Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
ximo avatar
Gta4vevo írta:
Bocsánat ha nagyon nagy tudatlanságot fogok írni most!
De azt halottam egyik fórumon hogy az inteles alaplapok 1333MHz-es memóriáknál nem fogadnak be többet.
Na most ez igaz ? Mert amikor olvasom az alaplapi adatokat némelyikhez 2133MHz-et is írnak (inteles)

Ez csak annyit jelent, hogy az Intel ennél magasabb ótrajelen nem garantálja, hogy mennek a ramok, ez inkább az alaplapon múlik, ha az alaplapod 2000MHz-en képes kezelni a RAM-okat akkor annyin is tudod használni.

Kérdés: Volt egy kis vihar nálunk Pécs körül amit dörgés villámlás, áramingadozások/szünetek kísértek. Namost mire haza mentem addigra a modem-em nem működött (nem tudom összefügg-e az imént vázoltakkal, mert ár régóta halódott).
A géppel szerencsére első látásra minden rendben volt, se fagyás, se hibaüzenet, semmi. Amikor ki akartam kapcsolni akkor viszont a Windows rendben leállt, majd a winchester is elhallgatott, azonban az összes rendszer hűtő, és a CPU venti is mentek tovább, nem volt mit tenni fizikailag leállítottam.
Ezután újraiddítás, a windows nem jelez hibát indításnál, a rendszer stabil, újra kikapcs, minden megismétlődik.
Ekkor BIOS-ba be, minden OC-ot visszavettem, semmi hatása, ezután alaplapi elem ki-be a hiba továbbra is fenn áll.
Nincs ötletem mi okozhatja, közben a gép ugyan úgy megy, mint annak előtte, csak éppen nem kapcsol ki rendesen...

Valakinek ötlete?
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Melyiket?

[url]http://***/webshop/product/_thermaltake_af0018/125656[/url]
[url]http://***/?product_id=116856[/url]

ipo n .hu

Nekem mind2 tetszik kinézetre mind2ről tudom hogy jól hűt DE melyik halkabb?
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Amit a 2. Bekezdésben irtál akos, azt én is tudtam, de ha a procihűtő amit kinéztem 3 pines csatlakozója akkor rádughatom 4 pines csatira
0
0
0
0
foxbet avatar
Általában a gyári hütőkre szoknak pasztát rakni ami bőven elég.
0
0
0
0
akos328 avatar
4 gramm paszta elég h egy fél borsónyit kell rákenni a felületre.rányomsz egy keveset, és elkened, vagy ahogy én csináltam rögtön rá a hűtőt és az elkeni magának, de ne legyen sok, annyi amennyit írtam, mert mellette kifolyik ami nem egészséges.

A bordákat meg Inteles procikon 4 csavar fogja, AMD-sen egy csat. gondolom ez nem okoz problémát.
VGA-n meg a nyák hátulján találsz 4 csavart, az fogja bordát.
0
0
0
0
Adam996 avatar
Nekem is kéne ebbe segítség ja meg még arra hogy szét kenjem rajta? vagy valaki tudna videót küldeni hogy hogy vegyem le a hűtő bordát és hogy tegyem vissza?
0
0
0
0
_AsheXp avatar
4 gramm hűtőpaszta elég a cpu meg gpu-ra? Úgyértem hogy ha 4 grammot veszek akkor tegyek 2-2 grammot rá, vagy 1-1et és akkot még marad, vagy kevés a 4gramm ha mind2re szeretnék tenni?

Ja és 3pines cpu coolert rátehetek 4pines csatlakozóra?
0
0
0
0
P Elastik avatar
Lehet hogy a DVD 5 nem szereti a Skkidrow cracket?😃(Tud valaki üzenetben adni DVD5 1.9 cracket crysis2-höz?)
0
0
0
0
philips20 avatar
ezt nem teljesen értem miaz hogy nem fognak betölteni ? nekem volt benne 1333mhz es memoria és betöltött azzal is
0
0
0
0
P Elastik avatar
Csoki, ma felraktam a 1.9-es patchet a Crysis 2-mre. Mellé a magyaritást.
Mikor betöltök egy játékot, vagy előröl kezdem bedob a vízbe külniél kiírja hogy a mélységben és ennyi. Ha felmegyek a felszínre akkor pár gagyi textúrájú bugos ház van ott.
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Bocsánat ha nagyon nagy tudatlanságot fogok írni most!
De azt halottam egyik fórumon hogy az inteles alaplapok 1333MHz-es memóriáknál nem fogadnak be többet.
Na most ez igaz ? Mert amikor olvasom az alaplapi adatokat némelyikhez 2133MHz-et is írnak (inteles)
0
0
0
0
gytomi avatar
Hello!

A Race Driver GRID-et hogyan lehet online játszani?
0
0
0
0
philips20 avatar
hát az újabbak közül már mind 1-ik halk
0
0
0
0
Operator88 avatar
köszi a gyors válaszokat, valószínűleg le fogom cserélni amit nem akartam mert nagyon halk
0
0
0
0
philips20 avatar
vannak ilyen célra hosszabbítok / átalakítók persze
0
0
0
0
Osynho avatar
Persze, alsótápos házba hosszú kábelekkel rendelkező tápot kell venni. Az LC-t egyébként is ajánlatos lecserélni a géped biztonsága érdekében. Lehet kapni kábelhosszabítót is, de ha eladod a mostanit és melléteszed az árát, vehetsz valami rendeset.
0
0
0
0
Operator88 avatar
nem tudom jó helyre írok: vettem egy nagy házat Sniper cm storm és az a baj hogy a tápnak a levegőbe kell lógnia mivel olyan rövid a kábel hogy a proci mellett van egy 4-es csatlakozás. van olyan hosszabító vagy új táp kell azit nem szeretnék? a tápom: LC500-12
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Még a win7 hez visszatérva: igen csak egyszer rakhatom fel, de ha küldünk e-mailt a microfosnak akkor visszaküldik hogy hogyan tudjuk bebizonyitani hogy eredeti, és ha megtettük akkor küldenek új kódot, amivel újra föltehető

"Ha bekrepál a géped"... Kösz 😂
0
0
0
0
Devis avatar
hid el egy prime95-től elmegy az 60-ig. de am csak örülj neki neki 54-56 fokos
0
0
0
0
philips20 avatar
dehát ha nincs húzva akkor hogy mehet fel 60 c ig a proci ? nekem még egyszer nem ment 54-56 nál feljebb
0
0
0
0
niteforce avatar
nincs igy tipusra kulon hogy mennyire lehet meleg mondjuk a proci,
proci az 60 foknal ne legyen melegebb, kulonben hangos es lassu es meg rossz is neki.
0
0
0
0
davidegp9999 avatar
Hellóka!

HP Pavilion DV6-os laptopom van (EH-1120).
Azt szeretném megkérdezni, hogy ennek a tipusnak mekkora a maximum hőmérséklet hogy még ne égjen le a laptop.

Előre is köszi a választ.
0
0
0
0
Adam996 avatar
Igen gondolom ennyi pénzért még csak OEM-eset lehet kapni amit csak 1 gépre tehetsz fel amit több gépre is fel tehetsz azok ilyen 40K-tól kezdődnek! 😃
0
0
0
0
akos328 avatar
OEM?, igen 25.ért jó vétel, de csak 1x telepítheted nem?. tehát ha bekrepál a géped és raknád újra akk kidob h ez már felhasznált 1x. legalább is nekem apám vmi ilyesmit mondott.
0
0
0
0
matyosowski avatar
Köszi a válaszokat! Még annyi ha pl szorzózáras a proci akkor azt hogy tuningolod, hogy emeld az órajelet?
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Hát eddig hamis volt és folyton szívtam vele hogy nem szabad friisiteni, meg ezt azt nem szabad, különben nem fog működni,ebből elemeg lett ugyhogy az új géphez megvettem
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
25K még tűrhető ár érte, de alapvetően nem vagyok kibékülve a microsoft üzletpolitikájával, (pl. office nyelvi csomag 7K, nagyon minimális kedvezmények korábbi oprendszerről felfelé váltásnál) így nem vennék.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
lol pedig ingyen lehet kapni diákoknak windows7 et a tisztaszoftver programmal
0
0
0
0
Adam996 avatar
25K-ért én már vennék procit 😃
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Windows 7 Home Premium SP1 64bit Magyar OEM 25ezer FT
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Én meg megvettem a Windows 7-et, ti megpróbálhatjátok 😃 😜
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
akos328 írta:
foxbet írta:
én csak pendriveról csinálom az nem lehet elcseszni.

De a pendrivéról való bootolást, telepítést a BIOS-ban bekell állítani h arról induljon nem?. Legalább is nekem az le van tiltva, csak a vinyó és a ROM van engedélyezve.
Aki meg nem ért a BIOShoz az nem hiszem h átmeri állítani. PL én sem merem, mert még 1x sem piszkáltam a BIOS-ban, apám szokta az ilyen dolgokat intézni.

Én legalább is úgy tudom h BIOS-ban átkell lőni Pendrivére.

Nem csak akkor...Ha DVD-ről bootolva akarsz telepíteni rendszert akkor is be kell állítani, hogy ne a vinyót, hanem a DVD-t bootlja be először!😉 És nem valami nagy dolog azt átállítani, ha nem bootolná be a DVD-t akkor is max menne a vinyóra, és rendesen hozná be a Windows-t...😃
0
0
0
0
akos328 avatar
foxbet írta:

De a pendrivéról való bootolást, telepítést a BIOS-ban bekell állítani h arról induljon nem?. Legalább is nekem az le van tiltva, csak a vinyó és a ROM van engedélyezve.
Aki meg nem ért a BIOShoz az nem hiszem h átmeri állítani. PL én sem merem, mert még 1x sem piszkáltam a BIOS-ban, apám szokta az ilyen dolgokat intézni.

Én legalább is úgy tudom h BIOS-ban átkell lőni Pendrivére.
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
én a windows telepítőket mindig img burnel irtam ki ha bootosra akartam
nekem az is nagyon bejött.
Próbáld meg azzal!😉
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Én Magic iso-val írtam ki, és teljesen jó volt! 😃
0
0
0
0
foxbet avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
en sok win7 telepito DVD-t irtam alcohol 120%-al. jo, egyszeruen kezelheto progi, ajanlom neked is. legkisebb sebesseggel kell kiirni, 4x-nel ne legyen tobb, igy nekem sikerult.
diablo torrentol szedtem en
0
0
0
0
foxbet avatar
Csaba77 írta:
Sziasztok
Sürgős segítség kellene. kiírtam a Windows 7 Ultimate (64 bit)-t és mikor újraindítom a gépet nem bootol. Többször is próbáltam de nem ment. Aztán már a Windowson belül is próbáltam feltelepíteni de ott mikor megnyitottam a setup exe-t azt írta ki hogy nem lehet megnyitni, mert ez 64 bites és nekem most 32 bites van fent. Ezután kipróbáltam a 32 bites windowsomat és azt simán bootolta. Pedig a processzorom támogatja a 64 bitet. Nem tudom mi lehet a gond. Szerintetek mi lehet a baj? Hogy lehetne megoldani ?

Ha nem bootol a windows telepítő dvd akkor roszul irtad ki vagy a program ami kiirta az nem megfelelően csinálta.
De nincs gond pendrive-ról ios lehet telepíteni csak anyi a trukje hogy hátul kell bedugni nem elől mert az elsők assúk és mikor ujraindul a gép telepítés közben akkor ki kell húzni mikor a monitor elsőtétül akkor kell mert ujra bootol és újrakezdi a telepítést.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Csaba77 írta:
Sziasztok
Sürgős segítség kellene. kiírtam a Windows 7 Ultimate (64 bit)-t és mikor újraindítom a gépet nem bootol. Többször is próbáltam de nem ment. Aztán már a Windowson belül is próbáltam feltelepíteni de ott mikor megnyitottam a setup exe-t azt írta ki hogy nem lehet megnyitni, mert ez 64 bites és nekem most 32 bites van fent. Ezután kipróbáltam a 32 bites windowsomat és azt simán bootolta. Pedig a processzorom támogatja a 64 bitet. Nem tudom mi lehet a gond. Szerintetek mi lehet a baj? Hogy lehetne megoldani ?
Rosszul, vagy rosszat írtál ki. Bootlemezként írtad?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok
0
0
0
0
marci19970425 avatar
Nem, a Singularity mert véletlen OROSZ repacket szedtem le 😆
0
0
0
0
cseszka avatar
marci19970425 írta:
Nagyon köszönöm 😃 mostmár áttudtam álítani a nyeltvet oroszról angolra 😃

Játék?Star Wars The Force Unleashed II?
0
0
0
0
marci19970425 avatar
Nagyon köszönöm 😃 mostmár áttudtam álítani a nyeltvet oroszról angolra 😃
0
0
0
0
cseszka avatar
Startmenü-Futtatásba beirod h regedit,nyomsz egy entert.
0
0
0
0
marci19970425 avatar
PLS HELP !!!!!!
HKey-Local_Machine <---- Na én ezt ol fogom megtalálni ? 😃
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
matyosowski írta:
Csá all!

Van olyan AMD Phenom II X2 es proci amelyik szorzózármentes és lehet négymagosítani (17 e FT környékén)?
Az 550es, és afeletti procik mind szorzózár mentesek, és mind X4esből vannak letiltva, hogy lehet-e unlockolni, az a szerencsén múlik.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció