Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kmisi99 avatar
Kamaa írta:
Sziasztok! ma kaptam egy gépet. elindítok bármilyen játékot 5 perc után lefagy az egész gép... mitől lehet ez a probléma? mert engem kibe***ul idegesít :'D

Töldtsd le a HDsentinel nevű progit mindent kiad a HDD ről és figyelmeztet ha van valami probléma vele
0
0
0
0
madchief avatar
hello!
azt a fájlt ami megvan nyitva a System programban hogy tudom törölni?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
A led állítólag jobb, de nemtudom mi a különbség mert mindd a kettőt led világítsa meg.
0
0
0
0
horvathhh avatar
szerintetek az lcd vagy a led monitor a jobb ? az igaz hogy a led elhalványul idővel?
0
0
0
0
hurka79 avatar
Ez most hogy jön ide? Nem ez a probléma
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Vidi kártya: Ati HD 3800 series Dx 11.

lol!
az DX10-es
0
0
0
0
hurka79 avatar
Nyisd meg a gépet és nézd meg!csak így tudod megnézni milyen
0
0
0
0
Kamaa avatar
a Tápot hol is tudom megnézni?:
0
0
0
0
hurka79 avatar
Táp? Nem vagyok egy mágus de a táp nagyon gyanus.Vinyóra biztosan van valami progi ami teszteli hogy műkszik-e rendesen.
0
0
0
0
Kamaa avatar
Szoval😃
Win7
Proci: Intel celeron e3200 2 magos
Vidi kártya: Ati HD 3800 series Dx 11.
2 giga ram
mit irjak még róla?😃
Amiket kipróbáltam: Assasin creed 2, maffia 2, assasin creed 1, gta 4 , Black Ops, ezek mind futottak rendesen szaggatás nélkül de 8 perc után meg áll az egész és lefagy
0
0
0
0
hurka79 avatar
Kamaa írta:
Sziasztok! ma kaptam egy gépet. elindítok bármilyen játékot 5 perc után lefagy az egész gép... mitől lehet ez a probléma? mert engem kibe***ul idegesít :'D

Konkrétan nem írtál semmit.Milyen gépet kaptál? Hajvágót? Vagy mélyhűtőt? Az lefagyhat.Géped adatai? Játék amiket próbáltaál? Mit ír ki?
0
0
0
0
niteforce avatar
Kamaa írta:
valami elérhetőséget tudnál adni?😃 pl: msn cím?

igen, mindjart kuldom PM-ben neked a skypeomat
0
0
0
0
Kamaa avatar
valami elérhetőséget tudnál adni?😃 pl: msn cím?
0
0
0
0
Kamaa avatar
haverok nyaralnak, suli nincs , munkahely nincs 😆
0
0
0
0
niteforce avatar
havernal/suliban/melohelyen ? 😃
0
0
0
0
Kamaa avatar
1 gépem van csak:😃
0
0
0
0
niteforce avatar
annak nem kene hogy baja legyen, de elofordulhat.
viszont lehet, hogy az alaplapodon a sata vezerlo lassult le, probald ki a vinyot egy masik gepben
0
0
0
0
Kamaa avatar
2 éves SAMSUNG HD502HJ ATA DEVICE
0
0
0
0
niteforce avatar
Kamaa írta:
niteforce írta:
sztem vinyo vagy tap

Azokkal mi gond lehet? bármivel játszom lefagy az egés z gép 😞 valami hasznos ötletet tud adni valaki?

inkabb vinyo, mert a tap miatt leallna. Vinyo hiba lehet azert mert leall az adatatvitel, vagy nagyon lelassul, es ettol fagy a gep, csak a reset segit ilyenkor.
A vinyod a veget jatja, akkor csinal ilyeneket, szerintem amig meg muxik ments le rola mindent. Milyen idos, es milyen marka a vinyod?
0
0
0
0
bmartin23 avatar
zsolty87 írta:
Sziasztok.
Mi a különbség a H61 és a H67-es alaplap közt, és van észrevehető különbség 1333 MHz-s és 1600 MHz-s memória között?

Igazából nem nagyon van különbség, alapfelhasználóknak bőven elég az 1333 is, játékoknál is megfelelő. 1600MHz-es RAM csak azoknak kell, akik húznak VGA-t is és procit is, akkor van észrevehető gyorsulás.

H61 vs H67
http://en.wikipedia.org/wiki/LGA_1155
Itt megtalálsz minden hasznos infót.😀
0
0
0
0
Kamaa avatar
niteforce írta:
sztem vinyo vagy tap

Azokkal mi gond lehet? bármivel játszom lefagy az egés z gép 😞 valami hasznos ötletet tud adni valaki?
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok.
Mi a különbség a H61 és a H67-es alaplap közt, és van észrevehető különbség 1333 MHz-s és 1600 MHz-s memória között?
0
0
0
0
Kamaa avatar
0
0
0
0
zsolty87 avatar
niteforce írta:
dualban, meg single channelben.
esetleg quad channelben, de az csak szerverekben 😀 ilyenek vannak 😃

neked 1 dual channel lesz

dual channel az amikor 2 ugyanolyan memoria van, es akkor ugy nagyon hatekonyan tudnak egyutt mukodni 😀
triple amikor 3
quad amikor 4
single amikor 1( ez nem sokat er 😃😉

Közi a felvilágosítást. Most már értem.
0
0
0
0
niteforce avatar
dualban, meg single channelben.
esetleg quad channelben, de az csak szerverekben 😀 ilyenek vannak 😃

neked 1 dual channel lesz

dual channel az amikor 2 ugyanolyan memoria van, es akkor ugy nagyon hatekonyan tudnak egyutt mukodni 😀
triple amikor 3
quad amikor 4
single amikor 1( ez nem sokat er 😃😉
0
0
0
0
zsolty87 avatar
niteforce írta:
zsolty87 írta:
Akkor kiknek találták ki a 6 meg a 8 GB-s memóriákat?
Másik kérdésem, pedig ez. tegyük fel hogy van egy négy csatlakozó helyes alaplapom, és abba csak 3 memória modult rakok, akkor a működni fog?

a 8 GB memoriat szerkesztoknek, grafikusoknak, ilyeneknek talaltak ki

es igen, ha 3 modult raksz, akkor mukodni fog, de nem triple channelben

Köszi. Mit jelent az hogy nem triple channelben működik? Hogyan működhet másként?
0
0
0
0
niteforce avatar
zsolty87 írta:
Másik kérdésem, pedig ez. tegyük fel hogy van egy négy csatlakozó helyes alaplapom, és abba csak 3 memória modult rakok, akkor a működni fog?

a 8 GB memoriat szerkesztoknek, grafikusoknak, ilyeneknek talaltak ki

es igen, ha 3 modult raksz, akkor mukodni fog, de nem triple channelben
0
0
0
0
zsolty87 avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
nem nagyon erezned, eleg boven a 4 GB is 😀
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Köszi. éppen erre voltam kiváncsi.
Még olyan kérdésem lenne hogy ha mi lenne a különbség ha 6 Gb helyett csak 4 Gb memória lenne a gépben?
0
0
0
0
niteforce avatar
videokartya nelkuli gep nincsen, max integralt.

A prociban van egy integralt GPU chip. a H61/H67 cshipkeszteletes lapokon van video csatlakozo, ami ehhez a grafikus chiphez kapcsolodik, onnan kapja a jelet. A rendszermemoriabol 512Mb/256Mb/128MB/64Mb tudsz levenni (alaplaptol fuggoen) neki.
Az integralt VGA i3/i5/i7 procik eseteben mas, teljesitmenyuk a 10 ezer forint korul VGA-k teljesitmenyevel van egy szinten, ami azt jelenti, hogy egy HD 5450/9400GT szinten van. 3D jatekhoz eleg gyenge, de alap grafikan futtathatoak a jatekok vele. Filemezesre kivalo, 3D-t viszont nem tamogat a H61 (asszem a H67-eseken van olyan hogy van HDMI 1.4a)

remelem ennyi segitett 😀
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok.
Úgy tudom hogy az Intel Core i3-2100 as proci, integrált vga-val rendelkezik, ami tudomásom szerint a rendszermemóriából veszi el a szükséges mennyiségű ramot, vga kártya hiányában, a grafikai feladatok futtatásához. Az lenne a kérdésem hogy egy 64 bites Win 7 Home Editionnal futtó gép a rendelkezésre álló 6 GB rendszermemóriából mennyit képes elvenni a vga chip számára?
Ha mégsem jó az elgondolásom akkor javítsatok ki hogy milyen elven működnek az videokártya nélküli gépek. Előre is köszi mindenkinek.
0
0
0
0
Tamas76 avatar
Sziasztok! Az miért van hogy ha elindítom a Call of Duty 2 játékot és behozza azt a képet és várni kell 1 percet, de a cod4 nél is ugyan így van help gyors köszi!
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
hát akkor valószínű a mikrofon is megkapta a maga ordibálását... én is nagyon ritkán használom de vannak ilyen brutális búgások.
próbáld meg egy hangkártyával, cod2-s klánomba volt h a gyerek nagyon búgott nem is halottuk mint mond és olyankor vett egyet és jó is lett neki
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Az érintkezés elvileg jó, mert eddig is ugyanígy volt, ki sem volt húzva, és most kezdett el búgni.
Gyári hangalak vannak nekem is a Hi-Fihez.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
berki_zsolt írta:
Az lenne a problémám, hogy mikor már egy kicsit hangosítok a Hi-fin (az van a géphez kötve), akkor elkezdenek észveszejtően sípolni meg búgni a hangfalak, vibrálni a kép.
Továbbá van egy olyan gondom is, hogy a mikrofonom búg. Minden hangtisztaság, kiegyenlítés be van kapcsolva, de búg.

Tudtok ezekben segíteni, hogyan orvosoljam a gondot?

akkor búg ha már megkapta a maximum hangerőt vagy nincs jól megcsinálva maga a hangfal. Nekem a gyári genius is búg mint állat. Mikorfon akkor szokott ha nem jó az érintkezés a gép és a mikrofon között
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Az lenne a problémám, hogy mikor már egy kicsit hangosítok a Hi-fin (az van a géphez kötve), akkor elkezdenek észveszejtően sípolni meg búgni a hangfalak, vibrálni a kép.
Továbbá van egy olyan gondom is, hogy a mikrofonom búg. Minden hangtisztaság, kiegyenlítés be van kapcsolva, de búg.

Tudtok ezekben segíteni, hogyan orvosoljam a gondot?
0
0
0
0
Termi avatar
Rakd a cipődbe 😆
Amúgy, egyik 1 éves, másik 2 napos gép... összedugtam őket, de azonosítatlan... mégis a mai napon valami véletlen folytán sikerült összehoznom őket + progi (ipmesenger) és végre tudok fájlokat küldeni, de csak 11-17 mb/sec-el... ez normális sebesség?
0
0
0
0
niteforce avatar
sziasztok 😀

adtak a vinyohoz egy ilyen is kis zacskot HUMI DRI van rairva, meg az hogy a szag semlegesito es nedv szivo hatasa van (angolul van, ennyit vettem ki belole)
Kerdes: ezzel mit csinaljak? 😃

kosz a valaszt elore is 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
Persze hogy bele lehet 😃
0
0
0
0
horvathhh avatar
nekem olyan van hogy WD CAviar 2500js, és azt bele lehetne csatlakoztatni egy SATA ll alaplapba? tudtommal sata ll ez a vinyó.
0
0
0
0
zelcsi avatar
nem alaplap függő!és nem bele rakjuk hanem mellé! 😉
0
0
0
0
horvathhh avatar
sziasztok!

azt szeretném kérdezni hogy mindegy e hogy az alaplapba milyen vinyót rakuknk?
0
0
0
0
neuroflex avatar
van kis gondom win7 van fent nekem és az egyik játék szaggat és nem tudom mennyire vegyemle felbontást:S
0
0
0
0
Tamas76 avatar
Sziasztok! Az miért van hogy ha elindítom a Call of Duty 2 játékot és behozza azt a képet és várni kell 1 percet, de a cod4 nél is ugyan így van help gyors köszi!
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Termi írta:
Ki van teljesen kapcsolva

Gateway-t is be kell állítani. Az legyen szerintem a 10.0.0.1 , az egyik gép IPje legyen .2, a másiké .3 .
Amúgy, ha újabb masinák azok (nem öregebb 4-5 évnél) akkor nem kell crossos kábel, elég a hagyományos.

Szerk.:
Baromságot mondtam... nem kell semmilyen gateway. Elvileg, ha a gépben automatikus IP-k vannak beállítva, és egyforma a workgroup akkor magétól észre kellene venniük egymást.
0
0
0
0
Tamas76 avatar
0
0
0
0
Termi avatar
Ki van teljesen kapcsolva
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció