Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Zoli73 avatar
Igen csak jól nézd meg hogy jót szedsz le nézd meg a méretét is hogy ugyan akkora mint ami fenn van mert mondom nagyon el lehet cseszni ha valami nem stimmel.
0
0
0
0
Subaru avatar
háát, videó alapján nem nagy cucc, lementem pendrivera a fájlt aztán updatelni kell biosból
0
0
0
0
Zoli73 avatar
A bios frissítéshez ha még nem csináltál olyant, akkor inkább kérj segítséget, mert könnyen csinálhatsz pohár alátétet az alaplapból! 😉
0
0
0
0
Subaru avatar
hát 2 napja adtam el a másik vga-m ( asus gtx 660) azzal semmi baj nem volt, esetleg kompatibilitási probléma lehet még szerintem, amit végképp nem értek, PCI-E PCI-E minden lapon 😃 , egyszer már megszívtam, vettem az i5öst és egy giga z97hd3 at, abba fagyott a 660( haveromnak is ugyanolyan giga lapja volt és az övébe is azt csinálta), vettem az asus-t és jó lett de, hogy ez most így teljesen komoly-e nem értem 😃 még egy bios frissíést próbálok bár nem tudom még, hogy kell
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Hát akkor nem tudok már mit sajna! 😕

Esetleg kérj kölcsön egy VGA-t hogy kiszűrd nem-e azzal van a gond.
0
0
0
0
Subaru avatar
valami ilyesmit már próbáltam,primary graphics vagy valami ilyesmi volt, ott volt, hogy PCI PCIE CPU GRAPHICS és Autora volt állítva, ahogy átraktam pcie re, és elmentettem, rögtön újraindult a gép megnéztem, és megint auto-n volt, bár ha nincs bennt a videókártya, lehet ezt magától visszaállítja ( és ugye videokártyával nem jutok el a biosig) valami más?
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Azenenazjo:[url]https://www.google.hu/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=&url=http%3A%2F%2Fprohardver.hu%2Fteszt%2Fintel_915_chipsetes_alaplapok_tesztje_1_2%2Faopen_i915pa-efrii_bios_es_programok.html&psig=AFQjCNEZ6RwiUYZ-ZLw16B2_qsgVR_B6wA&ust=1442697374305272[/url]
Itt a második képet nézd meg. Van olyan hogy "Init Display First" neked az biztos hogy az IGP re van állítva és nem a PCIExpress-re azt nézd meg.
0
0
0
0
Subaru avatar
Na, letoroltem az nvidia, intelhd drivert nem jo. Kivettem, elemet kivettem, visszaraktam, nem jo. Biosba pedig semmifele olyasmit nem talaltam amit irtal Zoli (first vga cuccot, esetleg kepet tudnal rola linkelni? hol kellene lennie?). Egyeb otletek?
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Akkor is másik driver-t fog felrakni. Ha VGA nékül elindult, akkor a biosba állítsd át a first VGA-t a PCIexpress-re és utána rakd bele a VGA-t úgy el kell indulnia.
0
0
0
0
Subaru avatar
nem jön be a bios mint, ahogy már írtam is, kivettem a vga-t és úgy mentem be a biosba, áramot 100%, hogy eleget kap 500wos FSP HEXA és mind2 6pin benne van, a drivert meg fölöslegesen törölném le ( szerintem) mivel ez előtt is nvidiam volt, legfrissebb driverrel
0
0
0
0
rtitusz avatar
Ha a bios bejön, akkor a gép bebootol, tehát a hardver a helyén van. Kap elég áramot a kártya? Nincs driver összeférhetetlenség? Leradíroztad a régi drivert a gépről mielőtt berakrtad az új kártyát?
0
0
0
0
Subaru avatar
sziasztok, vettem egy új videókártyát, GTX 960, 1 napig vga nélkül használtam a gépet, most amikor beraktam nincs kép (semmi boot se) és nem is bootol be a windows ( nincs skype hang, se windows hang) bios auto elállítot valamit? nézegettem és nem igazán találtam semmit
0
0
0
0
Zoli73 avatar
roba1996:Az mindegy hogy milyen színű, az nem mindegy hogy milyen a hővezető képessége! 😉
0
0
0
0
roba1996 avatar
Bronson: Értem köszi de az sem baj hogy fehér pasztát teszek a rézre?
Mert én ugy hallotam hogy rézre csak ezüst jó
0
0
0
0
Bronson avatar
nincs olyan hogy külön vga-ra meg cpu-ra... ha van is, csak marketing, ugyanúgy megteszi mindkettő...
0
0
0
0
roba1996 avatar
Bronson:Köszi szépen menni fog csak attól félek hogy a gyári az ugye ezüst volt ami nekem van az meg procira van és fehér és ez nem baj?
0
0
0
0
Bronson avatar
Van helsing 25: mennyi az a túlhevülés, hány fok? msi afterburnerrel tudod manuálisan állítani a hőfokokat, de drivert is próbálj ki másikat. az sincs kizárva hogy gyári hibás.

roba1996: jó lesz az is. csak vigyázz mennyit teszel, meg hova. inkább kérj segítséget, vagy nézz videót youtube-on.
0
0
0
0
roba1996 avatar
Van egy videókártyám Sapphire Radeon R7 260X OC 1GB 128bit DDR5 gyári paszta van rajta és már eléggé száraz rajta az ezüst paszta a hütő bordának az alja ami be volt pasztázva gyárilag az réz de csak abba az egy pontba! Az lenne a kérdésem, hogy a vga-ra jó fehér processzor paszta is?
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
sziasztok van egy kisebb problémám hogy vettem egy sapphire r9 380 oc és 4gb ddr5 os vudkarit és már 2 szer hevült túl a kártya elfelejtette a ventit vezérelni ráadásul a driver allandoan lefagy jatek alatt.

mi lehet a baja?
0
0
0
0
FoLey avatar
Kinek mi,mert valakinek csak ennyire telik. 😆
0
0
0
0
FoLey avatar
Ennyiért hol vetted? Ez egy remek ár volt érte,holott most GTX 560Ti-t dobálnak ennyiért. 😲
0
0
0
0
no avatar
köszia a gyors választ 18000ft ba fájt
0
0
0
0
cseszka avatar
Az 570 még ma is elég erös kártya,ha jóltudom max 1.5gb vram van rajta (vagy csak 1280Mb),ami kevés lehet pár cimben a FullHD felbontáshoz,de 720p nemlesz gond...Bár ettöl ujabbak is vannak,amik kevesebbet fogyasztank,ujabb tehnologia...de ha olcson szerezted,akkor nincs min aggodni.Teszteld mit tud...
0
0
0
0
no avatar
sziasztok lenne 1 érdésem szereztem 1 geforce gx570 es karit szerintetek mire lenne elég a mai játékok köszt??
0
0
0
0
Liptik avatar
Ja én 980-nak olvastam. 😆
0
0
0
0
Pixx avatar
én örülnék egy 960 ti-nek ami már hozná a gtx780 / r9 290 szintjét majdnem ilyen 140w-os tdp mellet 😃
0
0
0
0
winrar avatar
Nincs 960 Ti és valószínűleg nem is lesz (persze nem kizárt, csak én nem tartom valószínűnek).
Pont hogy a VRAM és órajel a kevésbé fontos tényezők. A legfontosabb a GPU, aztán az egyéb földolgozó egységek.
0
0
0
0
zelcsi avatar
Nincs még Gtx 960 ti! 😉
0
0
0
0
Puffin avatar
Liptik: hol látsz te 960Ti-t?
[LINK]
0
0
0
0
Liptik avatar
Már megjelent, nagyon drága.

Amúgy a VGA memóriája és órajelen kívül még valami meghatározza a kártyát?
Jó tudom DX és SM verzió. Azokból nekem a legújabb van.
0
0
0
0
bassus16 avatar
A 960 ti-ről nem tud senki semmit? Mikor jön ki meg, hogy körülbelül mennyibe fog fájni?
0
0
0
0
stevi avatar
biosban auto-n van. de próbáltam iGPU-n is.
0
0
0
0
winrar avatar
VRAM hiba lehet. Lehet, hogy BIOS-ban a PCI-E van elsődlegesnek beállítva és nem az iGPU.
0
0
0
0
stevi avatar
Sziasztok! Van egy nagy problémám.Griphon Z87 alaplap i5 proci HD6870 videokártya CX600 táp.
Witcher3-at meg RAGE-t toltam egész délután.
Este egy kis match3 játék közben sárga lett a képernyő,vékony fehér csíkokkal.
Rögtön kikapcs,majd újra indítás. Bootlogo bejön szépen,
Win10 üdvözlő kép rendesen,forog a karika jönni kéne a bejelentkező képernyőnek és
monitor kikapcs. A gép sem dolgozik tovább .Kivettem a kártyát, és beraktam eg HD 5450 est azzal megy minden .
Tehát kártyahiba.Nem baj úgyis cserélni akartam.
Kölcsön kártyát visszaadtam,hiszen van nekem iGPUm.HDMI kábellel tv-re.
Semmi.Nincs jel.Na akkor DVI-vel .Azzal sincs jel.
Lehet valami köze a kettőnek egymáshoz? Táphibát ki lehet zárni?
December óta spórolok egy űj kártyára. most rendeltem egy MSI R9 380 ast.
Mi van ha berakom és azt is kinyírja?

Ha valakinek van hasonló tapasztalata, vagy ötlete, szívesen venném ha megosztaná velem!

Közben kipróbáltam egy másik gépbe. Először ilyen csökkentett módba nyomta 640x480 ba
majd kérte az újraindítást és ugyan az bootlogo rendes majd monitor kikapcs.
0
0
0
0
Puffin avatar
ErzsikeTurika: beírod mindenhova nem leszel előrébb!
0
0
0
0
DonTuros avatar
Sziasztok! 😀
Ehhez a géphez tervezek videókártyát venni: [url=http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=52202&sub=usercomp&comp=66965]Eszközöm adatai[/url]
Processzort is elvileg cserélni kéne, mivel a 4 magos ezekben az időkben már elkel (GTA V folyamatos textúra betöltés...).
Milyen kártyát érdemes 50, maximum 65 ezer forintért venni?
Érdemesebb lenne egy új alaplapot vásárolni?
Vagy esetleg egy processzort, de videókártyát ne?
Előre is köszönöm a segítséget 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
Volt a HUP-on erről egy fórum, ha jól emlékszem ott volt valami megoldás. Majd megkeresem.

Szerk: és meg is van: [LINK]
0
0
0
0
bazsi213 avatar
hello tudom hogy nem iide llik a kerdes de pillanatragszto kerult a leptopom kijelzojere mivel tudom leszedni s.o.s
0
0
0
0
cartman1990 avatar
piero86: Gondolom az is vram hiba
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Gyerekek nekem az Nvidia-val sosem volt ilyen gondom. Pedig volt már Asus, Gigabyte ,Gainward és most meg az EVGA-ra esett a választás de mind megbízható volt és jól működött!😉
0
0
0
0
Puffin avatar
cartman1990: nálam is volt hasonló helyzet!
https://kepfeltoltes.hu/150206/hiba_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
cartman1990 avatar
Kezdem azt hinni hogy az asus nagyon leadott Uncsim veggy egy r7 265-öt ugyanezt produkálta Visszavitte Vett máshonnan egy ugyanolyan 265-öt ugyanúgy asust és azis gyári hibás volt 😃 Valami nincs rendben az asusnál nagyon úgy fest 😃
0
0
0
0
zelcsi avatar
még garis, szerintem inkább gariztasd! 😃
0
0
0
0
cartman1990 avatar
Egy r7 250 ddr5 ös kártyárol van szó aminek amúgysem kell külön táp mert pci-rol kap mindent mert a 250x az ami már külön tápot igényel Viszont úgy kezdte hogy a youtube fullhd videóknál elkezdett villogni a kép aztán lefagyás újraindulás jött Később jött az a hiba hogy hazamentem bekapcsoltam szép kép amég bootol a gép Még a betöltőkép is szép volt minden indításnál csak már maga az asztal így jött Aztán utána már csak az alaplsp logó jön ben Szóval így szerintem a tápot kizárhatjuk
0
0
0
0
zelcsi avatar
maxxxx: de gondolom így már te is biztos vagy benne hogy az a baj! 😉 😀
0
0
0
0
ForHonor avatar
A képet nem néztem (ja hogy nem sikerült belinkelni rendesen) de megnéztem ebben az esetben jogos a "keksz", csak az utolsó kommentre reagáltam(a bootolásos részre gondolok).
0
0
0
0
zelcsi avatar
én is csak a kép alapján lettem biztos benne hogy tuti vram hiba! 😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
maxxxx:De igen okozhat, de itt ha elolvasod az előzményeket akkor teljesen más a helyzet. 😀

Meg ha megnézed azt a képet amit belinkelt cartman1990 azon tisztán látszik hogy ez Vram hiba lesz.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció