Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Tehát így oldották meg hogy 3,5gb+500mb-ot képes használni, ami teljesítmény csökkenéssel jár a 980-hoz képest.
De undorító dolog volt az Nv részéről hogy 4gb-osként árulták, ami részben igaz, csak nem fedi a valóságot, tehát valami olyasmi kellet volna, hogy 3,5Gb Vram+ 500mb turbocache mondjuk, mert amikor túllépi a 3,5-öt akkor elvileg abból a fennmaradt 500-ból kezd felhasználni valamennyit, viszont ezáltal csökken a sávszélesség, mert máshova kell nyúljon( több számítást kell végezzen), ezért a teljesítmény is csökken... 😀
NeXTGeneration: A 370, de csak azért, mert több a memória, egyébként nincs nagy különbség a kettő között.
Asusok nem olyan jo tunigosok,giga pedig hangosabb a 3 ventivel plusz azok nem allnak le passzivra.Mindent figyelembe veve talan az Msi az arany kozeput,bar nekem kulsore a giga jobban bejon es jobban passzolt volna a gephazba,de majd kap egy kis modot az msi is egyszer.
Azt megkérdezhetem, hogy milyen "hűtőberendezés" hűti le a kártyád? Hány venti pörög összesen a házadban amikor játszol és maxon dolgozik a kártya? Csak az összehasonlítás végett kérdem.
R7:[LINK]
950:[LINK]
Lehet, hogy ár/érték arányban jót nyújt és képes hozni hasonló teljesítményt, mint a gtx970, de viszont nem árt előtte átgondolni, hogy akarunk-e olyan kártyát ami képes simán 90 fokra melegedni egy project cars alatt mondjuk... Meg úgy az én véleményem, hogy még fölösleges lenne az a 8gb vram, bár fene tudja mostanában már nem lehet semmire azt mondani, hogy fölösleges...
De én a helyedben inkább őt venném :[LINK]
Szóval gondolkozom azon, hogy jövőre ha sikerül összegyűjtenem a rávalót milyen kártyára is váltsak. A jelöltek a GTX 970 és az R9 390, hacsak időközben nem jönnek új kártyák a piacra amik megtetszenek. GTX 970-nél ez a 3,5 + 0,5 VRAM nem látszik túl időtállónak, és túlnagy előrelépésnek a mostanihoz képest, plusz a R9 390 pénztárcabarátabb árral bír, és a 8GB Vram elég csábító, bár videókban a teljesítménye szinte azonos a 970 teljesítményével, de a több VRAM sosem árt, ezt már tapasztalom a 960-nál is, tehát a kettő közül jelen állapotban jobban húzna a szívem a 390 felé.
Viszont hallottam elég gyatra a dolgokat a 390 hűtéséről, melegedéséről, és a driverekről. Tehát a kérdésem az lenne, hogy anélkül, hogy telepakolnám mindenféle hűtéssel, meg ventivel a gépházam, működne-e a dolog? Jelenleg a gépházba 2 nagyobb venti van gyárilag, plusz egy Cooler Master Hyper 103-as procihűtő, meg a 3 ventis GTX 960. A ház elég nagy, tágas, és szellős, ezért most szinte hideg a gépház, de nemtudom ez mennyiben változna egy R9 390 hatására...
Egyébként ez a 390-es verzió érdekel:
[LINK]
Köszönöm a válaszokat!
Gigabyte R9 390 8GB vagy Gigabyte GTX 970 4GB.
Melyiket vegyem?
[LINK]
Ha már 3-4ezer + találtam 45ezerben mozgó gtx 750Ti-t 4Gbos változatban, még lehet ez lenne a legjobb? Egy jó ideig kiszolgálna.
Árban közel egymáshoz, de spórolás képpen
GTX 750 Ti 2gb / Asus vagy gigabyte
vagy
R7 360 2gb
Annyit észre vettem hogy az r7 ujabb. Melyik tud többet, és melyik éri meg ár értékben?
Fx4300 alatt szolgálna, (később fx 8350)
GTA 5-re elsősorban.
A keret fix ezeknél jobbra nem telik még ha pár ezressel több, akkor sem.
Szerintetek ebbe a gépházba melyik a legnagyobb kártya ami belefér?
Én a másodikat venném két okból.Mégpedig azért mert több csatlakozó van rajta illetve nagyobb is és szerintem ezáltal jobb a hő leadása is.Bár ennek 6+8 tápcsatlakozó kell.Ha ez megvan és a házadba is befér én azt venném.
[LINK]
vagy
[LINK]
Egy i3 6100 mellé milyen videokártyát javasolnátok? 50e a keretem rá. Mi a maximum amit ebből a pénzből ki lehetne hozni?
Előre is köszi a választ!
Hát pl azert vannak azok a kártyák, hogy sokkal több fps-el menjenek a gamek...
Most tegyük fel ha a gtx 960 4gb eleg lenne maxhoz full HD-n mondjuk egy stabil 35-40 fps-t tartana az nekem megfelelne míg a gtx 970 és felettiek akar 60+ fps-el mennek tegyük fel...
Akkor a kérdés inkább ugy hangzana hogy elég-e a gtx 960 4gb Fullhd maxhoz stabil 35-40 fps-hez? 😀
Azok a kártyák nyílván nagyobb igényekhez vannak de nekem nem kell 60fps+...
Spoiler!