Számítógép hűtése

Szerző: skinny, 2009. April 11., téma
Fórum » Asztali PC
A téma a gép vagy részegység hűtése.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Joker avatar
DCMAN írta:
Attila007 írta:
Én egy csövet vezettem ki a falon keresztül a téli friss levegőre amit bekötöttem a gépbe 10fokos minden😃😃

komolyan vagy csak viccelsz?😀

Nem csináltam meg de gondoltam már rá😃😃
0
0
0
0
DCMAN avatar
olcsó megoldás...legalább nem kell rendszerventit vennie😆
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Ahhoz elég hűltagyúnak kellene lennie valakinek, hogy igaziból megcsinálja
0
0
0
0
DCMAN avatar
Attila007 írta:
Én egy csövet vezettem ki a falon keresztül a téli friss levegőre amit bekötöttem a gépbe 10fokos minden😃😃

komolyan vagy csak viccelsz?😀
0
0
0
0
no avatar
NA EZAZ! Tudom, hogy be lehet, be is volt állítva, de nem kapcsolt le, ráadásul ilyen interaktív biosom van, be volt állítva a túlmelegedés megelőzés is, mégse csinált semmit.
De azt vettem észre, hogy eddig, mikro bekapcsoltam a gépet, mindig volt egy fülsiketítő, magas hangú sípolás, néha rövid ideig, néha sokáig, majd folyamatosan elhalkult, de nem volt szabályosság benne. Na, mióta megoldottam a hő problémát (tegnap óta) ezt nem hallottam. Arra gyanakodtam, hogy a táp, onnan jött a hang (vagy afelől) de lehet hogy az alaplap? Sajnos az alaplap kiskönyvében nem találtam semmi😞
0
0
0
0
no avatar
norbika19 írta:
Az lehet, de szerintem így sem indokolt a 97 fok. Gondolom te jártasabb vagy nálam, nemtudod, miért nem kapcsolt le magától?

tudtommal biosban kell beálltani a limitet hogy meik foknál figyelmeztessen stb.
0
0
0
0
Joker avatar
0
0
0
0
no avatar
Az lehet, de szerintem így sem indokolt a 97 fok. Gondolom te jártasabb vagy nálam, nemtudod, miért nem kapcsolt le magától?
0
0
0
0
Devis avatar
norbika19 írta:
Egyébként a procit mindösszesen 200mHZvel húztam túl, 3,5GHz ment

alap hűtővel még 10 mhz-et se húznék...
0
0
0
0
no avatar
Egyébként a procit mindösszesen 200mHZvel húztam túl, 3,5GHz ment
0
0
0
0
no avatar
Értem én amit mondani akarsz. Csak azért céloztam meg ekkora árirányt mert a vízhűtés sem olcsó... viszonylag és ha valakinek van több tapasztalata vagy több hozzáértése mint nekem a procihűtőkhöz akkor annak a tanácsát szívesen meghallgatom. 😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Najó, de én gazdaságilag tartom értelmetlennek egy 37 ezres procira 20-30 ezres hűtést venni, amikor 50 ért van olyan, amire nem kell hűtés, és talán még jobb is. Azért ez belátható. 😀
Bírnia kell, jó hűtés az. Csak azt nem értem, miért a billentyűt koptatod, amikor melletted a gép. 😃 Húzzad és nézd a hőfokokat.
Btw, GTX650 mellé nem hiszem, hogy kevés lenne még alapon sem.
0
0
0
0
humerot avatar
szerintem bőven a h 70 el tovább is
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm a válaszokat! Proci cserét nem tervezek mert akkor vehetek lapot is. 😃 A másik, hogy ezzel a mostani hűtővel bírni fogja ha húzom kicsit? mondjuk 3,9-4 Ghz-ig?
0
0
0
0
humerot avatar
na ez a baj hogy csak majdnem ... de ez csak a szintetikus tesztekre igen egyébként alapórajelen játékok alatt szerintem egy szinten van vele bár ebben nincs tapasztalatom
0
0
0
0
kreativtalan avatar
20 ezerért v kicsit többért kapsz rá Corsair H70-es vízhűtést amit csak feldobsz és megoldja a gondod. Egyébként egy normális I5-öt meg minimum 50ezer fölött veszel szóval jó az a 8120as proci és ha kicsit még meg is piszkálod ezzel a hűtéssel majdnem le is nyomja az I5-öt.
0
0
0
0
Osynho avatar
Ha 20-30K-t költenél hűtőre, inkább vegyél egy i5-öt, az nem melegszik ennyire.
Máskülönben meg teljesen okés az a hőmérséklet, a Freezer 13 nem olyan gyenge hűtő. 😀 Prime alatt persze, hogy melegebb, mint játék közben, ez normális.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok. Egy AMD FX-8120-as procim van és rajta egy Arctic Cooling Freezer 13 CO. Játék közben eddig 47°C volt a plafon. De tegnap prime95-el stresszeltem a CPU-t és 54°C volt amire beállt... A kérdés az, hogy ha húzni szeretném a procit akkor ezt a hűtőt mindenképp cseréljem le valami hatékonyabbra, mert ha húzom a procit akkor gondolom a hőmérséklete is úgy fog azért nőni... vagy ez is jó lesz? Ha ajánlotok valami mást szívesen fogadom a tanácsokat. Árban úgy 20-30K. De ha olcsóbb az se gond csak hatékony legyen! 😆
Köszönöm előrre is a válaszokat.😀
0
0
0
0
Devis avatar
minél kisebb a felbontás, annál proci igényesebb
OC off az biztos
addig biztosan amíg nem veszel értelmes hűtőt, és pasztázod újra
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
42 óra BF3 után észrevettem, hogy a CPU-m valami csoda folytán 97 FOKON megy!!! Eközben mind a 4 mag 90%körüli kihasználtságú, pedig sima 1280-szor 1024be játszom, ez nem indokolt! MI EZ? A gép nem kapcsolt ki magától, pedig ez már elég magas!!!
0
0
0
0
kaizinger avatar
az én procimra milyen olcsjobb hütöt tudtok ajánlani?
0
0
0
0
istvan92 avatar
humerot írta:
hát akkor nem valószínű mert eléggé nagy ez a hűtő😀

Hát 1 kicsit túl van méretezve de nem tom lehet necces lesz
0
0
0
0
humerot avatar
hát akkor nem valószínű mert eléggé nagy ez a hűtő😀
0
0
0
0
istvan92 avatar
De a momorian meg borda van es nem tom h elferne e
0
0
0
0
humerot avatar
elméletileg szerintem igen mert 130 mm magas az a hűtő a ház szélessége pedig 200 mm szóval el kellene férni
0
0
0
0
istvan92 avatar
Arctic freezer xtreme az elférne vajon ?
0
0
0
0
Lizard avatar
istvan92 írta:
Amd fx 8120 as procira tudtok vmi hűtőt ajánlaniami a hazba belefer cooler master elite k350 meg a memoriatol is elfer corsair vengeance borda van rajta olyan 10 ezer körülibe gondolkodom meg alacsony fordulat szám...

ARCTIC COOLING Freezer 13 vagy Cooler Master Hyper 212
0
0
0
0
istvan92 avatar
Amd fx 8120 as procira tudtok vmi hűtőt ajánlaniami a hazba belefer cooler master elite k350 meg a memoriatol is elfer corsair vengeance borda van rajta olyan 10 ezer körülibe gondolkodom meg alacsony fordulat szám...
0
0
0
0
humerot avatar
ha alp hűtőt használsz a procin akkor valószínű ő a hangos ezt lecseréled plusz valami jóféle paszta mondjuk egy artic mx 4 vagy 3 és eggy jobb hűtő és nem csak halkabb de hűvösebb is lesz és a gép oldalát sem kell levenned 😀
0
0
0
0
sizzpreme avatar
Sziasztok.
Az a gondom, hogy pár játék közben irtózatosan hangos a gépem, és nem tudom hogy micsodám. Nem lehetne azt valahogy kideríteni, és ha igen vennék rá valami jó hűtőt, mert kénytelen vagyok pár játékot oldalfedél nélkül játszani, de így is rohadt hangos néha. És ha van hűtő, egy profibb mennyibe fájna? :|
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Synda Rebirth írta:
zsolty87 írta:
Synda Rebirth írta:
zsolty87 írta:
Üdv.
Hogy lehet azt kideríteni, hogy a kinézett procihűtő (Thermaltake CL-P0597 Contact 39) elfér a ramoknál? (sajnos vízhűtéshez kicsi a gépház)

Az alá bármi befér.😆

Ramod low profilos, nyugodtan megveheted.

Köszi a választ. Viszont a másik problémám az a gépház szélessége, vagyis az hogy csak 185 mm széles, míg egy ilyen jobb minőségű hűtő legalább 150-160 mm. Úgyhogy most fekvő bordás hűtőket keresek. Azért mégegyszer köszi a választ.

159,5mm gyanítom pont beférne.

Sajna az oldallapi ventilátor fele pont szemben van a processzorral, ami 24 mm.
Másik kérdésem, az lenne hogy a tápra közvetlenül csatlakoztatott ventik mekkora fordulaton pörögnek, illetve lehet ezeket szabályozni venti vezérlő nélkül?
0
0
0
0
no avatar
zsolty87 írta:
Synda Rebirth írta:
zsolty87 írta:
Üdv.
Hogy lehet azt kideríteni, hogy a kinézett procihűtő (Thermaltake CL-P0597 Contact 39) elfér a ramoknál? (sajnos vízhűtéshez kicsi a gépház)

Az alá bármi befér.😆

Köszi a választ. Viszont a másik problémám az a gépház szélessége, vagyis az hogy csak 185 mm széles, míg egy ilyen jobb minőségű hűtő legalább 150-160 mm. Úgyhogy most fekvő bordás hűtőket keresek. Azért mégegyszer köszi a választ.

159,5mm gyanítom pont beférne.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Synda Rebirth írta:
zsolty87 írta:
Üdv.

Az alá bármi befér.😆

0
0
0
0
no avatar
zsolty87 írta:
Üdv.

Az alá bármi befér.😆

0
0
0
0
zsolty87 avatar
Üdv.
0
0
0
0
Megaisten avatar
Enyémre kiváncsi vagyok de nincsbenne a listába.Zalman CNPS12X Super Cooler ( 3x1200.RPM).😆
0
0
0
0
zsolty87 avatar
GokuTM írta:
Persze, hogy vannak, a H60 nem a világ, van H100 is 😆
Viszont drágábban 😀
Azt még hozzátenném, hogy a gyári paszta elég hulladék, de ahhoz képest elég jó eredményei vannak. Csere azért ráfér 😀

Ne mindegy, nem akarok kampányolni mellette, de a közepes léghűtőtől azért elég messze áll. A felső kategóriás léghűtőket lehet vele hozni kis ésszel, olcsóbban 😀

zsolty87: 60 fok fölé ne menjen sehogy 😀

Sajna van hogy 3-5 fokkal néha néha. Az is árt már neki? Tavaly vettem a gépet, elvileg a hűtő pasztát is akkor tették bele. Viszont akkor már lehet hogy érdemes lenne újrapasztáztatni? Amúgy egy olyan vízhűtést ami neked is van, könnyű összerakni, vagy érdemesebb rábízni egy hozzáértőre?
0
0
0
0
niteforce avatar
https://images.tweaktown.com/content/3/9/3951_30_corsair_hydro_series_h60_high_performance_liquid_cpu_cooler_review.pnghttps://images.tweaktown.com/content/3/9/3951_27_corsair_hydro_series_h60_high_performance_liquid_cpu_cooler_review.png
azért vannak nála hűvösebb léghűtők is.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Mindenkinek köszönöm a választ. Szóval az általam játék közben mért hőmérséklet sok a procinak Amúgy milyen hőfokon kéne tartani egy alapórajelen használt i5-2400 as procit?
0
0
0
0
Megaisten avatar
Igazad van GokuTM. De sokan nem mernek belevágni egy vizhütésbe mert nem ismerik és drága,és ezért inkább ventillátoros megoldást keresnek olcsóbbat.
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
Synda Rebirth írta:
nokiacsabika írta:
zsolty87 írta:
nokiacsabika írta:
zsolty87 írta:
Sziasztok.
Mitől lehet pontosan tudni azt hogy a procihűtő alatt a paszta elhasználódott? Egyáltalán ezeknek van szavatossági idejük? Szerintetek egy 1 év alatt elhasználódhat a paszta, mert alap állapotban a procim ugyan nem megy 45 fok fölé de terhelve eléri a 55 fokot is. Mondjuk amit kilépek a játékból nem kell neki 2 perc és visszahűl 42 fokra.
A másik kérdésem az lenne hogy egy igényes vízhűtéses rendszer kialakításához milyen házat javasoltok? Gondolom azért egy ilyen hűtő rendszernek kell bőven hely, hogy még elférjen mellette a vga, a ramok, a optikai meghajtók is.

vegyél egy jobb léghűtést mert egy igényes-minőségi vízhűtés kb. 50-130k között jön ki és egy jobb léghűtés még azt is odaveri

Uhh, ez tényleg ilyen sokba kerül? Nem hittem volna. Azért köszi. Amúgy a procimnak az 55-60 fokos terhelés alatti hőmérséklet sok vagy nem sok?

sajnos igen, vannak a kompakt szarok de azok semmire nem valók egy erős közepes léghűtés ugyanazt tudja, egy bivaly léghűtő meg többet 😀

Nem egészen, 15k-ért már kap normálisat, az tény, hogy vannak jobb léghűtők, de azok 20k fölött kezdődnek, igényes vízhűtés 100-120k, de az nem csak a procit hűti, léghűtők hatásfoka pedig közelébe sem ér, hogy cserébe mennyi pluszt nyújt és kinek/mihez van erre szüksége az megint vitakérdés.😆

jogos 😆
0
0
0
0
no avatar
nokiacsabika írta:
zsolty87 írta:
nokiacsabika írta:
zsolty87 írta:
Sziasztok.
Mitől lehet pontosan tudni azt hogy a procihűtő alatt a paszta elhasználódott? Egyáltalán ezeknek van szavatossági idejük? Szerintetek egy 1 év alatt elhasználódhat a paszta, mert alap állapotban a procim ugyan nem megy 45 fok fölé de terhelve eléri a 55 fokot is. Mondjuk amit kilépek a játékból nem kell neki 2 perc és visszahűl 42 fokra.
A másik kérdésem az lenne hogy egy igényes vízhűtéses rendszer kialakításához milyen házat javasoltok? Gondolom azért egy ilyen hűtő rendszernek kell bőven hely, hogy még elférjen mellette a vga, a ramok, a optikai meghajtók is.

vegyél egy jobb léghűtést mert egy igényes-minőségi vízhűtés kb. 50-130k között jön ki és egy jobb léghűtés még azt is odaveri

Uhh, ez tényleg ilyen sokba kerül? Nem hittem volna. Azért köszi. Amúgy a procimnak az 55-60 fokos terhelés alatti hőmérséklet sok vagy nem sok?

sajnos igen, vannak a kompakt szarok de azok semmire nem valók egy erős közepes léghűtés ugyanazt tudja, egy bivaly léghűtő meg többet 😀

Nem egészen, 15k-ért már kap normálisat, az tény, hogy vannak jobb léghűtők, de azok 20k fölött kezdődnek, igényes vízhűtés 100-120k, de az nem csak a procit hűti, léghűtők hatásfoka pedig közelébe sem ér, hogy cserébe mennyi pluszt nyújt és kinek/mihez van erre szüksége az megint vitakérdés.😆
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
zsolty87 írta:
nokiacsabika írta:
zsolty87 írta:
Sziasztok.

0
0
0
0
zsolty87 avatar
nokiacsabika írta:
zsolty87 írta:
Sziasztok.

0
0
0
0
nokiacsabika avatar
zsolty87 írta:
Sziasztok.

0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Thomech írta:
Superlompos írta:
A proci hűtőt kitakarítottad? Mert a ventilátor fél év alatt elég sok retket magába szív.

Igen az volt már a fél év alatt 2x porolva! 😀 Csak a pasztát voltam lusta cserélni, bár nem gondolnám, hogy ilyen hamar el használódna?! 😊

Akkor érdemes megpróbálni a pasztázást.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció