Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
pakai93 avatar
valaki meg tudja nekem mondani h ez konkrétan mit jelent:
FSB: QPI; Up to 4.8GT/s

és mi a különbség ez és az FSB: QPI; Up to 6.4GT/s
között? 😊
0
0
0
0
niteforce avatar
64 bites oprendszered van?
0
0
0
0
Matyi10 avatar
Sziasztok az miért van hogy csak 2gb memoriátír a gép amikor 4nek kellene lennie megnéztem jól van berakva a gépbe...
0
0
0
0
sisko avatar
Hagrid írta:
Az hogy lehetséges hogy egy ati radeon x1650pro(512mb) -ra DirectX 11-et ír az Everest?
A proci meg alaphelyzetben 60-55 fok közt ugrál ami azért nem egészséges
.

Magára a vga-ra ?Mert ha win7-ed van,alapból felkerül vele a dx11,de a vga attól még dx9-es marad.
0
0
0
0
niteforce avatar
Osynho írta:
Hát azért az eléggé ki lenne centizve. 😕 A 400-as ctg 300W-ot tud 12V-on, ráadásul 2 felé van bontva ez a rész. 2db 18A-es ág van, ami ugye 2x216W. Namost az 5870 tdp-je 188W. Játékok alatt több mint valószínű, hogy menne, egy IBT + Furmark alatt már szépen izzadna. 😀

kosz, csak kivancsi voltam hogy kb milyet bir el. 😀
amugy egy HD6850 van kiszemelve a gepbe 😀 azt akkor biztos viszi 😃
0
0
0
0
WyhoS avatar
Helló , mitől lehet az h a fejhallgatóm (genius hs04su) néha a csak a bal oldala szól kb 10 percenként csinálja ezt, talán kezd tönkre menni ? Vállaszokat előre is köszi !
0
0
0
0
Hagrid avatar
Az hogy lehetséges hogy egy ati radeon x1650pro(512mb) -ra DirectX 11-et ír az Everest?
A proci meg alaphelyzetben 60-55 fok közt ugrál ami azért nem egészséges
.
0
0
0
0
Devis avatar
együtt még nem
csak azért írtam le mert:
Hát azért az eléggé ki lenne centizve

azt hittem úgy értetted hogy necces lenne

procimra meg azért gyanakodtam h 108 körűl eszik mert ugye 3.5ghzen jár
0
0
0
0
Osynho avatar
Hol írtam, hogy nem bírná? 😀
A D820-nak 95W a hivatalos TDP-je, ami persze korántsem jelenti, hogy ennyit eszik.
IBT + Furmarkot futtatál már együtt?
0
0
0
0
Devis avatar
5830 tdp-je meg 173 (vagy 178?) sztem az a 10W nem annyira számottevő. + ha jól tom az én procim jelenleg 108W-ot kajál (nem biztos de erre emlékszem) szal sztem elbírná
0
0
0
0
Osynho avatar
Hát azért az eléggé ki lenne centizve. 😕 A 400-as ctg 300W-ot tud 12V-on, ráadásul 2 felé van bontva ez a rész. 2db 18A-es ág van, ami ugye 2x216W. Namost az 5870 tdp-je 188W. Játékok alatt több mint valószínű, hogy menne, egy IBT + Furmark alatt már szépen izzadna. 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
sziasztok!
Egy HD 5870 OC-t vinne a tapom?
kosz elore is a valaszt!
0
0
0
0
azbizony avatar
Cooley írta:
azbizony írta:
Cooley írta:
azbizony írta:

Mi a tosz van már 😠

Na végre sikerült beilleszteni 😃 Működik a 2gpu 😃

Neked nem GTX460-ad volt?

De csak volt 😃 Kicsi pénzt kellet toldani a 4870X2 karihoz ami nagy álmom volt 😀.

Gondolom már páran letoltak ezért az álomért, én is beszállnék a klubba. Egy GTX460-at erre... Persze ha nagy álom volt, és most jobban érzed magad, akkor grat a kártyához, de hát na. 😃

Letoltak az igaz 😃 De én elég sűrűn cserélek VGA-t tehát lehet kövire egy GTX 470 lesz vagy akármi más 😃
0
0
0
0
Cooley avatar
azbizony írta:
Cooley írta:
azbizony írta:

Mi a tosz van már 😠

De csak volt 😃 Kicsi pénzt kellet toldani a 4870X2 karihoz ami nagy álmom volt 😀.

Gondolom már páran letoltak ezért az álomért, én is beszállnék a klubba. Egy GTX460-at erre... Persze ha nagy álom volt, és most jobban érzed magad, akkor grat a kártyához, de hát na. 😃
0
0
0
0
kisteker avatar
Na sziasztok most kinn van a battery meg a VGA, nem sokára visszateszem. Am úgy nyílik a házam hogy van rajta egy csavar azt kicsavarom kihúzom e fedlapot utána meg függőlegesen az oldallapokat
:😃D

megvolt a BIOS reset, a probléma viszont még mindig fenn áll.

Valaki valamilyen ötlet, vagy tényleg mehetek vinyót venni?
0
0
0
0
azbizony avatar
Cooley írta:
azbizony írta:

Mi a tosz van már 😠

0
0
0
0
Osynho avatar
azbizony:
enabled 2 gpus - ott írja... 😀 Egyébként lefuttatsz bármilyen tesztet és máris kiderül.
0
0
0
0
Devis avatar
már h ne működne mind a két gpu 😀 ha nem működne akkor azt sztem észrevennéd 😃
0
0
0
0
matyosowski avatar
jaja, az annyit tesz mint pl a 3870X2 esénél is hogy nem kell CF es alaplap.
0
0
0
0
azbizony avatar
Devis írta:
az nem ugyanaz. "csak" 2 gpu-ja van a vidikarinak

Akkor úgy kérdezem hogy működik e mind a 2 GPU ?
0
0
0
0
Devis avatar
az nem ugyanaz. "csak" 2 gpu-ja van a vidikarinak
0
0
0
0
azbizony avatar
Devis írta:
hát ahogy láttam a képeidet nincs cf rendszered

De ez 4870X2 😃
0
0
0
0
Devis avatar
😆 biztos lejön 😃
0
0
0
0
kisteker avatar
Tudod mit lefújom róla lángszóróval az oldallapot és kész 😃
0
0
0
0
matyosowski avatar
minden fele próbáltad leszedni az oldalt? értem itt fel le előre hátra. Hát nem tudom megnéztem, de fogalmam sincs azok a "csavarok amik elérhetetlenek" szerintem azt kéne kicsavarozni. Szomszédnak nincs valamilyen tokmánya csavarhúzóra? mert azzal ki tudnád csavarozni. Ha nincs a szomszédnak se akkor esetleg vidd be szervizbe hátha ott széttudják szedni 😆 Jobb ötletem nincs sorry 😕
0
0
0
0
Devis avatar
hát ahogy láttam a képeidet nincs cf rendszered
0
0
0
0
kisteker avatar
A típusa terra tower p4
0
0
0
0
Devis avatar
igazából a hőfok lényegtelen mert ha azt nézed egy 90nm-es szörnyet tartok 35 fokon normál állapotban (0% terhelés) és max 57°C full terhelés alatt
0
0
0
0
matyosowski avatar
devis: fesszel ne szórakozz mert ha jól tudom attól melegszik a procó és hamarabb megadja magát. Szerintem egy kicsit vegyél vissza az órajelből 😃

kisteker: mi a gépházad típusa?
0
0
0
0
kisteker avatar
MINDEGY, KÉSZ, EZT NEM LEHET MEGCSINÁLNI, FELADOM.
0
0
0
0
Devis avatar
na szuperlompi feltoltam a feszt 1.272V-ről elméletben 1.354-re 100mhz kíséretében, de akkor már nem adott képet x)
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
lefényképezed felrakod a gépre fellépsz pl a kepfeltoltes.hu ra berakod a képed feltöltöd és ott lesz a kép csak kimásolod a linkjét és beilleszted ide
0
0
0
0
kisteker avatar
Oké, lefotózom, de.hogy rudom.feltölteni?
0
0
0
0
Devis avatar
kisteker: ha tudod fotózd le a gépház 2 oldalát mert így nem tom megmondani

Super: hát az jó, én kb 0.1 feszre gondoltam 😃
0
0
0
0
kisteker avatar
Igen, csavarmentes. Akkor hogyan tudom szétkapni?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Devis írta:
nem lehet h csavar mentes a gépházad?

Szuperlompos: és ha adok neki feszt és tegyük fel h kinyirja a procit azt azonnal teszi vagy szép fokozatosan? 😃

Ha kicsit adsz neki ne fog meghalni. De amúgy, ha instabil lesz, akkor kékhalált fog kapni, vagy egyszerűen be se boot-ol.
0
0
0
0
Devis avatar
nem lehet h csavar mentes a gépházad?

Szuperlompos: és ha adok neki feszt és tegyük fel h kinyirja a procit azt azonnal teszi vagy szép fokozatosan? 😃
0
0
0
0
kisteker avatar
Ha az olyan könnyű lenne.... De ezen ilyen díszoszlopok vannak, amik csavarral vannak odafogatva, amit nem lehet elérni.
0
0
0
0
Devis avatar
hát ok bár fesszel nem szeretek szórakozni, sztem senki nem szeret velük játszani 😆
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Vagy adj neki feszt, vagy vegyél vissza egy kicsit az órajelből.
0
0
0
0
Devis avatar
üdv
szeretnék segítséget kérni. 3.5 ghz-re van felhúzva a procim, de van olyan (egyre többször) h amikor bootolna akkor a bios kirja h nem sikerült az oc. feszt nem adtam neki, igazából fesz emelés nélkül nem is engedi ennél tovább húzni. sztetek adjak neki egy kicsit és mellé még +mhz-t?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
hátul két csavar tartja az oldallapot
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nem csavarhúzóval kell kiszedni a csavarokat?
0
0
0
0
kisteker avatar
Sziasztok, lenne egy gondom. Nem tudom leszedni a házam oldallapját! Egyszerűen nem tudom mia logikája! Ilyen házam van: Terra Tower P4

LÉGYSZÍVES SEGÍTSETEK!!!
0
0
0
0
axelfoly avatar
hali,segítségetelet szeretném kérni.
hogy tudok videót betenni youtuberól?
előre is köszi!
0
0
0
0
Cooley avatar
foxbet írta:
kisteker írta:
Sziasztok lehet hogy egy bios resettel elmúlna a problémám, de azt hogy kell?

Nem kötelező a bios reset ahhoz hogy alapértelmezetten látjuk az értékeketcsak végő esetben. A következőket kell tenni:
1.Kapcsoljuk ki számítógépünket. A legjobb, ha a tápegység kábelét kihúzzuk. Vagy az eszközt 10 perc-re szüntessünk meg minden ősszekötetést a hardverk és a tépegység között.

2.Más módszerek is rendelkezésünkre állnak a CMOS alapértelmezésre hozására:
Keressük meg a CMOS jumper alaplapunkon, majd távolítsuk el. Ezután egy pillanatra kapcsoljuk be számítógépünket. Majd helyezzük vissza a jumper-t.

Néhány alaplap gyártó lehetővé teszi, hogy gyári BIOS értékeket viszontláthassuk a készülék babrálása nélkül. Nem biztos, hogy minden típusnál működik, de megér egy próbát.

Kapcsoljuk ki a gépünk, azután mialatt az Insert gombot lenyomva tartjuk, kapcsoljuk vissza a gépet. Ha minden a terveink szerint megy, a számítógép felbootol; és megjelenik a BIOS checksums loaded felirat. Ekkor az Insert gombot engedjük fel. Hozzuk alaphelyzetbe a BIOS-t, vagy állítsuk be a saját kedvenc beállításunkat. Ha ez nem működik, a fentiekben leírtak szerint kell eljárni.

Ha már másolsz, legalább normálisan másold be...
A legegyszerűbb, ami kivétel nélkül minden lapnál működik, kihúzod a tápot vagy ha van kapcsoló, lekapcsolod, kiveszed az elemet a lapból pár másodpercre, visszateszed, és már kész is.
0
0
0
0
foxbet avatar
kisteker írta:
Sziasztok lehet hogy egy bios resettel elmúlna a problémám, de azt hogy kell?

Nem kötelező a bios reset ahhoz hogy alapértelmezetten látjuk az értékeketcsak végő esetben. A következőket kell tenni:
1.Kapcsoljuk ki számítógépünket. A legjobb, ha a tápegység kábelét kihúzzuk. Vagy az eszközt 10 perc-re szüntessünk meg minden ősszekötetést a hardverk és a tépegység között.

2.Más módszerek is rendelkezésünkre állnak a CMOS alapértelmezésre hozására:
Keressük meg a CMOS jumper alaplapunkon, majd távolítsuk el. Ezután egy pillanatra kapcsoljuk be számítógépünket. Majd helyezzük vissza a jumper-t.

Néhány alaplap gyártó lehetővé teszi, hogy gyári BIOS értékeket viszontláthassuk a készülék babrálása nélkül. Nem biztos, hogy minden típusnál működik, de megér egy próbát.

Kapcsoljuk ki a gépünk, azután mialatt az Insert gombot lenyomva tartjuk, kapcsoljuk vissza a gépet. Ha minden a terveink szerint megy, a számítógép felbootol; és megjelenik a BIOS checksums loaded felirat. Ekkor az Insert gombot engedjük fel. Hozzuk alaphelyzetbe a BIOS-t, vagy állítsuk be a saját kedvenc beállításunkat. Ha ez nem működik, a fentiekben leírtak szerint kell eljárni.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció