Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
mihione avatar
Gibdj:csak a szar driverektol,bugoktol kell felni.de attol viszont nem hogy telen megfagysz a szobaban mert beindul a 390 kalyha 😃
0
0
0
0
zsexer avatar
Semmiben. Gyártók között a hűtés tesz különbséget az esetek döntő többségében, tuningolni nem egy agysebészet a kártyát, pláne annyit amennyit a gyártó húz rajta.
0
0
0
0
no avatar
Nézelődtem MSI és EVGA GTX 970 között az mennyire számít ,hogy az EVGA órajelei valamivel magasabbak teljesítménybe?Viszont az MSI hűtése szimpatikusabb.
0
0
0
0
gibdj avatar
Ezért is vettem 390-et. Nem kell tesztelgetni, nem kell félnem a lassulástól. Csak bepattintod a gépbe és gém.
0
0
0
0
showtekk avatar
Mázli, hogy nálam egyáltalán nem jelentkezett ez a 3,5GB-os VRAM probléma, pedig nagyon sok játéknál teszteltem le amiknél felment 3,9-4re a VRAM kihasználtság. 😀 Lehet lecseréltem volna én is, ha jelentkezett volna, de persze saját tapasztalataim szerint, 1080p-n nincs jelentősége.
0
0
0
0
kistiko07a avatar
Ha eleve 3.5G-ként árulták volna se lett volna gáz és nem lett volna ekkora felhajtás az egészből és még többet kapkodtak volna belőle. Így viszont annyi előnye volt az egésznek, hogy lejjebb esett az ára.
0
0
0
0
Funes avatar
Azért van úgymond visszabutítva, hogy lefedjék az árszegmenseket.
Tehát így oldották meg hogy 3,5gb+500mb-ot képes használni, ami teljesítmény csökkenéssel jár a 980-hoz képest.
De undorító dolog volt az Nv részéről hogy 4gb-osként árulták, ami részben igaz, csak nem fedi a valóságot, tehát valami olyasmi kellet volna, hogy 3,5Gb Vram+ 500mb turbocache mondjuk, mert amikor túllépi a 3,5-öt akkor elvileg abból a fennmaradt 500-ból kezd felhasználni valamennyit, viszont ezáltal csökken a sávszélesség, mert máshova kell nyúljon( több számítást kell végezzen), ezért a teljesítmény is csökken... 😀
0
0
0
0
CuRi avatar
Igen, a 970-től csak a kettébontott vram miatt óckodnék. Tudom, hogy ütős kártya, de ezzel a 3,5 GB-al nem tudom, hogy 2017-től (annak is inkább a második felétől) mennyire lenne időtálló. Mert lehet úgy járnék mint most a 960-nak a 2GB-os verziójával, hogy csak 1 évre vásárolnék kártyát. Mármint olyat ami viszonylag ultrán kis kompromiszummal még elviszi a játékok többségét.
0
0
0
0
kistiko07a avatar
Számomra is rejtély, igaz eddig csak egy játékot láttam 3,5 giga fölött hamikázni de érezhetően csökken a teljesítmény. De úgy voltam vele annyi baj legyen. Így is akcióban jutottam hozzá Tomb Raiderrel meg egy MSI egérrel de az is egy vicc... 😆 Valamint a legkülönösebb az árazása. 155k-tól indul egy sima 980???? Hol élnek ezek?
0
0
0
0
csuz-li avatar
Igen, a 970 egy kifejezetten jó kártya. Nem is értem, milyen üzleti döntés volt a memoria kettébontása mögött. Ha azt nem csinálja meg az Nvidia, ezzel a kártyával tarolt volna, mint anno a 750Ti-vel, csak egy osztállyal följebb.
0
0
0
0
kistiko07a avatar
mihione: Én se bántam meg. Iszonyat potenciál van benne, OC-val néhol le-lehagyja nem is kicsit a Ref 980-at. Ahhoz képest, hogy mennyivel drágább. Eff. 8GHz-en fesz. emelés nélkül is simán maradtak az eredeti hőfokok. 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
CuRi: Jó a kérdés, mert tényleg nem lenne olyan nagy előre lépés. Én inkább várnék, újabb kártyákra. A kérdésnél maradva: A gtx jobb választás lenne, ha nem szúrták volna el a memóriát. Van ismerősöm, aki használja és sokszor kellene neki az az utolsó fél giga. Szóval vagy másik hasonló Nvidia, vagy a 390.

NeXTGeneration: A 370, de csak azért, mert több a memória, egyébként nincs nagy különbség a kettő között.
0
0
0
0
mihione avatar
En is vacilaltam de vegul gtx 970et vettem es nem bantam meg.baromi jol tuningolhatoak alapfeszen.es egyaltalan nem forrofeju hangosnak meg vegkepp nem mondanam.nalam msi van es 1470/7900as tuningal max 68 fokra melegedett automata ventivezerlessel.amennyivel olcsobban kijonnel a 390-el azt hosszabb tavon megsporolnad aramban a gtxel 😃
Asusok nem olyan jo tunigosok,giga pedig hangosabb a 3 ventivel plusz azok nem allnak le passzivra.Mindent figyelembe veve talan az Msi az arany kozeput,bar nekem kulsore a giga jobban bejon es jobban passzolt volna a gephazba,de majd kap egy kis modot az msi is egyszer.
0
0
0
0
CuRi avatar
Piero

Azt megkérdezhetem, hogy milyen "hűtőberendezés" hűti le a kártyád? Hány venti pörög összesen a házadban amikor játszol és maxon dolgozik a kártya? Csak az összehasonlítás végett kérdem.
0
0
0
0
Puffin avatar
Bud-Fckn-Spencer: nekem sem a hangjával, sem a melegedéssel nincs gondom.
0
0
0
0
gbsz777 avatar
Asus STRIX R7 370 4GB vagy MSI GTX950 2GB?
R7:[LINK]
950:[LINK]
0
0
0
0
OldHunter avatar
Engem a GTX 970 győzött meg. 😀
0
0
0
0
Funes avatar
Többen panaszkodtak már erre a kártyára, hogy brutálisan tud melegedni és marhára hangos tud lenni és szépen eszi az áramot is...
Lehet, hogy ár/érték arányban jót nyújt és képes hozni hasonló teljesítményt, mint a gtx970, de viszont nem árt előtte átgondolni, hogy akarunk-e olyan kártyát ami képes simán 90 fokra melegedni egy project cars alatt mondjuk... Meg úgy az én véleményem, hogy még fölösleges lenne az a 8gb vram, bár fene tudja mostanában már nem lehet semmire azt mondani, hogy fölösleges...
De én a helyedben inkább őt venném :[LINK]
0
0
0
0
CuRi avatar
Rákérdezek ebbe a topikba is, hátha ide is érkezik válasz....

Szóval gondolkozom azon, hogy jövőre ha sikerül összegyűjtenem a rávalót milyen kártyára is váltsak. A jelöltek a GTX 970 és az R9 390, hacsak időközben nem jönnek új kártyák a piacra amik megtetszenek. GTX 970-nél ez a 3,5 + 0,5 VRAM nem látszik túl időtállónak, és túlnagy előrelépésnek a mostanihoz képest, plusz a R9 390 pénztárcabarátabb árral bír, és a 8GB Vram elég csábító, bár videókban a teljesítménye szinte azonos a 970 teljesítményével, de a több VRAM sosem árt, ezt már tapasztalom a 960-nál is, tehát a kettő közül jelen állapotban jobban húzna a szívem a 390 felé.
Viszont hallottam elég gyatra a dolgokat a 390 hűtéséről, melegedéséről, és a driverekről. Tehát a kérdésem az lenne, hogy anélkül, hogy telepakolnám mindenféle hűtéssel, meg ventivel a gépházam, működne-e a dolog? Jelenleg a gépházba 2 nagyobb venti van gyárilag, plusz egy Cooler Master Hyper 103-as procihűtő, meg a 3 ventis GTX 960. A ház elég nagy, tágas, és szellős, ezért most szinte hideg a gépház, de nemtudom ez mennyiben változna egy R9 390 hatására...

Egyébként ez a 390-es verzió érdekel:
[LINK]

Köszönöm a válaszokat!
0
0
0
0
gibdj avatar
Ha nem zavar a fogyasztás és a hőtermelés, akkor 390.
0
0
0
0
OldHunter avatar
Sziasztok!
Gigabyte R9 390 8GB vagy Gigabyte GTX 970 4GB.
Melyiket vegyem?
0
0
0
0
gbsz777 avatar
Nem hiszem. Legalább 360-et vegyél ha játszani akarsz, és legalább 2GB VRAMMAL!
[LINK]
0
0
0
0
Bronson avatar
mennyit szánsz rá egyáltalán...?
0
0
0
0
NagatoKun avatar
És egy Sapphire Radeon R7 250 OC 1 GB GDDR5 jólenne játékra?
0
0
0
0
Bronson avatar
NagatoKun : gtx 750ti ilyen szempontból jó választás, nagyon gazdaságos a fogyasztása.
0
0
0
0
NagatoKun avatar
tudtok olyan videokártyát mondani amihez nem kell külön tápcsatlakozó? (játékra)
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
r7 370 nitro erősebb és semmit nem érsz a gtx750ti azzal hogy 4gb-os mert alsó kategóriás kártyáknál nem igazán számít a gpu ereje hamarabb elfogy mint a vram
0
0
0
0
Schwin94 avatar
Köszi!
Ha már 3-4ezer + találtam 45ezerben mozgó gtx 750Ti-t 4Gbos változatban, még lehet ez lenne a legjobb? Egy jó ideig kiszolgálna.
0
0
0
0
Bronson avatar
r7 370 nitro most 41k pcx-en! azt vegyed meg, erősebb mint ez a kettő amit kinéztél! árban meg szerintem +3-4ezer, nem tudom milyen árakat néztél te, vagy melyik boltot... érdemesebb azt választani...
0
0
0
0
Schwin94 avatar
Sziasztok.
Árban közel egymáshoz, de spórolás képpen
GTX 750 Ti 2gb / Asus vagy gigabyte
vagy
R7 360 2gb
Annyit észre vettem hogy az r7 ujabb. Melyik tud többet, és melyik éri meg ár értékben?
Fx4300 alatt szolgálna, (később fx 8350)
GTA 5-re elsősorban.
A keret fix ezeknél jobbra nem telik még ha pár ezressel több, akkor sem.
0
0
0
0
zelcsi avatar
NagatoKun: sajnos az elég gyenge kártya, nézz inkább használtan a hardverapron! 😀
0
0
0
0
NagatoKun avatar
ezzel a videokártyával milyen játékokat vinne a gépem? Gigabyte GV-N730-2GI 2GB GDDR3
0
0
0
0
csuz-li avatar
Ja. A gépházaknál néztem. Az nem igazán játékgépnek való ház, inkább irodai. Bár sosem volt a kezemben, de a leírása erre enged következtetni.
0
0
0
0
themagichungarian avatar
Bocsi lemaradt: https://www.asus.com/Chassis/TA8G/specifications/
0
0
0
0
csuz-li avatar
Mit értesz az alatt, hogy "ebbe a gépházba"?
0
0
0
0
themagichungarian avatar
Sziasztok! 😀
Szerintetek ebbe a gépházba melyik a legnagyobb kártya ami belefér?
0
0
0
0
reszler112233 avatar
NeXTGeneration:
Én a másodikat venném két okból.Mégpedig azért mert több csatlakozó van rajta illetve nagyobb is és szerintem ezáltal jobb a hő leadása is.Bár ennek 6+8 tápcsatlakozó kell.Ha ez megvan és a házadba is befér én azt venném.
0
0
0
0
gbsz777 avatar
A 2 közül melyik?
[LINK]
vagy
[LINK]
0
0
0
0
RIbeni avatar
lacas4: Szerintem egy Radeon R7 370 jó választás lenne...
0
0
0
0
no avatar
Halló!

Egy i3 6100 mellé milyen videokártyát javasolnátok? 50e a keretem rá. Mi a maximum amit ebből a pénzből ki lehetne hozni?
Előre is köszi a választ!
0
0
0
0
xsebix avatar
winrar

Hát pl azert vannak azok a kártyák, hogy sokkal több fps-el menjenek a gamek...
Most tegyük fel ha a gtx 960 4gb eleg lenne maxhoz full HD-n mondjuk egy stabil 35-40 fps-t tartana az nekem megfelelne míg a gtx 970 és felettiek akar 60+ fps-el mennek tegyük fel...

Akkor a kérdés inkább ugy hangzana hogy elég-e a gtx 960 4gb Fullhd maxhoz stabil 35-40 fps-hez? 😀

Azok a kártyák nyílván nagyobb igényekhez vannak de nekem nem kell 60fps+...
0
0
0
0
Kehbya avatar
Off: Bronson gyors mint az olajozott villám! 😆
0
0
0
0
sisko avatar
Off : Bronson : szerintem ez volt a csúcs,ennél többre nem leszek képes 😆,De ennyit megért Off vége.
0
0
0
0
Bronson avatar
sisko : Spoiler!
akkorát nevettem most ezen 😆 36 másodperc, egyre jobbak az időid! 😂
0
0
0
0
sisko avatar
NeXTGeneration : de ugye nem a fogyasztással játszol ? 😆 Az egy annyira mellékes adat,hogy most 30(most mondtam valamennyit) wattal többet fogyaszt,a lényeg a teljesítményen van....Márpedig a 960 jóval erősebb is,és a mai játékokhoz bizony elkél a 960.
Spoiler!
már megint Bronson 😆
0
0
0
0
Bronson avatar
ha a fogyasztást nézed, akkor vehetnél egy gt 730-at is... 😜 az a 30 watt szerintem nem olyan sok és a 960 jobban teljesít... a giga 960 4gb 4ezerrel drágább mint az asus amit kinéztél, szerintem a +2gb vram megéri a +4ezer forintot, de te tudod... 😊
0
0
0
0
gbsz777 avatar
Annyi keretem meg nem lenne rá. Az MSI GTX950 és az Asus GTX960 Turbo között kb 7000FT a különbség ezért kérdeztem. De a 950 jobb fogyasztásilag.
0
0
0
0
Bronson avatar
igazából nagyon pici az árrés a kettő között, érdemesebb a 4gb-os modellt választani!
0
0
0
0
gbsz777 avatar
Megéri 2gb-osan egy gtx 960?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció