Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Cooley avatar
kisteker írta:
looserking írta:
hali ha 1 alaplap cf et támogat megy 1 vga val is nem ? Meg ha 1 ik slot 4x másik 16x akk érdemesebb 1 vga-t venni pl 50 ért mint 2-t 25 ér ha csak 4x esen megy

Amúgy tényleg erről jut eszembe, mi a különbség a 4x-es és a 16x-es PCIe slotok közt? Más vidkari passzol bele vagy mi? És mi az a CF?

Válaszokat előre is köszööm:
Kisteker

Az x-et a szám elé szokás írni, és a sávszélességet jelöli. Egy gyengébb kártyának elég az x4 is pci-e 2.0-ból, de egy komolyabbhoz már elkél az x8, x8-nál több meg még nem nagyon kell az 1GPU-s kártyákhoz, bár azért megnéznék egy összehasonlítást Crysis 2 alatt egy GTX580-nal. 😃 CF=crossfire azaz többkártyás rendszer AMD kártyákból.
0
0
0
0
niteforce avatar
4x meg 16x a sebessege, ugyanolyan VGA illesztheto bele, max nem tudja a VGA-t teljes egeszeben kihasznalni az a savszel.

a CF az CrossFire az , amikor tobb AMD GPU-s kartya van egy rendszerben, amikor ezeknek a teljesitmenye osszeadodik. ennek nvidia GPU-s kartyak eseteben a neve SLI, viszont a CrossFire -nek az SLI-vel szemben nagyobb a hatekonysaga.
0
0
0
0
kisteker avatar
looserking írta:
hali ha 1 alaplap cf et támogat megy 1 vga val is nem ? Meg ha 1 ik slot 4x másik 16x akk érdemesebb 1 vga-t venni pl 50 ért mint 2-t 25 ér ha csak 4x esen megy

Amúgy tényleg erről jut eszembe, mi a különbség a 4x-es és a 16x-es PCIe slotok közt? Más vidkari passzol bele vagy mi? És mi az a CF?

Válaszokat előre is köszööm:
Kisteker
0
0
0
0
matyosowski avatar
ha a lap támogatja a CF et attól még megy 1 karival. A másik kérdés meg egyértelmű, ha kicsi az eltérés a 16x és a 4x között akkor 2 kártya ha nagy akkor 1 kari😃
0
0
0
0
Borbi avatar
simon7109 írta:
üdv.
igaz van konzolom de terveznék beújítani egy pár cuccra csak az a baj,hogy ha akarok új procit akkor kell új alaplap és ha új az alaplap akkor már minden kell😃 na de össze állítottam egy kis listát amiket kinéztem már csak az a kérdés,hogy megfelel e a mai generációs követeléseknek?Szerintetek?
alaplap [LINK]
proci [LINK]
ram [LINK]
VGA [LINK]
HDD [LINK] (ez mellé még bemenne a jelenlegi is)
táp [LINK]

na szerintetek ez megér 408 eurot?és ha igen akkor elég a mai követelményeknek és még egy jó ideig?

Szia!
Én csak a procit módosítanám,mert az alaplapot nézve játékra is használnád, És ahhoz jobb ez a proci:
http://www.alza.sk/amd-phenom-ii-x4-955-d115465.htm
Csak azétz,mert a deszka 2 kártyás rendszerhez is jó,és ebbe a prociba van L3 cache,és csak 10 euro-val drágább.
Egyébként szupi kis masinát néztél össze. 😀
0
0
0
0
Rolando avatar
Elég böven még a táp sok is 😉
0
0
0
0
simon7109 avatar
üdv.
igaz van konzolom de terveznék beújítani egy pár cuccra csak az a baj,hogy ha akarok új procit akkor kell új alaplap és ha új az alaplap akkor már minden kell😃 na de össze állítottam egy kis listát amiket kinéztem már csak az a kérdés,hogy megfelel e a mai generációs követeléseknek?Szerintetek?
alaplap [LINK]
proci [LINK]
ram [LINK]
VGA [LINK]
HDD [LINK] (ez mellé még bemenne a jelenlegi is)
táp [LINK]

na szerintetek ez megér 408 eurot?és ha igen akkor elég a mai követelményeknek és még egy jó ideig?
0
0
0
0
ximo avatar
Gta4vevo írta:
Mennyire lehet felvinni a 2500at hogy ne melegedjen tul JÁTÉKNÁL?

Hát nem mostanában kérdezték, de azért hátha valakit még érdekel: Gyári hűtéssel semeddig, még alap órajelen is melegszik, egy közepes hűtővel nekem 4,5 ghz-et simán kibír, de volt már 4,8-on is...
Szóval forrófejűek a sandy-k
0
0
0
0
Rolando avatar
Sziasztok lehet hogy kibannoltok ezért de mivel nem válaszoltak vissza ezért itt kérdezem meg :holnap megyek újságot árulni a városba nyári munka (minden eladott újság után ami 126 ft után kapok 31ft-ot ) úgyhogy valaki tudna ajánlani tippeket hogy hogyan lehetne könnyebben,gyorsabban eladni egy újságot?Ne mondjátok azt hogy annyiért nem éri meg mert még személyazonosságim sincs 😀
0
0
0
0
azbizony avatar
Ducky írta:
Köszi!!😃 melyik az erősebb? 😀

A HD5830 erősebb
0
0
0
0
Ducky avatar
Köszi!!😃 melyik az erősebb? 😀
0
0
0
0
cseszka avatar
Akkor ez neked valo.
http://www.neopc.hu/video-card-sapphire-radeon-hd-5830-xtreme-gddr5-1gb-256bit-800mhz-1000mhz-pci-e-2-1-x16-hdmi-dvi-mini-displayport-dual-slot-fan-cooler-lite-retail.html
0
0
0
0
Ducky avatar
hd4670-em van, és leszeretném váltani vmi ATI-ra az ár lehetőleg 30e alatt legyen! 😀
0
0
0
0
foxbet avatar
niteforce írta:
akkor nem szoltam 😃😃

Ok de jó hogy kijavítottál kösz.😃
0
0
0
0
niteforce avatar
akkor nem szoltam 😃😃
0
0
0
0
foxbet avatar
niteforce írta:
ne a gyarto honlapjarol szedje le hanem a GPU gyarto oldalarol

Én is úgy gondoltam
0
0
0
0
niteforce avatar
ne a gyarto honlapjarol szedje le hanem a GPU gyarto oldalarol
0
0
0
0
foxbet avatar
maniacc írta:
Hali! Újra lett telepítve a gépem és nem tudom a játékot (cs 1.6) OpenGL módban futtatni :/ Elvileg a videókártya driver fent van, de Software modban indul el a játék és nem engedi átrakni OpenGL-re. Ha valaki tud megoldást meg köszönném.

Hiba üzenet:
Video mode change failure
The specified video mode is not supported.
The game will now run in software mode.

üdv maniacc

akkor nincs fent a vga dirver mert ezt a counter strike akkor szokja kiírni ha nincs fen vagy valami olyat raktál fel. Töltsed le í gyártó honlapjáról egy normálisat.
1.Video mode change failure=Videó mód váltás hiba
2.he specified video mode is not supported.=A megadott videó mód nem támogatott.
3.The game will now run in software mode.=A játékhoz már működni fog program módban.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Leállítottam már csak 5-10% között van.
0
0
0
0
maniacc avatar
Hali! Újra lett telepítve a gépem és nem tudom a játékot (cs 1.6) OpenGL módban futtatni :/ Elvileg a videókártya driver fent van, de Software modban indul el a játék és nem engedi átrakni OpenGL-re. Ha valaki tud megoldást meg köszönném.

Hiba üzenet:
Video mode change failure
The specified video mode is not supported.
The game will now run in software mode.

üdv maniacc
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Azt írják hogy elég fontos.De így meg, hogy az 1.-ő magot 70%-ra míg a 2.kat 40%-ra terheli le elég bosszantó.Azt is írták, hogy a c\windows\serviceprofiles\localservices\apddata-án kilehet törölni a frontcache-kat.Vagy van nektek ilyen a CPU erőforrásfigyelőben?
0
0
0
0
kisteker avatar
keress rá a keresőben hátha vmi fontos progi, ha nem az akkor állítsd le! max rendszerfájl, de azt meg újraindíthatod a feladatkezelővel
😉
0
0
0
0
MaximumGame avatar
gyenesmartin írta:
Az erőforrásfigyelőben néztem, hogy valami PresentationFrontCache.exe elvesz 50%-ot a processzorból.Ezt lelehet állítani?

Igen ha több magot eszik lerakod 1 magra a használatát, vagy ha felesleges program akkor tiltod 😃
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Az erőforrásfigyelőben néztem, hogy valami PresentationFrontCache.exe elvesz 50%-ot a processzorból.Ezt lelehet állítani?
0
0
0
0
foxbet avatar
looserking írta:
hali az érdekelne h mit befojásol a QPI. Mer hát 1156 tól van és eddig 775 volt a legjobb procim. Van az intel pentium g6950 2 magos 2,8 ghz 3,5mb cache 4ghz QPI VS intel core i3 540 2 magos 3ghz 4,5mb cache 2,5ghz QPI ami magy különbségnek tűnik de csak 1k pénzbeli különbség van. Akk most meik jobb ?

QPI=Intel QuickPath Interconnect (QuickPath, QPI). Intel által kifejlesztett processzor összeköttetés , amely helyettesíti a Front Side Bus (FSB) a Xeon , Itanium , és bizonyos asztali platformokat
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Nálam valamiért a processzor terheltsége mindig 50%-on van.Akkor is amikor nem megy semmi még a háttérben sem.Így meg elég sűrűn fagy le.Játékok közben is csinálja.
0
0
0
0
niteforce avatar
Rolando írta:
Na,kérdés alaplap és proci csere.Nehéz?A számítógépes cégek csinálnak olyat hogy beviszed az alkatrészt és összeszerelik?Mert akkor pár ezret tudnék spórolni majd DDR3-ra

nem nehez 😀
aki legozni tud az ezt is meg tudja csinalni 😃
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Szerintem itt az FPS Stabilitásáról van szó hogy 2500k ban jobb...
és ez nem kérdés... én ezt tapasztaltam... erös procival nem billeg ide oda az fps...

+ Cooley írtam probilodba egy kérsdést!
0
0
0
0
Rolando avatar
Na,kérdés alaplap és proci csere.Nehéz?A számítógépes cégek csinálnak olyat hogy beviszed az alkatrészt és összeszerelik?Mert akkor pár ezret tudnék spórolni majd DDR3-ra
0
0
0
0
Cooley avatar
Osynho írta:
i5 agyonveri játékban.

Konfig és beállítás függő.

És ezt nem bírja megérteni senki.
[LINK] Ez egy GTX580-as teszt, látszik, hogy komoly különbséget produkálhat, de ha lapozunk egyet láthatjuk, hogy totál elhanyagolható is lehet a különbség.
0
0
0
0
kisteker avatar
Oké, köszi, akkor megvárom Bulldozereket.
0
0
0
0
Osynho avatar
De miért nem akarod tuningolni? Szorzómentes procit a legegyszerűbb húzni és semmi baja nem lesz.
A Superb 550-est meg ne vedd meg. 😀

i5 agyonveri játékban.

Konfig és beállítás függő.
0
0
0
0
niteforce avatar
hat szerintem meg oktoberig ne vegyetek gepet, barmilyen ratyi is ami most van. akkor ki fog derulni hogy milyen a bulldozer. ha szar, akkor felesleges AM3+ deszkat venni, nyilvan akkor az intel marad, onnan lehet valasztani.
Semmikeppen se most vegyetek meg a kifuto X6-os AMD-t, ha nagyon nem akartok varni, akkor egy 4 magos Phenomot vegyetek.
en szerintem erdemes megvarni a bulldozert a gep epitessel, hogy kideurljon, erdemes-e AMD platformra epiteni.
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
kisteker, én is az AMD-re voksolok...😉 Nem csak azért mert AMD-m van, de nekem eddig semmi bajom nem volt ezzel, nagyon megbízható, főleg, hogy az meg X6-os...ütős proci!😃
Meg maga az egész gép, szerintem sokkal jobb...Inkább szerintem AMD-AMD, mint egy Intel-nVidia...Szerintem! 😉
0
0
0
0
foxbet avatar
jó lesz. Hát gondolj bele az AMD-vel olcsóbban tudsz fejleszteni mint az Intel-el.
0
0
0
0
kisteker avatar
foxbet írta:
kisteker írta:
Sziasztok!

Most teljesen meg vagyok keveredve, mindenhol ellentmondásokba ütközöm. Tisztázzátok le kérle, hogy melyik lenne jobb vétel, az x6 1100t BE, vagy egy i5-2500? (nem, mert nincs szükségem tuningra.)

Mást mondanak más fórumokon, mást mondtok Ti, és megint mást a tesztek!

AMD Pehnom II x6 1100T proci am3+-os alalappal mert akkor még az olcsó AMD platformal könnyebben és olcsóbban tudod fejleszteni a gépdet. Intelnél meg ze fordítva van sokkal több pénzt kell beleőlni.

Ezt mint objektív hozzászóló vagy mint AMD Fan mondod? 😀

Amúgy ez lenne az a konfig:
[LINK]

Ez így jó?
0
0
0
0
foxbet avatar
kisteker írta:
Sziasztok!

Most teljesen meg vagyok keveredve, mindenhol ellentmondásokba ütközöm. Tisztázzátok le kérle, hogy melyik lenne jobb vétel, az x6 1100t BE, vagy egy i5-2500? (nem, mert nincs szükségem tuningra.)

AMD Pehnom II x6 1100T proci am3+-os alalappal mert akkor még az olcsó AMD platformal könnyebben és olcsóbban tudod fejleszteni a gépdet. Intelnél meg ze fordítva van sokkal több pénzt kell beleőlni.
0
0
0
0
kisteker avatar
Sziasztok!

0
0
0
0
Rolando avatar
gyárival 3.8
komolyabb hütövel pedig akár a 4.0 Ghz is fesz emelkedéssel
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Mennyire lehet felvinni a 2500at hogy ne melegedjen tul JÁTÉKNÁL?
0
0
0
0
Osynho avatar
Mert ezekkel lehet kihasználni a szorzózár mentes tuningot. Egyébként vannak korrekt áron is. A Z-s chipset az integrált vga-t is lehet használni, ha érdekel ez valakit. 😀
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
P67 vagy z67 i5 2500Kba.
0
0
0
0
Osynho avatar
Gta4vevo: mit miért ajánlok? 😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
A full hd-hoz kell erős vga nagyobb memóriával, sok Ram-mal meg erő procival. Nyílván 1280x1024-hez nem kell akkora gép közel se.
0
0
0
0
no avatar
foxbet írta:
De azért szerintem egy kicsit túlbecsülték magukat a vga-val szemben mivel hd 6850 az nagyon erős vga. Úgy lesz mint a dirt 3-nál ahova corei7-et ajánlottak holott egyik haveromnak ez ment Ati raedon HD 4830+ AMD Athlon II x2 250-el.1366*768-as felbontáson

gondolom dx 9 be tolta mert dx9 ben nincs nagy gépigénye
de ha már dx11 be tolod akkor kell az atomreaktor
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Jaja a K nélküli ha jól tudom szorzózár-as mig a K-s szorzózár mentes ha jól tudom.

Osynho hallod van ára neki!
És ezt miért ajánlod az i 2500k-ba?Mert idövel amit most fogok venni i3 2100-amat lecserélem i 2500k-ra
Osynho:Miért ezt ajánlod az i 2500K-ba?
0
0
0
0
Osynho avatar
kisteker írta:
Az AMD-s olcsóbb 3 ezerrel, nézek egy olyan lapkát, és nincs szükségem egy Bullra. Ez az intel nem 2500k hanem 2500 😀

Igaz nincs különbség 😃

Hogyne lenne! Csak K-sat szabad venni a tuning miatt. És hozzá egy P67, vagy Z68-es lapot!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció