Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
A mostani játékok már nagyban támogatják az új DX et (már nem olyan új) én meg csak azért vettem GTX 260 at mert mindíg Nvidia karim volt, és ATI t még 1 et se vettem...ha erős DX 10 es karit akarsz, és Ati párti vagy, akkor HD4870 (szerintem ez jobban egéri) de a GTX 260 se lenne rossz vétel az én véleményem szerint...
DX10-ben viszont jobbak.
edig néztem a radeon hd 5770 mi a véleményetek
tetszik az 5750 majd még kiderül melyik lesz végül, köszi 😀
Igen én is gondolkodok e kártyán,de én ha veszek 1 GB-os at veszek! 😉 (remélem)
Sziasztok, közeljövőben tervezek videokártyát, és eddig a GTS250 a favorit, de titeket is megkérdezlek, hogy ATI vagy Nvidia? mert eddig volt 2 Ati kártyám, és mindkettővel voltak gondjaim, szóval hogy melyik megbízhatóbb és teljesítményben melyik a jobb, ill. hogy írjatok egy-két kártyát amivel jól járnék max. 32-33 ezer forintig, előre is köszi
[LINK] 😉
"Az eredmények alapján azt kell, hogy mondjuk, az NVIDIA nem véletlenül "lázong" a DirectX 10, de főleg a 10.1 ellen, a Radeonok rendesen elgyepálták a GeForce-okat, ráadásul a DX10.1-es mód a Radeonok számára csak újabb fps-eket jelentett."
Azért tetszik, mert az nVidia valóban "lázong" a DX10.1 ellen. Különböző mondvacsinált indokokkal jönnek, hogy miért szar az egész, holott ha tudná a kártyájuk nem lenne szegényebb tőle. Ha már elvétve is akad néhány játék amiben előnyt jelent a 10.1, akkor miért kell fikázni? Inkább csinálni kellene párat.
igen, 128 bites de gddr5-ös memóriája van.ez mennyire számít a játékokban??
Elég közel van egymáshoz teljesítményben a két kártya:
[LINK]
[LINK]
Ezeket néztem ki, szerintetek melyik a legjobb választás?
Asus nVidia GTS 250 , Asus Ati Radeon HD 5770 és 4870 Vapor-X. Persze game-ra kéne 😃
am az informatikusom hátha tud még szerzni😃
hy😀
szerintetek milyen videokártyát vegyek mert ami most van az egy kaki😃
ati 4850 vagy ati 5750 vagy ati 4870(használtan)
föleg játékra kellene mert nagy Gamer vok😆
am ami most van az csak átmenetileg volt😃
de nem is baj😆(probakártya)😆
egyértelműen 4870, végre egy ember aki nem riad vissza a használt dolgoktól.
szerintetek milyen videokártyát vegyek mert ami most van az egy kaki😃
ati 4850 vagy ati 5750 vagy ati 4870(használtan)
föleg játékra kellene mert nagy Gamer vok😆
am ami most van az csak átmenetileg volt😃
de nem is baj😆(probakártya)😆
Én is. Mondjuk ha az nvidia fermi megjelenik lehet lenyomja az árát
Jó lenne egy kis árverseny, csak az a probléma hogy először a felső kategóriában jelennek meg az Nvidia új kártyái, szóval nem hiszem hogy ez jelentősen befolyásolná a közép és alsó kategóriás Ati vga-k árait. A felső kategóriában is csak akkor kényszerülne árcsökkentésre az Ati ha a vetélytárs azonos áron nagyobb teljesítményt kínál, vagy kb. azonos teljesítményt nagyjából ugyanazon az áron.
De inkább ne legyen igazam, és csökkenjenek az árak! 😀
1. Gigabyte GT240
Tulajdonságok:
Gigabyte Geforce GT240 (GV-N240D5-512I)
Grafikus processzor: NVIDIA GeForce GT 240
Memória: 512MB DDR5
Memória Interfész: 128 bit
Grafikus processzor órajele: 550 MHz
Memória órajele: 3400 MHz
Csatlakozó felület: PCI Express
Csatlakozók:
DVI-I / D-sub / HDMI
Támogatott szabványok:
NVIDIA PureVideo HD
2. Gainward 9800GT
Tulajdonságok:
Gainward 9800GT 512MB DDR3
Grafikus mag: Geforce 9800GT
Csatolófelület: PCI-EX-16
Grafikus mag órajele: 600 MHz
Memória 512MB DDR3 256 bit
Memória órajele: 1800 MHz
Csatlakozó:
DVI
D-Sub
3. Asus 5750 Formula
Tulajdonságok:
Asus 5750 Formula 1GB DDR5 FML/2DI/1GD5
Grafikus processzor: ATI Radeon HD 5750
Memória: 1G GDDR5
Memória Interfész: 128-bit
Grafikus processzor órajele: 700 MHz
Memória órajele: 4.6 GHz ( 1150 MHz DDR5 )
Csatlakozó felület: PCI Express
Csatlakozók:
1 x D-SUB
2 x DVI (HDMI-DVI adapterrel)
1 x HDMI
Támogatott szabványok:
ATI CrossFire
Microsoft DirectX 11
Játékra melyiket a legérdemesebb megvenni?
ha 5770-esből kettőt veszel akkor még a hd5870-es szintjét is átlépi.
azt is érdemes nézni hogy nem minden game támogatja a cf-et, és a fogyasztása több így mint a 5870.
Meg kell egy értelmes proci/konfig is.
Amúgy jó elképzelés, de egy mezei usernek biztos nem venném. Aztán döntse el mindenki maga hogy milyen user 😃
Még javítanak a teljesítményen, főleg a cf-ben. 4xxx szériánál is ez volt.
De szerintem jobban megéri mint az 5850, úgyhogy lehet hogy most majd veszek egy 5770-est aztán ha esik az ára akkor veszek mégegyet😀