Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Mizushio avatar
Szerintetek mennyivel lesz jobb 1 GTX 750 TI OC 2gb 1 GTX 550 Ti 1gb ellen?
0
0
0
0
Gabor A pek avatar
15E a különbség de akkor lehet meg is éri ....
0
0
0
0
Bronson avatar
gtx 980. de az drágább is.
0
0
0
0
Gabor A pek avatar
Melyik erősebb 1080p-ben Radeon R9 390X vagy a Gtx 980 ? ( játékok alatt )
0
0
0
0
Titan Killer avatar
Ezel a hőfokok mennyire jók?
MSI R9 390
GPU dioda-79
Vram1-72
Vram2-45
Játék kozben néztem a hőfokokat.
0
0
0
0
showtekk avatar
Valaki aki jártas videókártya overclockingba az írna nekem egy privát üzenetet? 😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
A gyártó oldalán általában meg tudod nézni hogy az adott VGA-nak mennyi az ajánlott üzemi hőmérséklete és akkor onnan már tudsz viszonyítani hogy a tiéd jó e vagy sem. Nem tudom hogy a te kártyádnak mennyin kéne üzemelni de az az éték nagyon jó.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Ha 50 fok fölé nem megy az nagyon jó érték.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
filmgru: Új VGA-nál ahogy lejár a gari érdemes a használtnál úgy 2 évente nem árt.
0
0
0
0
Bronson avatar
nincs általános recept, olyan kártyáknál, amik jobban melegszenek, ajánlatos gyakrabban. ha jók a hőfokok, kár bolygatni feleslegesen.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Gigára 1 évvel több a gari.
0
0
0
0
winrar avatar
Más a hűtés, ennyi. Esetleg még gyári OC, amit pár perc alatt megcsinálsz magadnak.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
http://compker.hu/termek/26754

http://compker.hu/termek/25959

a gaming meg a nitro verzió között van vmi lényegi különbség?
0
0
0
0
winrar avatar
Szerintem nincs jó íze az MX-4nek, kóstoltam már 😆
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Esetleg flambírozott 8400GS, de nálam már volt menüben a kétszer sült Sapphire 9600Pro is.
Deszertnek 9800Pro
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
IGP vel vagyok, próbáltam a csökkentett módot, de win 10 ben csak mindenféle hülye menüt hoz ki, ott rámentem, hogy csökkentett mód hálózattal de ott se jutott tovább , hogy feljöjön bejelentkezés, windows töltés elindul aztán feketeség...
0
0
0
0
no avatar
Mesterlovesz: Várj 5-20 percet, nálam is van néha ilyen, de azt már én se tudom miért.. Meg mostanában magától kijön a meghajtó, mondon wtf. Erre van valami megoldás? Ma 3. -jára jött már ki, és zúgott is rendesen, 40% -os a rendszermeghajtói (amin a win. van) cucc, lehet azért?
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Mindenképp megpróbálnám a gépet csökkentett módban indítani.
Aztán legyalulni a progit amivel húztad meg a drivereit a kártyának (Vagy újrahúzod a komplett rendszert 😊).
Aztán majd kiderül ez is.
Spoiler!
Ha nem ad a gép a telepítőben vagy csökkentett módban képet, akkor 100 hogy a kártya a bajos

Ha így se úgy se ad képet, akkor esetleg reballoztatod szakértővel (ha megakarod a kártyát tartani mindenképp), esetleg otthon megsütöd (Persze ezt akkor ha már nem nagyon kell a kártya, mert amúgy nagy kreténség, de utolsó mentsvárként kipróbálható, 50-50 az esély rá)
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
Sziasztok, van egy HD 6870 es kártyám, játék közben beadta a kulcsot, 900 Mhz ről 940 re felhúzva használtam. Azóta ha bekapcsolom a gépet, a windows töltés után a bejelentkező képernyőnél rögtön fekete képernyő fogad. Lehet ilyenkor csinálni vele valamit, vagy kuka? :S
0
0
0
0
winrar avatar
Esetleg tudsz valami oldalt, ahol van ilyen teszt?
Guru3D-n néztem, de pontos adatot ott sem találtam.
0
0
0
0
Bronson avatar
Gyártónként változó lehet, nézz teszteket ha pontos adat érdekel...
0
0
0
0
winrar avatar
Egy R9 380 mennyit fogyaszt? Tudom, hogy 190W TDP, de érdekelne, hogy overclock nélkül max hány W-ot fogyaszt.
0
0
0
0
JohnDoe89 avatar
Köszi, megcsináltam így már jó.
0
0
0
0
rtitusz avatar
Blue-Fox, csinálj hőfokhoz állított manuális ventilátor profilt/görbét. Pl. 60 fok felett kapcsoljon be a venti, és lineárisan 85-90C°-nál érje el a 100% fordulatot. MSI Afterburner tökéletes a célhoz.
0
0
0
0
JohnDoe89 avatar
Frissítve: Vettem egy R9 380-as Sapphire VGTA.t, és van egy olyan funkciója hogy IFC-2. Intelligent fan controll. Vagyis, ha nincs terhelés alatt a vga akkor vagy felváltva néha megpörgeti a ventiket vagy akár le is állhat teljesen. Ez mind szép és jó, de a vga terhelés nélkül is 45fokos miután bekapcsolom a gépet . Ha terhelés éri a VGA-t akkor szépen felpörög és akkor eléri a 70 fokot. No de terhelés nélkül nem hűti vissza mert belassulnak a ventik. Erre van valami megoldás?
0
0
0
0
Pixx avatar
Nekem is ilyen a gtx 960 giga g1 egész nap nem mennek rajta a ventik csak ha gamet indítok de nekem nem 70fok csak most is netezés közben 31/30fok 😃 gigabyte wf3 <3
0
0
0
0
Manyik75 avatar
MSI afterburner

Én azzal állítottam be magamnak 😀
0
0
0
0
Subaru avatar
még nem kérdeztem rá, de most írtam neki
0
0
0
0
Puffin avatar
Mennyit fizetne rá? Én mondjuk arra nem cserélném! Komolyabban felszerelt lapot kaphatnál ha csak eladnád a jelenlegit.
0
0
0
0
Subaru avatar
sima H97M, [LINK] viszont csak 2 ram slot, és mATX
0
0
0
0
Puffin avatar
melyik H97M? Van egypár....(3 fajta asszem)
0
0
0
0
Subaru avatar
Februárba vettem, onnantól 2 év gar, egy olyan ajánlatot kaptam rá, hogy Asrock H97M és ráfizet
0
0
0
0
Puffin avatar
hát ha 25-be elmegy, mondjuk nem tudom mennyi idős? Akkor az ASROCK Fatal1ty B85 Killer sem rossz választás. Rosszat nem olvastam róla.
0
0
0
0
Subaru avatar
hát amennyiért ezt el tudom adni maximum, most költöttem el ugye 30at a vga-ra ( régimet 35ért adtam el) nemtudom mennyit ér, de költeni rá már semennyit nem akarok
0
0
0
0
Subaru avatar
Intel Rapid tárolási technológia ( most megnéztem a teljes nevét 😀 ) ezt is feltelepíti driver cdről a gép, de amúgy már megoldottam, köszi
és, hogy visszakanyarodjak a témához, milyen alaplapot vegyek amivel jó lesz végre? Gigabyte-ot , hogy biztosra menjek? semmi extra nem kell igazából, a mostani is fölöslegesen van/volt, nem kell a Z97es lap talán egy alap B85ös is elég lenne, a lényeg, ami kell, hogy 4 ram slotja legyen
0
0
0
0
Puffin avatar
Milyen Intel Rapid cuccban? Az a RAID-hez kell. Munkahelyen használjuk az a technológiát, amikor biztonságban akarjuk tudni a cuccokat. Amikor két lemezen tároljuk ugyanazt hogy ha az egyik lehal akkor ne vesszen el minden.
0
0
0
0
Subaru avatar
hát nekem is teljesen... erre a HDD-s dologra nincs valami ötleted, eddig semmi baj nem volt vele sajátgépbe nem jelzi ( bár lehet már a reinstall óta nem jelzi, nem figyeltem)
0
0
0
0
Puffin avatar
Sajnos akkor valószínű hogy a lapcsere lesz csak megoldás. Mondjuk nekem az Asus-tól elment a kedvem a mostani gépem után. Nem adják már a régi minőséget.
0
0
0
0
Subaru avatar
a táppal biztosan nincs baj 😃 mert ezzel a táppal próbáltam abba a gépbe is
mostmár csak azt nem értem, hogy miért nincs ott a HDD-m a számítógépnél 😃
intel rapid cuccba pedig ott van és eszközkezelőbe is
0
0
0
0
Puffin avatar
Amúgy tesómnál ugyanilyen probléma volt amikor beraktam a gépébe az én HD7870-esem anno. Ugyanúgy Hexa 500-as tápja volt csak más Asus lap. És nem jöttünk rá a problémára. Pedig haveromnál az ezer éves Asus P5K lapban simán megy. 😃
0
0
0
0
Subaru avatar
piero86
azóta csak 1 monitorom van, csak innen még nem vettem le, és azért volt hiányos az összes driver mert csak felraktam a win7et és kész, semmit sem telepítgettem, de hát ha biosba nincs kép nincs más
0
0
0
0
Puffin avatar
a 960-at válaszd! Azon tudsz még húzni is szerintem bőven
0
0
0
0
csabika21 avatar
Sziasztok szerintetek a zotac gtx 950 AMP-vagy a gigabyte gtx 960 éri meg jobban
néztem teszteket néhol a 950 amp jobb
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció