Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Gerdzso avatar
miért szól a rádió a gépemen??? tehát nem nyomok be semmit se de megy vmi külföldi rádió... általában csak este szokott szólni... de elég idegesítő :S ötletek?
0
0
0
0
kisteker avatar
Sziasztok!

Ez a processzortámogat DDR2-es RAM-ot?

IntelŸ Core2 Duo Processor E8400

Részletesebben a RAM-omról:
1x 1GB 800Mhz DDR2 Kingmax RAM
1x 2GB 800Mhz DDR2 Kingmax RAM

(OS: Win7 32-bit Ultimate E.)
0
0
0
0
akos328 avatar
akkor olyan kábelt kell venni, ami HDMI - D-Sub. De a lehet HDMI - Scart is, mert biztos az is van a TV-n
0
0
0
0
frank04 avatar
Sziasztok! Mostanában vennék laptopot, és TV-vel szeretném összekötni. A TV-n csak VGA és egy stereo jack bemenet, és egy CMP van, ami 5 lyukból áll.
A kérdés h minden laptopot összelehet kötni így a TV-vel, vagy erre is figyelni kell a vásárláskor?

VGA-val össze tudod kötni, a jack meg a hangra kell azt is össze tudod kötni, és kész
általában minden notin van VGA kimenet, a jobbakon DP és HDMI is van.

És ha a laptopon csak hdmi van, és a tv-n meg amit írtam? Azt is meg lehet oldani?
0
0
0
0
levi27 avatar
Értem 😃 Kösz az infót 😀
0
0
0
0
hojofor avatar
Igen! Nem szabad próbálkozni, mert nagy veszteségeid lehetnek. Vidd el egy pc szaküzletbe vagy szerelőhöz. Ott talán vállalnak tesztelést. Láttam már esetet (suliba infó órán) hogy a tanár összerakott egy gépet és azt mondta, hogy letesztel egy alaplapot, hogy jó-e még (olyan alkatrészeket használt amire már nem volt szüksége, tehát semmit se kockáztatott!) meg is lett az eredménye. Minden amit beletett leégett 😃 jó kis szag volt 😀
0
0
0
0
levi27 avatar
Szépnapot! 😃
Ha van egy alaplapom ami (talán) rossz de belerakom a cuccokat(amik jók) tönkremehetnek? Magyarul lehet valami baj ha kipróbálnám hogy jó-e vagy sem? 😀
0
0
0
0
sanya999 avatar
Én az everestben a GPGPU-nál találtam olyat a CAL bővítményeknél h CAL/D3D9 INteraction
CAL/D3D10 Interaction
és ezek ki vannak pipálva,ez nem h támogassa-e a dx-9-10-et?
0
0
0
0
Gerdzso avatar
😃 igen csak az a baj hogy abban a játékban(nem tudom mi a neve) nem lehet átállítani se a menübe, se a launcherben :S ezért kéne valami korlátozás vagy valami 😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Játék közben nem tudsz változtatni a dx verzión, hogy melyikben fusson. Erre csak akkor van lehetőség, ha a grafikai beállításoknál mód van rá, vagy van olyan launcher-e a játéknak.

Ilyen pl. Metro 2033 (dx9, dx10, dx11), Devil May Cry 4 (Dx9 launcher, Dx10 launcher), Resident evil 5 (dx9 launcher, dx10 launcher).
0
0
0
0
sisko avatar
Itt elfogyott a tudományom,nem volt szerencsém dx11-es géphez ill vga-hoz,így nem ismerem ezt a részét-sajna😞 Sőt ,az is lehet,hogy nincs kimondottan ilyen lehetőség,szóval fogalmam sincs,ide kéne valaki okosabb.
0
0
0
0
hojofor avatar
sanya999 írta:
hojofor írta:
És ha dx11 van fenn, akkor nem kell feltelepíteni a dx9-et ugye? Vagy mielőtt a CCCben átnyomnám fel kell?

CCC-ben hogyan kell átnyomni?

Én is pontosan ezt akartam kérdezni 😃
0
0
0
0
sanya999 avatar
hojofor írta:
És ha dx11 van fenn, akkor nem kell feltelepíteni a dx9-et ugye? Vagy mielőtt a CCCben átnyomnám fel kell?

CCC-ben hogyan kell átnyomni?
0
0
0
0
sisko avatar
Nem kell,a dx11 visszafelé kompatibilis a dx10 és dx9-el,azaz azok is benne vannak.
0
0
0
0
hojofor avatar
0
0
0
0
sisko avatar
hojofor írta:
De jól mondja Gerdzso,dx9-ben mindenből kevesebb kell,próbáld abban játszani.

És hogyan tudnám áttenni dx9-re? Nem ad a beállításokban lehetőséget arra, hogy válogatni lehessen.

Ezt passzolom,mivel a vga-m dx10-es,nincs ilyen tapasztalatom.De pl a Far cry 2-ben van lehetőség dx9 és dx 10 között választani,a crysis-eknél is lehet,de van olyan is,hogy a játék konfigurációs fájlját kell átírni(pl. config.ini).Persze legegyszerűbb az lenne,ha a játékon belül lehetne állítani,vagy a vga driverjében (CCC-ben,ha AMD-ATI-d van)
0
0
0
0
hojofor avatar
De jól mondja Gerdzso,dx9-ben mindenből kevesebb kell,próbáld abban játszani.

És hogyan tudnám áttenni dx9-re? Nem ad a beállításokban lehetőséget arra, hogy válogatni lehessen.
0
0
0
0
sanya999 avatar
és azt hol lehet állítani hogy dx9-ben játsszam a játékokat?
0
0
0
0
sisko avatar
hojofor írta:
A d😆iag szerint DirectX11-et használok. A VGA-m teljes körűen támogatja a DirectX11-et és az Aion is támogatja a DirectX11-et, mert a 2.5-ös frissítés elméletileg tartalmazza. Tehát minden összejön ahhoz, hogy még véletlenül se tudjam beállítani olyanra, hogy nagy harcoknál ne akadjon 😃

Ha a nagy harcoknál akad,az nem csak vga függő,ott már a proci és a ram is okozhatja.De jól mondja Gerdzso,dx9-ben mindenből kevesebb kell,próbáld abban játszani.
0
0
0
0
Gerdzso avatar
foxbet: ismerősömnek DX10-es kártyája van, win7-el és mivel a kártya elég gyenge... ezért akad 1-2 játék minimumon is... ezért kéne letiltani a játékoknál hogy a DX10-et használja DX9 helyett 😃 vagy valahogy így... mert DX9-be kissebb a gépigény 😃
0
0
0
0
hojofor avatar
A dxdiag szerint DirectX11-et használok. A VGA-m teljes körűen támogatja a DirectX11-et és az Aion is támogatja a DirectX11-et, mert a 2.5-ös frissítés elméletileg tartalmazza. Tehát minden összejön ahhoz, hogy még véletlenül se tudjam beállítani olyanra, hogy nagy harcoknál ne akadjon :D
0
0
0
0
sisko avatar
Mert én feltelepítettem a dx9-et az nem számít?

Ha már egyszer fönt van a dx11 akkor nem,ugyanis ilyenkor csak leellenőrzi vagy frissíti a dx9-es fájlokat,de marad a dx11-visszafelé nem lehet telepíteni dx10-ről dx9-re.
Az,hogy melyiket használja a rendszer,az alkalmazás ill hardverfüggő is egyben.Ha tudja,akkor a legmagasabb verziót fogja használni,de pl.ha egy játék csak a dx9-et támogatja,akkor azt fogja használni,illetve a vga tipusa is meghatározó.
0
0
0
0
hojofor avatar
sanya999 írta:
hojofor: az everest programmal is megtudod nézni

Köszi az infót már megnéztem a dxdiag paranccsal :D
Kezdek rájönni miért laggol az aion nagy bunyóknál... és a válasz szerintem, hogy dx11-et használok ami nem az én gépemre van kitalálva :)
Valahogy nem lehet átállítani dx9-re?
0
0
0
0
sanya999 avatar
hojofor: az everest programmal is megtudod nézni
0
0
0
0
hojofor avatar
Hmm ahogy olvastalak titeket arra a következtetésre jutottam, hogy akaratom ellenére w7-en dx10 meg 11 megy?
Mert én feltelepítettem a dx9-et az nem számít?

Meg lehet nézni valahol, hogy melyiket használja a rendszer?

Egyébként a windows élményindex szerint 5,3 a HDD-m 😆
0
0
0
0
sanya999 avatar
sisko: win7-et használok,kössz az infót 😆
0
0
0
0
sisko avatar
sanya999 írta:
Sziasztok. Nekem dx11 van a gépemen és dx10-et szeretnék helyette,de úgy tudom hogy ezt csak a windows újratelepítésével lehet megoldani. Nincs erre más megoldás amivel nem kell újrarakni a windowst?

Ha win7-et használsz,semmilyen lehetőség nincs,az ugyanis alapból felteszi a dx11-t.Nekem is fönt van a dx11,de mivel dx10.1-s vga-m van egyértelmű,hogy csak a dx10-et fogom tudni kihasználni.
0
0
0
0
ea-st-ar avatar
A DX11 fícsörjieben benne van a DX10-é is.
0
0
0
0
sanya999 avatar
Sziasztok. Nekem dx11 van a gépemen és dx10-et szeretnék helyette,de úgy tudom hogy ezt csak a windows újratelepítésével lehet megoldani. Nincs erre más megoldás amivel nem kell újrarakni a windowst?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
az mi lenne h a HD steintel kiírja h a kábelt cseréljem ki 80 tűsre? nekem mezei IDE kábelem van
0
0
0
0
hojofor avatar
Fain most írom 3.x az üzenetet, mert eldobja ez a g****i 😀
Nah HDD led nincs bekötve. Régi nagyon a HDD-m, akkor vettük mikor még az Nvidia 5200 128MB volt a menő. ATAkábeles. és elméletileg 7200 fordulatos.

A RAMról csak annyit, hogy én elhiszem, hogy 2GB ram w7-en kevés ahhoz, hogy max grafikán 40v40-ezzek Aionon, de azt már nem hiszem el, hogy kevés ahhoz, hogy ugyan úgy w7-en 5v5özzek low grafikán. =/
Ami nagyon zavar még az az fps szám. Maxon= 60 Lowon= 60 miért?
És az ajánlott beállításokat amit a játék állít be az majdnem csak full grafika.
0
0
0
0
kisteker avatar
hojofor írta:
FPS lagg alatt azt értem (egyébként a játék kiírja az FPS-t) , hogy: Akár fullon akár lowon ugyan úgy és ugyan akkor akad(vagyis nem fps laggom van): mikor új területre megyek vagy megjelenik 1-2 ellenség. És mikor akad hallom ahogy tölt a HDD. És semmi más nem fut a játékon kívűl. a Folyamatok listán is csak 15 folyamat van. Tehát tényleg a legalapabb dolgok futnak. Semmi torrent nem megy. Bár ketté van osztva a net routerrel. Az is lehet a baj?(De apám nem használ netet egyáltalán 😃😉

A gép talán 1 hónapja lett újratelepítve. w7 64bit
VGA driver a legfrissebb (vagyis ami 1 hónappal ezelőtt a legújabb volt).

Ez csak egy tipp! Szerintem kevés a RAM-od a játékhoz, mert akkor szokott ez lenni, hogy a proci nem tud a RAM-ba mindn szükséges infót berakni, ezér elő kell kotorni a HDD-ről, ami meg ugye sokkal hoszabb idő. Esetleg töredezettség mentesítés, az gyorsíthat, mer eléggé összerántja a fájlokat (mármint a helyükre 😀😉.
0
0
0
0
akos328 avatar
A gép elején van egy HDD LED, az mennyire villog... Bár ha azt mondod új helyre mész, akkor vinyóról bekell tölteni, de utána már nem kell folyamatosan olvasni a HDD-t. 80-GB-os vinyók azok tényleg régiek lehetnek, gondolom kis fordulatszámmal is. manapság olcsón lehet 7200RPM-es HDD-kat venni, rosszabb nem lesz, maximum tényleg megoldódik a problémád. De Az Aionhoz írtak pár infót hogy ha többen vannak 1 helyen akkor belaggol rendesen, egy erősebb VGA alatt is, Egy 5670 jó kis kari, de egy Aion kaliberhez lehet h kevés. ha elmész másik helyre, ami esetleg nagyobb, részletesebb, vagy vmi akkor a GPU-nak többet kell számolnia és akkor lehet mégis FPS lagg. De ha azt mondod az FPS normális akkor oké. Akkor sztem is a HDD marad. hozzáteszem 25FPS a minimum, de 30 FPS-el se a legélvezhetőbb...
0
0
0
0
hojofor avatar
FPS lagg alatt azt értem (egyébként a játék kiírja az FPS-t) , hogy: Akár fullon akár lowon ugyan úgy és ugyan akkor akad(vagyis nem fps laggom van): mikor új területre megyek vagy megjelenik 1-2 ellenség. És mikor akad hallom ahogy tölt a HDD. És semmi más nem fut a játékon kívűl. a Folyamatok listán is csak 15 folyamat van. Tehát tényleg a legalapabb dolgok futnak. Semmi torrent nem megy. Bár ketté van osztva a net routerrel. Az is lehet a baj?(De apám nem használ netet egyáltalán 😃😉

A gép talán 1 hónapja lett újratelepítve. w7 64bit
VGA driver a legfrissebb (vagyis ami 1 hónappal ezelőtt a legújabb volt).
0
0
0
0
foxbet avatar
Gerdzso írta:
foxbet: na igen de most csak ezért nem fogok winxp-t is feltenni mellé, amúgy meg a karim tudja a DX11-et... de azt kéne megcsinálni hogy egy bizonyos játék ne DX11-ben fusson hanem DX10 vagy DX9-ben 😀

Már mondtam a windows 7 alapból DX 10-et használ azt hogy dx9-et hsználjon azt nem tudom hogyan kell rá kényszeríteni. A DX 11-et csak akkor használja ha a játék készitői az adott játékhoz kiadtak egy patch-ot ami arra kötelezi a win7-et hogy DX 11-ben menjen.
De ehogy nézem neked ezzel minek kell bajlodni hisz a core i5 2500K meg a HD 6950 nagyon jó összeálítás és jól visz mindent. Ilen ősszálítás mellet nyugodtan nyomhatod a DX 11 -et csak bátran van elég kakao azokban a hardverekben hogy birják.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ha töltesz játék közben, akkor lassabb lehet mondjuk a játék, főleg ha gyors neted van és a vinód már régebbi fajta. Persze akkor ha arra töltesz, amin a játék van.
0
0
0
0
akos328 avatar
hojofor írta:
Hali! Lenne egy nem ide tartozó, de még is ide tartozó kérdésem
Ha nagy játékkal tolom mint pl: Aion, akkor okozhatja az akadást a lassú, elavult HDD? vagy az ilyen problémákat nem okoz?
Mert nem FPS laggom van meg nem a gép nem bírja el, hanem nem tudom... a netem is elég gyors 25Mbites. Én már csak a HDDre tudok gondolni, de pl egy másik játéknál is előfordult már ez: Crysisnél ugyan ez volt. Egy két ember mondta, hogy lehet kevés a Ramom. Gondoltam itt is megkérdezem hátha kapok valami tanácsot., mert ha HDD miatt akad veszek egy gyorsabbat ér erősebbet.

A HDD probléma az a játékok betöltésénél. illetve egyéb töltésnél okozhat gondot. Esetleg ha másolsz, vagy írsz, vagy törölsz a vinyóról. próbáld meg kitakarítania gépedet, rndszertisztítókkal, meg a feladatkezelőben 1-2 nem odaillő programot kilőni, és sztem jobb lesz a helyzet. FPS-t Frapssel mérted???, amúgy egy 25megás netet is letud foglalni pl egy torrent, bármekkora neted van...
CCleaner és Wise Reg Cleaner-rel futtasd át a géped és kipucolja nem oda való fájlokat, amivel nyerhetsz + sebességet.
0
0
0
0
Gerdzso avatar
foxbet: na igen de most csak ezért nem fogok winxp-t is feltenni mellé, amúgy meg a karim tudja a DX11-et... de azt kéne megcsinálni hogy egy bizonyos játék ne DX11-ben fusson hanem DX10 vagy DX9-ben 😀
0
0
0
0
foxbet avatar
Gerdzso írta:
mivan akkor ha valamit kompatibilitálok? tehát win7-em van(64bit) és átkompatibilitálom WIN XP-re akkor már a játék DX9-be fog futni?(tehát kisebb lesz a gépigény) ha nem akkor ezt hogy lehet megoldani?

A windows 7 alaplból ha a kártyának van rá lehetősége akkor csak dx 10-et használ.
Ahozz hogy mondjuk dx 11-ben akarj játszani a játék készitők adnak egy patch-t amivel DX 11-el tudsz játszani. A windows xp meg csak DX9-et tudja alkalmazni a DX 10-et nem azt külön kell neki telepíteni hogy tudja alkalmazni az adott kártyára.
felraksz a windows 7 mellé egy xp-t és mikor beindul a gép kiválasztod hogy melyik kell. xp vagy win7.

hojofor írta:
Ha nagy játékkal tolom mint pl: Aion, akkor okozhatja az akadást a lassú, elavult HDD? vagy az ilyen problémákat nem okoz?
Mert nem FPS laggom van meg nem a gép nem bírja el, hanem nem tudom... a netem is elég gyors 25Mbites. Én már csak a HDDre tudok gondolni, de pl egy másik játéknál is előfordult már ez: Crysisnél ugyan ez volt. Egy két ember mondta, hogy lehet kevés a Ramom. Gondoltam itt is megkérdezem hátha kapok valami tanácsot., mert ha HDD miatt akad veszek egy gyorsabbat ér erősebbet.

VGA driver frisítést próbáld meg.
0
0
0
0
hojofor avatar
0
0
0
0
Gerdzso avatar
mivan akkor ha valamit kompatibilitálok? tehát win7-em van(64bit) és átkompatibilitálom WIN XP-re akkor már a játék DX9-be fog futni?(tehát kisebb lesz a gépigény) ha nem akkor ezt hogy lehet megoldani?
0
0
0
0
foxbet avatar
PS3 nem, valami jó játékra nézd meg a Mafia 2 röl készült video-t a youtube-n pc vs ps3 vs xbox és pc-n megy a legjobban. Igaz amugy 8 magos Intel proci van benne integrával meg egy olyan nvidia vga amit még pc nem látott.Da sajnos a ps3-hoz meg kell veni a játékot nincs olyan hogy letöltöm felrakom és megy. Sjanos ez a hátulütője.
0
0
0
0
kisteker avatar
GokuTM írta:
foxbet írta:
GokuTM írta:
Ez oké meg igaz.
De a kérdésre válaszolva, ami "Lighting game" (cod6) szintet takar, bőven elég a 3GB DDR2 800Mhz.
Én 2 hete váltottam 3GB DDR2 800MHz-ről, 4GB DDR3 1333MHz-re (1360*768), és eddig is simán vitte a 3GB a Crysis 2-t is akár és fullon. Egyes-egyedül a GTAIV-et vitte úgy hogy 3-400MB szabad ramom maradt.

igen na de gondolkodjunk előre is a jövőbe akkor menyi ram kell? Ha már most 4Gb kell a battlefield 3-nak illetve 3Gb a crysis 2-nek akkor jövőre menyi kell mit gondoltok?

Épp ezen van a hangsúly, hogy mi értelme most felpakolni?-Bőven elég a jövőben felpakolni mert addig csak olcsóbb lesz 😃

Mindenkinek igaza van 😀

Nekem ott a péesshárom a jobb játékokra, mondom én ezt a gépet csak néhány játékra használom, inkább arra lenne, hogy gyorsan fusson netezés alatt, meg ilyen irodai munkákra jó legyen. Aztán majd jövőre meglátjuk hogy mi jön, de idén inkább a ps3 a fő terv a vételre. Na akkor AMIRE HASZNÁLNÁM megfelel?

Egyébként itt van a link: Gépem adatai

Ui.: 1360*768-ba fut a gép.
0
0
0
0
foxbet avatar
GokuTM írta:
Ez oké meg igaz.
De a kérdésre válaszolva, ami "Lighting game" (cod6) szintet takar, bőven elég a 3GB DDR2 800Mhz.
Én 2 hete váltottam 3GB DDR2 800MHz-ről, 4GB DDR3 1333MHz-re (1360*768), és eddig is simán vitte a 3GB a Crysis 2-t is akár és fullon. Egyes-egyedül a GTAIV-et vitte úgy hogy 3-400MB szabad ramom maradt.

igen na de gondolkodjunk előre is a jövőbe akkor menyi ram kell? Ha már most 4Gb kell a battlefield 3-nak illetve 3Gb a crysis 2-nek akkor jövőre menyi kell mit gondoltok?
0
0
0
0
foxbet avatar
Superlompos írta:
felbontásfüggő is a Ram mennyiség. Felesleges 6 giga, ha nem nagy felbontáson akar játszani.

nem felesleges ha mondjuk dx 11-ben játszol akkor kell bizony.Meg a battlefield 3-nak is kell 4Gb amit dx 10-re írtak.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
felbontásfüggő is a Ram mennyiség. Felesleges 6 giga, ha nem nagy felbontáson akar játszani.
0
0
0
0
foxbet avatar
kisteker írta:
Sziasztok!

Szerintetek egy főként irodai célokra, illetve light gamingre való gépbe (cod6 szint) jó a 3 GB DDR2 800 Mhz-s RAM?

3GB ram kevés a játékoknak minimum kéne 4 GB de ajánlot a 6GB.
0
0
0
0
hassi avatar
kisteker írta:
Sziasztok!

Szerintetek egy főként irodai célokra, illetve light gamingre való gépbe (cod6 szint) jó a 3 GB DDR2 800 Mhz-s RAM?

Szerintem jó 😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció