Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
toopa avatar
villamdavid írta:
Jah értem már,akkor ezt a videókártyát kapnám hozzá vagy mi,mert nekem akkor az nem kell!? inkább az 5770!

Akkor nézzél egy olyan alaplapot amin nincs integrált vga. Nem hozzá kapod, bele van építve az alaplapba. Nem tudod kiszerelni.
0
0
0
0
villamdavid avatar
Jah értem már,akkor ezt a videókártyát kapnám hozzá vagy mi,mert nekem akkor az nem kell!? inkább az 5770!
0
0
0
0
villamdavid avatar
toopa írta:
villamdavid írta:
Sziasztok! https://www.bluechip.hu/termek/asrock-m3a790gxh-128m ezen az oldalon egy VGA is be van írva az alaplap tulajdonságaihoz! ez azt jelenti hogy annál erősebb VGA-t nem vehetek bele?

Elég durva lenne ha csak egy olyan teljesítményű kártyát lehetne maximum beletenni. Szerencsére nem így van. Azon a lapon van egy integrált vga, ettől függetlenül te beletehetsz bármilyen PCIe-s videokártyát. De minek neked az integrált vga?

Ezt hogy érted,ezt az alaplapot néztem ki ,mert viszonylag olcsó és jó,meg 5750 vagy 5770 VGA-t akarok venni,mert ez a VGA,lesz az új gépembe!?
0
0
0
0
toopa avatar
villamdavid írta:
Sziasztok! https://www.bluechip.hu/termek/asrock-m3a790gxh-128m ezen az oldalon egy VGA is be van írva az alaplap tulajdonságaihoz! ez azt jelenti hogy annál erősebb VGA-t nem vehetek bele?

Elég durva lenne ha csak egy olyan teljesítményű kártyát lehetne maximum beletenni. Szerencsére nem így van. Azon a lapon van egy integrált vga, ettől függetlenül te beletehetsz bármilyen PCIe-s videokártyát. De minek neked az integrált vga?
0
0
0
0
villamdavid avatar
0
0
0
0
marko0095 avatar
ez így igaz nem ártana neki egy Core 2 Quad
0
0
0
0
sagesz93 avatar
Kicsit limites szegény vga, amellett a proci mellett, az nagyon kevés ahhoz hogy kihajtsa.
0
0
0
0
turbopc avatar
hát hogyne 😆
akkor soha nem lesz uj procim😀
am az lehet hogy egy játéknál nem tom felvenni maxra a részletességet pedig a vga birna csak a proci nem????
pl bad company 2 😞1680*1050) hiába veszek mindent High-ra viszzaurik Mediumra egy pár dolog nem minden de kettö igen😳
am igyis faxa😆
0
0
0
0
turbopc avatar
énis ugyan igy voltam vele😃
ezidáig😃😃
az a baj h meglátszik majd a villanyszámlán 😆😆
0
0
0
0
turbopc avatar
oké köszönöm a válaszokat mostmár kicsit megnyugodtam 😀
kicsit drága kari volt nem akarom h 2 használat után lökjem ki
de mostmár rájöttem h ennek ez az átlag C fok
0
0
0
0
sisko avatar
A GPU-Z is mutatja memoria és a shaderek hőfokát is,ami nálam 90 fokra is felmegy- a Catalyst szerint 110 fokig biztonsagosan használható
0
0
0
0
turbopc avatar
nemtom na mind1 am köszi h segiteni akartál😃
0
0
0
0
sagesz93 avatar
everest biztos a vram-ot mutatta? na mindegy nem kukacoskodok, én még nem láttam olyan progit ami írta volna a vram hőfokát.
0
0
0
0
turbopc avatar
everest mutatta am
ok akk kicsit megnyugodtam😀
0
0
0
0
sagesz93 avatar
És te hol látod a vram hőfokát? Mert a catalyst csak a gpu-t mutatja.
Amúgy 100fok fölött is müködik a kártya ha nagyon muszáj, szóval nem vészes.
0
0
0
0
turbopc avatar
nyugalomba kb olyan 55 fok
de terhelve 65 maga a kártya
a memo rajta 75fok az szerintetek gáz ha ilyen sok terhelve???
0
0
0
0
sagesz93 avatar
Hát nyugalmi állapotban kicsit sok lenne az a 60-70 fok.
De terhelve nem gáz.
0
0
0
0
turbopc avatar
nekem van most egy vadonatuj sapphire 4870 vapor -x-em és mindig olyan 60-70 fok
eze az ideális vagy ez baj????
0
0
0
0
sagesz93 avatar
Becsko írta:
sagesz93 írta:
Tényleg annyival jobb, ezek az nvidiák kb 9600gt szintjén mozognak.(vagyis annak a dx10.1-es reviziójuk.)
Nagyon messze vannak az 5770-től.

Hát nem tudom... Nyilván ha többet szánnék rá az jobban megérné, de én nekem az már bőven megfelel, ha a bc2 akadás nélkül elmegy mediumban. Annyi kérdésem lenne még VGA vásárlásügyileg, hogy az alaplapom az tudja 1általán fogadni ezeket az újabb cuccokat? Már mint a drr5 alapú, 512mb meg 1gb-os dömpereket. Vagy a lényeg csak az hogy pci-e -es legyen és kész?

Akkor vegyél a 4xxx szériából.
4830,4850,4770, ezek vinni fogják medium felett is.
0
0
0
0
no avatar
gyenesmartin írta:
hd 5450?Olyan erős mint egy 9400gt nvidiából.A 9600gt meg kétszer erősebb e 9400gt.től.

5450 majd GTA2vel játszhatsz nagyon gyenge kártya ki ilyetvez annak csak gratulálni tudok de kidobta a pénzt az ablakon
0
0
0
0
no avatar
Feki1991 írta:
Gabo írta:
Hali. Azt szeretném kérdezni h miaz a vidikariknál h 128 bit meg 256 bit? Meg a h DDR hanyas az mit számít?

A memória sávszélességét jelölik, azt hogy mennyire sűrű adat mehet át rajta keresztül!..DDR újabb verziói (4-5), nagyobb frekvenciát, és kisebb fogyasztást jelentenek, de pl, 1 DDR3mas 384bit-es sávszélességgél felszerelt memória, ugyanolyan (legalább is hasonlót) teljesítményt nyújt mint a DDR5-ös 128bit-es!

Köszönöm szépen a választ 😉
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Gabo írta:
Hali. Azt szeretném kérdezni h miaz a vidikariknál h 128 bit meg 256 bit? Meg a h DDR hanyas az mit számít?

A memória sávszélességét jelölik, azt hogy mennyire sűrű adat mehet át rajta keresztül!..DDR újabb verziói (4-5), nagyobb frekvenciát, és kisebb fogyasztást jelentenek, de pl, 1 DDR3mas 384bit-es sávszélességgél felszerelt memória, ugyanolyan (legalább is hasonlót) teljesítményt nyújt mint a DDR5-ös 128bit-es!
0
0
0
0
no avatar
CoDWaW31 írta:
Hát azért a GT240 elég gyér😃
De lényegében az a fontos hogy legyen rajta Pcie Express...

Persze hogy az. Nyilván nem véletlenül mondja mindenki hogy az 😀 Csak hát az anyagi keret....
0
0
0
0
CoDWaW31 avatar
Hát azért a GT240 elég gyér😃
De lényegében az a fontos hogy legyen rajta Pcie Express...
0
0
0
0
no avatar
sagesz93 írta:
Tényleg annyival jobb, ezek az nvidiák kb 9600gt szintjén mozognak.(vagyis annak a dx10.1-es reviziójuk.)

Hát nem tudom... Nyilván ha többet szánnék rá az jobban megérné, de én nekem az már bőven megfelel, ha a bc2 akadás nélkül elmegy mediumban. Annyi kérdésem lenne még VGA vásárlásügyileg, hogy az alaplapom az tudja 1általán fogadni ezeket az újabb cuccokat? Már mint a drr5 alapú, 512mb meg 1gb-os dömpereket. Vagy a lényeg csak az hogy pci-e -es legyen és kész?
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
sagesz93 avatar
0
0
0
0
no avatar
duggoo írta:
Becsko írta:
Üdv! 22000-ért ti milyen kártyát vennétek ebbe a lapba? : GA-P35C-S3

Én a helyedben nem spórolnék a vga-val...szerintem gyűjts még egy keveset vagy kérj kölcsön anyudéktól(ha tudsz)...kb. ennyiért akartam venni vga-t mint te de rájöttem hogy semmi értelme nincsen mert kb. fél év múlva jöhet a csere. Azt tudom mondani hogy vegyél egy 5750-et vagy 5770-et de inkább az 5770-et! Nagyon nagyon jó kis kártya és sokat elbír

Dolgozó ember lévén én már nem igazán kérek pénzt senkitől sem. 😀 Állambácsi úgy döntött hogy visszakapok némi adóelőleget, így van kb 46000-rem arra hogy modernizáljak. Egy picivel többet talán még rá tudok szánni, de az már súrolja a szájenszfiksön határát. Nekem mindig is nVidiás kártyáim voltak. Szerettem a gef4Mx-em a 6600-ost és a 8600gt-t se cserélném le, ha nem csücsülne itt az asztalomon 1 doboz amin 1 katonabácsi és 1 tank mellett az a felirat is szerepel, hogy Battlefiled Bad Company 2. De hát itt van, és folyton hívogat.. szóval cselekedni kell 😆 Az Ati tényleg annyival jobb? Mert én pl valami ilyesmit néztem:
http://ipon.hu/webshop/product/msi_n240gt_md512_oc_d5_512mb_ddr5_pcie/132191
vagy ezt http://ipon.hu/webshop/product/msi_vn240gt_md1g_1g_ddr3_pcie/138583
0
0
0
0
sagesz93 avatar
Hát te mondtad hogy arra mész....
Mondjuk ha lenne egy 9600gt, 768mega ddr2-vel, akkor az most jó kártya lenne? Mondjuk vegyük ellenfélként az én 4730-asomat, ami 128bites.
Köszönöm a titulust.😉
0
0
0
0
sagesz93 avatar
Hát azt is hiába nézed...
Ott a hd2900XT 512mb 512bit, és akkor az most raj?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Scribble írta:
sagesz93 írta:
ebből látszik hogy sokan csak a vram-ot nézzük.
Gondolom az 5450-en ddr2-van egy részt, másrészt meg a gpu-ja gyenge mint a harmat.

Hát nekem a legfőbb dolog amit nézek az a mem interfész...minimum 256 bites legyen onnantól már nekem megfelel...😃

De nem csak az a fontos nem azt kellene nézni hiába van 256 van amelyik 128 as szarrá veri
0
0
0
0
sagesz93 avatar
ebből látszik hogy sokan csak a vram-ot nézzük.
Gondolom az 5450-en ddr2-van egy részt, másrészt meg a gpu-ja gyenge mint a harmat.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
hd 5450?Olyan erős mint egy 9400gt nvidiából.A 9600gt meg kétszer erősebb e 9400gt.től.
0
0
0
0
turbopc avatar
én ink az ATI-t szeretem de ez az 5450 eléggé ***r
szerintem is akkor ink már a 9600gt😀
0
0
0
0
bandi1114 avatar
Szerintetek melyik kártyát vegyem meg?
1. ASUS ATI Radeon HD5450 PCIE 1GB
2. ASUS nVidia GeForce 9600 GT PCIE 512MB
0
0
0
0
Lizard avatar
Becsko írta:

Radeon 4850 lenne a legjobb választás valóban ebben az árkategóriában, viszont ha lenne még egy kis fölös pénzed akkor elgondolkodhatnál a 4870en ami még manapság is igen erős VGA-nak számít!
0
0
0
0
no avatar
Becsko írta:

Én a helyedben nem spórolnék a vga-val...szerintem gyűjts még egy keveset vagy kérj kölcsön anyudéktól(ha tudsz)...kb. ennyiért akartam venni vga-t mint te de rájöttem hogy semmi értelme nincsen mert kb. fél év múlva jöhet a csere. Azt tudom mondani hogy vegyél egy 5750-et vagy 5770-et de inkább az 5770-et! Nagyon nagyon jó kis kártya és sokat elbír
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
A legjobb vga-t választottad, a 4850 nagyon jó, főleg a Sapphire kiadású, mert sokkal jobban meghűti a kártyát a hűtése, nagyon halk, és jól O.C-zható!!
0
0
0
0
attila421 avatar
Becsko írta:

szeva én mult héten vettem a videókártyámat és teljesen tökéletes sztem megér ennyit
SAPPHIRE HD4850 DDR3 512MB 256BIT VAPOR-X! CSAK AJÁNLANI TUDOM ÉN IS ITT KÉRDEZTEM ÉS EZ MELETT DÖNTÖTEM!
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
gabi86 avatar
Hát nekem beütött a baj kocsit kell csináltatni így marad csak a HD 5670 mer másra kell a pénz 😕😢
0
0
0
0
azbizony avatar
Köszi a választ 😃 Látszik hogy én nem értek hozzá 😆
0
0
0
0
sagesz93 avatar
hát az a 4 pines a procira megy, de adnak hozzá molex>6pin átalakítót. a 4730-hoz kettőt adnak mivel 2x6 pines csati kell rá 😀
0
0
0
0
azbizony avatar
A 4830 nak 6 pines csatlakozója van?? Mert néztem egy videót amin valami 6 pines izé van a tápra. Nekem asszem csak 4 pines van 😞
0
0
0
0
sagesz93 avatar
5770
Hát elég ha a számozást nézed, egyértelmű, mindenben erősebb az 5770.
0
0
0
0
Creelien avatar
Hali!

Húsvétra vennék egy új karit max 35.000 Ft-ból (szigorúan játékokra) de nem tudom melyik lenne jobb:
Gigabyte ATI Radeon 5670 OC 1GB DDR5 vagy Asus EAH 5770 1GB DDR5 vagy Asus EAH 5750 FORMULA 1GB DDR5

Melyik éri meg jobban😕? És miért?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció