Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
TripplaXXX2 avatar
sziasztok!
Tegnap ota nagyon lelassult a gépem és az internetem is😞
Szeretnék kérni néhány tanácsot hogy mit csináljak.
Biztos van valami jó program vagy akármi.
Légyszi segítsetek ezt a hsz-t is alig tutam megirni.😠
0
0
0
0
cseszka avatar
Rolando írta:
Sziasztok az Athlonomat érdemes tuningolni?Vennék rá hütöt Mugen 2-t néztem azzal lehetne húzni 4Ghz-re?Nehéz hütöt beszerelni ?Ujra kell-e pasztázni?

Azt h meddig tudod huzni nemtom,de ha ráveszed azt a hütöt biztos tovább tudod huzni mint gyári coolerrel,nemnehéz beszerelni,viszont ujrakell pasztázni!
De szerintem annyira neméri meg huzni,mivel igyse tudod kihasználni a 8400gs vga-val,inkább egy uj/másik karira gyüjts ha játszani akarsz.
0
0
0
0
Rolando avatar
Sziasztok az Athlonomat érdemes tuningolni?Vennék rá hütöt Mugen 2-t néztem azzal lehetne húzni 4Ghz-re?Nehéz hütöt beszerelni ?Ujra kell-e pasztázni?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Akkor inkább adok neki valami más progit! Amúgy a csúszka nem ment tovább.
0
0
0
0
Cooley avatar
Kmisi99 írta:
Haverom tuningolna és ajánlottam neki az msi afterburnert de azt mondja hogy kb 60-70mhz nyit enged ez a max! Hogyan lehet a határát növelni?

A csúszka nem megy tovább, vagy afelett már instabil a kártya? Ha az előbbi, akkor csak biosmoddinggal lehet feljebb tornászni, ha az utóbbi, akkor extra feszültség kell a kártyának a stabil működéshez.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Kmisi99 írta:
Haverom tuningolna és ajánlottam neki az msi afterburnert de azt mondja hogy kb 60-700mhz nyit enged ez a max! Hogyan lehet a határát növelni?

nem azzal húzza
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Haverom tuningolna és ajánlottam neki az msi afterburnert de azt mondja hogy kb 60-70mhz nyit enged ez a max! Hogyan lehet a határát növelni?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
GokuTM írta:
Hali!
Szerintetek mennyire érné meg a mostani 5870-emet, 5850-nel CF-be tenni??...Gondolom valamilyen szinten az 5870 lemenni az 5850 szintjére, de hozna +-t, csak azt nem tudom hogy megéri-e az a 33-4e Ft szembeállítva a várható teljesítménynövekedéssel.

az hibridCFnek számít... olyan sokat nem dobna rajta
0
0
0
0
Cooley avatar
zsolty87 írta:
Petkooo írta:
zsolty87 írta:
A max turbo frequency pedig 3.7 Ghz. Mikor éri el ezt a sebességet a proci?

úgy működik benne a turbo hogy 4 magnál 3,4 ghz, 3 magnál 3,5 ghz, 2 magnál 3,6 ghz és 1 magnál 3,7 ghz
ezt természetesen automatikusan konfigurálja terheléstől és a processzort használó alkalmazástól függően

És hogy oszlik meg a 4 mag kihasználtsága? Minden alkalmazáshoz működik mind a 4 mag, vagy csak akkor működnek az egyes magok, ha az adott alkalmazásnak szüksége van a plusz magokra?

Működni folyamatosan működik minden mag, de ha csak 1/2/3 mag terhelődik, a többi üresjáratban van, ilyenkor kapcsol be a turbo boost a terhelt magokra, ha attól nem lépi túl a TDP/hőmérséklet/feszültséghatárt.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Petkooo írta:
zsolty87 írta:

úgy működik benne a turbo hogy 4 magnál 3,4 ghz, 3 magnál 3,5 ghz, 2 magnál 3,6 ghz és 1 magnál 3,7 ghz
ezt természetesen automatikusan konfigurálja terheléstől és a processzort használó alkalmazástól függően

És hogy oszlik meg a 4 mag kihasználtsága? Minden alkalmazáshoz működik mind a 4 mag, vagy csak akkor működnek az egyes magok, ha az adott alkalmazásnak szüksége van a plusz magokra?
0
0
0
0
Petkooo avatar
zsolty87 írta:

0
0
0
0
Cooley avatar
zsolty87 írta:
Sziasztok.
Azt olvastam hogy az Intel Core i5-2500K-s proci 1066 MHz és 1333 MHz van írva a memória típusokhoz. Ez mit jelent? A max turbo frequency pedig 3.7 Ghz. Mikor éri el ezt a sebességet a proci?

A memóriatámogatással nem kell foglalkozni, azt a kiválasztott alaplap specifikációinál érdemes megnézni. A max turbo frekvenciát meg akkor érheti el, amikor 1 mag dolgozik, és azt a feszültség/fogyasztás/hőmérséklet engedi.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok.
Azt olvastam hogy az Intel Core i5-2500K-s proci 1066 MHz és 1333 MHz van írva a memória típusokhoz. Ez mit jelent? A max turbo frequency pedig 3.7 Ghz. Mikor éri el ezt a sebességet a proci?
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
oylat is lehet vele hogy ott vannak hogy lejátszás meg jelenetek meg stb és alatt meg megy a zene?
mert windows movie makerrel lehet.
és milyen formátumba lehet elmenteni?Mert nekem csak a dvd video lenne a jo
CSAKIS😕
tudsz linket küldeni ahonnan letudom tölteni?ha lehet magyarul
0
0
0
0
foxbet avatar
TripplaXXX2 írta:
és ez mire jó ?
és magyarr nyelvű
és egyszerű kezelni?

Video szerkesztő a a bemutató videókat az audi-is ezzel készítik.
Csomó tutorial van fent a youtube.com-n és a videosamrt.hu amik segítenek.
Ha olyat töltsz le le akkor magyar de alapból angol.és még van benne egy csomo efekt + még ott van melléje az adobe after effect ami vel még jobb és szebb efekteket lehet készíteni 100%-osan kompatibilis vele.
Ezzel ég menüt is tudsz csinálni a video elejére mint ahogy a boltban megvásárolt filmeknél van.
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
akkor mivel szerkesszek?vagy mivel tom átkonvertálni amit a windows movie makerrel csináltam dvd formáttumba?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
ha a sony vegas kicsit is bonyolult akkor ez 1000x bonyolultabb nála számodra még ha magyar is
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
és ez mire jó ?
és magyarr nyelvű
és egyszerű kezelni?
0
0
0
0
foxbet avatar
TripplaXXX2 írta:
oké kösz kipróbálom mindjárt csak előbb letöltöm torrentről😆

Na kipróbáltam háát nem nagyon jött be mert nem magyar és nemtom kezelni.
Én a Windows movie maker-t használom és azt tom kezelni csak amikor tenni akarom rá a menüt a kiírásnál lehet rá tenni akkor wmv fájlba irná ki amit nem visz a dvd lejátszóm.Én dvd video formátumba szeretném kiirni de azt meg nem engedi sajnos.
Mit tegyek?

Adobe premiere pro cs4-cs5-t használj .
Széles körű hardvertámogatásának köszönhetően az Adobe Premiere Pro a legjobban adaptált, nem-lineáris DV (digitális videó) szerkesztő környezet. A hardveralapú, valós idejű előnézeti képnek köszönhetően azonnali visszacsatolást ad a munka eredményéről.
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
oké kösz kipróbálom mindjárt csak előbb letöltöm torrentről😆

Na kipróbáltam háát nem nagyon jött be mert nem magyar és nemtom kezelni.
Én a Windows movie maker-t használom és azt tom kezelni csak amikor tenni akarom rá a menüt a kiírásnál lehet rá tenni akkor wmv fájlba irná ki amit nem visz a dvd lejátszóm.Én dvd video formátumba szeretném kiirni de azt meg nem engedi sajnos.
Mit tegyek?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Sony vegas egy éléggé profi program mindemellett viszonylag egyszerű
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
sziasztok!
ti milyen videószerkeztőt programot ajánlotok?
Szeretnék a videó alá tenni zenét szeretnék rá tenni menütt és a menüre is szeretnék tenni zenét.Tehát ilyen extra dolgokat.
Mit a jánlotok?
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok.
Mi a különbség az sAM3+ és az F1-es foglalatú alaplap közt?
0
0
0
0
akos328 avatar
Kingston, Geil, ezek tuningRAM-ok ha nem tévedek. Nekem is Kingmax van, olcsó volt, eddig semmi probléma nincs velük. Végül is az is megéri, de ha tuningolni szeretnéd azokat is, akkor az előző 2őt javaslom.
0
0
0
0
GTRAKY avatar
Synda írta:
Rolando írta:
Sziasztok megéri ilyen Ramot venni (2 darabot)?Geil Ultra 2x2GB DDR2 1066MHz CL5

Geil jó ram,attól függ mennyiért veszed.😀

en inkabb Kingstont v Kingmaxot ajanlok😉 de sztem masnak is kerd ki a velemenyet😉
0
0
0
0
philips20 avatar
de mennyiért ? veszed mert abból lehet megállapítani hogy megéri e a dolog
0
0
0
0
Rolando avatar
Sziasztok megéri ilyen Ramot venni (2 darabot)?Geil Ultra 2x2GB DDR2 1066MHz CL5
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Az a szorzó azt nem is nagyon lehet és nem kell állítani azoknál az inteleknél már a BClK kell módosítani pl 100 bclk val és clock ratio 22 vel 2200Mhz en fut a proci 180BCLK val 3900Mhz en
0
0
0
0
Rolando avatar
és hogy lehet mert a biosban csak valami qpi-t lehet feljebb vinni a cpu clock ratiot csak 22x-esre és azon volt (Alaplap Gigabyte S2 valami)
0
0
0
0
Osynho avatar
Hát, én tuti nem vennék 45 ezerért alaplapot, de ez én vagyok. 😃
0
0
0
0
JackFeryll avatar
Jan88 írta:
Sziasztok!
Valaki tudna nekem abban segíteni, hogy hol tudnám megnézni azoknak a Gigabyte AM3 foglalatú alaplapoknak a listáját, amelyek kompatibilisek lesznek az AM3+ foglalatú Bulldozer procikkal? Mert úgy tom, hogy néhány támogatja majd őket, de csak bios frissítéssel! Vagy rosszul tudom?😆

Hali!

Ezt találtam: [LINK]

Azért kerestem, hátha neked is van ilyened és ezért kérded, de egyébként már 26 ezerért lehet SLI/CF [16x/16x] képes AM3+ lapot venni.
0
0
0
0
Osynho avatar
Nem érdemes sima am3-as lapba tenni őket, mert fizikai különbségek is vannak, tehát nem biztos, hogy stabil lesz a működés. Egyébként ha fekete a socket, akkor jó. 😃
0
0
0
0
foxbet avatar
niteforce írta:
gyari hutovel?

Gyári hűtővel terhelés alatt 55 fok volt.
De természetesen vettünk már bele azóta egy jobbat.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
TripplaXXX2 írta:
leformáztam
elveszett róla minden ADATOM!😢
FRANCBBBAAAAAAAAAA

LOL ! 😆 😂 Tenyelg nem ertem, h miert kell vkinek ilyen turelmetlennek lennie. Azt hitted, csak viccbol irja ki neked a rendszer, h formazni fogja ??? 😊

Helyedben AKARKIHEZ elugrottam volna, ha surgos es ott annak a vkinek a vasan keresztul kiirtam volna a fontosabb adatokat a kulso vinyodrol CD-re, v. DVD-re..., aztan utana mar nem lett volna problema, ha leformazodik a kulso vinyod. Igy most elhiszem, h merges vagy, meg szomorkodsz... :/

Talan vmi adatvisszaalito progi meg segithetne..., bar formazas utan..., veszett fejsze nyele...
0
0
0
0
foxbet avatar
Rolando írta:
sziasztok meddig lehetne húzni a haverom i3 530-asát gyári hütövel?

Szerintem 4GHz-ig is bírja. Én már egyszer fel húztam haveromét 3,85Ghz-ra.
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
leformáztam
elveszett róla minden ADATOM!😢
FRANCBBBAAAAAAAAAA
0
0
0
0
Rolando avatar
sziasztok meddig lehetne húzni a haverom i3 530-asát gyári hütövel?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
TripplaXXX2 írta:
sziasztok!
Baj van a külső Winchesteremmel.
Amikor bedugom akkor nem ismeri fel hanem egy perc mulva kiirja hogy
lemez formázása és én mése-t nyomok és akármit csinálok nem ismeri fel.

Rajta van egy csomo adatom.
Mi az istent csináljak?
Ez nagyon idegesítő.Ja a típusa:LC-PRO 25WU 160GB

Get data back adatmentő program torrentről szedd le!
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Rolando írta:
sziasztok a haverom i3asát meddig lehetne felhúzni?2.93-ról?
Az attól függ, hogy első, vagy második generációs(nevébe 3 vagy 4 számjegy van), és hogy milyen hűtő van rajta, extrém OCnél még a lap.
0
0
0
0
foxbet avatar
TripplaXXX2 írta:
sziasztok!

Mi az istent csináljak?

Esetleg megnézheted, hogy biosban látja-e. ha igen akkor a winben nem stimmel valami vagy vagy formázod, esetleg csak annyi a baj (mondjuk ez win7 probléma szokott lenni) hogy nincs hozzárendelve betű. Pl.: hozzárendeled az E:-t. (vagy ami szabad). ha annyira fontosak az adatok akkor szedjél le ubuntut és dugd be a pendrive-t ha van és arra ott rakd át az adatokat majd ha a házban van egy másik gép akkor meg a pendrive ról arra rakd ideiglenesen és mikor megvan akkor windowsban megformázod. NTFS-re ne fat 32-re mert a fat32 4Gb-nál nagyobb fájlt nem kezel vagys ha 4Gb-nál nagyobb fájlt akarsz ráteni a külső winyóra akkor kiírja hogy megtelet. És akkoraz átvitt adatokat természetesen vissza rakod a windows -on keresztűl a a külső winyora.
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
sziasztok!

Mi az istent csináljak?
0
0
0
0
Rolando avatar
sziasztok a haverom i3asát meddig lehetne felhúzni?2.93-ról?
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
ja tényleg 😆
Köszi!😂😉
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
TripplaXXX2 írta:
és melyik programmal?

Semelyikkel.
A billen van olyan gomb hogy PrintScreen. Az enyémen az f12 után jön.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
TripplaXXX2 írta:
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy hogy lehetséges az hogy egy filmből kiszeretnék vágni egy képkockát és képnek szeretném használni.
Milyne programmal lehet ezt megcsinálni és hogyan?

Meg állítod a filmet a kívánt képnél, és printscreen.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció