutes, nem fognak megsulni?

hogy tudtad tuningolni? nekem jó lenne 850-re vagy 900ra húzni... igat nicns rajta hűtő :S
0
0
0
0
Cooley avatar
niteforce írta:
Sziasztok, dobtam egy kicsi tuningot a ramokrra, 667 helyett most 800-on mennek, nincs rajtuk hutes, nem fognak megsulni?

A ráadott feszültség nagyobb mértékben befolyásolja, hogy megsülnek e, de ha csak épp annyi feszt adtál neki, amivel stabilan működik, akkor nem lesz gond. 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
0
0
0
0
KYZRR avatar
niteforce írta:
CoRe írta:
Bekapcsoltam az AMD Cool n quiet funkciót, és az energiagazdálkodást energiatakarékosra állítottam, nem fog csökkeni a processzor teljesítménye pl: játékok alatt?

nem fog, ez annyit tesz, hogy ha nem szukseges, mondjuk csak be van kapcsolva a gep, es letoltesz, kikapcsolt a monitor, es ilyen 1-2 % a proci hasznalat, akkor lejjebb veszi a fogyasztast, meg a ventit is automatikusan szabalyozzya ehhez megfeleloen, hogy ne legyen tul hangos, viszont ha kell akkor visszall, sot meg tobbet is nyujt, es a ventit is jol kiporgeti!

Szóval lejjebb veszi a szorzót, lejjebb veszi a magfeszültséget, és ezzel az órajel is csökken nyugalmi állapotban, szóval C'n'Q-val nekem 4x300Mhz az órajel 0.975V mellett, és így halk is.
De ezt te is megnézheted CPUID CPU-Z-vel!
Egyszóval: energiatakarékos...(öö)cucc 😆
0
0
0
0
no avatar
Kösz a segítséget!
0
0
0
0
Chuck avatar
Hali
Azt szeretném megkérdezni hogy, a gépben csak a proci vga vinyo fogyaszt (használja a tápot) vagy az alaplapis meg a cdolvasó is?és hány wattot fogyasztanak kb??!!
0
0
0
0
niteforce avatar
CoRe írta:
Bekapcsoltam az AMD Cool n quiet funkciót, és az energiagazdálkodást energiatakarékosra állítottam, nem fog csökkeni a processzor teljesítménye pl: játékok alatt?

nem fog, ez annyit tesz, hogy ha nem szukseges, mondjuk csak be van kapcsolva a gep, es letoltesz, kikapcsolt a monitor, es ilyen 1-2 % a proci hasznalat, akkor lejjebb veszi a fogyasztast, meg a ventit is automatikusan szabalyozzya ehhez megfeleloen, hogy ne legyen tul hangos, viszont ha kell akkor visszall, sot meg tobbet is nyujt, es a ventit is jol kiporgeti!
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
CoRe írta:

ha netezel akkor lemegy vagy 200mhz-re... ha játszol akkor visza az eredetire
0
0
0
0
no avatar
Mire Jó az RM clock power management féle energiagazdálkodási lehetőség?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Router ajánló egy profi tollából akarom mondani billentyűzetéből
[LINK]
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
Adam996 avatar
Superlompos : Oké kösz 2 ember szavára megnyugodtam mert elviszem a gépet ide 1 gépes boltba és felteszik a bios-t 3k-ért 😃 csak minden újrarakás után drága lenne 3K 😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
nekem az alaplapom biosa megfő 3 nap mulva a tuning után... hogy kell megcsináni? frissíteni akarom a G31m-est
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
hector maio írta:
Hali azt akarom kérdezni hogy ha egyszer frissítem a biosom a legfrisebb verzióra és utána újra teszem a windows-t akkor a bios-t is újra kell frissíteni vagy azt nem?

Nem kell! 😃 Nekem elhiheted, mert sűrűn rakom újra az egészet. A procihúzás is megmarad. Tényleg nincs semmi köze egymáshoz a két dolognak! 😉
0
0
0
0
Petkooo avatar
igen mert az alaplapod bios-a magán az alaplapon van tárolva, szóval formázhatsz vinyót cserélhetsz nem fogja befolyásolni
0
0
0
0
Adam996 avatar
És ha nem Dos-ról rakom újra hanem windows-ról akkor is ugyanúgy marad?
0
0
0
0
Petkooo avatar
hector maio írta:
Hali azt akarom kérdezni hogy ha egyszer frissítem a biosom a legfrisebb verzióra és utána újra teszem a windows-t akkor a bios-t is újra kell frissíteni vagy azt nem?

nem kell újrafrissítened a bios-t, az teljesen független hogy milyen windows-od van és hányszor rakod újra
0
0
0
0
Adam996 avatar
0
0
0
0
r3dBuLL-PC avatar
Hali! Melyik a jobb az ASUS P8P67 Deluxe s1155 vagy az ASUS P8P67m pro alaplap?a választ előre is kössz
0
0
0
0
nemkrisz11 avatar
hector maio írta:
Hali most futtattam 1 stability tesztet a furmark-ba és a vgam hőmérséklete 70fokig ment fel tuning mentessen gyári hűtéssel szerintetek ez sok? https://www.kephost.com/images4/2011/5/26/r5x0m78nk6ynj2aqpu2b.png szerintetek ez sok? a teszt 10percig futott vgam tipusa Ati Radeon HD5670 GDDR5 1GB Asus

Szerintem nem sok. Ez a hőmérséklet teszt alatt szerintem teljesen jó
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Nekem is lenne egy kérdésem:
Xplorer 360 programmal lehetne használni Xboxos játékokat.....
de ír ki hibát hogy nem található memóriakártya vagy HDD

ezt inkább ráhagyom a gépre, de van esetleg más program is amivel lehet használni ilyet?
0
0
0
0
no avatar
Nagyon köszönök mindent! Összes hasznos tanácsot.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Valószínű hogy 512 van benne és az integrált vidikari levesz belőle
0
0
0
0
Galex1995 avatar
hali nekem nem segitség kell csak nem igazán értek valamit. suliba elég sz gépek vannak és azt nem értem hogy van benne 256 mb ram és a feladatkezelobe meg azt irja hogy 397 megát használ. az hogy lehet?
0
0
0
0
no avatar
köszi,amugy az first person shooter eddig is tudtam 😜
0
0
0
0
Cooley avatar
tasiadam írta:
Cooley írta:
tasiadam írta:
Optimusz08 írta:
Én arra vagyok kiváncsi, hogy a gépembe a vga Nvidia GeForce 6800Ultra 2X256MB SLI az mostani melyik videokártyával egyenértékű? Mivel nem tudom. Előre is köszönöm válaszotokat (Amugy eladnám ha megvennék) 😃

a 6800 ultra szerintem egy combosabb 7600GT vagy X1650XT vagy X800XT(X1700FSC) ezerjét tudja.
SLIben 2szer erősebb az X1700FSCnél (azért ehhez viszonyítom mert nekem ilyen van).....

hát egy 3850 256-os erejét tudja szerintem..... elhú fordulhat hogy a 8800GS erejét (348 megásé)

😃 Dehogy tudja. A 3850 majdnem 2x olyan erős, mint egy 6800 Ultra SLI.
DX10-es kártyákból válogatva AMD oldalról talán a 4650, nV oldalról meg 9500GT(mindkettőből a DDR2-es változat).

saccoltam pontok alapján.....

Abban mondjuk igazad van, hogy SM2.0-s(DX9.0) teljesítményben nagyjából ott van, de SM3.0-ban(DX9.0c) már közel a kétszerese, és ugye az utóbbi a lényegesebb.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Cooley írta:
tasiadam írta:
Optimusz08 írta:
Én arra vagyok kiváncsi, hogy a gépembe a vga Nvidia GeForce 6800Ultra 2X256MB SLI az mostani melyik videokártyával egyenértékű? Mivel nem tudom. Előre is köszönöm válaszotokat (Amugy eladnám ha megvennék) 😃

a 6800 ultra szerintem egy combosabb 7600GT vagy X1650XT vagy X800XT(X1700FSC) ezerjét tudja.
SLIben 2szer erősebb az X1700FSCnél (azért ehhez viszonyítom mert nekem ilyen van).....

hát egy 3850 256-os erejét tudja szerintem..... elhú fordulhat hogy a 8800GS erejét (348 megásé)

DX10-es kártyákból válogatva AMD oldalról talán a 4650, nV oldalról meg 9500GT(mindkettőből a DDR2-es változat).

saccoltam pontok alapján.....
0
0
0
0
Cooley avatar
tasiadam írta:
Optimusz08 írta:

0
0
0
0
Adam996 avatar
Hali most futtattam 1 stability tesztet a furmark-ba és a vgam hőmérséklete 70fokig ment fel tuning mentessen gyári hűtéssel szerintetek ez sok? https://www.kephost.com/images4/2011/5/26/r5x0m78nk6ynj2aqpu2b.png szerintetek ez sok? a teszt 10percig futott vgam tipusa Ati Radeon HD5670 GDDR5 1GB Asus
0
0
0
0
Gerdzso avatar
az 😀 1 hónapos sincs.. a csávó azt mondta hogy az 5.1-es hangkártyával jó lesz, viszont azt meg az istenért se tudom beüzemelni... szal beviszem a gépet, és ha nem lesz jó akk meg visszaviszem az 5.1-et... addig meg mélynyomó OFF

viszont ha van egyéb ötlet, tipp azt pls írja le 😀

amúgy köszike 😀
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Optimusz08 írta:

0
0
0
0
Cooley avatar
Gerdzso írta:
ez most komoly? de hisz így tönremehet a nyomó nem?

Vidd vissza gariztatni, ha még garis. 😀
0
0
0
0
Gerdzso avatar
ez most komoly? de hisz így tönremehet a nyomó nem?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Gerdzso írta:
ööömmmm... a mélynyomós problémámra valami megoldás? (...nyomja a sima hangokat is a mélynyomó nem csak a mélyet...) (5.1)
Vagy nemjó a mélynek szűrője vagy kispórolták belőle.
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
Gerdzso avatar
ööömmmm... a mélynyomós problémámra valami megoldás? (...nyomja a sima hangokat is a mélynyomó nem csak a mélyet...) (5.1)
0
0
0
0
niteforce avatar
ok 😀 csak kivancsi voltam, mert lehet hogy jovore kell 😃 Monjuk az 5670 se rossz, egy ideig biztos nem cserelem le 😃
Dirt 3 High DX9 1440*900 jol viszi 30 FPS-el. 😜
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
elbírja az 5850-et simány.... márkás és van hatásfoka.
0
0
0
0
niteforce avatar
ok kosz a valaszt!

es esetleg egy 6970-t?
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Nekem volt 5850-esem, E7400, 2 HDD, 1 égető társaságában. Amíg nem jött meg az akkori új tápom, vitte a rendszeremert egy noname 400 wattos pöcegödör. De mindenképpen jól jönne egy nagyobb.
0
0
0
0
niteforce avatar
Sziasztok! Egy HD 5850-et elbirna a tapom?
ha nem akkor melyik a max kari amit meg elbir?
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
Ahha..😃 Akkor ez már nem téma..😉 Már csak a nyelvezet kiválasztására kéne megoldás..^^😃
Szerk.:Már megoldva..Igaz csak angol nyelv van benne, de ez bőven jó!😃 Azért kösz a segítséget.😉
0
0
0
0
Cooley avatar
Amennyire én tudom, bármilyen x86-os oprendszer alkalmazható rajtuk.
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
Nem ubuntu van rajta...Szerintem alap operációs rendszer van rajt..😕 Vagyis a sima Eee...😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció