Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
tothricsi95 avatar
philips20 írta:
a másik gép felismeri a 8gb ot igen 😃

amúgy igen azt én sem értem hogy ez is mi már mióta összeraktam csak ennyin megy pedig 800mhz esek

Régi RAM-om nekem is 533-as volt, a mostani 667..😃 És ez, hogy 533 valahogy nem befolyásolhatja mittudomén, pl a proci szorzóját vagy valamit?😃
0
0
0
0
philips20 avatar
a másik gép felismeri a 8gb ot igen 😃

amúgy igen azt én sem értem hogy ez is mi már mióta összeraktam csak ennyin megy pedig 800mhz esek
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
philips20 írta:
64bites a rendzser, és azt hogy lehet álítani ? hogy teljes legyen ?

amúgy itt vannak a képek a bioszból:

Hát másik gépednél felismeri mind a 8GB-ot?😃D Mert ha igen, akkor nem tudom..De lehetn olyan hibája a RAM-nak, hogy kevesebbet jelez e Windows?
Most nézem, 533MHz-esek a RAM-jaid..Nem lassú az kicsit?😃
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
philips20 írta:
nem hiszem bár az eggyik ram lehet hogy rossz, mert azt irja a gép hogy 4gb ram de csak 3,3gb használható

Hát ha 32bites Win7 akkor jah...vagy ha 64bit-es akkor meg lehet, hogy a Videókártya RAM-ja miatt ismer csak fel annyit...
0
0
0
0
no avatar
kéne egy kis segitség a top 10 legelső játékához a top 1 játékhoz irtam vmit olvassátok el pls és ha tuttok vmit a probléma megoldására segitsetek 😀 előre is köszönöm
0
0
0
0
philips20 avatar
nem hiszem bár az eggyik ram lehet hogy rossz, mert azt irja a gép hogy 4gb ram de csak 3,3gb használható
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
philips20 írta:
tothricsi95 írta:
philips20 írta:
disableden volt most átraktam autmatára de igy se látok változást sajnos 😞

És nincs még ott valami ilyesmi beállítás? 😕 Nem lehet igaz...rohadtul kíváncsi lennék rá, hogy mi a bánatért csinálja ezt...

hát akármit állítok nem változik már majdnem mindent végig zongoráztam és nem megy feljebb nem értem a dolgot, ilyet még nem láttam

Ilyet még én sem. 😆 Csak az enyémnél de ez könnyen megoldódott..😕
Nem értem az egészet..ilyet b*szki, hogy fele órajelet leveszi, nem is értem hogy hogyan csinálhat, vagy hogy mi.. RAM-ok nem keverhetnek be?
0
0
0
0
philips20 avatar
tothricsi95 írta:
philips20 írta:

És nincs még ott valami ilyesmi beállítás? 😕 Nem lehet igaz...rohadtul kíváncsi lennék rá, hogy mi a bánatért csinálja ezt...

hát akármit állítok nem változik már majdnem mindent végig zongoráztam és nem megy feljebb nem értem a dolgot, ilyet még nem láttam
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
philips20 írta:

0
0
0
0
philips20 avatar
tothricsi95 írta:
philips20 írta:
tothricsi95 írta:
philips20 írta:
tegnap vettem vadonatúj, sajnos nincs másik gépem ami 775 ös foglalata lenne, a másiknak 1155 ös van abba meg nehezen raknám bele 😃 játék alatt még nem néztem de programmal megterheltem és nem ment feljebb de mindjárt megnézem a gta 4 alatt hogy mit csinál

jah, érdekes lenne. 😃 okés, nézd!..
amúgy én még ezt találtam:Lépj be a BIOS-ba és keress olyat, hogy SpeedStep funkció, majd állítsuk Disabled-re. Mentsd el a beállításokat és lépj ki.

Ez állítólag olyan az Intelnél, mint az AMD-nél a Q&Q..😃 Ez is visszaveszi az órajelet..hátha ez zavar be!

igen azt tegnap állítgattam de nem néztem meg hogy csinálte valamit majd átrakom kössz 😃

de amúgy most próbálom a gtat és akad is mint az állat és nem is megy feljebb 1,6ghz nél a cpuz be

Jah, nekem is ez volt, átrakta 1,9re procit, aztán FIFA11 is akadt úgy rendesen, meg minden..😕 Sok sikert...!😃

0
0
0
0
no avatar
tothricsi95 írta:
snorbert194 írta:
segitsen nekem vki gyorsan a win 7be ghogy birok átirni egy fájlt h pl mint az xp alatt h oda irtam mögé h .exe itt hogy tudom elérni h .exe file legyen ?

Total Commanderrel!

Köszi
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
philips20 írta:
tothricsi95 írta:
philips20 írta:
tegnap vettem vadonatúj, sajnos nincs másik gépem ami 775 ös foglalata lenne, a másiknak 1155 ös van abba meg nehezen raknám bele 😃 játék alatt még nem néztem de programmal megterheltem és nem ment feljebb de mindjárt megnézem a gta 4 alatt hogy mit csinál

amúgy én még ezt találtam:Lépj be a BIOS-ba és keress olyat, hogy SpeedStep funkció, majd állítsuk Disabled-re. Mentsd el a beállításokat és lépj ki.

Ez állítólag olyan az Intelnél, mint az AMD-nél a Q&Q..😃 Ez is visszaveszi az órajelet..hátha ez zavar be!

igen azt tegnap állítgattam de nem néztem meg hogy csinálte valamit majd átrakom kössz 😃

de amúgy most próbálom a gtat és akad is mint az állat és nem is megy feljebb 1,6ghz nél a cpuz be

Jah, nekem is ez volt, átrakta 1,9re procit, aztán FIFA11 is akadt úgy rendesen, meg minden..😕 Sok sikert...!😃
0
0
0
0
philips20 avatar
tothricsi95 írta:
philips20 írta:

0
0
0
0
tothricsi95 avatar
snorbert194 írta:
segitsen nekem vki gyorsan a win 7be ghogy birok átirni egy fájlt h pl mint az xp alatt h oda irtam mögé h .exe itt hogy tudom elérni h .exe file legyen ?

Total Commanderrel!
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
philips20 írta:

0
0
0
0
philips20 avatar
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
philips20 írta:
de a régi az 2,7ghz es volt és az ment tegnap kiszedtem beleraktam ezt ez meg csak 1,6 on megy, de viszon a bioszba ha húzom akkor a 3ghz röl kezdi húzni, azt írja a bioszba hogy már 3,2ghz de ha belépek a rendszerbe csak 1,6 ghz nem értem

Hát ezt én se...újonnan vetted? Kaptad? Próbáltad másik gépbe? Tudom, most hülyeség lenne összevissza rakosgatni procikat, dehát.. De erre akkor is kell lenni valami magyarázatnak, csak úgy nem megy le az órajel a felére..Játék közben is nézted?
0
0
0
0
philips20 avatar
de a régi az 2,7ghz es volt és az ment tegnap kiszedtem beleraktam ezt ez meg csak 1,6 on megy, de viszon a bioszba ha húzom akkor a 3ghz röl kezdi húzni, azt írja a bioszba hogy már 3,2ghz de ha belépek a rendszerbe csak 1,6 ghz nem értem
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
amugy van win7nél valami erőforrás figyelő vagymicsoda. (mini alkalmazás, valami zöld elem a jele)
az 255% volt nekem. Mit jelent az mégis?
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
philips20 írta:
tothricsi95 írta:
philips20 írta:
azt holtudom megnézni ?

Vezérlőpult-Energiagazdálkodási lehetőségek (Windows7-en legalábbis)
Vagy a Bios-ban nincs valami úgy beállítva...Nem tudom..😕

kiegyensúlyozotton van

Jah nekem is, úgy a jó...Akkor viszont..lehet a bios-ban van valami gebasz..Amúgy én is sötétben tapogatózok, szóval..😆 Hátha tudja valaki majd...de ez akkor is érdekes...lehet, h nem ad le elegendő áramot a procinak a táp? (szerintem ezzel most nagyonnagy baromságot mondtam, de megkockáztatom.😆😉)
0
0
0
0
philips20 avatar
tothricsi95 írta:
philips20 írta:
azt holtudom megnézni ?

kiegyensúlyozotton van
0
0
0
0
philips20 avatar
Kmisi99 írta:
philips20 írta:
felraktam a cpu-z t és azt irja hogy core speed: 1597mhz most akkor ilyenkor mi van ?

Visszavesz a proci mert hülyeség folyton alapórajelen járni úgy csak az élettartama csökkenne és a villanyszámla nőne. Ha terheled visszaveszi magát

elöször én is erregondoltam mert az i7 es em is azt csinálja de ez nem
kicsit feljebb írtam hogy terhelés alatt is csak 1600 mhz en megy teszteltem
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
philips20 írta:
azt holtudom megnézni ?

0
0
0
0
Kmisi99 avatar
philips20 írta:
felraktam a cpu-z t és azt irja hogy core speed: 1597mhz most akkor ilyenkor mi van ?

Visszavesz a proci mert hülyeség folyton alapórajelen járni úgy csak az élettartama csökkenne és a villanyszámla nőne. Ha terheled visszaveszi magát
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Matyi10 írta:
looserking írta:
matyi attol függ milyen procid van. Nektek csinált ilyet mostanában a google magyar domain je ?
404. That’s an error.
The requested URL /
was not found on
this server.That’s all
we know.

AMD Phenom II X4 955 3.20GHz,nekem nem.

Akkor azt hova oldod már fel...😆
X4=4 magos. És az meg program fűggö, hogy ki van -e hazsnálva a 4 mag. PL: film nézésnél nem fogja a gép mind a 4-et használni de egy újabb játék programnál már igen.
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
philips20 írta:

Energiagazdálkodás nincs beállítva? Az is bezavarhat...😕
0
0
0
0
philips20 avatar
na valakinek valami ötlete ?
0
0
0
0
Matyi10 avatar
looserking írta:
matyi attol függ milyen procid van. Nektek csinált ilyet mostanában a google magyar domain je ?
404. That’s an error.
The requested URL /
was not found on
this server.That’s all
we know.

AMD Phenom II X4 955 3.20GHz,nekem nem.
0
0
0
0
philips20 avatar
0
0
0
0
Matyi10 avatar
Sziasztok azt honnan tudom hogy mind a négy magot használja a proci? mert mintha azt olvastam valahol hogy fel kell oldani őket vagy mi..
0
0
0
0
philips20 avatar
tothricsi95 írta:
philips20 írta:
van egy kis problémám tegnapnapfolyamán kicseréltem a régi gépemben a processzort egy e6600 3ghz es re, a bioszba látja ki is írja hogy intel e66000 3ghz..........stb még a rendszerbe is azt látja, de viszont elindítok egy aida64 nevezetű programot és ott azt írja hogy csak 1686mhz-en megy a processzor (leterheltem a programmal és még úgy sem ment feljebb ) mit tegyek ?

A mostani procimmal nekem is volt ilyen...levette csak úgy 1,9GHz-re...Nekem az volt a baja, hogy túl meleg volt..(80fok körül), és ezért levette az órajelet! Kitisztítottam, most 40fokos, játék közben is 50, és mindig 2,7-en pörög a picike..De ha neked a hőmérséklete jó, akkor nem tudom..😕

most raktam be tegnap vadonatúj hűtő van rajta és csak 36fok os, úgyhogy nem értem a dolgot

meg a win7 értékelönél is csak 4,5 pontot ad rá mig az elözö ami gyengébb volt arra 6,5 öt adott asszem
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
philips20 írta:
van egy kis problémám tegnapnapfolyamán kicseréltem a régi gépemben a processzort egy e6600 3ghz es re, a bioszba látja ki is írja hogy intel e66000 3ghz..........stb még a rendszerbe is azt látja, de viszont elindítok egy aida64 nevezetű programot és ott azt írja hogy csak 1686mhz-en megy a processzor (leterheltem a programmal és még úgy sem ment feljebb ) mit tegyek ?

A mostani procimmal nekem is volt ilyen...levette csak úgy 1,9GHz-re...Nekem az volt a baja, hogy túl meleg volt..(80fok körül), és ezért levette az órajelet! Kitisztítottam, most 40fokos, játék közben is 50, és mindig 2,7-en pörög a picike..De ha neked a hőmérséklete jó, akkor nem tudom..😕
0
0
0
0
matyosowski avatar
nézd meg everestel, cpuz vel ha ott 3 at ír akkor annyi és akkor az aida hülyeséget ír ki szerintem
0
0
0
0
philips20 avatar
0
0
0
0
matyosowski avatar
ha az új driverrel rossz akkor egyértelmű szerintem 😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
niteforce írta:
sziasztok, lehet hogy doglodik az uj VGA-m........
Crysis Warhead, tok eredeti, zsirul ment, egyszer csak villogni kezdett a kepernyo, utana kekre valtozott idonkent (teljesen), aztan kezdett egy ilyen helyenkent villogos grafikai hibat adni. a jatek is meghulyult, ha meg akarok nyomni egy gombot, fole kell kattintani. mas jatek jol megy, csak a Hot Pursuit laggol meg mindig indokolatlanul.
lehet hogy az uj driver a szar? mert amig a catalyst 11.6-ot hasznaltam semmi gond nem volt, ezek azota vannak, miota fent van a 11.7.....
segitsetek pls!
ja es a video a hibarol:

olyan mintha vietnámba bombáznák egymást 😆
0
0
0
0
niteforce avatar
rendben, visszarakom, ha tovabbra is csinalja akkor meg visszaviszem.
kosz a valaszt 😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
niteforce írta:
Crysis Warhead, tok eredeti, zsirul ment, egyszer csak villogni kezdett a kepernyo, utana kekre valtozott idonkent (teljesen), aztan kezdett egy ilyen helyenkent villogos grafikai hibat adni. a jatek is meghulyult, ha meg akarok nyomni egy gombot, fole kell kattintani. mas jatek jol megy, csak a Hot Pursuit laggol meg mindig indokolatlanul.
lehet hogy az uj driver a szar? mert amig a catalyst 11.6-ot hasznaltam semmi gond nem volt, ezek azota vannak, miota fent van a 11.7.....
segitsetek pls!
ja es a video a hibarol:

Tedd fel vissza a 11.6-os drivert.Ha annál is csinálni fogja akkor lehet, hogy döglő félben van.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
gytomi írta:
Mi az az aktív-passzív hűtés?

aktív: egy ventilátor, vizes ventilátor, vagy hasonló légkerinetős cuccok.
passzív: egy nagy hűtőborda van rajta. és nincs mozgó alkatrész
0
0
0
0
gytomi avatar
Mi az az aktív-passzív hűtés?
0
0
0
0
niteforce avatar
segitsetek pls!
ja es a video a hibarol:

0
0
0
0
forestgreen avatar
utána néztem, és 3-4000 ft-os órabéreket írkálnak... ez bőven 500 ezer feletti keresetet jelent...
0
0
0
0
philips20 avatar
0
0
0
0
Rolando avatar
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy magyarban mennyit keres egy java programozó?
0
0
0
0
niteforce avatar
persze hogy ra lehet kotni, akar VGA-val, akar HDMI-vel.
Szerintem egy 500 wattos is elbirja azt a kettot, de ez nem biztos 😃
0
0
0
0
Rolando avatar
Sziasztok két kérdésem lenne egy gtx 580-at rá lehetne-e kötni egy lcd TV-re?
A másik meg az hogy egy Gtx 580-at meg egy i7-970-et elbírna-e egy Cooler Master Silent Pro 1000W?
0
0
0
0
niteforce avatar
Matyi10 írta:
niteforce írta:
64 bites oprendszered van?

nem,32-es

akkor az a baj, mert a 32 bites nem tudja kihasznalni a 4 gigat. rakj fel 64 biteset, az mar ki tudja hasznalni a 4 gigat
0
0
0
0
Matyi10 avatar
niteforce írta:
64 bites oprendszered van?

nem,32-es
0
0
0
0