Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
cseszka avatar
XFXFORCE írta:
Ismét csak kéne egy kis segítség 😃

Azt szeretném megkérdezni, hogy a gépem mennyire alkalmas:
WINDOWS 7 64 bit -re.

Ezt úgy értem, támogatja-e a gépem a 64 bitet.

Alkalmasnak alkalmas,csak 3Gb memóval nemszükséges.Valamint lesz pár progi amit lekell szedned,mert nemkompatibilis a 64bites winnel.
0
0
0
0
no avatar
Ismét csak kéne egy kis segítség 😃

Azt szeretném megkérdezni, hogy a gépem mennyire alkalmas:
WINDOWS 7 64 bit -re.

Ezt úgy értem, támogatja-e a gépem a 64 bitet.
0
0
0
0
no avatar
Szerintetek érdemes lenne-e a procimhoz egy Noctua NH-U9B SE2-t venni? mert ugye magfeloldás után egyik mag hőfokát se követhetjük szoftveresen vagy szerintetek elég lenne egy CM Hyper 212+? mert szeretnék még húzni a procin. Beférne a Noctua a házamba?
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
niteforce írta:
WMP-vel jo

OK, nmit akkor ennyi, WMP-el ugy latszik helyesen kezeli a kodeket es a videot. 😉
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Azért van különbség a 2 op.rendszer között kb. 8 év. Ennyi idő alatt az fejlődött a technika. Az Xp-nek jóval kisebb erőforrás is elég.

A Windows XP Home Edition minimális hardverkövetelményei:

Pentium 233 MHz vagy gyorsabb processzor (300 MHz javasolt)
Legalább 64 MB memória (128 MB javasolt)
Legalább 1,5 GB rendelkezésre álló merevlemez-terület
CD-ROM- vagy DVD-ROM-meghajtó
Billentyűzet és Microsoft egér vagy azzal kompatibilis mutatóeszköz
Super VGA (800 x 600) vagy nagyobb felbontású videokártya és monitor
Hangkártya
Hangszóró vagy fejhallgató
0
0
0
0
KYZRR avatar
az xp 😜
Nekem win7 full idlebem megesz 550-600MB-ot.
0
0
0
0
no avatar
Hááát nem tudom 😲 nekem még így is furcsa... ennyit zabál egy OP rendszer ? windows xp 300mb eszik összesen...
0
0
0
0
Flash avatar
Ugyanazokat a progikat kell feltenni, amiket most is használsz. 😆
Am én a KmPlayer-t ajánlom, és akkor nem kell semmilyen kodek a gépre. Esetleg 1 Xvid konvertálásokhoz, vagy ilyesmi.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Hát azért ez is frissül ugyan úgy bár tény hogy a 6.03 a legfrissebb free amit találtam, de az is 2008-as...lehet hogy leszedem azt a K-lite-ot, mert én abban a tudatban voltam hogy nem olyan régi, és azért már 3 éves ez is. 😃
0
0
0
0
Cooley avatar
Quadgame94 írta:
Ace mega codeck pack sem rossz, nekem az van és volt fönn mindig.

Csak az már nagyon régi régi(~7éves), a K-Lite meg folyamatosan frissül.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Ace mega codeck pack sem rossz, nekem az van és volt fönn mindig.
0
0
0
0
Cooley avatar
XFXFORCE írta:
Egy kis segítség kéne... lehet hülyén hangzik a kérdés.... 😆

Tervezem újra húzni a rendszert, csak nem tudom ha ez megvan, milyen programokat érdemes feltelepíteni rá, ami létfontosságú... 😃

Azt tudom hogy olyan kell hogy: WinRaR meg stb... szóval lehetőleg ne ilyeneket... 😃

ELőre is köszi

Ez tényleg érdekes kérdés. 😃 Winrar meg minek? Én Total Commander Ultima Prime-ot használok, ebben van mindenféle bővítmény csomagoláshoz, különböző fájlok szerkesztéséhez. Aztán amit még ajánlani tudok, az a K-Lite Codecs pack. Egy elég nagy kodek csomag Media Player Classic Home Cinema lejátszóval, és még nem találtam olyan videót, amit ne tudna megnyitni. 😀 Ezeken kívül én is csak teljesen általános progikat használok, mint Winamp, Daemon Tools és hasonlók. Esetleg még egy WinOptimizer-t vagy CCleaner-t tegyél még föl, nem árt néha napján kicsit takarítgatni velük.
0
0
0
0
no avatar
Egy kis segítség kéne... lehet hülyén hangzik a kérdés.... 😆

Tervezem újra húzni a rendszert, csak nem tudom ha ez megvan, milyen programokat érdemes feltelepíteni rá, ami létfontosságú... 😃

Azt tudom hogy olyan kell hogy: WinRaR meg stb... szóval lehetőleg ne ilyeneket... 😃

ELőre is köszi
0
0
0
0
KYZRR avatar
DREW12 írta:
Kmisi99 írta:
Asszem valamiféle energiagazdálkodási hülyeség miatt csinálhatja ezt pár táp amit az alaplap biosában kell valahol kikapcsolni bár lehet hogy tényleg hibás

Ezt az "energiagazdálkodási" dolgot, hol lehet kikapcsolni pontosan a biosban?

Intel SpeedStep Technology és az Advanded CMOS settingsnél tudod letiltani ha jól emlékszem..
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
DREW12 írta:
Kmisi99 írta:
Asszem valamiféle energiagazdálkodási hülyeség miatt csinálhatja ezt pár táp amit az alaplap biosában kell valahol kikapcsolni bár lehet hogy tényleg hibás

intelnél nekem nem számít azelött egy magos procinál AMDnél a cnq ottsem nagyon számított
0
0
0
0
DREW12 avatar
Kmisi99 írta:

0
0
0
0
niteforce avatar
iScopeZ írta:
900 MHz a valódi, ezt szorozd meg 2-vel, és az lesz az effektív órajel, tehát 1800Mhz.

Ezt úgy lehet kiszámolni, hogy van a 200Mhz-s Ext. Clock(helytelenül FSB) 4.00x szorzó mellett 800Mhz eff., 5.33x szorzó mellett 1066MHz eff., 6.67x szorzó mellett 1333Mhz eff., 8.00x szorzó mellett 1600Mhz effektív. (Képlet: FSB*Szorzó = Memória órajel effektív)
Ha a valódi órajelét akarod kiszámolni, a szorzót - (jelen esetlen 8.00x) - szorozd meg 100-zal.

OC-val kapcsolatban annyi a lényeg, hogy ne menj 1.8V felé, mert az egy kicsit sok lesz neki...😆..De az se biztos,hogy mennyi fog az 1333-as RAM 1800-on. Ez akkor lenne egyszerű, ha alapból 1800Mhz-es RAM-jaid lennének, és akkr 8x szorzó mellett 225-ös FSB-vel megkínálnád. és akkr a hitelesített max. órajelén menne, és 1800Mhz felett már OC lenne 😀

kosz 😀
0
0
0
0
madchief avatar
szerintetek az a lemez meghajtó ami tud dupla-rétegűt olvasni az írni is 100% hogy tud?😕
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
0
0
0
0
DREW12 avatar
Helló!Olyan problémám lenne hogy vettem egy enermax tápot.Minden oké berakom a gépbe bekapcsolom és elkezd ciripelni,sípolni a tápegység.Ez miért van?!Plusz még az a röhej hogy zavarja a mikrót és a tv-t is :S tud valaki segíteni mert így nem tudom használni 😞 és ez így nekem csak pénz kidobás volt.. Ha valaki tud segíteni akkor pm!(ott előbb észre veszem!)Ha nem ide kellett volna írnom akkor bocsánat, csak orvosolni szeretném ezt a hibát..

Segítséget előre is köszönöm!
0
0
0
0
KYZRR avatar
900 MHz a valódi, ezt szorozd meg 2-vel, és az lesz az effektív órajel, tehát 1800Mhz.

Ezt úgy lehet kiszámolni, hogy van a 200Mhz-s Ext. Clock(helytelenül FSB) 4.00x szorzó mellett 800Mhz eff., 5.33x szorzó mellett 1066MHz eff., 6.67x szorzó mellett 1333Mhz eff., 8.00x szorzó mellett 1600Mhz effektív. (Képlet: FSB*Szorzó = Memória órajel effektív)
Ha a valódi órajelét akarod kiszámolni, a szorzót - (jelen esetlen 8.00x) - szorozd meg 100-zal.

OC-val kapcsolatban annyi a lényeg, hogy ne menj 1.8V felé, mert az egy kicsit sok lesz neki...😆..De az se biztos,hogy mennyi fog az 1333-as RAM 1800-on. Ez akkor lenne egyszerű, ha alapból 1800Mhz-es RAM-jaid lennének, és akkr 8x szorzó mellett 225-ös FSB-vel megkínálnád. és akkr a hitelesített max. órajelén menne, és 1800Mhz felett már OC lenne 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
Sziasztok!

Az lenne a kerdesem, hogy az alaplapomra ra van irva, hogy DDR3 1800 OC-t bir. Ez az 1800 MHz az effektiv orajelet, vagy a valosat jelenti?

Hogyha megy egy kicsit tuningolnam a ramot (most effektiv 1333 helyett 1600-on megy) es adok neki + feszultseget, akkor hutes nelkul nem og tulmelegedni 1800-on?
A masik hogy mennyit adjak neki? mert asszem most 1,5 volton mennek.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
eurocase jobb egy fokkal 😃
a codegen amit beletettem az már bizonyított mert eddig azt buzeráltam 3 évig... az kibír egy háborút is... az azelötti codegen tápom halt meg egy villámba... vitt az egész gépet
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
tasiadam írta:
Kmisi99 írta:
Superlompos írta:
hassi írta:
Hali.

Bocs molfer, hogy belerondítok a kérdésedbe, de most van alkalmam írni.

Szóval az lenne a gondom, hogy a gép többször is csak úgy újraindul magától.
Szerintetek mi lehet a baja? Én a tápra gyanakszom, már 7,5 éves, Codegen 😃

// #8000. hsz 😃

Válaszoltál is magadnak! 😃 A Codegen tápok elvileg a legrosszabbak! Ráadásul, ha a 7,5 éves, akkor ne csodálkozz rajta! 😃 Szerintem cserélj tápot, mielőtt elviszi az egész gépedet a süllyesztőbe! 😉

Legrosszabbak? Szinte a codegen a szar tápok királya. Sokkal sokkal szarabb tápok is vannak tőle. Csak azért gondolják a legszarabbnak mert az a leg elterjedtebb szar táp.

nekem ma csattant egyet az eurocase.... valamiért nem engedet viszakapcsolni. beletettem a codegent utánna megint az eurocase-t és az euro működött ezek után a codegen pedig nem

Azt nem mondtam hogy a codegen jó csak nem a legszarabb. Pl a géped a codegen után még mindig él nem biztos hogy ekkora szerencséd lett volna pl egy vargáné és társa táppal
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Kmisi99 írta:
Superlompos írta:
hassi írta:
Hali.

// #8000. hsz 😃

Válaszoltál is magadnak! 😃 A Codegen tápok elvileg a legrosszabbak! Ráadásul, ha a 7,5 éves, akkor ne csodálkozz rajta! 😃 Szerintem cserélj tápot, mielőtt elviszi az egész gépedet a süllyesztőbe! 😉

Legrosszabbak? Szinte a codegen a szar tápok királya. Sokkal sokkal szarabb tápok is vannak tőle. Csak azért gondolják a legszarabbnak mert az a leg elterjedtebb szar táp.

nekem ma csattant egyet az eurocase.... valamiért nem engedet viszakapcsolni. beletettem a codegent utánna megint az eurocase-t és az euro működött ezek után a codegen pedig nem
0
0
0
0
niteforce avatar
Olyan 2.0-2.2 GHz s core 2 vel er fel
0
0
0
0
Chuck avatar
Valaki megtudná mondani hogy az én procim felér egy core 2 duo 2.4ghz-s el?! vagy kb milyenel ér fel core 2 duosok között??!!
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Superlompos írta:
hassi írta:
Hali.

// #8000. hsz 😃

0
0
0
0
niteforce avatar
molfer98 írta:
valaki S.O.S miért fagy le a dirt 2 az első verseny után?? (nincs semmi patch rajt)

szar a crack, szedj le egy jot!
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
hassi írta:
Hali.

// #8000. hsz 😃

0
0
0
0
hassi avatar
Hali.

// #8000. hsz 😃
0
0
0
0
molfer98 avatar
valaki S.O.S miért fagy le a dirt 2 az első verseny után?? (nincs semmi patch rajt)
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Na akkor a probléma letudva. Nekem meg nem volt rendesen bedugva a konnektorba! 😂 😃
0
0
0
0
nemkrisz11 avatar
Ha be se kapcsol, akkor 100%, hogy a hangfal
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Akkor lehet, hogy a hangfal. Gondolom megpróbáltad ezt, hogy kihúztad majd visszadugtad.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
K3nzor írta:
Helló.Lenne egy kérdésem mégpedig az,hogy hogyan lehet megnézni,hogy a hangkártyám romlott-e el vagy a hangfalam?

Az Everest nem ír ki semmit a hangkártyádnál? (már ha fent van neked az Everest nevű program)
Van egy olyan lehetőség, hogy Start --> futattás ---> D😆iag.exe. Ott is ír a hangkártyáról.

Egyébként, ha van más gép is náltaok otthon, akkor bedughatod oda is a hangfalat. Ha ott sem jó a hangfal, akkor a hangfallal van a gond. Ha ott szól, akkor a hangkártyád a rossz.

Egyébként, ma nekem is furcsán viselkedett a hangfalam. Nem akart bekapcsolni. De kihúztam a konnektorból majd vissza, és hirtelen megjavult. Pedig nem nyúltam hozzá. 😃
0
0
0
0
nemkrisz11 avatar
Kipróbálod egy másik hangfallal. Ha úgy nem jó, akkor a hangkártya romlott el.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Chuck írta:
Hali! A gépben csak a proci vga vinyo fogyaszt? (használja a tápot) vagy az alaplapis meg a cdolvasó is?és hány wattot fogyasztanak kb??!!

figy, ki van kapcsolv a gép és megráz az USB.....
a DVD csak ha működik, ha új a VGA akkor a lehető legalacsonyabbat a proci ha AMD akkor az is keveset fogyaszt (c 'n' q)
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
A Ram is fogyazst, sőt a ventilátorok is. Nyílván a Cd-olvasó is fogyaszt, hiszen annak is kell feszültség, hogy menjen. Mondjuk a Ramok és a ventilátorok nem fogyasztanak sokat.
0
0
0
0
Chuck avatar
Hali! A gépben csak a proci vga vinyo fogyaszt? (használja a tápot) vagy az alaplapis meg a cdolvasó is?és hány wattot fogyasztanak kb??!!
0
0
0
0
niteforce avatar
tasiadam írta:
niteforce írta:
Sziasztok, dobtam egy kicsi tuningot a ramokrra, 667 helyett most 800-on mennek, nincs rajtuk hutes, nem fognak megsulni?

hogy tudtad tuningolni? nekem jó lenne 850-re vagy 900ra húzni... igat nicns rajta hűtő :S

volt egy olyan opcio hogy DRAM frekvencia benyomtam 667-rol 800-ra. Tovabb nem engedte, lehet mert feszt nem emeltem es csak igy lenne stabil...
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Kmisi99 írta:
Alulról szívja a levegőt. Ha fordítva lenne pont elveszne az értelme hogy hűvös levegőt szívjon

akkor olyat sem veszek.... több ott a por és melegebb mert én hátulra fújatom a meleget. Belül hűvösebb miint kívül
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Alulról szívja a levegőt. Ha fordítva lenne pont elveszne az értelme hogy hűvös levegőt szívjon
0
0
0
0
forestgreen avatar
Hali,

Lenne egy kérdésem:

Lecseréltem a számítógép házamat. Az újban alul van a tápegység. Az lenne a kérdésem, hogy kell elhelyezni a tápot. Milyen irányban kell fordítani? A ventillátor befelé nézzen, vagy a héz alja felé? Ugyanis ott perforált a ház alja...

THX
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció