veinert: A Photoshop inkább memória és VGA igényes, mintsem processzor, persze attól függ, épp mit kérsz tőle. Szóval a gépedbe, ahogy nézem, előbb cserélnék VGA-t, mint processzort, persze egy i5 nem árthat, de i7 erre felesleges és az i5 sem feltétlen kötelező.
Nem régen vásároltam új gépet, de a processzoron spóroltam... Fotó feldolgozás és néha kis játék a fő feladata. Jelenleg Egy Core i3 6100 teljesít szolgálatot. Photoshopban kicsit gyengének találom,de minden másban kielégíti az igényeimet. Mennyit gyorsulna a rendszer egy i5 vagy i7 procival PS-ben?
Nagyon leegyszerűsítve: Az S és a T az egyre kisebb fogyasztású és ennek megfelelően kicsit gyengébb, alacsonyabb órajelű processzort jelent. A T nem is kapható dobozos formában. A sorrend teljesítmény és fogyasztás növekedése szerint a T - S - (jelöletlen) - K
K/X - "Unlocked" - allows for CPU overclocking. "X" is simply the letter denoting the highest-end desktop CPU available from Intel in that generation.
S - "Performance-optimized lifestyle" - a little lower performance in exchange for lower power draw.
T - "Power-optimized lifestyle" - much lower performance, but also much lower power draw.
Haliho! Valaki tudna segíteni?
Az intel prociknál mit jelentenek a betűk a proci "száma mögöt?!
A K azt tudom h lehet overclockolni (huzni felfele)
De pl:Az S,T meg a P azok mit jelentenek??? köszi a válaszokat
lacimaci17: Ha belefér a keretbe, akkor egyértelműen intel. Jó magamnak viszont amd-m van, anyagi okok miatt, ezzel is ki tudod elégiteni a vágyaidat, márha azok olyan szinten vannak mint az enyém. 😀
De a kérdésre visszatérve egy i5 (egy i5 nagyobb szinten van játékok terén mint egy 8 magos fx) és egy gtx 960-970 kombo gyönyörűen futtat mindent.
Ja és minimum ugye a 8gb memória. 😃
lacimaci: már kb ez a 6. topik ahol felteszed a kérdést... nem, nem éri meg 8350 fölé menni (max 8370), már 3 gép lett ajánlva, fx-el is, meg i5-el is... ha kcisit nagyobb a keret akkor intel, ha nem akkor amd. amelyik neked szimpatikusabb, szerintem ezt a döntést neked kell egyedül meghoznod.
Lehet 4 lemezt is használni és nem csK raid 0ba. De ha felrakod a drivert az ég világon semmi nem fog történni. Raidbe kellene konfigurálnod pár jddt és úhy feltelepíteni oprendszert akkor lenne gyorsabb a boot.
Ha az alaplapod támogat RAID-et vagy van RAID vezérlőd, akkor RAID0-ba kötve szép gyorsulást lehet elérni. Pl. 2db akárcsak 256GB-s gyorsabb fajta SSD RAID0-ban nem lenne rossz 😃
bármilyen oprendszeren (win vistától-tól felfelé) érezhető lenne a gyorsulás 😀 a 20-30 oldalra viszont a ram a lényegesebb, ha ilyen megalomán netes vagy, akkor legalább 8gb. (persze attól függ milyen oldalak, mennyire terhelik le a gépet...
Sziasztok!
Intel E5200-at mennyire érdemes lecserélni AMD Athlon X4 845-re vagy Athlon X4 860K, játékra, filmezésre és böngészésre (egyszerre 20-30 oldal is meg van nyitva) használom a gépet, mennyire lenne érezhető a gyorsulás?
Az szerintem sem baj ha egy bizonyos piacon van konkurencia, és versenyhelyzet! Így már legalább a közép kategóriát be tudja újból fogni az AMD de sajnos a felső kategóriába nem hiszem hogy versenyképes lesz még egy darabig, pedig jó lenne ha ott is tudna valamit produkálni!
Talán az AMD fel tud végre kapaszkodni.
Az egységes foglalat jó ötlet, a 14nm szintén jó. Annak mondjuk én nem örülök, hogy megtartják az FX nevet (de a kutyát sem érdekli a neve, csak legyen jó).
Ha mindezt már fekete pénteken fogják tudni kínálni, akármi kijöhet belőle.
Így sem lehet mondjuk elvárni, hogy befogjon egy méregdrága csúcskategóriás procct a konkurenciától negyede akkora áron, de azért jó lenne, ha ismét olyan termékkel állnának elő, ami a átlagos embereknek Spoiler!
Mindenesetre, ha most vásárolunk FM2+ alaplapot és IGP nélküli CPU-ban gondolkodunk, akkor fenntartjuk az álláspontunkat, hogy az Athlon X4 845 a 860K ellenében is jó döntés lehet, főleg akkor, ha az ára csökken még 1-2 ezer forintot és nem akarunk agresszív tuningot, de szeretnénk alacsonyabb fogyasztást és minimális hőtermelést. [LINK]
Tessék: energiatakarékos AMD
1000wt lecseréltem ,figyeltem a összes hiba kódot és psihX problem volt . meg billentyű hiba és most játszhatom egész nap.😀örülök ,hogy nem a procimnak volt baja !
so Intel vagy AMD ? a lényeg hogy ,ha már össze állít az ember egy számára jó gépet az menjen s töltse ki minden élvezetetek !😀ne járjatok úgy mint én ,hogy állandóan kikapcsolt !
a tápod bőven elég kell hogy legyen! sőt...! én azt javaslom, ha tudsz, szerezz kölcsön egy tápot és próbáld meg azzal. lehet oprendszer vagy driver hiba is. természetesen nincs kizárva hogy a táp romlott el, de abban már olyan védelmek vannak, amik nem nyírhatják ki a gépet... mi a a hibakód?
hogy említitek a tápot,hol tudom azt le ellenőrizni,hogy a szisztememhez mekkora táp kell !ma jön 10re egy szervizes mert naponta 10-15szor kikapcsol újra indul /WARFACE/ KÖZBEN..van ,HOGY Lövök és remeg a cél kereszt vagy epp amit látok eés már tudom,jon a baj...igen berrego hangot ad a gép egy hosszu síp es kikapcsol vagy újkra indul. de van hogy kiírja a a hiba kod..De tegnap a első játéknál úgy kikapcsolt,hogy bootol-ni se tudtam,vissza se lehetett állítani se javítani.egy régi speckó cd-vel tudtam csak.és sehol nem, találok rá választ. bár sok tanácsot kaptam ,itt is irt egy két jó segítő .meg csináltam mind .softver ,hardver..semmi.na most két haedver lehet a tap vagy a ram.De már nem tudom hurcilni sikba kerul és 35kg .nehéz cipelni.😀-és minden egy üzletből való onnan jönnek ma ki hozzám.
a proci intel és ez a második .vadi új ! és a alaplap is szintén cser lett.
A táp tehette tönkre a előzőeket ?lehet az a hitbe ?RM750 Watt 80PLUS® Gold
láttam sokkal kisebb gépeket sokkal nagyobb táppal.
ez tény, de ha nincs pénzed nagyon jó lapra, akkor a simán jó is megteszi 😀 én sem szoktam legalsó kategóriás lapokat ajánlani, osztom a nézeted, csak szolidabban 😊
nyilván az a legjobb, de 23-4k körül már van olyan lap, amiben nem lesz semmi gond egy 8350-el sem tuning mellett... tehát én általánosságban nem ajánlanám mindenhez azt a chipsetet, drágább akkor a lap egy 8300hoz mint maga a proci 😊 a 9xxx szériához viszont alap, az tiszta sor.
Még akkortájt beszélgetéseknél mondta is az egyik tag, hogy Asrocknál kb az egész 970es széria felejthető FX8350 alá. (Valószínű ezzel az asrock is tisztában volt, ha oylan hűtést javasol, ami az alaplapra is fúj levegőt 😊 )
Viszont a többi gyártó 970es lapjaival elvileg nincsenek ilyenek.
FX alá min 6+2-es vrm ajánlott + jól legyen hűtve 😀 A legtöbb asrock am3+-os lap pedig csak 4+1-es asszem egyedül a 990fx extreme4 az ami 8+2-es.Persze jó a 4+1 es lapok is ha jól van hűtve a vrm de a tuning ezekben felejtős ha meg nincs hűtve rendesen és 4+1-es akkor szenvedhetünk a throttling-al 😀
Volt néha eset mikor túlterhelődött a VRM és az lyukat égetett a nyákra. Igaz ez az alaplap tervezőinek a sara. Viszont az tény, hogy a több áramfelvétel jobban megterheli azt. Spoiler!
Legutóbb prohardveren olvastam egy ilyen esetet. 8350 volt egy 970es Asrock lapban valami Corsair vízhűtéssel. Alultervezett volt a kör és ki is sült szépen.
Ez a fogyasztásos dolog is érdekes, engem sose érdekelt, a gémer gépek mindig is zabáltak. Nem értem hogy a fenébe lett ilyen fontos az utóbbi időben. Legyen normális házad, legyen normális tápod, erre az alapra kell építkezni.
[LINK]
[LINK]
Nem régen vásároltam új gépet, de a processzoron spóroltam... Fotó feldolgozás és néha kis játék a fő feladata. Jelenleg Egy Core i3 6100 teljesít szolgálatot. Photoshopban kicsit gyengének találom,de minden másban kielégíti az igényeimet. Mennyit gyorsulna a rendszer egy i5 vagy i7 procival PS-ben?
lacimaci17: Az R az más, gyengébb IGP-t tartalmaz.
S - "Performance-optimized lifestyle" - a little lower performance in exchange for lower power draw.
T - "Power-optimized lifestyle" - much lower performance, but also much lower power draw.
Az intel prociknál mit jelentenek a betűk a proci "száma mögöt?!
A K azt tudom h lehet overclockolni (huzni felfele)
De pl:Az S,T meg a P azok mit jelentenek??? köszi a válaszokat
De a kérdésre visszatérve egy i5 (egy i5 nagyobb szinten van játékok terén mint egy 8 magos fx) és egy gtx 960-970 kombo gyönyörűen futtat mindent.
Ja és minimum ugye a 8gb memória. 😃
Játékra szerintetek nekem milyen proci lenne jobb?
AMD fx 8350-tól felfelé
vagy
intel core i5
[LINK]
Másik programmal:
[LINK]
Beállításom (AMD-hez):
[LINK]
[LINK]
Intel E5200-at mennyire érdemes lecserélni AMD Athlon X4 845-re vagy Athlon X4 860K, játékra, filmezésre és böngészésre (egyszerre 20-30 oldal is meg van nyitva) használom a gépet, mennyire lenne érezhető a gyorsulás?
Az egységes foglalat jó ötlet, a 14nm szintén jó. Annak mondjuk én nem örülök, hogy megtartják az FX nevet (de a kutyát sem érdekli a neve, csak legyen jó).
Ha mindezt már fekete pénteken fogják tudni kínálni, akármi kijöhet belőle.
Így sem lehet mondjuk elvárni, hogy befogjon egy méregdrága csúcskategóriás procct a konkurenciától negyede akkora áron, de azért jó lenne, ha ismét olyan termékkel állnának elő, ami a átlagos embereknek Spoiler!
Tessék: energiatakarékos AMD
so Intel vagy AMD ? a lényeg hogy ,ha már össze állít az ember egy számára jó gépet az menjen s töltse ki minden élvezetetek !😀ne járjatok úgy mint én ,hogy állandóan kikapcsolt !
hogy említitek a tápot,hol tudom azt le ellenőrizni,hogy a szisztememhez mekkora táp kell !ma jön 10re egy szervizes mert naponta 10-15szor kikapcsol újra indul /WARFACE/ KÖZBEN..van ,HOGY Lövök és remeg a cél kereszt vagy epp amit látok eés már tudom,jon a baj...igen berrego hangot ad a gép egy hosszu síp es kikapcsol vagy újkra indul. de van hogy kiírja a a hiba kod..De tegnap a első játéknál úgy kikapcsolt,hogy bootol-ni se tudtam,vissza se lehetett állítani se javítani.egy régi speckó cd-vel tudtam csak.és sehol nem, találok rá választ. bár sok tanácsot kaptam ,itt is irt egy két jó segítő .meg csináltam mind .softver ,hardver..semmi.na most két haedver lehet a tap vagy a ram.De már nem tudom hurcilni sikba kerul és 35kg .nehéz cipelni.😀-és minden egy üzletből való onnan jönnek ma ki hozzám.
a proci intel és ez a második .vadi új ! és a alaplap is szintén cser lett.
A táp tehette tönkre a előzőeket ?lehet az a hitbe ?RM750 Watt 80PLUS® Gold
láttam sokkal kisebb gépeket sokkal nagyobb táppal.
Viszont a többi gyártó 970es lapjaival elvileg nincsenek ilyenek.
Spoiler!