Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Ha mar platform valtas akkor mar mind1... A regi cuccaim ugy is eladom, a kartyat kiveve, az meg szepen teljesit sztem, de ha kis szerencsem lesz talan letudom valtani egy Gtx 580ra... De ez csak a bonusz lenne, 8gb-ra kibovitem a ramot meg max utana...
Javaslom a platformváltást.
A mostani procidhoz képest egyik Quad sem lenne igazából előre lépés.
1-2 FPS-miatt felesleges lenne egy másik Quad.
Marad az i7 😀
Kicsit fejlesztenem a "Mostsani" gepem es ez ugyben szeretnek segitseget kerni... 3 variacio van jelenleg :
1 - Intel Core² Q9550 25.000 FT
2 - Intel Core² Q9650 30.000 FT
3 - Intel Core i7 - 870 28.000 FT
A 3. variacio kicsit macerasabb lenne mert az platform valtast jelent, de ha jobb valasztas az i7 akkor valtok....
Ha az elso ketto procik az erosebbek akkor eleg az 1. is akar vagy inkabb a 2. ? 5.000 FT a kulombseg az nem lenne mind1... 😀
Szerk. : Vagy Esetleg valtsak AMD-re? Ahogy most nezem arban kb ugyan ott jonnek ki... Ebben az esetben az Fx 6300 20.000-24.000FT a kiszemelt...
Szivem szerint maradnek kicsit intel oldalon mindig is amd volt nemreg valtottam onnan...
Elore is koszonom a valaszt/valaszokat!
Gigabyte GA-Z97M-DS3H ez jó lesz? 😀
i5 3570 lenne az áldozat , konkrétan játékoknál 1080p-ben lenne több fps ?
Vagy melyik LGA 1155-ös szériánál lehetne változást észrevenni ?
Köszönöm a válaszokat !
MSI B85M-P33 ezt néztem hozzá, elég baráti az ára.
Nem egyszerű ki igazodni rajt, kínálnak 3 színben 3-4 jelzésben és még azon belül is 4-5 fajtát.
De már kezdem érteni, és arra is rájöttem mi a színeknek a szerepe.:
Sárga: oc
Piros: game multimedia
Kék: normal
De ennek ellenére nem merek kéket választani mivel nem találtam róla információt mennyire engedélyezi stabilan felhúzni a procit. Pedig abban a választékban kedvezőbb árfekvés van.
intelIA32 : Nincs semmi problémám a 965-el. Sőt, erősebb a szomszédom 8 magos FX-8120 asánál.
Egyszerűen most jött el az ideje annak hogy átüljek a BMW ből egy Ferrari ba.
Amit választottál i5 processzor messze jobb!!! Nem igazán lesz vele gondod semmilyen téren! De mivel K jelzésű processzor így inkább Z jelzésű alaplapot kellene hozzá választanod, ha sima i5 4690 lenne, akkor maradhatna a választott alaplap. 😀
Platform váltást tervezek.
Jelenleg egy Quad Core AMD Phenom II X4 965 Black Edition használok.
Amire gondoltam, az pedig egy INTEL Core i5-4690K 3.50GHz proci lenne,
MSI H97 GAMING 3 lappal karöltve.
Véleményt kérnék ez így rendben van-e, és menyire érné meg a váltást.
Én a helyedbe vennék használtan egy r9 280x toxic-ot olyan 70-75ért kapsz.
Am felesleges a 2400mhz, elég játékhoz a 1600mhz is, de te tudod.
A dula core vagy intel pentium processzor az erösebb? Nekem azt mondták az intel pentium, pedig forditva tudtam.
Új gépet szeretnék venni és nem tudok dönteni két processzor típus között, szeretném ha segítenétek. Nem játékra kell a gép irodai munka és netezésre.
1. Intel Pentium G3420 2x3,2Ghz
2. Intel Core i3-4130 2x3,4Ghz
ezekben az alaplap: MSI H81M-E33
nem ismerem az MSI alaplapokat a cég azt mondta mindig ezzel árulják soha nem volt vele bajuk, mi a véleményetek?
Mennyit költenél egyébként alaplapra és VGA-ra? Mert úgy könnyebben tudnánk tanácsot adni.
Ha nem egy GTX780-at raksz bele akkor nincs értelme a többlet kiadásnak!
Core 2 Duo procikból milyet érdemes venni?
Egy Core 2 Duo E7300-t néztem, az mennyire jó?
(vegyél inkább egy i7-et, úgy netre talán elég kommentekből nem kérek 😀 )
Válts H97M + i5-4590 kombóra !