Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
NTSC Jani avatar
Köszi, de más verzióra gondoltam, mert ezt én is ismerem! 😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Superlompos írta:
nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy van-e olyan program, ami mutatja játékközben a CPU hőmérsékletét, és azt hogy mennyire van kihasználva? 😜

Játsszál ablakos módban addig míg nézegeted az értékeket
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy van-e olyan program, ami mutatja játékközben a CPU hőmérsékletét, és azt hogy mennyire van kihasználva? 😜
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Nagyon jó, megbízható márka.
Nem csak referencia kártyákat ad ki, hanem tuningoltat is. 😜
0
0
0
0
Rolando avatar
az lenne a kérdésem hogy a gainward jó márka?
0
0
0
0
Cooley avatar
Tesla GoD írta:
A Phenom II X4 8xx széria tulajdonképpen Athlon II X4, csak magasabb gyári órajelekkel, mint az athlonoknak van.

Nem egészen, mert a Phenom II X4 8xx-ben 4MB L3 cachet is feloldottak.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
A Phenom II X4 8xx széria tulajdonképpen Athlon II X4, csak magasabb gyári órajelekkel, mint az athlonoknak van.
0
0
0
0
wdavid avatar
sziasztok!
lehet h nem ide kellene de jobb helyet nem találtam 😀

nos a gondom az h a hang nem működik rendesen a gépen, ha akármilyen hangot kellene kiadni (zene, msn, windows üzenetek) hang helyett csak súgás van 😜

driver gond nincs, mert ha frissíteni akarom azt írja a jelenlegi jó, ha eltávolítom a drivert indulásnál automatán visszarakja de úgy sem jó 😜

32bites Windows 7em van, ASUS M2N-SLI alaplap integrált kártyáját használom 😜

de van olyan h napogik semmi baja megy rendesen aztán meg elkezdi és nem tudom mit csináljak vele 😜

a segítséget előre is köszönöm 😀
0
0
0
0
no avatar
HDX955WFK4DGM vagy HDX945WFGMBOX típusút keress, ennek 95W-os a TDP-je.

Tudom, hogy van 95 w TDP- vel is csak éppen egy üzletben, webshopban sem lehet kapni csak 125watt TDP vel.
0
0
0
0
Cooley avatar
Fer88 írta:
Cooley írta:
Fer88 írta:
Cooley írta:
Fer88 írta:
AMD Phenom II X2 565 3.4GHz AM3 (L3 cache 6MB)
Ezzel a procival ki tudnám használni vágre az EVGA Gtx 460 1GB superclocked videó kártyám?

Ha sikerül 4magosítani, akkor jó lesz.

Akkor mondjuk ez? AMD Phenom II X4 850 Box

Az már jó de alig van különbség a 850 és a 955BE ára között, akkor már érdemes a 955BE-t megvenni.

Viszont a 955 -tel az a baj, hogy csak 125wattos kiadásban árulják nekem meg csak a 95 watt jöhet szóba. Alaplapom Asrock N68-GS

HDX955WFK4DGM vagy HDX945WFGMBOX típusút keress, ennek 95W-os a TDP-je.
0
0
0
0
no avatar
Cooley írta:
Fer88 írta:
Cooley írta:
Fer88 írta:
Ezzel a procival ki tudnám használni vágre az EVGA Gtx 460 1GB superclocked videó kártyám?

Az már jó de alig van különbség a 850 és a 955BE ára között, akkor már érdemes a 955BE-t megvenni.

Viszont a 955 -tel az a baj, hogy csak 125wattos kiadásban árulják nekem meg csak a 95 watt jöhet szóba. Alaplapom Asrock N68-GS
0
0
0
0
Devis avatar
igen csak amd-et
felismerni? max névről lehet tudni h melyeket lehetséges (phenom II-sek közűl sztem majdnem mindegyiket).
0
0
0
0
Cooley avatar
Fer88 írta:
Cooley írta:
Fer88 írta:

Habor írta:
csak amd procikat lehet 4 magositani?
és hogyan lehet azokat felismerni h lehete magot feloldani?

[LINK]
0
0
0
0
no avatar
csak amd procikat lehet 4 magositani?
és hogyan lehet azokat felismerni h lehete magot feloldani?
0
0
0
0
no avatar
Cooley írta:
Fer88 írta:

0
0
0
0
Cooley avatar
Fer88 írta:

0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
no avatar
cooley azért köszönöm a segítséget😃
remélem jó lesz mostmár😃
0
0
0
0
kakamatyi100 avatar
Cooley írta:
kakamatyi100 írta:
Mi a különbség az aktív és passzív tápegység között?

Attól függ, hogy PFC-re vagy hűtésre gondolsz. Az aktív hűtésűben ventilátor van a passzívban csak hűtőbordák. A PFC-t meg elég hosszú lenne elmagyarázni, úgyhogy itt egy cikk: [url]http://***/teszt/amit_a_pfc-rol_tudni_erdemes/teljes.html[/url]. gamepod .hu

A hűtésre gondoltam, köszi😃
0
0
0
0
Cooley avatar
kakamatyi100 írta:

Attól függ, hogy PFC-re vagy hűtésre gondolsz. Az aktív hűtésűben ventilátor van a passzívban csak hűtőbordák. A PFC-t meg elég hosszú lenne elmagyarázni, úgyhogy itt egy cikk: [url]http://***/teszt/amit_a_pfc-rol_tudni_erdemes/teljes.html[/url]. gamepod .hu
0
0
0
0
kakamatyi100 avatar
0
0
0
0
Petkooo avatar
hmm nekem sincs olyan úgyhogy gőzöm sincs
a színeket pedig igen teljesen átvariálták a régihez képest
0
0
0
0
no avatar
jaja remélem h nem lesz már ilyen gond mert a *** kivan vele:S
még 1 kérdés akinek 3.0 ja van
nekik is ilyen undoritó fehér a sebbeségmutató?
tehát ami régen kék volt még a régi képeimen lehet is látni
ahol a grafikon van
0
0
0
0
asdasd1 avatar
ehhez kéne leírás IBM 49P1599
0
0
0
0
Cooley avatar
Habor írta:
pedig most direkt megnéztem a tesom gépén samsung 500gb
és ott is ez volt
kurva érdekes
szóval lehet vmi benne amit petkooo mond
bár én ugy emlékszem h mikor nekem volt 500 gb os akkor nem volt ilyen jellegű probléma

Érdekes módon nálam ilyet nem csinál. A helyet meg még a letöltés elkezdése előtt lefoglalja, amit mutattál képet, azon már elindultak a letöltések... Mondtam már, nyisd meg az erőforrás-figyelőt, menj a lemez fülre, majd nézd meg, hogy mi az, ami ennyire leterheli a vinyódat, amikor ezt csinálja. Ha a utorrent csinálja, akkor csak szimplán szar a kliens, állítsd le a letöltéseket, töröld le őket a vinyóról, töröld le a utorrentet is, és szedd le a 3.0-t, majd kezdd el újra a letöltéseket. Aztán hallottam már olyat, hogy a vírusirtó program folyamatosan elkezdi újraszkennelni a torrenttel töltött fájlokat, amint lejön egy újabb szeletet, szóval azt is kapcsold ki, ha van. Amit petkooo írt a cachelés kikapcsolásáról, arról is olvastam már, de azt olvastam, hogy sokkal több embernek használt a readyboost. Szóval Habor, ha az új klienssel, kikapcsolt vírusirtóval is szarakodik, akkor ha van 1 nem használatos pendrive-od, akkor lődd be readyboostba, hátha az segít. Ha ezek után se jó, próbálj meg egy másik torrent klienst...
0
0
0
0
no avatar
gyenesmartin írta:
LobiDrg írta:
Sziasztok
Lehet hogy hülyeséget fogok kérdezni úgyhogy előre is bocsi.Szerintetek melyik felbontás a nagyobb az 1280*1024 vagy a 1366*768?Úgy értem hogy melyik felbontás terheli meg jobban a vga-t?Előre is köszi 😀
Egyszerű szorzás az egész.Amelyiknél nagyobb szám jön ki az jobban terheli.

Először én is erre gondoltam 😃 Köszi 😀
0
0
0
0
asdasd1 avatar
intel fw82801db ehhez az alaplaphoz tudnátok linkelni kézikönyvet vagy hasonlót, vagy egy leírást a panelról, hogy összelehessen csatlakoztatni a gépházat meg a lapot, legalább az alapvetőket pl reset sw, power sw stb
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
LobiDrg írta:
Sziasztok
Lehet hogy hülyeséget fogok kérdezni úgyhogy előre is bocsi.Szerintetek melyik felbontás a nagyobb az 1280*1024 vagy a 1366*768?Úgy értem hogy melyik felbontás terheli meg jobban a vga-t?Előre is köszi 😀
Egyszerű szorzás az egész.Amelyiknél nagyobb szám jön ki az jobban terheli.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok
0
0
0
0
no avatar
pedig most direkt megnéztem a tesom gépén samsung 500gb
és ott is ez volt
kurva érdekes
szóval lehet vmi benne amit petkooo mond
bár én ugy emlékszem h mikor nekem volt 500 gb os akkor nem volt ilyen jellegű probléma
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Nálam is akadnak.Írtam is még régebben.
0
0
0
0
gigazte avatar
Nálam is akadnak az NFS játékok, főleg az újabbak! Olyan hú de jó grafikájuk pedig nincs. Igaz a régieket nem most próbáltam!
0
0
0
0
P Elastik avatar
Csak az NFS csinálja.. Fear 3 highon megy simán, Far Cry 2 nagyon magas beállításon is megy simán.. cod4 fullon fix 250fps, crysis 2 gamer-en.. nem értem miért akad a pro street:/

Szerk.: kipróbáltam az nfs world-t és a hot pursuit-ot is... azok is akadnak.. de csak az NFS-ek. :S Valami tipp?
0
0
0
0
Petkooo avatar
@Habor

attól is függhet hogy milyen torrenteket raksz be, hogy a játék pl fel van-e darabolva kis rarokra vagy egy nagy iso fájl

azt még nézd meg hogy be van-e pipálva a beállításoknál hogy Állományok előre lefoglalása mert ez is lehet gond

olvastam olyat is hogy a diskio.write_queue_size érték átírásával is el lehet kerülni ezt a problémát de az csak a régi utorrent klienseknél működik mert az újakban ez már ki van javítva, frissítsd fel a legújabb 3.0ásra

vagy még azt hogy a haladó->lemez cache beállításnál vedd ki a pipát a lemezírási gyorsítótár használatáról

és ha ezek egyike sem segített akkor még azt megpróbálhatod hogy ugyanott mint az előbb felülbírálod az automatikus chace-t és adsz neki 64mb-ot, ekkor értelemszerűen bekapcsolva hagyva az írási gyorsítótárat

na szóval ilyen megoldásokat találtam rá, próbáld ki hátha sikerül 😀
0
0
0
0
forestgreen avatar
Meg kellene nézned, hogy mennyire terhelt a proci vagy a videókártya melegszik-e ... attól is lehet akadás. Más játék is akad?

Jah és mégegy, nem néztem a profilodat, úgyhogy csak kérdezem, a memóriád működik? Nem szállhatott el valamelyik?

Ha más játék nem akad, és eek nem állnak fenn, akkor a mentésedet tedd el, és rakd újra az NFS-t...
0
0
0
0
Devis avatar
nem lehet wd sajátosság, mivel én most 5 torrentet vágtam be egyszerre, mindegyik 8 gb-os volt és kb semmit nem csinált a winyóm.
0
0
0
0
no avatar
cpu-d nincs leterhelve?

petkoooo
régen a samsung winyommal miért nem votl ilyen?
ez WD sajátosság?
0
0
0
0
P Elastik avatar
csáó. mitől lehet az hogy tegnap tök jól ment a pro street fullon 1920*1080-ban. Most meg úgy akad mint az állat, lemeztöredezettség mentesítés se segített, ha leveszem afelbontást akkor is akad.:S
0
0
0
0
Petkooo avatar
@Habor

nem hiszem el hogy még mindíg nem érted, na megpróbálom még egyszer elmagyarázni utána ráhagyom Cooley haverodra hátha ő többre megy

Most már te magad is írod hogy csak az újonnan berakott cuccal van a gond a többi megy rendesen, ezt próbáltam neked magyarázni már jópár postban, hogy amikor beraksz egy torrentet az ugyebár azonnal megjelenik teljes méretében a vinyón, ami a valóságban lehetetlen hiszen nem tud 1-2 másodperc alatt egy 7-8gigás isot leírni, ezért adni kell neki pár percet hogy ezt feldolgozza, ezután a pár perc után menni fog rendesen hiszen már lefoglalta a neki szükséges helyet és tudja tölteni rendes sebességgel.

Az általad linkelt kép is ezt támasztja alá, az új torrentet írja a vinyóra mint a güzü.
0
0
0
0
P Elastik avatar
Rolando írta:
Na az lenne a kérésem, hogy tudnátok ajánlani nekem egy olyan multifunkciós nyomtatót amibe olcsó egy patron és ne olyan legyen hogy 2 hónap után megy tönkre.És lehessen vele scannelni is.

Hát szerintem nincs olyan amibe olcsó lenne a patron.. a patron meg nem tönkremenni szokott hanem kifogyni ha sokat használod. 😆 nekem Epson Stylus SX100 nyomtatóm van, ha ésszel használod akkor sokáig kitart, és nem is olyan drága a patron.
0
0
0
0
Rolando avatar
Na az lenne a kérésem, hogy tudnátok ajánlani nekem egy olyan multifunkciós nyomtatót amibe olcsó egy patron és ne olyan legyen hogy 2 hónap után megy tönkre.És lehessen vele scannelni is.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
attól függ milyen alaplapi és attól függ milyen processzori de a cpus általában erősebb jóval
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Rolando írta:
Hát úgy tudom hogy az alaplapi integrált vga gyorsabb mint a processzori

Tényleg? Pedig azt hittem hogy az ez év eleji Sandy bridge procikba integrált vga chip gyorsabb mint az alaplapra integrált.
0
0
0
0
Rolando avatar
Hát úgy tudom hogy az alaplapi integrált vga gyorsabb mint a processzori
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok.
Miben más egy alaplapi integrált vga és egy processzorba integrál vga?
0
0
0
0
Devis avatar
hát akk hétfőn vissza viszem sztem nagyon fognak nekem örűlni mivel minden cuccomat ott veszem és folytom viszem vissza őket 😆
bár most van nekik raktáron 5830 rem. ott helyben kicserélik
0
0
0
0
Petkooo avatar
@Devis

hát akkor túl sok más hiba lehetőséget nem látok

@ Habor

sztem még mindíg nem érted, nem a letöltési sebességgel van a gond azt bírja a vinyó bőven, hanem azzal ha egyszerre indítasz el a 0ról több sokgigás torrentet, olyankor terhelődik túl mert azt várod el tőle hogy pár másodperc alatt ottteremjen az 20-30 giga adat ilyenkor adj neki pár percet hogy utolérje magát vagy egyesével indítsd a torrenteket hogy ne legyen ilyen gondja

miután lefoglalta a teljes adatmennyiséget amire szüksége van utána már menni fog fullos letöltési sebességen
0
0
0
0
Devis avatar
hát az ma már megvolt 😀
0
0
0
0
Petkooo avatar
hát pedig ha azóta van ez a probléma akkor..
de egy rendszer újratelepítést friss driverekkel mindenképp próbálj meg előtte
0
0
0
0
Devis avatar
aha
reméltem h ide nem lyukadunk ki h vigyem vissza....
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció