Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
De ezt neked kell tudni hogy mi éri meg és mi nem.
Egyébként a Pentium Dual Core és a Core 2 duók között mennyi különbség van? (Nem a pentium D-re gondolok, hanem azokra a dual core-okra amik szintén E**** típusúak)
Agreal: ha csak proci, akkor AM3+.. a hátránya, hogy már nem készülnek hozzá processzorok.. ha még fejlődő socketet akarsz, akkor FM2+.. annak a hátránya pedig, hogy mivel APU, ezért gyengébb, mint egy normális CPU, illetve maximum 4 magig van limitálva (eddig), szemben az AM3+ 8 magjával.
Intel Core 2 Duo E7500 processzor 4500-ért megéri?
Teljesen laikusként írok most nektek és azt szeretném kérdezni hogy az amd prociknál mi a különbség az AM3 és az AM3+ között és az FM2 valamint az FM2+ között. És még arra is szeretnék kitérni, hogy melyik a jobb AM3, AM3+, FM2 vagy az F2+.
Le tudnátok írni hogy melyiknek milyen jó és rossz tulajdonságaik vannak?
Hali!
Van kis különbség a két hűtő között.😃
Én Thermalright True Spirit 120M(BW) Rev. A procihűtőt vettem nemrég, 145mm magas, és a kialakítása miatt simán elfér magas bordás memóriamodulok mellett. Sajnos nem tudom, hogy hány W-ig hűt, érdemes utánna nézni.
Ha minden igaz mostanában összejön akkor veszek egy fx 8320-at csak megvagyok lőve proci hűtő téren. Amit én néztem az a Coolermaster Seidon 120M csak ezt nem tudom, hogy hogy rakjam bele a gépházamba.
A másik az az Arctic Freezer A30 ez jó hűtő csak nagyon nagy és kitakar 1 memória helyet mondjuk most van benne 1x8gb + 2gb ram de a 2gb-osat majd le akarom cserélni még egy 8gb-osra annyi elég lesz. A Seidon-t meg lehetne oldani valahogy?(fúrni,vágni nem szeretném a gépet)
Azt azért írtam mert annyim van rá max. Nem azért hogy akkor annyiért is legyen. De nem baj lehet tényleg félreérthetően írtam. Amúgy én 3220 22k látok ph-n.
Van egy "Gigabyte GA-78LMT-S2P" alaplapom amihez szeretnék venni egy jobb processzort.
Neten azt találtam hogy FX közül csak az (fx-4130)et támogatja, de ilyet már nem találok a boltokba. Valaki nem tud nyíregyházán egy boltot ahol még tudok venni jó áron legalább egy 4magos procit ? ami jó ehez az alaplaphoz ?
Lapom: gigabyte GA-P67A-UD4-B3
vga: gtx 650(az amin 100mm hűtő van)
táp: fsp 500w
ram: 2x4 gb ddr3 1333mhz
nem tudom számít valamit de a monitor: még nincs meg de egy 19 colos 1280x1024 es felbontású lesz.
Én i5-2400-2500 és i3 3220as procikat néztem.
Nem igen tudom eldönteni mert az i5 természetesen erősebb. De mivel majd nyáron megint elmegyek dolgozni és akkor megint fejleszteni fogom ezért viszont feleslegesnek tartom az i5-öt. És ha i3-at veszek akkor meg marad pénzem majd a Gta V-re. Igaz nem biztos hogy elfog akkor meg futni.
köszönöm a válaszokat sokat seggitettél benne 😃 és lenne még egy kérdésem hogy ddr3-as videokártyát támogatná e mert sok helyen olvasgattam hogy igen
Sajnos nem támogatja a 4 magosakat, Ha fejleszteni akarsz akkor lapot is cserélned kell
MSI K9N Neo v2/3 (MS-7369)
Hát 50-60% a különbség a proceszorok között cinebench 11.5-ben!
Q9650 3.66
I5-3470 5,7
hát majd megláttom még
olcsón szereztem egy 1155 deszkát G640 procival meg még itt van a
Xeon E5450 Msi deszkával haverom megveszi 22E-be
Alaplapom: gigabyte GA-P67A-UD4-B3
De ugye azt tudod hogy lapot is cserélned kell ha a procit cseréled.
Szerintem megérné cserélni. Bár játék terén nem hiszem hogy olyan nagy lenne a különbség.
Amúgyis én használtan venném ! vagy elég a Q9650 proci is gta 5 -re ! ?
HD 7770 kártyám van és 1280X1024 felbontáson használóm!
De én a helyedben 3570-et vennék, 4000 forint a különbség.
Majd eben az évben lehetőségem lesz cserélni 😀
Ezért van nekem is amd 😃
http://skynet-computer.hu/office13.html
Teljesen laikusként írok most ide és kérlek szóljatok ha hülyeséget kérdezek de mi a különbség az AMD prociknál hogy AM3 vagy AM3+?