Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
én annyira nem gondolkoztam nvidiában mert az ATI 1gb-s
és ddr5-ös a gtx 260 meg "csak" 896mb és ddr3.(a gép kifogja hatani azzal nem lesz gond) és a lényeg hogy ne akdjon a játék kb 2-3 év múlva (bár sztem egyikense akadna, persze dx11en nem akad az jobb lenne de én nem tudok dönteni,ezér kérdezlek titeket). Így? 4670 v 5770?
Az 5770 tapasztalatok engem is érdekelnének
Még azért meghallgatnék néhány kommentet:
Ha 40k-ból szeretnél kijönni akk:
nVidia : GTX 260 ( Gigabyte, Asus, Gainward)
ATi: HD 5770 ( Asus, MSI, Gigabyte )
Ezek kb. ilyen árban mozognak, és nagyon jók, a gtx 260 és az 5770 is felső kategóriás kártya, bármelyiket veszed, 1-2-3 évig nem kell törődnöd a vidikarival, de ezekhez megfelelő mennyiségű RAM kell ( 4 gb min.) és egy olyan proci, ami elbírja ( 4 magos procik^^)
😃 Sok Szerencsét!😃
azért nem kell ezekhez 4 magos mindenképpen😀 egy erős 2 magos lazán kihajtja őket!
és én inkább 1 max 2 évet jósolnék a kariknak ha ilyen ütembe fejlődik a PC piac!persze ez nme azt jelenti hogy utána nme lesznek jók, csak a játékok gépigényét és egyre rosszabb optimalizációját nézve kompromisszumokat kell kötni az biztos.
és ddr5-ös a gtx 260 meg "csak" 896mb és ddr3.(a gép kifogja hatani azzal nem lesz gond) és a lényeg hogy ne akdjon a játék kb 2-3 év múlva (bár sztem egyikense akadna, persze dx11en nem akad az jobb lenne de én nem tudok dönteni,ezér kérdezlek titeket). Így? 4670 v 5770?
nVidia : GTX 260 ( Gigabyte, Asus, Gainward)
ATi: HD 5770 ( Asus, MSI, Gigabyte )
Ezek kb. ilyen árban mozognak, és nagyon jók, a gtx 260 és az 5770 is felső kategóriás kártya, bármelyiket veszed, 1-2-3 évig nem kell törődnöd a vidikarival, de ezekhez megfelelő mennyiségű RAM kell ( 4 gb min.) és egy olyan proci, ami elbírja ( 4 magos procik^^)
😃 Sok Szerencsét!😃
Sziasztok!
Úgy néz ki hogy lenne kb 40k-m (vagy kevesebb)egy új videókarira csak nem tudom eldönteni. Én 4860 és 5770 gondolkozok.(4870est a legtöbb helyen már csak vapor x-be árulnak)Olvastam az előzőeket hogy nem érdemes lassú dx11es karit venni, És ebben van igzság de 40k-ból nem jön ki egy 4890es vagy 4870 vapor x(kül ilyet vennék).ezér gondolkoztam el mégis az 5ös szérián.végül is órajelekbe jobb az 5770 csak az a fránya 128 bit!!
Ti mit választanátok úgy kb 3 évre előre?
4860 vagy 5770?
Ha tényleg lenne 40k körül akkor egy ilyet: Gainward GTX260 GS 896MB DDR3 HDMI 41.450 Ft
896 MB DDR3 448 bit 1100 MHz valódi órajel (2200 MHz effektív*)
grafikus mag órajele: 625 MHz
a GTX 260-asok memória órajele átlagban 1998 MHz*
a GTX 260-asok grafikus mag órajele átlgban 576 MHz
Szóval jófélét ajánlok, de azért kérdezd meg a többieket is. Én mindenképpen erőlködnék egy ilyenért.
Úgy néz ki hogy lenne kb 40k-m (vagy kevesebb)egy új videókarira csak nem tudom eldönteni. Én 4860 és 5770 gondolkozok.(4870est a legtöbb helyen már csak vapor x-be árulnak)Olvastam az előzőeket hogy nem érdemes lassú dx11es karit venni, És ebben van igzság de 40k-ból nem jön ki egy 4890es vagy 4870 vapor x(kül ilyet vennék).ezér gondolkoztam el mégis az 5ös szérián.végül is órajelekbe jobb az 5770 csak az a fránya 128 bit!!
Ti mit választanátok úgy kb 3 évre előre?
4860 vagy 5770?
Sziasztok!
Szerenék új videókarit venni (veszek komplett pc-t is...),
kb. 18 000 ft-ért, amit eddig néztem:
SAPPHIRE HD4730 512MB GDDR5 PCIE
XFX 9600GT 512MB
Új játékokt szeretnék játszanirajta: Dirt 2, Crysis warhead, GTA 4 stb.
Egy Core 2 quad 2.33/ core 2 quad 2.66 fogja hajtani, ASUS P5P4D1 alaplapon.Ha újat tudtokajánlani, esetleg más árban az se agy gond csak a játékokat jól hajtsa😃
(most 1024*768-on használnám, késöbb lehet, hogy magasabbon)
Szerenék új videókarit venni (veszek komplett pc-t is...),
kb. 18 000 ft-ért, amit eddig néztem:
SAPPHIRE HD4730 512MB GDDR5 PCIE
XFX 9600GT 512MB
Új játékokt szeretnék játszanirajta: Dirt 2, Crysis warhead, GTA 4 stb.
Egy Core 2 quad 2.33/ core 2 quad 2.66 fogja hajtani, ASUS P5P4D1 alaplapon.Ha újat tudtokajánlani, esetleg más árban az se agy gond csak a játékokat jól hajtsa😃
(most 1024*768-on használnám, késöbb lehet, hogy magasabbon)
Háhá na még 9 ezer és repül a 9500GT-m 😃. Akkor 9600GT vagy 4670 ?
nehéz döntés! éppen ezért szerintem gondolkozz ez a HD 4730-on!
a 9600 Gt gyorsabb mint a 4670 picivel, viszont a radeon jobban fog muzsikálni direct x 11-es játékok alatt mer directx 10.1 támogatású! a te döntésed ez én mindenképpen az elején említett VGA-t ajánlom neked!
csáó srácok. egy videókártyába az hogy 128 bit-es vagy 256bit-es az sokat számít? vagy egyáltalán mit jelent ez? segítsen valaki ha már a google nem tud😀!!
Sokat számit.Ez ugyanis a videokártya memóriabuszának sávszélessége.A 256 bites a jobb.
Szasz szerintetek milyen a 9800gt? Elég lesz 2 évre?
olcsóbb nincs😜 mondjuk 15-ig
Vagy max akkor férne bele ha nem kérnék + garanciát rá! ami nem rossz mivel bármi baja van azonnal visszaveszik és adnak egy másikat úgy, hogy meg se nézik tényleg van e vmi baja😃 De így is úgyis van rajta 2 év gari! Hanyagoljam a plussz garanciát szted? Tudnál dobni egy linket ahol van 20.000Ft-ért?
Vagy erre??-->[LINK] <-- EZ NEM LENNE ELÉG?
ez egy egymagos proci.Nemfogja kihajtani a 4890-eset.De biztos jobban futnának rajta a játékok mint a 8500gt-n.
Szted le kellene cserélni? Mennyi egy normális proci bele?
ez már jó lenne? -> [LINK]
Vagy ez--> [LINK]
Name: Intel Pentium 4 650!
Code name: Prescott
Package: Sosket 775 LGA
Technology: 90nm Core voltage:1.180V-1.210V
Ez jó?😃
3.4ghz es! Azt is nemreg az alaplappal 1ütt csereltem! A hűtes is eleg lesz neki?
Azt hol tudom megnézni?
3.4ghz es! Azt is nemreg az alaplappal 1ütt csereltem! A hűtes is eleg lesz neki?
ez az alaplapom: [LINK]
ebbe belemegy ez a kártya? [LINK]
meg ez a táp? [LINK]
+ beleteszek 2 ventit! Ha bele megy mindkettő akkor már csak 1 kérdésem van, h szted akkor így elég lesz neki a hűtés?
Köszönöm válaszodat előre is!
ez az alaplapom: http://64-bit-com.../p5b-v.jpg
ebbe belemegy ez a kártya? http://www.pixman...dr5-p.html
meg ez a táp? http://www.pixman...apegy.html
+ beleteszek 2 ventit! Ha bele megy mindkettő akkor már csak 1 kérdésem van, h szted akkor így elég lesz neki a hűtés?
Köszönöm a választ előre is!
es nekem mijen karit ajanlasz a gepem adatai a gepemnel van😀 szal szeretnem jatszani az ujabb jatekokat pl gta4 meg codmw2 meg ijesmi jah elfelejtettem pci e. vidi kari megy bele
mennyit szánnál rá??
De hallod gyenesmartin ez a videókártya Vistát támogat, xp-t nem? http://www1.sapphiretech.com/us/products/products_overview.php?gpid=241 ezt az oldalt nézd már meg pls ide az van írva előre is köszi. Ja és azis oda van írva a gépigényhez h 450W os táp vagy jobb.
És van PCI E s ba is?
És van PCI E s ba is?
ebbe belemegy ez a kártya? [LINK]
meg ez a táp? [LINK]
Köszönöm válaszodat előre is!
Ami most benne van az egy 8500GT PCI-E. Mi az a 2.0?
Ezekkel a ventikkel már tuti jólesz nem?
Azt szeretném kérdezni h Sapphire Radeon HD3650 512MB DDR3 kell e egy új táp mert a mostani egy 350W-os azért kérdezem h lene égjen. Ez jó videókártya nem és az van még oda írva h Microsoft VISTA™ compatible jó xp hez is nem?
ilyenre gondolsz? [LINK] ha igen akkor ezt, hogy tudom beszerelni?😃
És mire gondolsz? Milyen plusz hűtésre? Tudsz valami linket dobni?😜😃 Köszike...
Egyébként ez belemegy az én gépembe tuti? mivel itt azt írja, hogy PCI-E 2.0.
Ami most benne van az egy 8500GT PCI-E. Mi az a 2.0?
Gyenesmartin! Volna még egy kérdésem!
Szerinted így elég lesz a hűtés a gépbe? mármint, hogy csak a tápegység hűti az egész gépet? Vmi más ventilátor? nem mintha már költeni szeretnék csak kérdem😃
hát ez majd akkor dől el ha össze lesz rakva a gépezet, de azért mindig jól jön a plussz hűtés, ez csak a pénztárcádtól függ persze!
Szerinted így elég lesz a hűtés a gépbe? mármint, hogy csak a tápegység hűti az egész gépet? Vmi más ventilátor? nem mintha már költeni szeretnék csak kérdem😃
a 9600 GT valamivel gyorsabb mint a Radeon,
viszont nme tudom hogy mért 18500-ért akarod venni a 4670-et😀
http://www.argep.hu/main.asp?suche=hd+4670&x=0&y=0
persze rájön még a szállítási költség ha netről rendeled, de még így is olcsóbban jössz ki azért!
Köszi a tanácsot, mennyire érdemes megvenni 1GB -s kártyát???
Zotac GeForce 9600 GT (1 GB)-oshoz volt szerencsém. Jó kis kártya volt. Mai játékokat is vitte maxon, persze nem a 22'-os monitorokhoz lett kitalálva, nálam 1024x768-on 15'-os monitoron.
Pixmániát inkább hagyd...
valaki nem tud max 20-22k-ért agp-s videokártyát,nem olyat aminek nagy a neve pl 4650 1gb,de csak 128 bit...legalább 256 bit és agp-s legyen!!
Radeon 3850