Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
NTSC Jani avatar
2 GB ram lehet benne ---> DDR2 533/667/800

Itt megtalálod az alaplapodat:

[LINK]
0
0
0
0
Ricardo avatar
Hali,
Elméletileg az alaplapodnak bírnia kell 4gb-ot. (2 db 240 tûs DIMM DDR2 memória foglalat (max 4GB DDR2 400/533/667/800)). Nem lehet, hogy az a RAM nagyobb, mint 800MHZ? Próbáld meg a kettőt felcserélni, vagy csak a 2gb-osat használni.
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
Szevasztok!😀
Vettem egy 2GB-s RAM-ot azzal az elképzeléssel, hogy itthon berakom az 1GB-s mellé, az 512eset pedig kiveszem...Hazajöttem beraktam 512es helyett, elindítottam gépet, de nem csinált semmit, scak hosszan sípolt, sokat. Ez azt jelenti, hogy az alaplapom 2GB-on felül nem támogatja a RAM-ot?😀 😶 Most csak a 2GB-s van bent...Így is több mint ezelőtt...
Szóval akkor az a probléma, hogy nem támogatja, vagy okozhatja más is?😊😳
Alaplapom:MSI K9VGM-V (Néztem neten, mindenhol mást írnak.😕)

Ui.:Most néztem MSI oldalán 2GB van...😕 De valahol 4et írnak, valahol 2GB felettet..nem értem..😶
0
0
0
0
no avatar
Cooley írta:
CoRe írta:
Cooley írta:
CoRe írta:
Cooley írta:
CoRe írta:
Mi a véleményetek a Thermaltake TR2 RX 550W-os tápról?

A moduláris tápok legalja. Csak annak ajánlanám, akinek mindenféleképpen moduláris táp kell, és szünetmentes tápra akarja kötni(mivel passzív PFC-s).

Akkor 20 alatt nem kapok normális moduláris tápot?

20 alatt? A legolcsóbb jó moduláris táp talán a Corsair HX szériája, aminek a legkisebb tagja is 28eFt... Vagy még esetleg az FSP Everest szériája, abból van 500W-os 25 körül, de már ritka.

Értem, és az én tápomhoz képest jobb lenne a Thermaltake?
Raptoxx classic 500W

Nem nagyon találok tesztet arról a tápról, de a Thermaltake nagyon jó márka! 😀 Nekem Tt házam, tápom, procihűtőm és házventilátorjaim vannak, és minden kifogástalanul működik.

Értem, kösz a segítséget! 😀
Még elgondolkodok rajta. 😉
0
0
0
0
herbyke avatar
Attól függ milyen felbontáson...
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
zsolty87

Inkább 2x4Gb

Mindenki
Egy Athlon II X4 4Ghz-n, sokkal adna egy azonos videokarival (6850) kevesebb FPS-t mint egy 955?
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok.
Olyan alaplapba amint a memóriák számára 4 bővítőhely van és dual channel-ben kezeli a memóriákat érdemes tenni
4 x 2 gb memóriát? Nem mintha most kellene ennyi ram, de olyan alaplapot akarok venni amit még később is tudom bővíteni.
Ajánljatok nekem egy jó 1155-ös foglalatú alaplapot maximum 35.000 Ft-ig, egy i3-2120 procihoz.
Előre is köszi mindenkinek.
0
0
0
0
herbyke avatar
Hát én kerestem a biosban a mem remapot de sehol sem találtam

Gyga p55 udl3 a lap.

Vezérlőpult rendszer: Telepített memória RAM 4gb ebből 2 giga használható , a bios is látja mindkét modult
Ha egyenjként rakom bele a modulokat működnek tehát a modul nem hibás.

Win újratelepítés után jött elő.
0
0
0
0
almos avatar
niteforce írta:
A-DATA is jo azt is nezd meg!

ha mar ilyen teszteloseket mondtok 😀

A-DATA tap van a CHIP-pckben , azt rakhatnak bele amit akarnak 😀 (1200wattos )

egy A-Data tápot én is szivesen elfogadnék 😀 vagy egy Super Flowert 😀 esetleg Spire-t 😃 vagy még szóba jöhet egy Enermay Revolution is 😆
0
0
0
0
niteforce avatar
A-DATA is jo azt is nezd meg!

ha mar ilyen teszteloseket mondtok 😀

A-DATA tap van a CHIP-pckben , azt rakhatnak bele amit akarnak 😀 (1200wattos )
0
0
0
0
almos avatar
Cooley írta:
CoRe írta:
Cooley írta:
CoRe írta:
Cooley írta:
CoRe írta:

A moduláris tápok legalja. Csak annak ajánlanám, akinek mindenféleképpen moduláris táp kell, és szünetmentes tápra akarja kötni(mivel passzív PFC-s).

20 alatt? A legolcsóbb jó moduláris táp talán a Corsair HX szériája, aminek a legkisebb tagja is 28eFt... Vagy még esetleg az FSP Everest szériája, abból van 500W-os 25 körül, de már ritka.

Raptoxx classic 500W

Nem nagyon találok tesztet arról a tápról, de a Thermaltake nagyon jó márka! 😀 Nekem Tt házam, tápom, procihűtőm és házventilátorjaim vannak, és minden kifogástalanul működik.

Nyilván PH-n volt egy 850-es Raptorxx teszt,akkor azt irták,hogy felveszi a versenyt a többi nagy gyártóval,kicsit vannak lemaradva,de picit drágálloták az árát. PC Gurusok is Raptorxx táppal dolgoznak,pedig ott egy 980x dolgozik a gépben,plsu midnig olyan VGA amit tesztelnek,ezek között van tényleg minden,GTX 580,6870 SLi stb,és ott is jól működik,szóval szerintem nyugodtan vehetsz Raptorxx tápot 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
tasiadam írta:
nekem tT egér kéne meg egérpad.. vagyis az esports

[url]http://www.digitaltrend.hu/index.php?action=p_details&c_id=23&p_id=26377[/url]
[url]http://www.digitaltrend.hu/index.php?action=p_details&c_id=128&p_id=23740[/url]
0
0
0
0
niteforce avatar
hector maio írta:
Hali lenne 1 kérdésem

Az hogy 1 HD5670-re is fel lehet tenni a 11.5b drivert? mert azt olvastam h az a HD6***-os vgá-nak javít valami tehát 5670-re fel tegyem? és hogy telepítsem simán a régi driverre?? 😃

en fel tettem 😃 lehet , mert muxik 😃 ennel is javul . Marmint a bug. FPS nem 😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
nekem tT egér kéne meg egérpad.. vagyis az esports
0
0
0
0
Cooley avatar
CoRe írta:
Cooley írta:
CoRe írta:
Cooley írta:
CoRe írta:

Raptoxx classic 500W

0
0
0
0
no avatar
Cooley írta:
CoRe írta:
Cooley írta:
CoRe írta:

Raptoxx classic 500W
0
0
0
0
Cooley avatar
CoRe írta:
Cooley írta:
CoRe írta:

0
0
0
0
no avatar
Cooley írta:
CoRe írta:

0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
***-n van az APU-rol a marhaságok... (nem tudom mi az az APU 😃😃😉
táblázat: -ma - 2010 és a jövő.. az amd durván elírta a dátumot... a dátum vagy a viszonyítás szerint ma 2005 van 😆
0
0
0
0
Cooley avatar
herbyke írta:
Tudnátok nekem segíteni.
Eddig minden rendben volt.
4 Gb RAM van a gépemben cpu-z felismeri a windows is .
2x2 gb .
Azt írja telepített memória 4096 Mb ebből 1,99 használható.
Kikapcsoltam, kivettem, visszaraktam, Load fail default a biosban és semmi sem változott.
Van valakinek valami ötlete?

Melyik program írja, hogy "4096 Mb ebből 1,99 használható"? Egyébként a memóriahibának kismillió oka lehet, ahogy a legtöbb alkatrész meghibásodásának(mondjuk ez nem feltétlenül hiba). Pl memory remap be van kapcsolva a biosban? Ha be, mit csináltál legutoljára a géppel, amikor még jó volt?
0
0
0
0
herbyke avatar
NAh hol van valaki aki épkézláb ötlettel elő tudna állni?

Annyi okos van itt, hogy ez nem jó , meg az nem jó ,meg ez szar, meg az szar....

Hová tűnt a memóriám?????
0
0
0
0
Cooley avatar
CoRe írta:

0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
Flash avatar
Szerintem első lépésben teszdeld a modulokat egyenként a slotokban, valamint eressz rájuk Memtest-et, vagy Prime95 Large ftt-t, vagy Custom Memory Size-al valamit.
0
0
0
0
no avatar
oprendszered ? xp n 32 bit csak 3 gb ramot kezelt nem tudom hogy ez win7 32 re is igaz-e szóval lehet ez is egy ok bár nekem is azt írta hogy 2 ből 1 et használ mégis ment a másik is
0
0
0
0
herbyke avatar
Tudnátok nekem segíteni.
Eddig minden rendben volt.
4 Gb RAM van a gépemben cpu-z felismeri a windows is .
2x2 gb .
Azt írja telepített memória 4096 Mb ebből 1,99 használható.
Kikapcsoltam, kivettem, visszaraktam, Load fail default a biosban és semmi sem változott.
Van valakinek valami ötlete?
0
0
0
0
Adam996 avatar
Hali lenne 1 kérdésem

Az hogy 1 HD5670-re is fel lehet tenni a 11.5b drivert? mert azt olvastam h az a HD6***-os vgá-nak javít valami tehát 5670-re fel tegyem? és hogy telepítsem simán a régi driverre?? 😃
0
0
0
0
Chuck avatar
8cm, 1900rpm, 28cfm, 22dBA proci hűtésre megfelel?? nem hangos???
0
0
0
0
no avatar
Chuck írta:
rodenor82: ATI

valaki nem tudja hogy a ventilátoroknál a CFM és az RPM mit jelent??

A CFM a légáramot jelenti 😀 Itt egy kis infó 😉 [LINK]

Ja már írták előttem.Nem figyeltem bocsi 😀
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
rodenor82
AMD, Ati nincs már...
Chuck
CFM: [LINK]
RPM: Fordulat/perc
0
0
0
0
niteforce avatar
Chuck írta:

CFM az nem tudom mi

RPM: ventilator percenkenti fordulatszama
0
0
0
0
niteforce avatar
rodenor82 írta:
Nekem ddr-2s ramom van ez nem gáz?
Tényleg nem értek nagyon a kártyákhoz..
A HD 6670( 5670) milyen márka?

nem gaz 😃 vga ram fuggetlen a kartyan levotol 😃

a GPU-t az AMD gyartja

magat a kartyat pl: ASUS, Gigabyte, MSI, XFX , HIS, Powercolor, Club 3D ezutobbi 2-t nem ajanlom, tobbit veheted nyugodtan
0
0
0
0
Chuck avatar

0
0
0
0
no avatar
Nekem ddr-2s ramom van ez nem gáz?
Tényleg nem értek nagyon a kártyákhoz..
A HD 6670( 5670) milyen márka?
0
0
0
0
niteforce avatar
ok

sztem HD 6670 512 MB DDR5 az jo lenne kb ennyi.
ha draga akkor egy 5670 512 Mb DDR5 az is jo
0
0
0
0
no avatar
15 000 körül.A lényeg hogy vigye a call of 5. részét így is megy de lawol.
0
0
0
0
niteforce avatar
rodenor82 írta:
Köszi az elemzést 30 ért vettem íróval együtt.Azt kérdezném tudsz e nekem egy max 1 éves videókarit ddr2-es memóriához, én ezt a kártyát beleadnám .
Mielőtt vettem utána néztem😀

az jo ar erte 😀

mennyi a vga.-ra a keret?
0
0
0
0
Chuck avatar
ha egy game minimum gépigényénél a vidokártyám memorijája piros csak meg a videokártya neve akor még az elmegy?? minden zöld, kivéve az hogy 256mb meg hogy 8600gt,
0
0
0
0
no avatar
Köszi az elemzést 30 ért vettem íróval együtt.Azt kérdezném tudsz e nekem egy max 1 éves videókarit ddr2-es memóriához, én ezt a kártyát beleadnám .
Mielőtt vettem utána néztem😀
0
0
0
0
no avatar
niteforce írta:
bocs a nagybetuert, de sokan elkovetik ezt a hibat, erdemes lenne elolvasni es tudomasul venni :

ELOBB KERDEZZ, UTANA VASAROLJ!!!!!!!!
NE FORDITVA! NE VEGYEL EGY RONCSOT, HOGY MAJD UTANA RAEBRESSZUNK HOGY NEM ERTE MEG! ELOBB KERDEZZ, A SAJAT ERDEKEDBEN! MI SZIVESEN SEGITUNK, BARMILYEN HULYE KERDESED VAN AKKOR IS! EZT SAJNOS AZ ELADOK NEM MINDIG TESZIK MEG, ES NEM AZT NEZIK HOGY MILYEN GEPET KAPSZ, HANEM A SAJAT PENZTARCAJUKAT, HOGY MIKOR SZAKAD SZET A PENZTOL!
FOGADD MEG A TANACSOT!!!

Bocs a negybetuert, akinek nem inge ne vegye magara, de sokan kovetik el ezt a hibat!
0
0
0
0
niteforce avatar
bocs a nagybetuert, de sokan elkovetik ezt a hibat, erdemes lenne elolvasni es tudomasul venni :

ELOBB KERDEZZ, UTANA VASAROLJ!!!!!!!!
NE FORDITVA! NE VEGYEL EGY RONCSOT, HOGY MAJD UTANA RAEBRESSZUNK HOGY NEM ERTE MEG! ELOBB KERDEZZ, A SAJAT ERDEKEDBEN! MI SZIVESEN SEGITUNK, BARMILYEN HULYE KERDESED VAN AKKOR IS! EZT SAJNOS AZ ELADOK NEM MINDIG TESZIK MEG, ES NEM AZT NEZIK HOGY MILYEN GEPET KAPSZ, HANEM A SAJAT PENZTARCAJUKAT, HOGY MIKOR SZAKAD SZET A PENZTOL!
FOGADD MEG A TANACSOT!!!

Bocs a negybetuert, akinek nem inge ne vegye magara, de sokan kovetik el ezt a hibat!
0
0
0
0
niteforce avatar
ugy 35 ezer forintot erhet szerintem
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok. Vettem egy gépet benne egy nvidia 8400-as kártyával, 2 dual pentium 2ghz-es procival, 2 gb rammal, pci expressz foglalattal.A ház szinte új és az alaplap is.
Kérnék rá egy kb árat hogy jól vettem e vagy átcsesztek😀
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
az csak egy szabvány hogy ez ilyen az olyan... mint pl a AGPnél hogy 8 vagy 4x-es... ugyan az a csatlakozó de egy piciben mégis más ami nem sokat jelent
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nincs jelentősége, mert visszafelé kompatibilis. PL. PCI-E 2.0 X16-os videókártya belemegy a PCI-E X16-os foglalatba.
0
0
0
0
niteforce avatar
ujabb, de gyakorlatban semmi pluszt nem jelent
0
0
0
0
Alonso9202 avatar
Azt hallottam hogy valamivel újabb a 2.1, de szerintem elvileg valami átviteli különbség van vagy nincs? ha nincs akkor mi értelme?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció