Már a biost sem lehet látni,semmi alaplap logó meg ilyesmi és nem is csippant egyet sem a gép elvileg,de még nem láttam majd ma délután nézem meg neki.VGA kábelt kihúzta újra bedugta de mást nem mertem neki mondani nehogy valami kárt tegyen a lapban mert nem nagyon ért hozzá.szóval még rám vár a gép hogy megvizsgáljam 😃 De kezdésnek bios reset lesz úgy érzem.más ötletem nincs sajna.és végig nézem a ramokat egyenként és ha azután is rossz lesz akkor passz...(ettől félek).
szilver:
a gép ha betölt és csak kép nincs akkor lehet kábel probléma is (ha VGA kábelt használ, cserélje le DVI-ra),ha így sem, akkor lehet éppen videókártya is... (egyáltalán honnantól nincs kép?)
ha bekapcsol és nem is tölt semerre sem (viszont prögnek a ventik), akkor lehet memória probléma is
végig kell sakkozni: próbáljátok meg a másik kábellel, monitorral, vga-val... stb.
Sziasztok!Olyan problémával állok szembem ami igen érdekes és nagyon nem értem hogy mi lehet a baj.Szóval haverom vett egy gépet kb 1 hónapja ( ASrock m3a700de,Phenom II X2 555,HD6870..etc)Először a táp ment el amit gyorsan pótóltunk is egy Thermaltake 530wattos-al ...pontosan nem tom milyen,de a lényeg hogy jó lett a gép.Aztán pár napja felhívott hogy rossz a gép megint,mert amikor bekapcsolja nincs kép,monitor nem kap jelet(no signal),de maga a gépben a ventilátorok mennek és a HDD is felpörög.Mi lehet a Probléma.Ha tudtok ötleteket légyszives segítsetek addig amíg meg nem nézem személyesen is neki.
bluedog, az a gond hogy találgathatunk a probléma forrására, de az nem hinném hogy segítene. (az én tippem VGA hiba) Mivel új gépről van szó, gondolom minden garanciális rajta. Azt kihasználva érdemes volna szerintem bevinni oda ahol vetted.
niteforce, én továbbra is biztos vagyok a driver hibában. Viszont ez hogy bedugod az usb portba és még csak nem is világít? Én azt csinálnám h először a portokat letesztelném valamilyen egyéb eszközzel hogy kizárhassam azok hibáját. Ha előlapi portot használsz szerintem nézd át a kábeleket és a csatlakozót az alaplapon.
Majd ha ez ok, akkor folytatnám az USB adapterrel. Lehet hogy azzal van a gond, ezért egy teszt egy másik géppel.
Megoldódott a probléma. A gépem tetején van egy beépített ventillátor ( amolyan plusz hűtés a gépházhoz kaptuk) és amikor azt bekapcsolom az kattog és amiatt áll le a gép. Azért köszi a válaszokat.
KENI07: nos ez az N verzió tudtommal egy fapados fajta, érdemes lenne egy rendes változatot felraknod. Multimédiás célra -amennyit olvastam itt-ott róla - nem igazán használható, így valószínű ezért nem tudod lefuttatni a tesztet. De javítsatok ki ha tévedek! 😀
Hali. Lenne egy problémám remélem tudtok segíteni. Űgy kezdődött hogy I/O hibát írt de ez már eltűnt (nem tudom hogy hogy) Majd jött a kattogás és a lefagyás. A hdd ami kattog az egy WD caviar blue 1TB. Nemrég vettem (pontosan másfél hónapja) és nem tudom mi lehet a gond. Egyedül a tápra gyanakszok hogy kevés lenne neki (Hipro 480W). De ezt a kattogást meg lefagyást sem csinálja mindig, mondjuk volt olyan hogy több mint 3 óra hosszán át ment a gép és semmi hiba nem volt vele de utánna megint kezdte. Már próbáltam mindent a rendszert is újraraktam. Csak a hibát szeretném megtudni mert idegesít, de szerintem ebből már szervíz lesz. A válaszokat köszönöm.
Nos a lejjebb írt hibám továbbra is fent áll 😞 Tegnap egész nap ment a gép, de este megint produkálta a hibát... Teljesen véletlenszerűen jön elő ezek szerint. Ezek alapján amit írtam lentebb, vajon mi lehet?
Mindent feltelepítettem, volt egy LAN driver is, azt is, onnantól kezdve látta a hálózati kártyát, meg megjelent az ikonja, de úgy érzékeli mintha nem lenne be dugva a kábel. De nem is a kábel a lényeg, mert ez a gép WiFi-n lenne használva, de az USB adaptert sehogy sem ismeri fel, ha megpróbálom felrakni a drivert hozza, akkor az elején kiírja hogy nem talál eszközt, az adapteren lévő LED sem világít.
Niteforce: nézdmeg eszközkezelőbe biztos mindenek fentvan e a drivere. nekemse akarta látni hogy be van dugva a lan kábel és fel sem volt rakva a driver.
Sziasztok,
Régebben írtam ezzel a problémával kapcsolatban, de akkor nem kaptam rá választ.
Adott egy gép, kapott egy új wincsesztert, mert a régi lelassult, tönkrement. Az új wincseszterre telepített rendszeren egyszerűen semmilyen módon nem lehet rajta internetezni, hiába telepítem fel a drivereket, fel sem ismeri a hálózati eszközöket. A kábeles hálózati kártyát látja, de úgy érzékeli, mintha nem lenne bedugva a kábel, pedig be van, a routeren viszont nem világít a lámpa hogy be lenne dugva. (saját gépemmel ugyanazzal a kábellel ugyanabba a router csatlakozóban tökéletesen megy). Az USB-s wifi adaptert sehogy sem ismeri fel, az adapter drivere nem is találja meg, a rajta lévő LED nem is villog.
Az előző vincseszterrel ezek a problémák nem voltak, minden működött rendjén, csak azt ki kellett cserélni, mert már használhatatlan volt vele a gép.
Én már nem tudok semmit csinálni vele, ugyanezzel az XP telepítővel raktam fel a saját gépemre is a rendszert, és ezen minden tökéletes, szóval nem az a gond. Hardver sem lehet, mert ugyanezen a gépen az előző vincseszterrel ment. Ötletem sincs. Interneten keresgéltem, de ilyen hibát nem találtam.
Szerelőt nem akarok hívni, mert csak annyiból, amennyiért kijön/ bevizsgálják, veszek egy másik gépet.
Sziasztok!
A profilomon lévő "Új gép" még szerda este böngészés közepette olyat produkált, hogy elment először a hang, majd fekete képet adott csak. Újraindítást követően betöltött a rendszer, de 1-2 perc után ismét fekete képernyőt kaptam. Két-három újraindítást követően feladtam, majd másnap szétszedtem, kitisztítottam (mondanom sem kell teli volt porral, kosszal) és ma délutánra sikerült összeraknom. Azóta működik rendesen.
Kérdés, hogy lehetett-e a baj esetleg egy túlmelegedés vagy valamilyen hardveres, szoftveres probléma okozhatta ezt, ami most nem akar előbukkanni?
A válaszokat előre is köszönöm!
[url]https://www.google.hu/search?q=realtek+alc892&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=0vnkU664HOLR0QWUz4GoBw&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1920&bih=965#facrc=_&imgdii=_&imgrc=vWA2liGCcaLa1M%253A%3BQx2wEZdS2Fu9BM%3Bhttp%253A%252F%252Fobrazki.elektroda.pl%252F4067877100_1322582942.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.elektroda.pl%252Frtvforum%252Ftopic2148331.html%3B625%3B453[/url] <--- ilyenre gondolok Piero86: innen szedtem le felraktam de csak illesztett magát a panelt ahol ki írja hogy hogy szeretnész használni pl: 5.1 , 2.1, stereo
Nem túl sok embernek van erre erős gépe, tehát nem sokat érnék azzal a kis táppal, amit kölcsön tudnák kérni. Természetes, hogy van rajta garancia és biztos, hogy valami elromlott benne, hiszen egyik napról a másikra kezdte ezt el csinálni, aznélkül, hogy bármit is állítottam volna. Vissza is fogom juttatni a boltba, csak egy picit messze van a telephelyük.
Vidd vissza a boltba,oda ahol vetted.De mindent csinálj vissza,magokat ill CnC is,és mond el panaszodat nekik.Garancia alatt kell h legyen a gép ha 4-5 hónapja vetted.Ha valami rossz benne,kikell h cseréljék.
le lett mérve többfajta programmal, hőfokkal nincs semmi gáz. Kb. 4-5 hónapja van meg a gép és mikor kiszállították, úgy értem zsír új korában még teljesen rendben volt a gép, most levettem 4 magosra a procit( illetve korlátoztam) és mint régebben, semmi baja. Szinte az összes alkatrészét tudnám okolni és meg is indokolom magamnak, de eddig egyiket okot sem tudtam bizonyítani. A táp még mindig lehet egy hibaforrás.
hőfokok tuti rendben vannak? az is lehet... táp m-tech, szóval az is benne lehet a pakliban... (nem mintha egy márkásabb táppal nem fordulhatna elő... 😊 )
Sziasztok! Egyszer már írtam ebbe a témába, hogy a gép nem ad képet, ha túlterhelődik. Ez olyan volt, hogy ha mondjuk nagyobb játékon játszottam (pl. Modolt Skyrim, Crysis 3), akkor elment a kép egy nagyon rövid idő után(valamiféle hangot is adott). Itt még a videókártyára vagy tápra gyanakodtam. Most megpróbáltam úgy, hogy levettem a Biosban a processzor-t 4 magra, illetve kikapcsoltam a Cool' n' Quiet beállítást és most semmivel sincs gond. Ez alapján csak a tápra tudok gyanakodni. Szerintetek? (Tudom, hogy szerintetek is a táp, de egy kis magyarázatot is szeretnék hozzá)
Egy dologra tudok gondolni: CSAPÁGYAS LETT A VENTID,veszel másikat vagy használtan,vagy boltban.
Szétcsavarozod és a másik helyére beteszed.
Itt megjegyezném,2 pinesek a táp ventik csatlakozója általában,
3 pinessel is lehet működtetni,ill hűtés a lényeg, mert nekem van elosztóm így nem búg 2000-es fordulaton mint az állat,ahány venti, úgy eloszlik a feszültség,én úgy gondoltam régen hogy ezen egy meghatározott áramerősség folyik, de nem.Ill táp molex csatijára is rá lehet kötni ezt a ventit.
A lényeg a hűtés.
most találtam egy hirdetést egy olyan lap athlon xp1700 procival 2ezer ropogós magyar forint. nyilván nem az én dolgom, de foglalkozna a franc szervízzel... 😂
zsoltbaba : valszeg elromlott a táp. cseréld le ha van rá módod.
Szisztok! Az a problémám,hogy a gép bekapcsolásakor a tápegység ventillátora néha felpörög, és kb 10 perc után hadja abba. De egyszer lefagyott játék közben a gépem, és utána kb 1 órán át pörgött mint a helikopter. 😀 miért csinálhatja ezt? Választ előre is köszönöm
"NeTuddMeg 2014. 07. 31. 21:47:58 #
▼
Problémám akadt.. van egy régi K7S8X R3.0 alaplapom.. előszedtem, dobni akartam rá rendszert.. telepítésnél kékhalálozik.."
"atstuff07 2014. 08. 01. 16:01:19 #
▼
lehet annyiban befolyásolja, hogy nem éri meg foglalkozni vele :/"
"szerelés közben szemet szúrt, hogy az egyik kondi kicsit púpos.. az mennyiben befolyásolja?"
Szerintem ez okozza a problémát szervizt lenne érdemes megnézni,kérdezni aki ezek javításával foglalkozik hátha javítható,ha olyan árat mond húdesokamindenitnekije,akkor meg újat veszel.
MaTpr0F: Igen piszkáltam, muszáj volt piszkálni mivel meghalt a gép, általában megtudom csinálni magamtól is, de most nem jutottam semmire. Bevittem szakszervízbe ahonnan rámtelefonáltak, hogy nem értenek hozzá, mert AMD-vel nem foglalkoznak. 2 nap múlva nekiálltam megint és megoldottam... Lényegtelen, viszont nevetésges, na mind1... Azóta viszont újrahúztam a Win7-et, mert már nagyon fos volt a rendszer.
próbáltam 1, 2, 3 modullal, próbáltam másik slotokba tenni, próbáltam cserélni (DDR1 RAMról van szó, van itthon vagy 10 darab, és mindegyik működik), de ugyanaz..
NeTuddMeg: Load System Default opciót a BIOS-ban próbáltad?
Egy MemTest-et tudsz futtatni? Nekem memória gyanús, próbáld meg csak 1 modullal telepíteni (ha ugyanaz a hiba, tedd a köv. foglalatba)
Lehet ki kéne cserélni adj kölcsön egy másikat neki,csak úgy tudod a kábel hibát kizárni, ha másikkal cseréled,végig szintén ez a többi alkatrésszel.
Lehet elmozdult a helyéről a vga kártya.Kiszedni újra össze mindent.
Először a táp ment el amit gyorsan pótoltunk is egy Thermaltake 530wattos-al ...
Az akkor még alaplap is lehet.
Nekem lcd monitoromat is kiküldte az új gép,meg a tesómnál 1cm vastag elosztó kábelt minden rá volt kötve.
a gép ha betölt és csak kép nincs akkor lehet kábel probléma is (ha VGA kábelt használ, cserélje le DVI-ra),ha így sem, akkor lehet éppen videókártya is... (egyáltalán honnantól nincs kép?)
ha bekapcsol és nem is tölt semerre sem (viszont prögnek a ventik), akkor lehet memória probléma is
végig kell sakkozni: próbáljátok meg a másik kábellel, monitorral, vga-val... stb.
niteforce, én továbbra is biztos vagyok a driver hibában. Viszont ez hogy bedugod az usb portba és még csak nem is világít? Én azt csinálnám h először a portokat letesztelném valamilyen egyéb eszközzel hogy kizárhassam azok hibáját. Ha előlapi portot használsz szerintem nézd át a kábeleket és a csatlakozót az alaplapon.
Majd ha ez ok, akkor folytatnám az USB adapterrel. Lehet hogy azzal van a gond, ezért egy teszt egy másik géppel.
Majd ezek után írnék hogy mi a helyzet 😀
A kért felmérés nem végezhetö el!!
A rendszer nem nyújtja a kért felmérés futtatásához szügséges multimédia-támogatást......Esetleg orvosolni lehet?
niteforce, feltelepítettél minden létező drivert a laphoz?
Régebben írtam ezzel a problémával kapcsolatban, de akkor nem kaptam rá választ.
Adott egy gép, kapott egy új wincsesztert, mert a régi lelassult, tönkrement. Az új wincseszterre telepített rendszeren egyszerűen semmilyen módon nem lehet rajta internetezni, hiába telepítem fel a drivereket, fel sem ismeri a hálózati eszközöket. A kábeles hálózati kártyát látja, de úgy érzékeli, mintha nem lenne bedugva a kábel, pedig be van, a routeren viszont nem világít a lámpa hogy be lenne dugva. (saját gépemmel ugyanazzal a kábellel ugyanabba a router csatlakozóban tökéletesen megy). Az USB-s wifi adaptert sehogy sem ismeri fel, az adapter drivere nem is találja meg, a rajta lévő LED nem is villog.
Az előző vincseszterrel ezek a problémák nem voltak, minden működött rendjén, csak azt ki kellett cserélni, mert már használhatatlan volt vele a gép.
Én már nem tudok semmit csinálni vele, ugyanezzel az XP telepítővel raktam fel a saját gépemre is a rendszert, és ezen minden tökéletes, szóval nem az a gond. Hardver sem lehet, mert ugyanezen a gépen az előző vincseszterrel ment. Ötletem sincs. Interneten keresgéltem, de ilyen hibát nem találtam.
Szerelőt nem akarok hívni, mert csak annyiból, amennyiért kijön/ bevizsgálják, veszek egy másik gépet.
A profilomon lévő "Új gép" még szerda este böngészés közepette olyat produkált, hogy elment először a hang, majd fekete képet adott csak. Újraindítást követően betöltött a rendszer, de 1-2 perc után ismét fekete képernyőt kaptam. Két-három újraindítást követően feladtam, majd másnap szétszedtem, kitisztítottam (mondanom sem kell teli volt porral, kosszal) és ma délutánra sikerült összeraknom. Azóta működik rendesen.
Kérdés, hogy lehetett-e a baj esetleg egy túlmelegedés vagy valamilyen hardveres, szoftveres probléma okozhatta ezt, ami most nem akar előbukkanni?
A válaszokat előre is köszönöm!
emellett én a csatlakozók számát is kevésnek találom, főleg, hogy 2 szálon van az összes..
2.Fagyás okát kideríteném.(Nekem is már fagyott le a gépem, mégsem vettem új tápot.)
Szétcsavarozod és a másik helyére beteszed.
Itt megjegyezném,2 pinesek a táp ventik csatlakozója általában,
3 pinessel is lehet működtetni,ill hűtés a lényeg, mert nekem van elosztóm így nem búg 2000-es fordulaton mint az állat,ahány venti, úgy eloszlik a feszültség,én úgy gondoltam régen hogy ezen egy meghatározott áramerősség folyik, de nem.Ill táp molex csatijára is rá lehet kötni ezt a ventit.
A lényeg a hűtés.
zsoltbaba : valszeg elromlott a táp. cseréld le ha van rá módod.
▼
Problémám akadt.. van egy régi K7S8X R3.0 alaplapom.. előszedtem, dobni akartam rá rendszert.. telepítésnél kékhalálozik.."
"atstuff07 2014. 08. 01. 16:01:19 #
▼
lehet annyiban befolyásolja, hogy nem éri meg foglalkozni vele :/"
"szerelés közben szemet szúrt, hogy az egyik kondi kicsit púpos.. az mennyiben befolyásolja?"
Szerintem ez okozza a problémát szervizt lenne érdemes megnézni,kérdezni aki ezek javításával foglalkozik hátha javítható,ha olyan árat mond húdesokamindenitnekije,akkor meg újat veszel.
mióta volt eltéve a szekrényben? mikori az a lap?
brazor_hun: próbáld meg itt: [LINK]
szerelés közben szemetszúrt, hogy az egyik kondi kicsit púpos.. az mennyiben befolyásolja?
BIOSban majd ügyködök.
Egy MemTest-et tudsz futtatni? Nekem memória gyanús, próbáld meg csak 1 modullal telepíteni (ha ugyanaz a hiba, tedd a köv. foglalatba)