Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kmisi99 avatar
Igen úgy tudom újat vett. A vga nálam jó volt csináltam a hirdetéshez tesztvideót akkor működött. Majd megkérdem hogy próbálja máshol tesztelni bár a mostani gépébe pár hete még egy 4670 ment. a CM táppal
0
0
0
0
Osynho avatar
Másik gépben is le kellene tesztelni a vga-t. A tápot újan vette?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Nagy szakértők segítség.
Eladtam a 4870 es vgamat a gyereknek volt egy Cooler Master 400w os régi tápja 12V os ágon 270W továbbá egy 2 magos intel E6600 asa
Nos ekkor várható volt hogy nem bírja a táp mert lekapcsolt. De most vett egy 500w os Be quite tápot és leállogatott a gépe. Aztán később jó lett a kép is jó. De 2x befagyott. Szerintetek?
Nem akarok bukni közel 20k-t 😲
0
0
0
0
kisteker avatar
niteforce írta:
azért a HD5750 nem kis ugrás a HD5670 hez képest. Más GPU van már benne. 1440*900 a monitorom, ilyen felbontáson már nem tud jó teljesítményt adni az új játékoknál.
720p körüli felbontásban elég jó teljesítményt nyújt.

nehogy félreértsetek a HD5670 faxa kis kari, nem olyan mint egy GF GT 210, mert azért szépen el lehet vele játszani, de magasabb felbontásra már nem jó.

Ott a pont. Nekem kb. másfél éve van 5670-em, és akkor amikor vettem még egész pofis kari volt. Most már tényleg kicsit elavult... 😞
0
0
0
0
niteforce avatar
azért a HD5750 nem kis ugrás a HD5670 hez képest. Más GPU van már benne. 1440*900 a monitorom, ilyen felbontáson már nem tud jó teljesítményt adni az új játékoknál.
720p körüli felbontásban elég jó teljesítményt nyújt.

nehogy félreértsetek a HD5670 faxa kis kari, nem olyan mint egy GF GT 210, mert azért szépen el lehet vele játszani, de magasabb felbontásra már nem jó.
0
0
0
0
akos328 avatar
A proci jó, és hamár megvan az 5670 nem nagyon tudsz mit csinálni, de azért ellehet vele játszani...tapasztalatom nincs, de ahogy az 5750-men fullon megy minden( van azért kivétel) akkor a kistestvérén is elmennek mediumon lowon, de akk niteforce biztos jobban tudod.
0
0
0
0
timon5000 avatar
irjatok a gépemre h mien pls!!!
0
0
0
0
foxbet avatar
Relatív teljesítmény táblázat:
Egy kis segitség a cpu vásárláshoz

http://prohardver.hu/dl/cnt/2011-01/68318/results/rel_telj.png

niteforce írta:
HD5670 minden csak nem gamer kari 😃 tapasztalat 😃
4 hónapja van meg, de már cserélni fogom 😃

igen lásd az elözö beszélgetésünket menyire nem jó a vga.
0
0
0
0
niteforce avatar
HD5670 minden csak nem gamer kari 😃 tapasztalat 😃
4 hónapja van meg, de már cserélni fogom 😃
0
0
0
0
akos328 avatar
5670-et ne vegyél, megtiltom😃. Nah jó csak viccelek, azért kezd formálódni gamer- karivá, de DX11-re és full grafhoz nem ajánlott, mondjuk Crysis 2-be meg főleg nem.
ha jól vszem ki még nincs meg a gép. Vegyél AMD rendszert, 4 magosból olcsóbb, és azon már kapsz erősebb VGA-t. HD5830, GTX550, vagy akár HD6790. Remélem jó tanácsot adok, félrevezetni nem akarlak...
0
0
0
0
niteforce avatar
hát oké, köszi 😞
bár mondjuk eredeti, és mikor feltelepítettem akkor jó volt 😞
0
0
0
0
foxbet avatar
kisteker írta:
Szerintetek ez milyen PC lehet?

Gépem adatai

Ezekkel szeretnék játszani rajta:

(Graf:Full;Res.:1360*768;Dx9)

Battlefield Bad Company 2
Call of Duty Modern Wafare 2
Crysis 2

5670-az kevés neki minimum kellene 5700-as vagy 5800-as vagy 6700 vgay 6800-as szériából válogatni és akkor minimum 4GB de ajánlott a 6GB mert gondolom szeretnéd később is játékra használni. a táp meg inkább legyen 450W-os
hogy azért a nagyobb ingadozásokat kibírja.Bár erre nagyin kicsi esélyt látok.

niteforce írta:
nem, nem is úgy lagol hogy le van foglalva, mert egyértelműen a VGA a gond hogy valamiért most gyenge, mert ha lenézek, vagy olyan ehlyre megyek ahol nincs annyi fa hanem csak kevesebb cucc van, akkor nem laggol annyira.

hát akkor telepítsd ujra nekem is 5.-szörre sikerült a Mafia 2-t feltelepiteni mert valamit elb*szott a telepítő.
0
0
0
0
niteforce avatar
nem, nem is úgy lagol hogy le van foglalva, mert egyértelműen a VGA a gond hogy valamiért most gyenge, mert ha lenézek, vagy olyan ehlyre megyek ahol nincs annyi fa hanem csak kevesebb cucc van, akkor nem laggol annyira.
0
0
0
0
foxbet avatar
niteforce írta:
HD5670 full grafhoz a BF BC2-höz és a Crysis 2 höz is gyenge
foxbet írta:
niteforce írta:
éppen ma futtattam le, szinte ugyanaz mint múltkor, és szépen le is futott (kivéve hogy kurva lagos még a DX 10-es is, pedig mondhatni ronda de ez múltkor is úgy volt)

hát akkor nézd meg , nem dobál tüskéket a táp. Volt nálam egy gép hasonló problémával és mikor kinyírta az alaplapot, utána derült ki, hogy a tápfesz megfelelő, de terhelésnél csak úgy dobálja a tüskéket.

másik játékok jók csak a crysis

Lehet hogy olyan folyamat fut a háttérben ami leköti az erőforrást. Nem szokot olyan lenni hogy mikor kilépsz belőle még mindig több ramot zabál mint alapjártaon a windows?
olyan r4a gondolok hogy alapjáraton eszeik 800Mb ramot de mikor kilépsz bakkor 1,3 GB-t
0
0
0
0
niteforce avatar
HD5670 full grafhoz a BF BC2-höz és a Crysis 2 höz is gyenge
foxbet írta:
niteforce írta:
éppen ma futtattam le, szinte ugyanaz mint múltkor, és szépen le is futott (kivéve hogy kurva lagos még a DX 10-es is, pedig mondhatni ronda de ez múltkor is úgy volt)

hát akkor nézd meg , nem dobál tüskéket a táp. Volt nálam egy gép hasonló problémával és mikor kinyírta az alaplapot, utána derült ki, hogy a tápfesz megfelelő, de terhelésnél csak úgy dobálja a tüskéket.

másik játékok jók csak a crysis
0
0
0
0
foxbet avatar
niteforce írta:

0
0
0
0
kisteker avatar

Gépem adatai

Ezekkel szeretnék játszani rajta:

(Graf:Full;Res.:1360*768;Dx9)

Battlefield Bad Company 2
Call of Duty Modern Wafare 2
Crysis 2
0
0
0
0
niteforce avatar
0
0
0
0
foxbet avatar
niteforce írta:
de a phenom II X4-nek jobb gyári hűtője van.
ez eredetileg athlon II X3 volt, ehez szarabb hűtő van, én 4 magosítottam meg húztam

és miért van az, hogy crysisban a leggagyibb grafikán 720-p-ben is max 15 FPS-em van? ha lenézek akkor normális, mert ugye csak a lebutított zöld fűnek nem kinéző pixelt kell kidolgoznia. de amúgy olyan lagos, mintha a régi gépemen akarnám játszani.
Ez miért van?
nemrég még kitűnően ment

futtasd le 3d mark tesztet és ha az elvárható eredményt hozza a kor a vga val és a cpu-val nincs gond. Akkor már ezt kizárhatjuk.
0
0
0
0
niteforce avatar
de a phenom II X4-nek jobb gyári hűtője van.
ez eredetileg athlon II X3 volt, ehez szarabb hűtő van, én 4 magosítottam meg húztam

és miért van az, hogy crysisban a leggagyibb grafikán 720-p-ben is max 15 FPS-em van? ha lenézek akkor normális, mert ugye csak a lebutított zöld fűnek nem kinéző pixelt kell kidolgoznia. de amúgy olyan lagos, mintha a régi gépemen akarnám játszani.
Ez miért van?
nemrég még kitűnően ment
0
0
0
0
foxbet avatar
niteforce írta:
sziasztok, leteszteltem a CPU hőmérsékletet prime 95-tel.

most már jó ideje 68-72 fok között mozog (azért, mert 70 foknál 4700 helyett 5400 -at forog a CPU venti, emiatt lehűl, és újra kevesebbet forog, ami miatt újra felmelegszik)
szóval a proci venti 5400-at forog. és a max hőm 72 fok.
emiatt érdemes egy jobb hűtőt venni?
köszi előre is.

nekem a phenom II x4-ne 3400-as fordulattal ment a venti és 200Mhzt emeltem rajta csak így is le tudta hüteni 55 fokos volt max.
0
0
0
0
kisteker avatar

Gépem adatai

BAd Company 2-t elvinné full grafon 1360*768-ba?
0
0
0
0
philips20 avatar
amúgy nekem is alapból 1080 at forog a proci ventije az nem kevés egy kicsit ? mert az elözö alaplapon 1980 at forgott
0
0
0
0
niteforce avatar
sziasztok, leteszteltem a CPU hőmérsékletet prime 95-tel.

most már jó ideje 68-72 fok között mozog (azért, mert 70 foknál 4700 helyett 5400 -at forog a CPU venti, emiatt lehűl, és újra kevesebbet forog, ami miatt újra felmelegszik)
szóval a proci venti 5400-at forog. és a max hőm 72 fok.
emiatt érdemes egy jobb hűtőt venni?
köszi előre is.
0
0
0
0
philips20 avatar
én is a y Chieftec-iARENA GPA-500S 500W PFC 6800 ért veszem
0
0
0
0
cseszka avatar
Nemlássa.A 4Gb-re kell a 64bites win.
Meg egy táp,de lehet venni olcsobban is,csak nézz egy kicsit szét még a netenn.
Gigabyte Superb460P 460W 12cm ez 9900Ft
0
0
0
0
kisteker avatar
Hali mindenki azt esetleg nem tudjátok megmondani hogy a win7 32 bites ultimate felismer-e 4 giga RAM-ot?

Ja és visszatérve a táphoz max. 10-ért egy jó 400 wattosat nem tudtok ajánlani? mert nem szeretném megsütni a vadiúj alaplapom 😃
0
0
0
0
foxbet avatar
Osynho írta:
E2180-ban 1mb L2 cache van. 😀 A régi cerkákat sokkal radikálisabban butították azért, pont emiatt volt jó vétel az E2000-es, majd az E5000-es sorozat. Fele árért kaptál a felénél több teljesítmény + jó tuningpotenciált.

köszi a pontosítást.
0
0
0
0
gtr10 avatar
niteforce írta:
nem. semmilyen LGA775-ös procira nem érdemes már azt cserélni

ok köszi
0
0
0
0
gtr10 avatar
foxbet írta:
gtr10 írta:
helló az lenne a kérdésem hogy a Intel Celeron D 347 (3.06GHz) processzoromat megérné lecserélni egy Intel Dual Core E6600 3.06GHz processzora ?

Inkább egy core 2 duo E8400-ra cseréld le az jobb .
Ugyan is a celeron Dual Core:
Ezek az első kétmagos intel procik, 64bitesek, P4D 8xx, vagy 9xx névre hallgattak. A 8xx-nél Magonként 1mb cache, 9xx-nél már 2mb cache. Itt két proci egy tokban volt, de külön szilíciumon. külön szilicum lapon van ezért a ez kedvezőtlen a teljesítmény szempontjából.

Pentium Dual Core:
Pl: E2180, stb. Ez már rendes core2 architektúra, és itt már egy tokban, és egy szilícium lapkán van a két mag. Ezek butított processzorok, hasonló a régi Celeron butításhoz. Tipikusan 2mb osztott cache-el rendelkeznek, azaz mind a két mag ugyan azt a 2 megás cache-t használja.

Core Duo: Ez a rendes Core 2 Duo közvetlen elődje. Főleg laptopokban használják alacsony fogyasztása végett. Megosztott közös cache jellemzi, és ez csak 32bites proci.

Core 2 Duo: 64bites procik, 2 vagy 4mega cache-el. hw virtualizációval, és egyéb finomságokkal. Jó gyors. felül múlja a 2 magos elődjeit.

ok kösz az infot
0
0
0
0
Osynho avatar
E2180-ban 1mb L2 cache van. 😀 A régi cerkákat sokkal radikálisabban butították azért, pont emiatt volt jó vétel az E2000-es, majd az E5000-es sorozat. Fele árért kaptál a felénél több teljesítmény + jó tuningpotenciált.
0
0
0
0
foxbet avatar
gtr10 írta:
helló az lenne a kérdésem hogy a Intel Celeron D 347 (3.06GHz) processzoromat megérné lecserélni egy Intel Dual Core E6600 3.06GHz processzora ?

Inkább egy core 2 duo E8400-ra cseréld le az jobb .
Ugyan is a celeron Dual Core:
Ezek az első kétmagos intel procik, 64bitesek, P4D 8xx, vagy 9xx névre hallgattak. A 8xx-nél Magonként 1mb cache, 9xx-nél már 2mb cache. Itt két proci egy tokban volt, de külön szilíciumon. külön szilicum lapon van ezért a ez kedvezőtlen a teljesítmény szempontjából.

Pentium Dual Core:
Pl: E2180, stb. Ez már rendes core2 architektúra, és itt már egy tokban, és egy szilícium lapkán van a két mag. Ezek butított processzorok, hasonló a régi Celeron butításhoz. Tipikusan 2mb osztott cache-el rendelkeznek, azaz mind a két mag ugyan azt a 2 megás cache-t használja.

Core Duo: Ez a rendes Core 2 Duo közvetlen elődje. Főleg laptopokban használják alacsony fogyasztása végett. Megosztott közös cache jellemzi, és ez csak 32bites proci.

Core 2 Duo: 64bites procik, 2 vagy 4mega cache-el. hw virtualizációval, és egyéb finomságokkal. Jó gyors. felül múlja a 2 magos elődjeit.
0
0
0
0
niteforce avatar
nem. semmilyen LGA775-ös procira nem érdemes már azt cserélni
0
0
0
0
gtr10 avatar
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Rhino írta:
Ezzel meg semmi de amikor leugrik 12-16 fps re es akad az egesz jatek az mar azert nem normalis.
Előfordulhat, elvégre a HD5670en fut 30 FPS körül, a laptop VGAk meg még valamivel gyengébbek is , mint az asztali verziók.
0
0
0
0
no avatar
Ezzel meg semmi de amikor leugrik 12-16 fps re es akad az egesz jatek az mar azert nem normalis.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!Kernek egy kis segitseget.Most vettem egy új gépet(HP ENVY 14) kipróbaltam a Dirt 2-vel és high beállitáson 25-35 fps-em van!A vid kari drivert frissitettem.(Intel Core I7 1,6,ATI HD 5650 4 GB ram) Előre is köszonom a segitseget!
0
0
0
0
niteforce avatar
feszt akkor kell emelni ha már nagyon instabil, meg nem is engedi már magát tovább húzni leírom oda is.
0
0
0
0
akos328 avatar
A számítógép hűtésénél azt hiszem Niteforce részletesen leírta h kell CPU-t húzni, de feszültségről nem esett szó, azzal nem kell csinálni semmit?, vagy azt hány MHZ- után kell emelni? Szeretnék én is húzni, ma leterheltem, 41°C ment fel, alap hűtéssel. Kérdésem 3Ghz-ről meddig lehetne emelni fesz nélkül h stabil maradjon.?
0
0
0
0
apetit1989 avatar
A teljesítményre semmilyen hatással nem lesz, de ha egy mód van rá, ha 24-pines csati van az alaplapon, 24-et is köss rá. Elvileg 20-al is kéne menni.
gyenesmartin: Úgy nem jó. Ha egy kábelon van a dvd meg a hdd, egyikőjüknek masternek, másiknak slave-nek kell lennie.
0
0
0
0
levi27 avatar
Ha az alaplapom 24pin-es tápra van kitalálva de van rajta cimke hogy 20pin-el is megy annak van valami hátránya? vagy ha 24pin-el kötöm be akkor kicsit erősebb lehet?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Kaptam egy ilyen merevlemezt.[url]http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?vgnextoid=9167c6ea20fbd010VgnVCM100000dd04090aRCRD&locale=en-US&reqPage=Legacy[/url]Hova kössem a jumper/eket, hogy ne legyen limitálva?Úgy lenne bekötve, hogy ami az ide kábelről jön első leágazás menne a merevlemezre míg a másik a dvd meghajtóra.Most úgy van bekötve, hogy master or single drive.Így jó?
0
0
0
0
foxbet avatar
Akkor hasonlítsd össze a core i5 750-et aminek 4 mag 4 szálon tud dolgozni a core i7 920-al aminek 4 magja van és 8 szálon tud egyszerre dogozni.
0
0
0
0
niteforce avatar
ugyanilyen címke stílusa van a mercury tápoknak is. arra is rá van írva hogy empoering your PC és tök így néz ki, csak erre márka M tech van írva, arra meg mercury. szerintem közük van egymáshoz. szóval bocs de szar 😞
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Az M-tech egy hulladék táp sajna.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Az i3 négy szálon megy, a core2 duo pedig simán 2 magos.
0
0
0
0
no avatar
Nem értem... már pár napja próbálom működésre bírni ezt a rohadt ramot dual channelben (geil GV34GB1333C9DCN), kevesebb sikerrel. Lehetséges, hogy azért sem hajlandó működni mert nincs rajta a P8Z68-V PRO Motherboard Qualified Vendors List-en? mert attól még szerintem működnie kéne. Teljesen egyforma a 2 ram, fogalmam sincs mi a baja..
0
0
0
0
hojofor avatar
Vírus. Vagy internetes reklám.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció