Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gyusza25 avatar
Melyik a legolcsóbb videókártya amely viszi a 2015-ös játékokat fullon,1920x1080-as felbontáson???(AMD és Nvidia kártyát is írjatok)
0
0
0
0
Liptik avatar
A 2-4 gigások közül a 2015-ös kártyák.
0
0
0
0
Bronson avatar
Honnan veszed és mennyiért? R9 380 jobb választás, az még ki is tudja jobban használni a 4gb vram-ot!
0
0
0
0
kami96 avatar
Sziasztok! Kérdezni szeretnék: Asus strix gtx960 dc2 4gd5 videokártya jó választás lenne?
0
0
0
0
Zoli73 avatar
broomi:A zotac márka elég jó és megbízható és elég erős gyári tuningokat készítenek.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!véleményt szeretnék kérni,hogy szerintetek milyen megbízható és minőségű kártya ez:GTX 980 ZOTAC AMP Omega Edition?mert elég olcsón találtam egyet a közelemben,fél éves!kimondottan a Zotac mint márka véleményezése érdekelne.köszönöm
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm a segítséget!
0
0
0
0
NagyKaroly88 avatar
Nézz utánna, mert sok laptop a 3D-s kártyát csak akkor használja ha külső moncsi van rákötve, és a saját kijelzőjéhez a prociba építettet 😞
0
0
0
0
Jongir avatar
Sajnos a laptopok igénybevétel esetén melegednek elég szépen. Korábban már szereltem szét a sajátom, takarítás céljából és megdöbbentem, hogy milyen picsa venti hűt 3-4 kritikus pontot (CPU,GPU) nem is csodálkozom, hogy 74°C simán volt alkalmanként és low grafikán. Végülis csak zt tudom tanácsolni próbálj meg alá tenni egy laptophűtőt (Lehet kapni mobilosoknál, laptopos üzletekben), vagy maszekolj házilag egyet... hátha
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Olyan problémával fordulok hozzátok, hogy van agy Toshiba Satellite L50-B-1JH lapotopom,

Windows 10 64-bit (pre-installed)
4th Generation Intel® Core™ i7-4510U Processor with Intel® Turbo Boost Technology 2.0
39.6cm (15.6”) , Toshiba TruBrite® HD TFT High Brightness display with 16 : 9 aspect ratio and LED backlighting
Merevlemez 1 TB
8,192 (1x) MB, DDR3L RAM (1,600 MHz)
AMD Radeon™ R7 M260 Graphics with AMD Enduro™ Technology

Raktam fel rá játékokat, pl Dishonored, Far Cry 3 stb.

Tudomásom szerint ezeket illene vinnie, de mégis laggol és forrósodik low beállítások alatt is a gép.
Pl Dishonored alatt kikapcsol fél óra után, illetve Homefrontnál is a legalacsonyabb beállításoknál laggol (az oldal szerint ennek nagyon alacsony a gépigénye)

Elküldtem szervizbe, mivel még csak április óta van meg a gép, ahol ki is cserélték a ventilátort benne, de még mindig nagyon gyorsan forrósodik, és nem viszi a játékokat úgy ahogy kellene.

Esetleg ennek tényleg össz-vissz ekkora lenne a tudása, vagy valami nincs normálisan beállítva a videokártyánál?

Előre is köszi a válaszokat!
0
0
0
0
no avatar
filmgru : köszönöm szépen az értelmes válaszod !!!!!! 😀
0
0
0
0
winrar avatar
70 fok teljesen jó, 80 fölé ne menjen hosszútávon.
0
0
0
0
no avatar
énis azt szeretném kérdezni hogy az asus r9 280x em is felmelegszik 70 fok fölé 99 szazalekos kihasznaltsag melett probléma ? és meddig melegedhet fel baj nélkul ?
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Titan Killer Ne aggódj ez teljesen normális.
Azért van, mert a 8 GB mem nem fért el a GPU-d egyik oldalán.
Tehát mindkét oldalon van 4-4GB-t és a felső (a Backplate alatti ) nem kap olyan mértékű hűtést.
Ha zavar akkor a gépházadba (oda ahol a DVD író van) rakj egy 12-es ventit ami pont a backplate-ra nyomja a levegőt és hűvösebb lesz.
0
0
0
0
Titan Killer avatar
Az mitől van hogy a vram1 28-30 fokos a vram2 pedig van mikor 45-50 fokos alapjáraton.De általában ez is 40 fok alatt van.Játék kozben egyik se megy 70 fok fölé.
Ez normális?
0
0
0
0
Omis avatar
Leváltottam a hd 6970 kártyám egy R9 270x re😃
megérte tényleg sokat számít hogy egy kártya új
jobb a teljesítmény😜
0
0
0
0
no avatar
azt szeretném kérdezni, hogy ennél a gtx 760 4GB-s videókártyánál a mem. sávszélessége 256 bit és hogy ez a 256 bit képes kihasználni mind a 4GB-ot?
0
0
0
0
winrar avatar
Hát azért egy GTA5 ultrához kevés, de amúgy jó kis kártya 😃
0
0
0
0
96HORVATH69 avatar
Pedig tényleg igen masszív egy vas és nem veszi zokon ha kicsit kínozzák. 😀
0
0
0
0
winrar avatar
Azért, mert már régi és nem kapni újonnan. Használtan még találni:
[url]http://hardverapro.hu/aprok/hardver/videokartya/pcie/amd_ati?kategoria_gyartokhoz=233&gyartokereses=-1&hirdetesVaros=-1&hirdetesTipusa=-1&GYORSKERESO_TOKEN=6DB6696G6E389H62AH6C&gyorskereses=HD+6850&gyorskereses_hidden=Gyorskeres%C3%A9s+itt%3A+AMD%2FATI[/url]
0
0
0
0
96HORVATH69 avatar
Sziasztok! Van nekem egy R6850 Cyclone Igd5 power edition videó kártyám ami nagyon jó csak nem értem hogy pl árukeresőn meg szinte semelyik ilyesmi oldalon nincs eladó. Ez miért van? 😃
0
0
0
0
winrar avatar
Nekem a CRT 13 éves és még mindig tökéletesen működik.
0
0
0
0
Liptik avatar
Az én monitorom 6 éves és még mindig nem ment tönkre.
0
0
0
0
winrar avatar
Én megtartom, ki tudja mikor megy tönkre a mostani monitorom 😀
0
0
0
0
Liptik avatar
Az én CRT-met már kidobtam.
0
0
0
0
winrar avatar
Nem, de van tartalékban egy Samsung SyncMaster 753s
Ezzel nálam az 1920x1080p és 60hz-et bírja és valahogy a szemem se baxxa annyira.
0
0
0
0
Liptik avatar
Miért ti még CRT monitort használtok?
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Mondjuk kb egy hét alatt kicsinálta volna a szememet az a kép.
Igen rossz volt nézni
0
0
0
0
winrar avatar
Én CRT monitorom is bírja a Full HD-t, ha beállítom (bár újabban az Nvidia driver nem engedi valamiért, régebben simán ment egyéni felbontással).
0
0
0
0
FoLey avatar
Ahhoz,hogy bírja a felbontást a frekvenciának is bírnia kell.
0
0
0
0
Liptik avatar
Ha 1600x1200-as CRT monitor bírja a Full HD-t, akkor az enyém is bírja a Full HD-t, ami 1680x1050 LCD?
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Ami az 1600X1200at bírja, azzal nem esélytelen az FHD sem
0
0
0
0
Liptik avatar
CRT Monitor? FULL HD-ban!!!!!! 😆 Azt hogy?
0
0
0
0
SuperPuma avatar
A Delta CRT monitorom az bírta az 1920x1080/1200at kb 50hz-en.
0
0
0
0
Liptik avatar
Akkor analóg monitor.
Na, de akkor nekem miért az a max? Mert átalakítóval van?
0
0
0
0
winrar avatar
Mi az a vga monitor? 😊
Full HD monitorokon szokott lenni D-SUB csatlakozó, annál nagyobb felbontásún már nem hiszem, ott csak HDMI, Displayport valószínű.
0
0
0
0
Liptik avatar
Miért, amúgy a VGA monitor mennyit képes?
0
0
0
0
winrar avatar
DVI single link max felbontás: 1920x1200, dual link max felbontás: 2560x1600.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Általában max 2048x1536-t tudnak analog jellel a kártyák. Az meg megint más kérdés, milyen frekvencián
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ha tudja is azt a felbontást akkor biztos nem analóg Dsubon. Displayporton vagy HDMIn tudhatja.
0
0
0
0
Liptik avatar
Akkor az enyém miért képes 3840x2040-et (Az AMD Catalyst Control Center írta)? (át lett alakítva digitálisból analóg jellé)
0
0
0
0
winrar avatar
De adnak, viszont általában csak sima D-SUB (VGA) kábelt mellékelnek, mert az olcsóbb, mint a DVI vagy HDMI.
1920x1200-ig elég a single link is.
0
0
0
0
Liptik avatar
Monitorhoz alapból nem adnak kábelt?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
DVI-D to DVI-D dual lnk legyen szerintem.
0
0
0
0
winrar avatar
HDMI és DVI ugyanazt tudja, annyi különbséggel, hogy a HDMI visz hangot is.
Monitorodon valószínűleg DVI-D van, a kártyádon DVI-D és/vagy DVI-I. Szóval vagy DVI-D to DVI-D kábel vagy DVI-I to DVI-D kábel kell.
0
0
0
0
Liptik avatar
vuki: Akkor DVI-t vegyél, mert digitális.
DVI-I-t akkor, ha analóg.
DVI-A-t akkor, ha digitális.
0
0
0
0
no avatar
A monitornak csak DVI kimenete van, a videokártyának van DVI és HDMI kimenete is. Ezért kérdeztem, hogy melyik lenne a jobb választás.
0
0
0
0
Danys avatar
mindig van egy jobb videó kártya...
Max a pénztárca szab határt.

Szerintem nézd ki azt amit ép nem tudsz megvenni, és jövőhónapba már megtudod, valszeg az egy elég jó kártya lesz 😀
0
0
0
0
KRZT963 avatar
[LINK]

Ez jobb?
😆😆😆
0
0
0
0