Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
tooth9 avatar
Már csak 4 nap, és jönnek a DX11-es karik. 😃
0
0
0
0
sagesz93 avatar
gyenesmartin írta:
Hupszka írta:
gyenesmartin írta:
mikor jönnek ki a dx11-es karik?

Én úgytudom hogy az első sorozat szeptember 10.-én érkezik aztán még a hónap 2.felében jön a következő sorozat,majd októberben már jönnek az Nvidia karik is és novemberben.
5nap és már dx11?Akkor neméri meg most megvenni.

Így van, már nyakunkon a dx11 láz, de az nvidia biztos nem jön novemberben.. szerintem fél éves késésbe vannak, és nem nagyon a vga-kra koncentrálnak hanem a tegrára és a mobil vga-kra figyelnek jobban.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Hupszka írta:
gyenesmartin írta:

Én úgytudom hogy az első sorozat szeptember 10.-én érkezik aztán még a hónap 2.felében jön a következő sorozat,majd októberben már jönnek az Nvidia karik is és novemberben.
5nap és már dx11?Akkor neméri meg most megvenni.
0
0
0
0
Hupszka avatar
gyenesmartin írta:

0
0
0
0
Ferrari avatar
nemsokára, nemtok pontos dátumot, de már nincs sok idő hátra...
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
0
0
0
0
Ferrari avatar
sztem nem jó választás!!!, jó VGA, de most nem venném meg, mikkor pár hét múlva kijönnek a dx11-es szériás kártyák. Inkább azt vennék.
0
0
0
0
cucikam avatar
am en a gepembe asus hd 4890 TOP-ot akarok venni. az jo valasztas???????? az alaplapom pedig itt a link

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=2Y4dQFaJ6gPN18cQ&templete=2
0
0
0
0
no avatar
Heló megint!

Sajnos továbbra sem tudom megnézni a prohardver-lapcsalád fórumainak hozzászólásait, úgyhogy csak a hirdetést tudtam megnézni, az első esetben még cask az árat sem...
[LINK] van amit Sagesz ajánlott. Az lenen még a kérdésem ezzel kapcsolatban hogy fogja-e vinni a 300W-os tápom, illetve hogy az [LINK] szereplő leírásban a shader model 3.0 support azt jelenti-e, hogy pixel shader 3as a kari.
Pekka [LINK] sem tudtam megnézni jobban, de úgylátom hogy az pci (mivel a pci fül van legördítve oldalt). lehet, hogy a hozzászólások közt le van írva hogy agp-s és nem pci-s, de én ezt nem látom, úgyhogy javítsatok ki légyszi ha tévedek, mert akkor lehet inkább az lesz.
Kössz

A jeti.
0
0
0
0
sagesz93 avatar
A gtx260 is hátrányban van a 4870-el szemben, mivel nem tud dx10.1-et, ezért eléggé gyéren fognak rajta futni a dx11-es játékok.(Márpedig szeptembertől jönni fognak a win7-el együtt.)
Szeptemberben jönnek a jól árasított ATI EVERGREEN szériás kártyák: [LINK]
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
én nem azért mert akkor olcsóbbak lesznek a mostani dx10-esek.
0
0
0
0
tooth9 avatar
Igen ez jó! De ha Nvidiát akarsz, akkor GTX260! 😀 Az olyan teljesítményt nyújt kb. mint a 4870. De ahogy Gyenesmartin is mondta, várhatsz jövőig a DX11-es karikig. 😃
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
én inkább várok jövőig ebben az évben még csak procit meg vga-t veszek.
0
0
0
0
no avatar
akkor SAPPHIRE HD 4870 VAPOR-X, 1GB DDR5 (3600MHz), ATI Radeon HD 4870 (750MHz), PCIe x16, CrossFire, 256bit, 2😆VI, HDMI
ez jó ? csak sajnálom az nvidiát mert én azt szeretem😞
0
0
0
0
tooth9 avatar
Szerintem nem, ugyanúgy menne! 😀 Vedd a 4850-et, vagy ha van több pénzed, akkor 4870-et, azzal nem lesz gond! 😉 ( De a 4850-el se.😃😉
0
0
0
0
no avatar
hát , nekem csak játékokra kéne 😃 egy levegőből mondom : WoW TBC vagy WOTLK , cod2 , cod5 , cod6 (😃😉 , Prototype , GTA IV és még sok ilyen jó játék .. FEAR 2 is 😃
ám nemszeretnék INTEL mellé ATI-t venni azért mert ATI-ban amd-s chip van (de ez lenyegtelen😃😉
nos mi a véleményed ? nagyon terhelné ezek a gamek ? akadna vagy lagolna?
0
0
0
0
sagesz93 avatar
Razorblade írta:
sziasztok! én ezen gondolkodom : GAINWARD BLISS 9800GT Goes Like Hell, 512MB DDR3 (2200MHz), NVIDIA GeForce 9800GT (650MHz), PCIe x16, SLi, 256bit, DVI, HDMI
mi a véleményetek ?

Az hogy ott a 4850 ami jobb és árban sem drágább.... A 4850 a 9800gtx+(átnevezve gts250)-t is elgyepálja, szóval így gondolkozz a 4850 áráról és tudásáról.
0
0
0
0
tooth9 avatar
Jó kis VGA, de ha teheted akkor inkább 4850-et vegyél, vagy pótolj bele és akkor már 4870-et! 😉 De ez se rossz VGA.
0
0
0
0
no avatar
sziasztok! én ezen gondolkodom : GAINWARD BLISS 9800GT Goes Like Hell, 512MB DDR3 (2200MHz), NVIDIA GeForce 9800GT (650MHz), PCIe x16, SLi, 256bit, DVI, HDMI
mi a véleményetek ?
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm a segítségeteket😀
Valamiért a hardverapró (meg aprohardver) nekem nagyonhülyén jön be mind firefoxxal mind ie-vel. cask a hozzászólásokat látom meg oldalt a linkeket satöbbi, de a lényeget nem, a középső rész egy nagy fehérség és nem tudom miért. szóval sajnos a tippjeiteket még csak meg sem tudom nézni. tudom hogy off de mi lehet a probléma?

kössz

A jeti.
0
0
0
0
sagesz93 avatar
ceni98 írta:
nekem erős de olcsó kéne (és jó legyen a gépbe😃😉

gondolom ez is agp-s?
Mert akkor csak gyenge és drágát kapsz.... Eggyel feljebb linkeltem be azt a 7300gt-t, ami még valamire jó.
0
0
0
0
ceni98 avatar
nekem erős de olcsó kéne (és jó legyen a gépbe😃😉
0
0
0
0
sagesz93 avatar
Hát én amit vennék az max ez : [LINK] ddr3-as, elég korrekt kis kártya, bár a proci miatt nem fog menni 100%-on.
0
0
0
0
sinex avatar
Andorján: Én is hasonló helyzetben voltam, és vettem is egy ati x1650 512-es agp-s vga -t... ezzel kidobtam 14 ezret az ablakon mivel a 2.8 ghz -s intel procim nem hajta ki és az 1gb ddr ramommal meg ugyanugy szaggattak az ujabb játékok... én azt ajánlom, hogy várj egy picit, gyüjtsd a pénzt és vegyél egy full uj gépet, mert régi agp-s alaplapokat már ténleg nincs értelme fejleszteni😉
0
0
0
0
no avatar
Hát akkor először is köszönöm a gyors válaszokat😀
Másodszor (és ezen lehet majd kibukik aki olvassa) leginkább az ösztönöz egy jobb videókártya vételére, hogy a jelenlegi talán az egyetlen olyan ati radeon amin nem megy jelenlegi hőn áhított játékom, a battlefield heroes (megnéztem, és írják is h ati radeon 9200 és 9250-nel nem működik, mivel pixel shader 2.0 alatt van...)

Ezek szerint akkor jobban járnék ha venék egy új alaplapot, hozzá procit és ahhoz videókártyát, de akkor már inkább egy új gépet, igaz? Sajnos erre nincs keret...
Ha megvenném [LINK], azzal a teljesítmény növekedésének elmaradása ellenére lehetséges, hogy több játék lenne játszató? Vagy talán nem is működne ez a kártya?

Továbbra is köszönöm a válaszokat😃

A jeti.
0
0
0
0
Hupszka avatar
Andorjan írta:
sagesz93 írta:

Gondolom ez agp foglalatos? Mert akkor nem nagyon érdemes fejleszteni.

Igen, AGP-s. Biztos láma kérdés, de miért nem érdemes akkor fejleszteni?
A SIW szerint van 5 PCI és 1 AGP system slot az alaplapomon. Ez akkor nem azt jelenti hogy pci-s és agp-s videókártyát is köthetek rá?
A másik amit nem értek hogy ha ugyan pci-s videókártyát nem is, akkor jobb agp-set miért nem érdemes belerakni?

Előre is köszönöm!

A jeti.

Azért mert nincs rajta PCI-E foglalat és most azok mennek,agp-st meg nem nagyon lehet már jót kapni,meg a procid is gyenge amit meg pláne nem lehet már kapni,mert az valszeg s939-es foglalatú
0
0
0
0
no avatar
sagesz93 írta:

Igen, AGP-s. Biztos láma kérdés, de miért nem érdemes akkor fejleszteni?
A SIW szerint van 5 PCI és 1 AGP system slot az alaplapomon. Ez akkor nem azt jelenti hogy pci-s és agp-s videókártyát is köthetek rá?
A másik amit nem értek hogy ha ugyan pci-s videókártyát nem is, akkor jobb agp-set miért nem érdemes belerakni?

Előre is köszönöm!

A jeti.
0
0
0
0
sagesz93 avatar
Andorjan írta:
Heló!

Végre sikerült kitöltenem a gépem adatlapját (remélem nem írtam túl nagy hülyeségeket)
A lényeg az hogy videókártyát szeretnék. Természetesen minél jobbat minél olcsóbban. max 15ezret szánok rá, mivel jvöőre ha minden jól megy megyek egyetemre vagy fősulira és valsz lesz laptopom szóval az asztali gépemet már nincs értelem nagyon fejleszteni. Itt a gépem adatlapja.

Előre is köszönöm a segítségeteket!

A jeti.

0
0
0
0
no avatar
Heló!

Végre sikerült kitöltenem a gépem adatlapját (remélem nem írtam túl nagy hülyeségeket)
A lényeg az hogy videókártyát szeretnék. Természetesen minél jobbat minél olcsóbban. max 15ezret szánok rá, mivel jvöőre ha minden jól megy megyek egyetemre vagy fősulira és valsz lesz laptopom szóval az asztali gépemet már nincs értelem nagyon fejleszteni. Itt a gépem adatlapja.

Előre is köszönöm a segítségeteket!

A jeti.
0
0
0
0
Holey avatar
Én az elsőre szavazok. Azzal a benga (😆😉 hűtővel szépen túllehetne hajtani szerintem... (már ha erre szükség lesz 😃😉
0
0
0
0
Hupszka avatar
Az a helyzet hogy az Nvidia mellett döntöttem,csak azt szeretném tudni hogy szerintetek meik lenne a jobb?Több embertől is szeretnék véleményt!Előre is köszönöm!
Inno3D GeForce GTX260 N26A-1SDN-H3IY 896MB DDR3 PCIExpress http://www.inno3d.com/products/graphic_card/gtx200/gtx260_freezerx2.html
Inno3D GeForce GTX260 N260-1DDN-H3IY 896MB DDR3 PCIExpress http://www.inno3d.com/products/graphic_card/gtx200/gtx260gold.html
0
0
0
0
horkri avatar
POWERCOLOR HD4870 1GB DDR5 PCIE
Nekem ilyen van.. 45C "döcörög"

És egyáltalán nem hangos..
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
nekem glaciatoros van és kíváncsi leszek hány fokos lesz azt tudom hogy ultra halk lesz.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Azt nem tudom Meg hát 4870 ben se láttam még csak azt mondom hogy ilen alap hűtésű fost nem szabad venni
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
fancontrol nevű programmal
ja és kmisi99 nemcsak a vapor-x nek van jó hűtése hanem az asus glaciatornak ez jóval halkabb még 100%-on se hallod.
0
0
0
0
pakai93 avatar
hol lehet szabályozni a vga ventijének a sebességét? 😲
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Mondom Sapphire vapor-x et vegyél Mert ezeknek a hűtése rossz és rohadt hangos
Itt egy videó [LINK]
A kártya menni fog de ha nem akarod hogy 70-80fok legyen a hömérséklete 50-100% on kell járatonod a hűtőt ami mint a videóból látszik nagyon hangos A 4870 vapor-x viszont 50% on 50 fok és alig van hangja a proci hűtőtől nem is hallom
0
0
0
0
gyula001 avatar
akkor jó mert valószínű ilyen lesz😀
0
0
0
0
gyula001 avatar
ok XFX ATI HD4870 1GB DDR5 (HD-487A-ZWFL) PCI-E ez jobb mint a másik?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
De LITE ami butított verzió és amúgyis a hűtése iszonytosan hangos és rossz teljesítményű Vapor-x et vegyél az halk teljes verzió és kiváló a hűtése
0
0
0
0
sagesz93 avatar
gyula001 írta:
SAPPHIRE HD4870 1GB GDDR5 LITE PCIE ez szerintetek milyen videókari

zsír kártya, mostanság a legjobb ár/érték arányban van a 4850-el.
0
0
0
0
nitram02 avatar
elég komoly videókártya
0
0
0
0
gyula001 avatar
SAPPHIRE HD4870 1GB GDDR5 LITE PCIE ez szerintetek milyen videókari
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Az jó Érdemesebb a 4850 megvenni sokkal jobb
Itt egy teszt amiben mindenben jobb a 4850 a 9800gt től
[url]http://www.vgaspeed.hu/graph.php?page=1&mode=compare&p2=adasaeabew&p3=acaoaeabec&p4=aaaaaaaaaa&p5=aaaaaaaaaa[/url]
0
0
0
0
nitram02 avatar
köszi szerintem ha pénzem úgy lesz megfogadom a tanácsodat
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Szerintem meg a 4 ediket mindenképpen ezt
http://www.pcx.hu/termek/asus-4850-512mb-ddr3-htdi-14274
4850 512mb Sokkal jobb a 9800Gt nél és 26 000-be Kerül
Szóval saját érdekedben ezt vedd ne érdekeljen az hogy imádod az nvidiát attól még az ATI is ugyan olyan jó Sőt még jobb is EZ TÉNY!
0
0
0
0
nitram02 avatar
Sziasztok!
Anyi kérdésem lenne h épp videó kártya vásárlás előtt allok és megszeretném kérdezni a véleményeteket hogy melyikket válasszam.
Választási alternatívák:gigabyte 9500 gt 512mb gigabyte 9600gt 512mb vagy 9800gt 512mb.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció