Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
mathejocy avatar
Anti tuning lapoknál ajánlom a systool nevezetű programot.(Ahol a biosban nem állítható semmi)Egyébként biosból érdemes.ha csak nem validra kell a freki.
0
0
0
0
grafi97 avatar
akkor sem érdemes, ha csak nem akarsz egy új laptopot mert ezt elfüstölöd.
0
0
0
0
no avatar
De hűtőm van vettem egyet 😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nem is Windows7-en keresztül kell belépni.

Mikor bekapcsolod a gépet, akkor kell nyomkodni a delete gombot. Bár Laptopnál nem célszerű az oc, mert nagyon melegszik a cpu alap órajelen is.
0
0
0
0
no avatar
win 7-en nem tudom hogy kell belépni a biosba segítenétek? 😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Onnan a legcélszerűbb. Szoftveresen úton nincs értelme a dolognak.
0
0
0
0
no avatar
Proci tuningoló programot tud vki?
0
0
0
0
timon5000 avatar
Nézzétek meg a gépem írjatok róla véleményt PLS!!!!
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nekem van Az artiv Freezer 13 és játék alatt nem ment fel 55fok fölé 4 GHz-en 1,5V-os magfeszültségnél.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
4GHZ-s tuningra egy mezei DualCore procinak elég a 2 rézcsöves hűtő vagyn agyobb kellen neki? LC-CC-95 asszem a hűtő típusa, LCpower és E5700at akarnám majd húzni, játszottam vele valamennyit és levettem az oldalát a gépnek és nem 2 25 fokos volt mint alapn az biztos hanem vagy 40
0
0
0
0
Roland20 avatar
i5 2500k-m van meddig melegethet? most 4GHz-en 72 fok a max LinX 20kör után
0
0
0
0
Kornel77 avatar
https://kepfeltoltes.hu/120501/tuning_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Memory clock kiakadt 😆
0
0
0
0
khaled98 avatar
grafi97 írta:
ötletem sincs. ilyet még nem láttam. continue-t próbáltad már?😆

hülye f*** 😆

szerk.😃e amugy kajak ez lesz beőle (de mostmár magyarul)

https://kepfeltoltes.hu/120428/asd_www.kepfeltoltes.hu_.png

Ja és rájöttem hogy EFS (Encryt file system) -sel védte le a köcsög! Nem lehet valahogyan feltörni??
0
0
0
0
grafi97 avatar
ötletem sincs. ilyet még nem láttam. continue-t próbáltad már?😆
0
0
0
0
khaled98 avatar
grafi97 írta:
mondtam, hogy eloszor a win-t rakd ujra es ne biost frissits...
bocs az ekezetetkert, sved bill.

Mind1, ujraraktam a win.-t és már jó lett, amúgy sem baj ha frissítek biost, de most van még egy problémám!
Miközben a file-okat (120Gb !!) átmásoltam egy másik winyóra a gép nemtom mért átírta őket titkosított fájlokra én meg erre nem figyeltem, ujraraktam a win-t és most nem engedi átmásolni öket a rendes winyóra!
kép:
https://kepfeltoltes.hu/120427/1121749089as_www.kepfeltoltes.hu_.png

szerk.: se átmásolni, se átírni nem engedi őket, megnyitni sem! valami okosság? kellenek a fájlok, apu hivatalos cuccai benne vannak 😞
0
0
0
0
grafi97 avatar
mondtam, hogy eloszor a win-t rakd ujra es ne biost frissits...
bocs az ekezetetkert, sved bill.
0
0
0
0
khaled98 avatar
Frissítettem a biost 1302-re (asus.com-on ez volt írva az i7-860-nak) És még mindig 2 magot észlel, ujrarakjam a windózt?!?!?
szerk.: valakiii 😀
0
0
0
0
khaled98 avatar
Nem azt írtam, hogy egy Intelnél nincs. Az E2200-ról volt szó.

Ja. bocs 😀

khaled98: ha rendesen működne is jobb lenne ha újraraknád a windowst. szóval rakd újra és ha még mindíg nem jó frissíts biost.

oké! De elöbb veszek egy hűtést! 😀
0
0
0
0
grafi97 avatar
khaled98: ha rendesen működne is jobb lenne ha újraraknád a windowst. szóval rakd újra és ha még mindíg nem jó frissíts biost.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nem azt írtam, hogy egy Intelnél nincs. Az E2200-ról volt szó.
0
0
0
0
khaled98 avatar
Superlompos írta:
skindzso írta:
de néztem az infoknál és ott irja hogy L3 0 KB 😀

Pont azért 0 KB, mert nincs. Csak az AMD-knél vanak ilyen "extrák".

Intelnél is van L3, de csak az újabbakon. (1155-2011 asszem)

De lenne egy kérdésem:
Vettem egy i7-860-ast H a rdveraprón:http://hardve rapro.hu/apro/i7_860_uj_oem_1ev_papiros_garanciaval_elado_35_990/hsz_1-50.html
és beraktam a gépbe (i3-540 hűtője alá 😆 50C-os alapon mingy veszek egy magas hűtőt bele). Ilyenkor érdemes windowst cserélni? Mert nekem csak 2 magot észlelt, vagy lehet hogy csak biosban kell feloldani kettőt? (biosban is úgy van hogy : Active cores (vagy vmi ilyesmi) : választható opciók pedig az, hogy All, 1, 2!!! nincs 3 4 !! Mit csináljak?? (Egyszer volt ilyenem az i3-assal kapcs.-ban, 1 magot észlelt a a másikat szotyinak nézte, anno újraraktam a windows-t és jó lett.De lehet hogy most bios friss. kell?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
skindzso írta:

Pont azért 0 KB, mert nincs. Csak az AMD-knél vanak ilyen "extrák".
0
0
0
0
Garadex avatar
GokuTM írta:
Garadex írta:
Nem tudjátok véletlenül hogy az FX 8120-as Bulldozer procit meddig lehetne húzni úgy hogy elég legyen rá a gyári hűtő?

Gyári hűtővel 4,2Ghz. Ezt alapfeszen bírja, szóval ez még oké neki.
Nekem ilyen van, tapasztalatból mondom.

De némi gyűjtögetéssel, érdemes hűtőt cserélni.

Köszi a választ😀
0
0
0
0
skindzso avatar
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nem lehet. Intelnél ha jól tudom nincs ilyen trükk.
0
0
0
0
skindzso avatar
Hali 😀

lenne egy kérdésem az intel pemtium dual core E2200 2.20 ghz nál az L3 mat hogy lehet feloldani??

köszönöm a válaszokat 😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
tib87 írta:
Sziasztok! Van egy nagy problémám! Szerintetek mitől lehet az hogy játszok stabil 40-50 fps-el és 5-6 másodpercenként visszaesik 20 ra ott kb és visszaáll 3 másodperc múlva 40-50-re és így váltakozik folyamatosan. Eddig nem csinálta ezt. Meg van hozzá a gépem kb 1 hónapja csinálja ezt. Valaki tud tippet adni hogy mi van? Driver probléma

Játék közben normális az fps ingadozás. A kártyád pl. nem túl erős. Robbanáskor vagy mikor csöken az fps?
0
0
0
0
getcarter avatar
tib87 írta:
Sziasztok! Van egy nagy problémám! Szerintetek mitől lehet az hogy játszok stabil 40-50 fps-el és 5-6 másodpercenként visszaesik 20 ra ott kb és visszaáll 3 másodperc múlva 40-50-re és így váltakozik folyamatosan. Eddig nem csinálta ezt. Meg van hozzá a gépem kb 1 hónapja csinálja ezt. Valaki tud tippet adni hogy mi van? Driver probléma

mehet egy program a háttérben?internet?
0
0
0
0
tib87 avatar
0
0
0
0
levi27 avatar
grafi97 írta:
levi27: az amd szerint a 955 tdp-je 125W. szóval nem gondolom hogy a b55 130-140-nél többet enne.

Én is kb így gondoltam csak nem kockáztattam 😃 Majd ha kifogy a szufla az X2-ből akkor kinyitom a másik 2őt is (24/7-re) 😃
0
0
0
0
grafi97 avatar
levi27: az amd szerint a 955 tdp-je 125W. szóval nem gondolom hogy a b55 130-140-nél többet enne.
0
0
0
0
Garadex avatar
Nem tudjátok véletlenül hogy az FX 8120-as Bulldozer procit meddig lehetne húzni úgy hogy elég legyen rá a gyári hűtő?
0
0
0
0
levi27 avatar
grafi97 írta:
levi27: nekem is annyit ír.

és az létezik hogy annyit is fogyaszt? Mert nekem sajnos az alaplap max tdp-je 95w (bár felbordáztam a PWM MOSFET-eket így kb 125w-ot elbírhat...?) neked viszont 140w a max tdp amihez képest kb 28%os túlterhelés...így egy picit tartok attól hogy állandóra belőjem a +2 magot :/
0
0
0
0
grafi97 avatar
levi27: nekem is annyit ír.
0
0
0
0
levi27 avatar
Az létezik hogy a
phenom II 555-ből nyitott B55 160W-ot eszik? mert a CPU-Z annyit ír 😞
0
0
0
0
Cooley avatar
Joker020 írta:
AMD Phenom II X4 965-t is lehet unlockolni 6 magossá? Egyik haverom vett egyet kb 1 hónapja és most elvileg unlockolta a 2 magot rajta.

Akkor az a haverod kamuzik, hacsaknem félreértetted, és egy 960T-t vett.
0
0
0
0
AlwinHD avatar
AMD Phenom II X4 965-t is lehet unlockolni 6 magossá? Egyik haverom vett egyet kb 1 hónapja és most elvileg unlockolta a 2 magot rajta.
0
0
0
0
mathejocy avatar
nekem volt x4 805-öm. L3 4MB,de oldható volt 6MB-ra.Kicsit húzva rajta X4 965-öt írt ki.Ha kell,linkelhetem is.A vége 3870MHz volt.Tartok vele 4 WR-t.
A wr listán a 840-be sehol sem látok L3-at.Utolsó l3-as a 810-es volt a lista szerint.Nem értem,hogy miért hagyták ki az L3-at a 840-ből.
0
0
0
0
bukta2 avatar
Kicsit utána néztem de sajna csak angol oldalakat találok ahol ezt a témát feszegetik :S és szóval azt irják hogy az AMD 8xx seria-ba van L3,hát ez fura magyar oldalon meg csak olyan kommenteket találok hogy nincs benne,,, azért kérdeztem szóval nemértem :D
0
0
0
0
bukta2 avatar
Az AMD 840 -en (ami nekem is van ugyebár) én úgytudtam nincs benne az L3... akkor ez mi? :D a képet nézzétek
http://mobilarena.hu/tema/amd_phenom_ii_x4_840_a_baranyborbe_bujt_farkas/hsz_1-50.html
0
0
0
0
khaled98 avatar
Szilard96 írta:
khaled98 írta:
Hello!
Nem találtam vinyós problémákról topicot (vagy csak nem vettem észre) ezért is elöre elnézést kérek.
A problémám, hogy a régi gépemen egy WD1600-as vinyó uralkodik (160Gb) és nem engedi felrakni rá az XP-t! Nemtudom mért, mindig ezt a hibaüzenetet kapok:

ill. (asus p5p800) a lapomon hova kell a rendszervinyót és hova kell a cd-író-ólvasót rakni? (mindkettö IDE csatlakozású)

Hali!
Régebben nekem is volt olyan alaplapom, majd tesómnak adtam, ez idő alatt egy kicsit megrágta az idő vasfoga (Sok tuning+sok használat= Kiégés 😆😉

Ha jól emlékszem a merevlemezeket a kék csatlakozóba, az optikai meghajtókat pediga feketébe tettem... nekem jól működött...

Ha így sem jó akkor a BIOS -t állítsd alaphelyzetbe(RESET) Majd állítsd be a bootolást 1.CDrom, 2. HardDisk, 3.Tökmindegy (Floppy, network, none)

Köszi! hátha segít, amugy a bios reset az hogy van? 😀 BION és azon belül? Amugy sokat böngészgettem a biosban 😃
0
0
0
0
Devis avatar
ha satás akkor biosba állítsd be h ide-sként kezelje. xp buta ehez
0
0
0
0
Szilard96 avatar
khaled98 írta:
Hello!
Nem találtam vinyós problémákról topicot (vagy csak nem vettem észre) ezért is elöre elnézést kérek.
A problémám, hogy a régi gépemen egy WD1600-as vinyó uralkodik (160Gb) és nem engedi felrakni rá az XP-t! Nemtudom mért, mindig ezt a hibaüzenetet kapok:

ill. (asus p5p800) a lapomon hova kell a rendszervinyót és hova kell a cd-író-ólvasót rakni? (mindkettö IDE csatlakozású)

Hali!
Régebben nekem is volt olyan alaplapom, majd tesómnak adtam, ez idő alatt egy kicsit megrágta az idő vasfoga (Sok tuning+sok használat= Kiégés 😆😉

Ha jól emlékszem a merevlemezeket a kék csatlakozóba, az optikai meghajtókat pediga feketébe tettem... nekem jól működött...

Ha így sem jó akkor a BIOS -t állítsd alaphelyzetbe(RESET) Majd állítsd be a bootolást 1.CDrom, 2. HardDisk, 3.Tökmindegy (Floppy, network, none)
0
0
0
0
khaled98 avatar
Hello!

0
0
0
0
Szilard96 avatar
skindzso írta:
okés csak még azt hogy hogy kell csinálni??
meg a hütő cserét kijelentettem 😀

Nekem is olyan procim van, simán bírja a 2.8 GhZ -e feszültség emelés nélkül. 😃

Tuningolni a BIOS -ban tudod. Nálam például a frequency/voltage control menüben tudok tuningolni. Gondolom nálad is hasonló neve kell legyen..

Ott engedélyezed a CPU host clock controlt, vagyis a tuningot (más néven is lehet nálad), majd a szorzót 11X (CPU clock ratio) -re állítod ha nem azon van, és a CPU Host Frequency -t 256 MhZ -re. Így a processzorod 2.8 GhZ -es lessz 😃 Nálam stabil maradt feszültség emelés nélkül is 😀
0
0
0
0
skindzso avatar
okés csak még azt hogy hogy kell csinálni??
meg a hütő cserét kijelentettem 😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció