Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Chuck avatar
ügye a vga-knál van olyan csatolo ami PCI Express 2.1-es, ez mivel másabb a 2.0-ástol???
0
0
0
0
niteforce avatar
Quadgame94 írta:
ekiterv
Ha lehet akkor egyiket sem, ma már ne haragudj meg de 2 magos gépet sem érdemes venni, nem hogy 1 magosat. Fillérekért kapsz 4 magos procit, már szinte ingyen van 17k Athlon II X4.
De ha nincs pénzed akkor ne is vegyél ilyen procit, inkább gyűjts, mert gondolom valami normális gémmel is akarsz játszani nem? ha nem akkor a második...(igazából tök mind1)

jaja 😃

nekem is AMD Athlon X4 procim van 😃 jol birja a gameket ! 😃 jol muxik! 😃😃
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
ekiterv
Ha lehet akkor egyiket sem, ma már ne haragudj meg de 2 magos gépet sem érdemes venni, nem hogy 1 magosat. Fillérekért kapsz 4 magos procit, már szinte ingyen van 17k Athlon II X4.
De ha nincs pénzed akkor ne is vegyél ilyen procit, inkább gyűjts, mert gondolom valami normális gémmel is akarsz játszani nem? ha nem akkor a második...(igazából tök mind1)
0
0
0
0
no avatar
Segítsetek légyszíves!

Melyik processzort válasszam?

1.

SL7PK
PGA478/2.8GHz/1M/533Mhz
egymagos proci, 1MB cache, 2.80MHz, 64 bites
[LINK]

2.

SL6PG
PGA478/3.06GHz/512/533
egymagos de HT-s proci, 512kB cache, 3.06MHz, 32 bites
[LINK]

Melyik lesz gyorsabb szerintetek?
Az egyik 64bites, 1M cache, de kisebb órajel, a másik 32 bit, fele annyi cache, de 10%-kal magasabb órajel és Hyper Threading-gel rendelkezik.

Köszönöm a segítségeteket. 😕
0
0
0
0
niteforce avatar
valaszolok: FOGALMAM NINCSEN! 😀
0
0
0
0
Tamas76 avatar
Válaszolna valaki a kérdésemre?:@@@@
0
0
0
0
niteforce avatar
attol nem lenne fagyas csak ha hibas
0
0
0
0
Kamaa avatar
Meg van a probléma!😃 a vidi kártyám gyenge...
0
0
0
0
Kamaa avatar
A merevlemez állapota hibátlan. Nem található hibás vagy gyenge szektor, nincsenek felpörgési és adatátviteli hibák sem.

Nincs szükség beavatkozásra.
ezt irja ki😃 szal nem azzal van a gond
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Kamaa írta:
Sziasztok! ma kaptam egy gépet. elindítok bármilyen játékot 5 perc után lefagy az egész gép... mitől lehet ez a probléma? mert engem kibe***ul idegesít :'D

Töldtsd le a HDsentinel nevű progit mindent kiad a HDD ről és figyelmeztet ha van valami probléma vele
0
0
0
0
madchief avatar
hello!
azt a fájlt ami megvan nyitva a System programban hogy tudom törölni?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
A led állítólag jobb, de nemtudom mi a különbség mert mindd a kettőt led világítsa meg.
0
0
0
0
horvathhh avatar
szerintetek az lcd vagy a led monitor a jobb ? az igaz hogy a led elhalványul idővel?
0
0
0
0
hurka79 avatar
Ez most hogy jön ide? Nem ez a probléma
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Vidi kártya: Ati HD 3800 series Dx 11.

lol!
az DX10-es
0
0
0
0
hurka79 avatar
Nyisd meg a gépet és nézd meg!csak így tudod megnézni milyen
0
0
0
0
Kamaa avatar
a Tápot hol is tudom megnézni?:
0
0
0
0
hurka79 avatar
Táp? Nem vagyok egy mágus de a táp nagyon gyanus.Vinyóra biztosan van valami progi ami teszteli hogy műkszik-e rendesen.
0
0
0
0
Kamaa avatar
Szoval😃
Win7
Proci: Intel celeron e3200 2 magos
Vidi kártya: Ati HD 3800 series Dx 11.
2 giga ram
mit irjak még róla?😃
Amiket kipróbáltam: Assasin creed 2, maffia 2, assasin creed 1, gta 4 , Black Ops, ezek mind futottak rendesen szaggatás nélkül de 8 perc után meg áll az egész és lefagy
0
0
0
0
hurka79 avatar
Kamaa írta:
Sziasztok! ma kaptam egy gépet. elindítok bármilyen játékot 5 perc után lefagy az egész gép... mitől lehet ez a probléma? mert engem kibe***ul idegesít :'D

Konkrétan nem írtál semmit.Milyen gépet kaptál? Hajvágót? Vagy mélyhűtőt? Az lefagyhat.Géped adatai? Játék amiket próbáltaál? Mit ír ki?
0
0
0
0
niteforce avatar
Kamaa írta:
valami elérhetőséget tudnál adni?😃 pl: msn cím?

igen, mindjart kuldom PM-ben neked a skypeomat
0
0
0
0
Kamaa avatar
valami elérhetőséget tudnál adni?😃 pl: msn cím?
0
0
0
0
Kamaa avatar
haverok nyaralnak, suli nincs , munkahely nincs 😆
0
0
0
0
niteforce avatar
havernal/suliban/melohelyen ? 😃
0
0
0
0
Kamaa avatar
1 gépem van csak:😃
0
0
0
0
niteforce avatar
annak nem kene hogy baja legyen, de elofordulhat.
viszont lehet, hogy az alaplapodon a sata vezerlo lassult le, probald ki a vinyot egy masik gepben
0
0
0
0
Kamaa avatar
2 éves SAMSUNG HD502HJ ATA DEVICE
0
0
0
0
niteforce avatar
Kamaa írta:
niteforce írta:
sztem vinyo vagy tap

Azokkal mi gond lehet? bármivel játszom lefagy az egés z gép 😞 valami hasznos ötletet tud adni valaki?

inkabb vinyo, mert a tap miatt leallna. Vinyo hiba lehet azert mert leall az adatatvitel, vagy nagyon lelassul, es ettol fagy a gep, csak a reset segit ilyenkor.
A vinyod a veget jatja, akkor csinal ilyeneket, szerintem amig meg muxik ments le rola mindent. Milyen idos, es milyen marka a vinyod?
0
0
0
0
bmartin23 avatar
zsolty87 írta:
Sziasztok.
Mi a különbség a H61 és a H67-es alaplap közt, és van észrevehető különbség 1333 MHz-s és 1600 MHz-s memória között?

Igazából nem nagyon van különbség, alapfelhasználóknak bőven elég az 1333 is, játékoknál is megfelelő. 1600MHz-es RAM csak azoknak kell, akik húznak VGA-t is és procit is, akkor van észrevehető gyorsulás.

H61 vs H67
http://en.wikipedia.org/wiki/LGA_1155
Itt megtalálsz minden hasznos infót.😀
0
0
0
0
Kamaa avatar
niteforce írta:
sztem vinyo vagy tap

Azokkal mi gond lehet? bármivel játszom lefagy az egés z gép 😞 valami hasznos ötletet tud adni valaki?
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok.
Mi a különbség a H61 és a H67-es alaplap közt, és van észrevehető különbség 1333 MHz-s és 1600 MHz-s memória között?
0
0
0
0
Kamaa avatar
0
0
0
0
zsolty87 avatar
niteforce írta:
dualban, meg single channelben.
esetleg quad channelben, de az csak szerverekben 😀 ilyenek vannak 😃

neked 1 dual channel lesz

dual channel az amikor 2 ugyanolyan memoria van, es akkor ugy nagyon hatekonyan tudnak egyutt mukodni 😀
triple amikor 3
quad amikor 4
single amikor 1( ez nem sokat er 😃😉

Közi a felvilágosítást. Most már értem.
0
0
0
0
niteforce avatar
dualban, meg single channelben.
esetleg quad channelben, de az csak szerverekben 😀 ilyenek vannak 😃

neked 1 dual channel lesz

dual channel az amikor 2 ugyanolyan memoria van, es akkor ugy nagyon hatekonyan tudnak egyutt mukodni 😀
triple amikor 3
quad amikor 4
single amikor 1( ez nem sokat er 😃😉
0
0
0
0
zsolty87 avatar
niteforce írta:
zsolty87 írta:
Akkor kiknek találták ki a 6 meg a 8 GB-s memóriákat?
Másik kérdésem, pedig ez. tegyük fel hogy van egy négy csatlakozó helyes alaplapom, és abba csak 3 memória modult rakok, akkor a működni fog?

a 8 GB memoriat szerkesztoknek, grafikusoknak, ilyeneknek talaltak ki

es igen, ha 3 modult raksz, akkor mukodni fog, de nem triple channelben

Köszi. Mit jelent az hogy nem triple channelben működik? Hogyan működhet másként?
0
0
0
0
niteforce avatar
zsolty87 írta:
Másik kérdésem, pedig ez. tegyük fel hogy van egy négy csatlakozó helyes alaplapom, és abba csak 3 memória modult rakok, akkor a működni fog?

a 8 GB memoriat szerkesztoknek, grafikusoknak, ilyeneknek talaltak ki

es igen, ha 3 modult raksz, akkor mukodni fog, de nem triple channelben
0
0
0
0
zsolty87 avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
nem nagyon erezned, eleg boven a 4 GB is 😀
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Köszi. éppen erre voltam kiváncsi.
Még olyan kérdésem lenne hogy ha mi lenne a különbség ha 6 Gb helyett csak 4 Gb memória lenne a gépben?
0
0
0
0
niteforce avatar
videokartya nelkuli gep nincsen, max integralt.

A prociban van egy integralt GPU chip. a H61/H67 cshipkeszteletes lapokon van video csatlakozo, ami ehhez a grafikus chiphez kapcsolodik, onnan kapja a jelet. A rendszermemoriabol 512Mb/256Mb/128MB/64Mb tudsz levenni (alaplaptol fuggoen) neki.
Az integralt VGA i3/i5/i7 procik eseteben mas, teljesitmenyuk a 10 ezer forint korul VGA-k teljesitmenyevel van egy szinten, ami azt jelenti, hogy egy HD 5450/9400GT szinten van. 3D jatekhoz eleg gyenge, de alap grafikan futtathatoak a jatekok vele. Filemezesre kivalo, 3D-t viszont nem tamogat a H61 (asszem a H67-eseken van olyan hogy van HDMI 1.4a)

remelem ennyi segitett 😀
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok.
Úgy tudom hogy az Intel Core i3-2100 as proci, integrált vga-val rendelkezik, ami tudomásom szerint a rendszermemóriából veszi el a szükséges mennyiségű ramot, vga kártya hiányában, a grafikai feladatok futtatásához. Az lenne a kérdésem hogy egy 64 bites Win 7 Home Editionnal futtó gép a rendelkezésre álló 6 GB rendszermemóriából mennyit képes elvenni a vga chip számára?
Ha mégsem jó az elgondolásom akkor javítsatok ki hogy milyen elven működnek az videokártya nélküli gépek. Előre is köszi mindenkinek.
0
0
0
0
Tamas76 avatar
Sziasztok! Az miért van hogy ha elindítom a Call of Duty 2 játékot és behozza azt a képet és várni kell 1 percet, de a cod4 nél is ugyan így van help gyors köszi!
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
hát akkor valószínű a mikrofon is megkapta a maga ordibálását... én is nagyon ritkán használom de vannak ilyen brutális búgások.
próbáld meg egy hangkártyával, cod2-s klánomba volt h a gyerek nagyon búgott nem is halottuk mint mond és olyankor vett egyet és jó is lett neki
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Az érintkezés elvileg jó, mert eddig is ugyanígy volt, ki sem volt húzva, és most kezdett el búgni.
Gyári hangalak vannak nekem is a Hi-Fihez.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
berki_zsolt írta:
Az lenne a problémám, hogy mikor már egy kicsit hangosítok a Hi-fin (az van a géphez kötve), akkor elkezdenek észveszejtően sípolni meg búgni a hangfalak, vibrálni a kép.
Továbbá van egy olyan gondom is, hogy a mikrofonom búg. Minden hangtisztaság, kiegyenlítés be van kapcsolva, de búg.

Tudtok ezekben segíteni, hogyan orvosoljam a gondot?

akkor búg ha már megkapta a maximum hangerőt vagy nincs jól megcsinálva maga a hangfal. Nekem a gyári genius is búg mint állat. Mikorfon akkor szokott ha nem jó az érintkezés a gép és a mikrofon között
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Az lenne a problémám, hogy mikor már egy kicsit hangosítok a Hi-fin (az van a géphez kötve), akkor elkezdenek észveszejtően sípolni meg búgni a hangfalak, vibrálni a kép.
Továbbá van egy olyan gondom is, hogy a mikrofonom búg. Minden hangtisztaság, kiegyenlítés be van kapcsolva, de búg.

Tudtok ezekben segíteni, hogyan orvosoljam a gondot?
0
0
0
0
Termi avatar
Rakd a cipődbe 😆
Amúgy, egyik 1 éves, másik 2 napos gép... összedugtam őket, de azonosítatlan... mégis a mai napon valami véletlen folytán sikerült összehoznom őket + progi (ipmesenger) és végre tudok fájlokat küldeni, de csak 11-17 mb/sec-el... ez normális sebesség?
0
0
0
0
niteforce avatar
sziasztok 😀

adtak a vinyohoz egy ilyen is kis zacskot HUMI DRI van rairva, meg az hogy a szag semlegesito es nedv szivo hatasa van (angolul van, ennyit vettem ki belole)
Kerdes: ezzel mit csinaljak? 😃

kosz a valaszt elore is 😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció