Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Esetleg kérj kölcsön egy VGA-t hogy kiszűrd nem-e azzal van a gond.
Itt a második képet nézd meg. Van olyan hogy "Init Display First" neked az biztos hogy az IGP re van állítva és nem a PCIExpress-re azt nézd meg.
Mert én ugy hallotam hogy rézre csak ezüst jó
roba1996: jó lesz az is. csak vigyázz mennyit teszel, meg hova. inkább kérj segítséget, vagy nézz videót youtube-on.
mi lehet a baja?
Pont hogy a VRAM és órajel a kevésbé fontos tényezők. A legfontosabb a GPU, aztán az egyéb földolgozó egységek.
[LINK]
Amúgy a VGA memóriája és órajelen kívül még valami meghatározza a kártyát?
Jó tudom DX és SM verzió. Azokból nekem a legújabb van.
Witcher3-at meg RAGE-t toltam egész délután.
Este egy kis match3 játék közben sárga lett a képernyő,vékony fehér csíkokkal.
Rögtön kikapcs,majd újra indítás. Bootlogo bejön szépen,
Win10 üdvözlő kép rendesen,forog a karika jönni kéne a bejelentkező képernyőnek és
monitor kikapcs. A gép sem dolgozik tovább .Kivettem a kártyát, és beraktam eg HD 5450 est azzal megy minden .
Tehát kártyahiba.Nem baj úgyis cserélni akartam.
Kölcsön kártyát visszaadtam,hiszen van nekem iGPUm.HDMI kábellel tv-re.
Semmi.Nincs jel.Na akkor DVI-vel .Azzal sincs jel.
Lehet valami köze a kettőnek egymáshoz? Táphibát ki lehet zárni?
December óta spórolok egy űj kártyára. most rendeltem egy MSI R9 380 ast.
Mi van ha berakom és azt is kinyírja?
Ha valakinek van hasonló tapasztalata, vagy ötlete, szívesen venném ha megosztaná velem!
Közben kipróbáltam egy másik gépbe. Először ilyen csökkentett módba nyomta 640x480 ba
majd kérte az újraindítást és ugyan az bootlogo rendes majd monitor kikapcs.
Ehhez a géphez tervezek videókártyát venni: [url=http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=52202&sub=usercomp&comp=66965]Eszközöm adatai[/url]
Processzort is elvileg cserélni kéne, mivel a 4 magos ezekben az időkben már elkel (GTA V folyamatos textúra betöltés...).
Milyen kártyát érdemes 50, maximum 65 ezer forintért venni?
Érdemesebb lenne egy új alaplapot vásárolni?
Vagy esetleg egy processzort, de videókártyát ne?
Előre is köszönöm a segítséget 😀
Szerk: és meg is van: [LINK]
Meg ha megnézed azt a képet amit belinkelt cartman1990 azon tisztán látszik hogy ez Vram hiba lesz.