looserking írta:
hali ha 1 alaplap cf et támogat megy 1 vga val is nem ? Meg ha 1 ik slot 4x másik 16x akk érdemesebb 1 vga-t venni pl 50 ért mint 2-t 25 ér ha csak 4x esen megy
Amúgy tényleg erről jut eszembe, mi a különbség a 4x-es és a 16x-es PCIe slotok közt? Más vidkari passzol bele vagy mi? És mi az a CF?
Válaszokat előre is köszööm:
Kisteker
Az x-et a szám elé szokás írni, és a sávszélességet jelöli. Egy gyengébb kártyának elég az x4 is pci-e 2.0-ból, de egy komolyabbhoz már elkél az x8, x8-nál több meg még nem nagyon kell az 1GPU-s kártyákhoz, bár azért megnéznék egy összehasonlítást Crysis 2 alatt egy GTX580-nal. 😃 CF=crossfire azaz többkártyás rendszer AMD kártyákból.
4x meg 16x a sebessege, ugyanolyan VGA illesztheto bele, max nem tudja a VGA-t teljes egeszeben kihasznalni az a savszel.
a CF az CrossFire az , amikor tobb AMD GPU-s kartya van egy rendszerben, amikor ezeknek a teljesitmenye osszeadodik. ennek nvidia GPU-s kartyak eseteben a neve SLI, viszont a CrossFire -nek az SLI-vel szemben nagyobb a hatekonysaga.
looserking írta:
hali ha 1 alaplap cf et támogat megy 1 vga val is nem ? Meg ha 1 ik slot 4x másik 16x akk érdemesebb 1 vga-t venni pl 50 ért mint 2-t 25 ér ha csak 4x esen megy
Amúgy tényleg erről jut eszembe, mi a különbség a 4x-es és a 16x-es PCIe slotok közt? Más vidkari passzol bele vagy mi? És mi az a CF?
ha a lap támogatja a CF et attól még megy 1 karival. A másik kérdés meg egyértelmű, ha kicsi az eltérés a 16x és a 4x között akkor 2 kártya ha nagy akkor 1 kari😃
simon7109 írta:
üdv.
igaz van konzolom de terveznék beújítani egy pár cuccra csak az a baj,hogy ha akarok új procit akkor kell új alaplap és ha új az alaplap akkor már minden kell😃 na de össze állítottam egy kis listát amiket kinéztem már csak az a kérdés,hogy megfelel e a mai generációs követeléseknek?Szerintetek?
alaplap [LINK]
proci [LINK]
ram [LINK]
VGA [LINK]
HDD [LINK] (ez mellé még bemenne a jelenlegi is)
táp [LINK]
na szerintetek ez megér 408 eurot?és ha igen akkor elég a mai követelményeknek és még egy jó ideig?
Szia!
Én csak a procit módosítanám,mert az alaplapot nézve játékra is használnád, És ahhoz jobb ez a proci:
http://www.alza.sk/amd-phenom-ii-x4-955-d115465.htm
Csak azétz,mert a deszka 2 kártyás rendszerhez is jó,és ebbe a prociba van L3 cache,és csak 10 euro-val drágább.
Egyébként szupi kis masinát néztél össze. 😀
üdv.
igaz van konzolom de terveznék beújítani egy pár cuccra csak az a baj,hogy ha akarok új procit akkor kell új alaplap és ha új az alaplap akkor már minden kell😃 na de össze állítottam egy kis listát amiket kinéztem már csak az a kérdés,hogy megfelel e a mai generációs követeléseknek?Szerintetek?
alaplap [LINK]
proci [LINK]
ram [LINK]
VGA [LINK]
táp [LINK]
na szerintetek ez megér 408 eurot?és ha igen akkor elég a mai követelményeknek és még egy jó ideig?
Gta4vevo írta:
Mennyire lehet felvinni a 2500at hogy ne melegedjen tul JÁTÉKNÁL?
Hát nem mostanában kérdezték, de azért hátha valakit még érdekel: Gyári hűtéssel semeddig, még alap órajelen is melegszik, egy közepes hűtővel nekem 4,5 ghz-et simán kibír, de volt már 4,8-on is...
Szóval forrófejűek a sandy-k
Sziasztok lehet hogy kibannoltok ezért de mivel nem válaszoltak vissza ezért itt kérdezem meg :holnap megyek újságot árulni a városba nyári munka (minden eladott újság után ami 126 ft után kapok 31ft-ot ) úgyhogy valaki tudna ajánlani tippeket hogy hogyan lehetne könnyebben,gyorsabban eladni egy újságot?Ne mondjátok azt hogy annyiért nem éri meg mert még személyazonosságim sincs 😀
Akkor ez neked valo.
http://www.neopc.hu/video-card-sapphire-radeon-hd-5830-xtreme-gddr5-1gb-256bit-800mhz-1000mhz-pci-e-2-1-x16-hdmi-dvi-mini-displayport-dual-slot-fan-cooler-lite-retail.html
maniacc írta:
Hali! Újra lett telepítve a gépem és nem tudom a játékot (cs 1.6) OpenGL módban futtatni :/ Elvileg a videókártya driver fent van, de Software modban indul el a játék és nem engedi átrakni OpenGL-re. Ha valaki tud megoldást meg köszönném.
Hiba üzenet: Video mode change failure
The specified video mode is not supported.
The game will now run in software mode.
üdv maniacc
akkor nincs fent a vga dirver mert ezt a counter strike akkor szokja kiírni ha nincs fen vagy valami olyat raktál fel. Töltsed le í gyártó honlapjáról egy normálisat.
1.Video mode change failure=Videó mód váltás hiba
2.he specified video mode is not supported.=A megadott videó mód nem támogatott.
3.The game will now run in software mode.=A játékhoz már működni fog program módban.
Hali! Újra lett telepítve a gépem és nem tudom a játékot (cs 1.6) OpenGL módban futtatni :/ Elvileg a videókártya driver fent van, de Software modban indul el a játék és nem engedi átrakni OpenGL-re. Ha valaki tud megoldást meg köszönném.
Hiba üzenet: Video mode change failure
Azt írják hogy elég fontos.De így meg, hogy az 1.-ő magot 70%-ra míg a 2.kat 40%-ra terheli le elég bosszantó.Azt is írták, hogy a c\windows\serviceprofiles\localservices\apddata-án kilehet törölni a frontcache-kat.Vagy van nektek ilyen a CPU erőforrásfigyelőben?
looserking írta:
hali az érdekelne h mit befojásol a QPI. Mer hát 1156 tól van és eddig 775 volt a legjobb procim. Van az intel pentium g6950 2 magos 2,8 ghz 3,5mb cache 4ghz QPI VS intel core i3 540 2 magos 3ghz 4,5mb cache 2,5ghz QPI ami magy különbségnek tűnik de csak 1k pénzbeli különbség van. Akk most meik jobb ?
QPI=Intel QuickPath Interconnect (QuickPath, QPI). Intel által kifejlesztett processzor összeköttetés , amely helyettesíti a Front Side Bus (FSB) a Xeon , Itanium , és bizonyos asztali platformokat
Nálam valamiért a processzor terheltsége mindig 50%-on van.Akkor is amikor nem megy semmi még a háttérben sem.Így meg elég sűrűn fagy le.Játékok közben is csinálja.
Rolando írta:
Na,kérdés alaplap és proci csere.Nehéz?A számítógépes cégek csinálnak olyat hogy beviszed az alkatrészt és összeszerelik?Mert akkor pár ezret tudnék spórolni majd DDR3-ra
nem nehez 😀
aki legozni tud az ezt is meg tudja csinalni 😃
Szerintem itt az FPS Stabilitásáról van szó hogy 2500k ban jobb...
és ez nem kérdés... én ezt tapasztaltam... erös procival nem billeg ide oda az fps...
Na,kérdés alaplap és proci csere.Nehéz?A számítógépes cégek csinálnak olyat hogy beviszed az alkatrészt és összeszerelik?Mert akkor pár ezret tudnék spórolni majd DDR3-ra
És ezt nem bírja megérteni senki.
[LINK] Ez egy GTX580-as teszt, látszik, hogy komoly különbséget produkálhat, de ha lapozunk egyet láthatjuk, hogy totál elhanyagolható is lehet a különbség.
hat szerintem meg oktoberig ne vegyetek gepet, barmilyen ratyi is ami most van. akkor ki fog derulni hogy milyen a bulldozer. ha szar, akkor felesleges AM3+ deszkat venni, nyilvan akkor az intel marad, onnan lehet valasztani.
Semmikeppen se most vegyetek meg a kifuto X6-os AMD-t, ha nagyon nem akartok varni, akkor egy 4 magos Phenomot vegyetek.
en szerintem erdemes megvarni a bulldozert a gep epitessel, hogy kideurljon, erdemes-e AMD platformra epiteni.
kisteker, én is az AMD-re voksolok...😉 Nem csak azért mert AMD-m van, de nekem eddig semmi bajom nem volt ezzel, nagyon megbízható, főleg, hogy az meg X6-os...ütős proci!😃
Meg maga az egész gép, szerintem sokkal jobb...Inkább szerintem AMD-AMD, mint egy Intel-nVidia...Szerintem! 😉
Most teljesen meg vagyok keveredve, mindenhol ellentmondásokba ütközöm. Tisztázzátok le kérle, hogy melyik lenne jobb vétel, az x6 1100t BE, vagy egy i5-2500? (nem, mert nincs szükségem tuningra.)
Mást mondanak más fórumokon, mást mondtok Ti, és megint mást a tesztek!
AMD Pehnom II x6 1100T proci am3+-os alalappal mert akkor még az olcsó AMD platformal könnyebben és olcsóbban tudod fejleszteni a gépdet. Intelnél meg ze fordítva van sokkal több pénzt kell beleőlni.
Ezt mint objektív hozzászóló vagy mint AMD Fan mondod? 😀
Most teljesen meg vagyok keveredve, mindenhol ellentmondásokba ütközöm. Tisztázzátok le kérle, hogy melyik lenne jobb vétel, az x6 1100t BE, vagy egy i5-2500? (nem, mert nincs szükségem tuningra.)
AMD Pehnom II x6 1100T proci am3+-os alalappal mert akkor még az olcsó AMD platformal könnyebben és olcsóbban tudod fejleszteni a gépdet. Intelnél meg ze fordítva van sokkal több pénzt kell beleőlni.
gyárival 3.8
komolyabb hütövel pedig akár a 4.0 Ghz is fesz emelkedéssel
Mert ezekkel lehet kihasználni a szorzózár mentes tuningot. Egyébként vannak korrekt áron is. A Z-s chipset az integrált vga-t is lehet használni, ha érdekel ez valakit. 😀
foxbet írta:
De azért szerintem egy kicsit túlbecsülték magukat a vga-val szemben mivel hd 6850 az nagyon erős vga. Úgy lesz mint a dirt 3-nál ahova corei7-et ajánlottak holott egyik haveromnak ez ment Ati raedon HD 4830+ AMD Athlon II x2 250-el.1366*768-as felbontáson
gondolom dx 9 be tolta mert dx9 ben nincs nagy gépigénye
de ha már dx11 be tolod akkor kell az atomreaktor
Jaja a K nélküli ha jól tudom szorzózár-as mig a K-s szorzózár mentes ha jól tudom.
Osynho hallod van ára neki!
És ezt miért ajánlod az i 2500k-ba?Mert idövel amit most fogok venni i3 2100-amat lecserélem i 2500k-ra
Osynho:Miért ezt ajánlod az i 2500K-ba?
Kisteker
Az x-et a szám elé szokás írni, és a sávszélességet jelöli. Egy gyengébb kártyának elég az x4 is pci-e 2.0-ból, de egy komolyabbhoz már elkél az x8, x8-nál több meg még nem nagyon kell az 1GPU-s kártyákhoz, bár azért megnéznék egy összehasonlítást Crysis 2 alatt egy GTX580-nal. 😃 CF=crossfire azaz többkártyás rendszer AMD kártyákból.
a CF az CrossFire az , amikor tobb AMD GPU-s kartya van egy rendszerben, amikor ezeknek a teljesitmenye osszeadodik. ennek nvidia GPU-s kartyak eseteben a neve SLI, viszont a CrossFire -nek az SLI-vel szemben nagyobb a hatekonysaga.
Kisteker
üdv.
alaplap [LINK]
proci [LINK]
ram [LINK]
VGA [LINK]
táp [LINK]
Szia!
Én csak a procit módosítanám,mert az alaplapot nézve játékra is használnád, És ahhoz jobb ez a proci:
http://www.alza.sk/amd-phenom-ii-x4-955-d115465.htm
Csak azétz,mert a deszka 2 kártyás rendszerhez is jó,és ebbe a prociba van L3 cache,és csak 10 euro-val drágább.
Egyébként szupi kis masinát néztél össze. 😀
alaplap [LINK]
proci [LINK]
ram [LINK]
VGA [LINK]
táp [LINK]
Mennyire lehet felvinni a 2500at hogy ne melegedjen tul JÁTÉKNÁL?
Hát nem mostanában kérdezték, de azért hátha valakit még érdekel: Gyári hűtéssel semeddig, még alap órajelen is melegszik, egy közepes hűtővel nekem 4,5 ghz-et simán kibír, de volt már 4,8-on is...
Szóval forrófejűek a sandy-k
Köszi!!😃 melyik az erősebb? 😀
A HD5830 erősebb
http://www.neopc.hu/video-card-sapphire-radeon-hd-5830-xtreme-gddr5-1gb-256bit-800mhz-1000mhz-pci-e-2-1-x16-hdmi-dvi-mini-displayport-dual-slot-fan-cooler-lite-retail.html
akkor nem szoltam 😃😃
Ok de jó hogy kijavítottál kösz.😃
ne a gyarto honlapjarol szedje le hanem a GPU gyarto oldalarol
Én is úgy gondoltam
Hiba üzenet:
Video mode change failure
üdv maniacc
akkor nincs fent a vga dirver mert ezt a counter strike akkor szokja kiírni ha nincs fen vagy valami olyat raktál fel. Töltsed le í gyártó honlapjáról egy normálisat.
1.Video mode change failure=Videó mód váltás hiba
2.he specified video mode is not supported.=A megadott videó mód nem támogatott.
3.The game will now run in software mode.=A játékhoz már működni fog program módban.
Hiba üzenet:
Video mode change failure
üdv maniacc
😉
Az erőforrásfigyelőben néztem, hogy valami PresentationFrontCache.exe elvesz 50%-ot a processzorból.Ezt lelehet állítani?
Igen ha több magot eszik lerakod 1 magra a használatát, vagy ha felesleges program akkor tiltod 😃
hali az érdekelne h mit befojásol a QPI. Mer hát 1156 tól van és eddig 775 volt a legjobb procim. Van az intel pentium g6950 2 magos 2,8 ghz 3,5mb cache 4ghz QPI VS intel core i3 540 2 magos 3ghz 4,5mb cache 2,5ghz QPI ami magy különbségnek tűnik de csak 1k pénzbeli különbség van. Akk most meik jobb ?
QPI=Intel QuickPath Interconnect (QuickPath, QPI). Intel által kifejlesztett processzor összeköttetés , amely helyettesíti a Front Side Bus (FSB) a Xeon , Itanium , és bizonyos asztali platformokat
nem nehez 😀
aki legozni tud az ezt is meg tudja csinalni 😃
és ez nem kérdés... én ezt tapasztaltam... erös procival nem billeg ide oda az fps...
+ Cooley írtam probilodba egy kérsdést!
Konfig és beállítás függő.
És ezt nem bírja megérteni senki.
[LINK] Ez egy GTX580-as teszt, látszik, hogy komoly különbséget produkálhat, de ha lapozunk egyet láthatjuk, hogy totál elhanyagolható is lehet a különbség.
A Superb 550-est meg ne vedd meg. 😀
Konfig és beállítás függő.
Semmikeppen se most vegyetek meg a kifuto X6-os AMD-t, ha nagyon nem akartok varni, akkor egy 4 magos Phenomot vegyetek.
en szerintem erdemes megvarni a bulldozert a gep epitessel, hogy kideurljon, erdemes-e AMD platformra epiteni.
Meg maga az egész gép, szerintem sokkal jobb...Inkább szerintem AMD-AMD, mint egy Intel-nVidia...Szerintem! 😉
Sziasztok!
Ezt mint objektív hozzászóló vagy mint AMD Fan mondod? 😀
Amúgy ez lenne az a konfig:
[LINK]
Ez így jó?
Sziasztok!
komolyabb hütövel pedig akár a 4.0 Ghz is fesz emelkedéssel
De azért szerintem egy kicsit túlbecsülték magukat a vga-val szemben mivel hd 6850 az nagyon erős vga. Úgy lesz mint a dirt 3-nál ahova corei7-et ajánlottak holott egyik haveromnak ez ment Ati raedon HD 4830+ AMD Athlon II x2 250-el.1366*768-as felbontáson
gondolom dx 9 be tolta mert dx9 ben nincs nagy gépigénye
de ha már dx11 be tolod akkor kell az atomreaktor
Osynho hallod van ára neki!
És ezt miért ajánlod az i 2500k-ba?Mert idövel amit most fogok venni i3 2100-amat lecserélem i 2500k-ra
Osynho:Miért ezt ajánlod az i 2500K-ba?
Az AMD-s olcsóbb 3 ezerrel, nézek egy olyan lapkát, és nincs szükségem egy Bullra. Ez az intel nem 2500k hanem 2500 😀
Igaz nincs különbség 😃
Hogyne lenne! Csak K-sat szabad venni a tuning miatt. És hozzá egy P67, vagy Z68-es lapot!