Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
zsolty87 avatar
Cooley írta:
zsolty87 írta:
Sziasztok.
Egy Intel Core i3-2120 processzor milyen vga-t tud teljes mértékben kihajtani?

Még mindig nem a proci hajtja ki a videokártyát. Akármelyik 1 GPU-s VGA-t nyugodtan beteheted mellé. Ha van rá keret meg elég erős táp, akkor egy MSI N480GTX Twin Frozr II-t ajánlanék, most nem nagyon van annál jobb teljesítmény/ár arányú videokártya.

Köszönöm a felvilágosítást. Az a vga jobb mint egy sapphire 5830-as?
0
0
0
0
Cooley avatar
zsolty87 írta:
Sziasztok.

Még mindig nem a proci hajtja ki a videokártyát. Akármelyik 1 GPU-s VGA-t nyugodtan beteheted mellé. Ha van rá keret meg elég erős táp, akkor egy MSI N480GTX Twin Frozr II-t ajánlanék, most nem nagyon van annál jobb teljesítmény/ár arányú videokártya.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok.
0
0
0
0
Devis avatar
DPI: megmutatja az egy hüvelykre eső pontok számát (hát ezt csak így tudtam leírni 😆 )
0
0
0
0
akos328 avatar
képpontok száma inchben ha jól tudom Dots Per Inch, de nem biztos
1 inch meg ~2.5 cm

szerk: rákerestem bővebben és ezt találtam: 1 inch²-en 1 280 000 képpontot jelöl.
Egy 25DPI-s felbontás hozzávetőlegesen 1mm × 1mm -es képpontokat eredményez.
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
tényleg!
A zenyémen is van nagyon király
Kössszönöm!!!😀😃

ja és még az szeretném kérdezni hogy mi az a DPI?
sok helyen láttam már de nem tom mi az😊😕😶
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
TripplaXXX2 írta:
Heló!
Most vettem fotópapírt és azt szeretném lérdezni hogy az el lehet e vágni méretre?
Mármint úgy értem hogy én nem akkarok teljes A4-es lapra nyomtatni hanem csak kissebb 13X18-as képeket szeretnék nyomtatni,és nemtom hogy a nyomtató bevenné e .
Elég drága mulatság ám az ilyen fotópapír.1600FT 25DB.
A nyomtató típusa :Hp deskjet 1050.
Fotópapír tipusa:Hp everyday photo paper Glossy
Kössz a választ 😀

A néhány nyomtatón van ilyen szélesség állító ilyen kis tologatható cucc amivel a papír szélességét állíthatod a papíradagoló résznél keresd
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
Heló!
Most vettem fotópapírt és azt szeretném lérdezni hogy az el lehet e vágni méretre?
Mármint úgy értem hogy én nem akkarok teljes A4-es lapra nyomtatni hanem csak kissebb 13X18-as képeket szeretnék nyomtatni,és nemtom hogy a nyomtató bevenné e .
Elég drága mulatság ám az ilyen fotópapír.1600FT 25DB.
A nyomtató típusa :Hp deskjet 1050.
Fotópapír tipusa:Hp everyday photo paper Glossy
Kössz a választ 😀
0
0
0
0
Chuck avatar
nekem már 2 napja ilyen! ha benyomom akor megjelenik az a kis kör amitöl magátol megy(nem tom ennek a nevét) de a görgö ugyan ugy nem megy de a lenyomásra érzékel jó,
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Chuck írta:
hector maio: az egérnek nincs baja probáltam már másik egérel is és azzal se müködött:S

van amikor nekem is rájött az 5perc és egy idő után viszajött a görgő 😃 valahogy feltámadt

ha benyomod akkor érzékeli?
0
0
0
0
Chuck avatar
hector maio: az egérnek nincs baja probáltam már másik egérel is és azzal se müködött:S
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Chuck írta:
tasiadam: NEM görgős egére értetem!!!😃 Lézeres egér! csak azt a görgöt mondom rajta ami a két egérgomb között van! tod elöre hátra lehet görgetni 😃 ez nem müködik 😞 probáltam már másik egeret is! nem tudod miért nem működik??:/

nekem eddig csak a klikkek haltak meg.... nem ismerem ezt a hibát
0
0
0
0
Adam996 avatar
Chuck írta:
tasiadam: NEM görgős egére értetem!!!😃 Lézeres egér! csak azt a görgöt mondom rajta ami a két egérgomb között van! tod elöre hátra lehet görgetni 😃 ez nem müködik 😞 probáltam már másik egeret is! nem tudod miért nem működik??:/

ilyen már volt nekem is de nálam az egér volt a hibás!
0
0
0
0
Chuck avatar
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
kisteker írta:
tasiadam írta:
kisteker írta:
Sziasztok!

Azért írok ide, mert egy dolgot nem nagyon értek, illetve nem vagyok benne otthon. EZ pedig az nVidia chipsetek sorszámozása. Valaki el tudja magyarázni nekem, hogy mlyen logikát követnek a kombinációk? Mert az ATI-kat még csak-csak megértem, mert ugye ott asszem a százasoktól jobbra a fejlettség van az ezresek meg az évjárat..?

alaplap vagy GPU?
GPU az most van vagy 3 féle a ferminél

104 110 és 114

GPU természetesen

akkor itt ezek vannak

a 104es (GTX460 stb...) azok a GTX470/480 magok megfelezése ami talán a 114-es... ezt már énsem tudom 😃
0
0
0
0
kisteker avatar
tasiadam írta:
kisteker írta:
Sziasztok!

Azért írok ide, mert egy dolgot nem nagyon értek, illetve nem vagyok benne otthon. EZ pedig az nVidia chipsetek sorszámozása. Valaki el tudja magyarázni nekem, hogy mlyen logikát követnek a kombinációk? Mert az ATI-kat még csak-csak megértem, mert ugye ott asszem a százasoktól jobbra a fejlettség van az ezresek meg az évjárat..?

alaplap vagy GPU?

104 110 és 114

GPU természetesen
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Chuck írta:
valaki nem tudja mi lehet az egerem baja? délelőtt még jóvolt és most mikor bekapcsoltam nem működött a görgő próbáltam már másik egérel is, azzal sem volt jó, rendesen beledugtam az alaplapba!!! már a gépet is újra indítottam!!

görgő... hát olyan sem volt ma a kezemben
0
0
0
0
niteforce avatar
ps2 vagy usb?
probald.meg az adott.portra egy masik eszkoz csatlakoztatasat. amugy szerintem vagy valami el allitodott vagy megment az usb vagy a ps2
0
0
0
0
Chuck avatar
valaki nem tudja mi lehet az egerem baja? délelőtt még jóvolt és most mikor bekapcsoltam nem működött a görgő próbáltam már másik egérel is, azzal sem volt jó, rendesen beledugtam az alaplapba!!! már a gépet is újra indítottam!!
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
kisteker írta:
Sziasztok!

alaplap vagy GPU?

104 110 és 114
0
0
0
0
kisteker avatar
Sziasztok!

0
0
0
0
Rolando avatar
ok Köszi de veszek ink gigabyte 1gb-s gtx 460-t
0
0
0
0
cseszka avatar
Elég ám.

norbert1988 írta:
A segítségeteket szeretném kérni.
Vettem a minap egy Samsung LED 16:9es monitort. AZ előzővel full grafikán játszottam, de most el sem indulnak a játékok. Rákattintok, és visszadob az asztalra. Filmnézéshez nagyon jó képe van és felbontása. Fel akartam tenni a hozzá kapott drivert, de sem azt sem a Samsung oldaláról letöltött legfrissebbet nem tudtam rendesen feltelepíte
ni. Ezt írta a végén: Monitor Driver is succerssfully installed

Monitor Driver is succerssfully installed azt jelenti,h a monitor driver telepitvevan.
Tehát felrakta normálisann.
0
0
0
0
Rolando avatar
gtx 460 1280x1024hez elég 768 megás videómemória?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Habor írta:
de megkell?
pasztázni kell vagy elég ami maradt a hűtőn
mondjuk elég érdekesen jött ki mert a hűtővel eggyütt kijött a proci is ugy h levolt zárva

Nos újra kell pasztázni mert sokkal melegebb lesz és az amd nem épp hőtűrő
0
0
0
0
Trebron1988 avatar
A segítségeteket szeretném kérni.
Vettem a minap egy Samsung LED 16:9es monitort. AZ előzővel full grafikán játszottam, de most el sem indulnak a játékok. Rákattintok, és visszadob az asztalra. Filmnézéshez nagyon jó képe van és felbontása. Fel akartam tenni a hozzá kapott drivert, de sem azt sem a Samsung oldaláról letöltött legfrissebbet nem tudtam rendesen feltelepíte
ni. Ezt írta a végén: Monitor Driver is succerssfully installed
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Rolando írta:
az evga termékeknél mit jelent az SE?

asusnál meg van ENX NX EN bla... de az más az SE
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Az nem az evga termékeknél van, hanem az a GTX 460 SE (se= Slow edition), olyat ne vegyél, annál még a GTX 460 768Mb is jobb 😉
0
0
0
0
Rolando avatar
az evga termékeknél mit jelent az SE?
0
0
0
0
no avatar
nah akkor megnézem mit is vettem
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Semmi, csak melegebb lesz a proci. De az AMD proci amúgyis jobban melegszik, mint az Intel.
0
0
0
0
no avatar
és ha nem akkor mi lesz?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Újra kell pasztázni. 😜
0
0
0
0
no avatar
de megkell?
pasztázni kell vagy elég ami maradt a hűtőn
mondjuk elég érdekesen jött ki mert a hűtővel eggyütt kijött a proci is ugy h levolt zárva
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Prime95-tel tudod megnézni! 😉
0
0
0
0
no avatar
és nem kell vmivel stabilitás tesztet csinálni h csinál e számitási hibát?
0
0
0
0
niteforce avatar
nem kell ujrarakni a windowst
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Nem kell újrarakni.Onnan tudod meg, hogy jóe hogy ha beleteszed és elindul akkor jó.Ha nem indul el a gép akkor rossz a processzor.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ha rossz a proci, akkor nem fog történni semmi se. Ugyanis ez az egyetlen dolog, ami miatt nem sípol a gép. 😀
0
0
0
0
no avatar
ha 1 AMD Athlon LE-1640 kicserélek
Athlon 64 X2 5200 -re akkor ujra kell raknom a windows-t?
és hogyan tudom megnézni h jó e a proci?(nem ugy h a lap viszi e) hanem h nem rossz a proci?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
dexi írta:
Köszi a segítséget, már az új gépről vagyok😃 😀. Már csak az agond hogy nincs aero effekt. Nem tudom miért . ha fel akarom tenni a drivert valami hibát ír ki a párhuzamos eszközökről. Mi baja? (Bocsi a rengeteg kérdésért😃😉

Vga drivert akarod felrakni? Mert az kell hogy legyen aero. És a biosban le kell tiltani az alaplapi VGA-t azért papol neked a párhuzamos eszközökről
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
dexi írta:
Köszi a segítséget, már az új gépről vagyok😃 😀. Már csak az agond hogy nincs aero effekt. Nem tudom miért . ha fel akarom tenni a drivert valami hibát ír ki a párhuzamos eszközökről. Mi baja? (Bocsi a rengeteg kérdésért😃😉
Nemtudom nálad segít-e de a szomszédba segített, hogy megnézte a win élményindexet és átrakta aero-ra.
0
0
0
0
P Elastik avatar
0
0
0
0
akos328 avatar
dexi a bakokat tettél az alaplap alá???
Az alaplapnak nem szabad hogy hozzáérjen a ház hátsó konzoljához, sztem is rövidzárlat.
0
0
0
0
Devis avatar
dexi
az alaplapod hozzá ér vhol a gépházhoz, már volt ilyennel dolgom 😀 ezért nem kapcsol be
0
0
0
0
Chuck avatar
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Be is kapcsolt teljesen amikor az ágyadon próbálgattad?Ha igen akkor valami rövidzárlatot csinálltál amikor beraktad a gépházba az alaplapot.Ezért volt olyan hangja is.
0
0
0
0
P Elastik avatar
Kiveszem az alaplapot, és rárakom az ágyra. Bocsi a helytelen megfogalmazásért 😃 (A táp megy, kipróbáltam előtte)

Szerk.: Igen Misi , amúgy csak a pöcök nem volt lenyomva teljesen.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció