Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
kisteker avatar
SZiasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy a kábelek, ill. áramkörök hogyan szállítanak adatot? Tudom, ott a google, de én ezt egyszerűen szeretném hallani! 😀
0
0
0
0
akos328 avatar
😜 pedig tisztességesek voltak, még fel is hívtak h az akkor választott alaplapom elfogyott, de ajánlanak egy másikat, és nem drágábatt, hanem olcsóbbat ajánlottak, amit most láttok is. és ezen kívül semmi gond nem volt.
0
0
0
0
niteforce avatar
rendes boltnál ez nem fordulhat elő 😀
0
0
0
0
akos328 avatar
Én is beparáztam 1 kicsit, amikor kihoztak egy 10x5x10 Cm-es dobozt, ebben volt egy másik doboz, amibe a hűtő. nah de hol a Proci??? lecsúszott a doboz aljára, gondolom szállításkor, de eléggé bevoltam rezelve most mi van.😃
0
0
0
0
niteforce avatar
ja erről hallottam hogy ilyen papírból készült procikat és hűtőket adtak egy hivatalosnak tűnő dobozban 😃
0
0
0
0
ea-st-ar avatar
Synda írta:
akos328 írta:
Jah meggyőztétek, mint én régebben, nagy Intel fanatikus voltam, de amikor gép vásár elé kerültem, hirtelen tökéletes lett az AMD😃, mivel 10-est spóróltam alapon és a CPU-n is. és egy rossz szavam sem lehet, se a CPU-ra se a VGA-rka. De miért is lenne hiszem processzor az processzor, ezekből nincs eredeti és hamisítvány....

[LINK]
[movie=youtube]54tDqM5-6RU&feature[/movie]

😜

Ez baromi nagy ! 😃😃

Valahol jol kicsereltek benne mindent :>

Szerencsetlen.
0
0
0
0
akos328 avatar
érteni nem sokat értettem belőle, de mi nincs rajta tüske vagy mi??? 😂
0
0
0
0
akos328 avatar
Jah meggyőztétek, mint én régebben, nagy Intel fanatikus voltam, de amikor gép vásár elé kerültem, hirtelen tökéletes lett az AMD😃, mivel 10-est spóróltam alapon és a CPU-n is. és egy rossz szavam sem lehet, se a CPU-ra se a VGA-rka. De miért is lenne hiszem processzor az processzor, ezekből nincs eredeti és hamisítvány....
0
0
0
0
Osynho avatar
kisteker írta:
És ha mondjuk kettő 6790-t kötnék egybe?

Amúgy szerintetek ez milyen alaplap?

ASROCK 890GX PRO3 AM3+

Nah, mégis Phenom II lesz? 😆 Helyes. A 955-ös olcsóbb, mint a 965, sztem jobban megéri. Gyak ugyanaz a 2 proci.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
kisteker írta:

ASROCK 890GX PRO3 AM3+

kb HD 5870 teljesítménye, ami 48 000Ft, a két kari meg már 65-70 000Ft.
0
0
0
0
kisteker avatar

ASROCK 890GX PRO3 AM3+
0
0
0
0
foxbet avatar
Osynho írta:
Tudomásom szerint egy ideje az összes multi gpu-s megoldást CrossFireX-nek hívja az AMD, így a 2 kártyás rendszert is. 😀

Én ugy gondolom hogy a név az tök mind1 de az elv ugyan az. ugy mint a dual graphics nál.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
hardX írta:
kisteker írta:
foxbet írta:
kisteker írta:
Sziasztok!

Oké, megadtam magam, mégis újítok. Veszek 1 ocsó amd procit, meg egy faxa am3+-os alaplapot. Akkor már beújítok ddr3-mas ramot is, mer kétszer annyi ddr3 kevesebbe kerül, mint feleannyi ddr2. A többi meg majd alakul...

Gépem adatai

Jó csak a vga-t cseréld le ha játszani akarsz.

Persze, az le lesz cserélve mad jövőre kettő 6670-esre. Ollé CrossfireX! 😃

HS6670-et nem érdemes CF-be kötni, a CrossFire amikor 2 kártya van, a CrossFireX pedig amikor 3 vagy 4 😀
CFet úg lehet megállapítani megéri-e, hogy a 2 kártya összekötve erősebb-e, mint a legjobb 1 GPUs modell. Ha nem, akkor valószínűleg hasonló áron lehet beszerezni, és az 1 GPU mindig biztosabb, mint a 2. Akkor se érdemes olcsó kártyákat duplázni, ha már van 1, beszámítással kell újat venni, vagy eladni az addigit. A CF/SLI egy felső kategóriás cucc, arra tervezték, hogy még brutálisabb teljesítményt lehessen kihúzni a csúcskarikból, felső középkategória alatt nem is érdemes beszerezni, ha csak nincs túl sok pénzed, és nem unatkozol marhára.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
akos: Ahogy Osynho mondja: CrosFireX: 2v3v4 DB AMD kártya
SLI: 2v3v4 DB nV kártya
Ja és a 3-mas oda szokták irni hogy 3-way sli
0
0
0
0
akos328 avatar
bocsánat lehet h hülyeség de Crossfire az ATI-nál 2 kártya összekötése, de 3at azt hiszem nem lehet, 3at az SLI-be lehet, Crossfire-be a 4 meg a QuadCrossfire nem? vagy hogy van ez?

Azt tudom ATI-Crossfire, nVidia-SLI, de a kártyák mennyiségét nem tudom, e nem úgy rémlik Crossfire-be 2-4 lehet kötni, SLI-be meg 2-3, de ha rossz akkor javítsatok, nem akarok hülyén meghalni😆
0
0
0
0
Osynho avatar
Tudomásom szerint egy ideje az összes multi gpu-s megoldást CrossFireX-nek hívja az AMD, így a 2 kártyás rendszert is. 😀
0
0
0
0
_AsheXp avatar
kisteker írta:
foxbet írta:
kisteker írta:
Sziasztok!

Oké, megadtam magam, mégis újítok. Veszek 1 ocsó amd procit, meg egy faxa am3+-os alaplapot. Akkor már beújítok ddr3-mas ramot is, mer kétszer annyi ddr3 kevesebbe kerül, mint feleannyi ddr2. A többi meg majd alakul...

Gépem adatai

HS6670-et nem érdemes CF-be kötni, a CrossFire amikor 2 kártya van, a CrossFireX pedig amikor 3 vagy 4 😀
0
0
0
0
akos328 avatar
hnemaria írta:
akos328 írta:
nagyon kellene a segítségetek, de aki tényleg tudja hogy lehetne megoldani. az a problémám h felhúztam a Ram-z 800 mhz-ről, 1066mhz-re. újraindításnál tá, szünet, tá szünet síp fogadott h ugyebár a DRAMmal gond van. gondltam nullázom a biost, kivettem az elemet majd vissza,de ugyan ez. A modulokat is cserélgettem, semmit sem változott. hogy tudnám ezt megoldani h ne menjen tönkre semmi.

a kézikönyvben bennevan, hogy hol van a bios reset jumper., lehet hogy cmos reset néven van benne.. simán fogsz 1 csavar huzót és összekötöd a kettőt pár másodpercig, és kész.. ha nemjó akkor passz 😀

Hála a jó Égnek ez volt a megoldás😀, CLR_CMOS néven volt, de igen amit te mondtál. 2 tüske volt és csavarhúzóval összeérintettem és helyreállta BIOS beállítás.
Fél éjcakaán fennvoltam és bújtam a kézikönyvet, de magtaláltam...
0
0
0
0
foxbet avatar
kisteker írta:
foxbet írta:
kisteker írta:
Sziasztok!

Gépem adatai

Aaz a minimum de nem ártana egy HD 5700 vagy 6700-as szériát venni.
0
0
0
0
kisteker avatar
foxbet írta:
kisteker írta:
Sziasztok!

Gépem adatai

0
0
0
0
hnemaria avatar
akos328 írta:
nagyon kellene a segítségetek, de aki tényleg tudja hogy lehetne megoldani. az a problémám h felhúztam a Ram-z 800 mhz-ről, 1066mhz-re. újraindításnál tá, szünet, tá szünet síp fogadott h ugyebár a DRAMmal gond van. gondltam nullázom a biost, kivettem az elemet majd vissza,de ugyan ez. A modulokat is cserélgettem, semmit sem változott. hogy tudnám ezt megoldani h ne menjen tönkre semmi.

a kézikönyvben bennevan, hogy hol van a bios reset jumper., lehet hogy cmos reset néven van benne.. simán fogsz 1 csavar huzót és összekötöd a kettőt pár másodpercig, és kész.. ha nemjó akkor passz 😀
0
0
0
0
foxbet avatar
kisteker írta:
Sziasztok!

Gépem adatai

0
0
0
0
kisteker avatar
Sziasztok!

Gépem adatai
0
0
0
0
_AsheXp avatar
hardX írta:
Sziasztok help PLS, vadi új gépemen, mostanában az van hogy bármilyen játékkal játszok, 10-15 perc múlva megáll a kép, zúgó hangja lesz és újraindul, valamikor meg nem indul újra akkor nekem kell, mert nem reagál semmi, és csak játékok közben van ez... 😞 😞 😞

SEGITSETEK...

Nekem megint visszatért ez a probléma pedig kikapcsoltam az aero-t is csak mostmár nem negyed hanem fél óra múlva csinálja..... 😞😞 Segitsen valaki...
0
0
0
0
akos328 avatar
jólvan, akkor kipróbálom a modulokat, ès akkor lehetséhes h a lap megy fel Pestre. jólvan, köszönöm szépen a segítséget.
0
0
0
0
Cooley avatar
akos328 írta:
akk nincs más kérnem kell vkitől modult és kiprobálni. vagy egyéb ötlet? a másik meg ennyitől hazavágtam az alaplapot?

Normális használattól is tönkremehet bármikor bármi, hát még ha piszkálják... 😀 Inkább azt mondom, hogy másnál próbáld ki a moduljaidat, mert a moduljaid nem fogják elcseszni a másik lapot, de a te alaplapod viszont tönkre vághatja a másik memót. Ha az a másik lappal mennek a moduljaid, akkor fix, hogy alaplaphiba. Ha esetleg bios nullázást követően lett valami bios hiba, akkor automatikusan át kellene váltania a backup bios-ra(ha jól tudom, manuálisan nem lehet), ha nem teszi, szintén alaplaphiba, szóval szintén csak azt tudom mondani, hogy szerviz.
0
0
0
0
akos328 avatar
akk nincs más kérnem kell vkitől modult és kiprobálni. vagy egyéb ötlet? a másik meg ennyitől hazavágtam az alaplapot?
0
0
0
0
Cooley avatar
akos328 írta:
hát gondolhatod h úgy bevok sz@rva 😃, próbálgattam össze vissza a modulokat, de semmi. tehát azt mondod h a bios akk nullázva, akkor mindkettő felmondhatta a szolgálatot, mert egyik variációban sem indulnak. és igen áramtalanítva szedtem ki az elemet.

Én inkább az alaplapra gyanakszom.
0
0
0
0
akos328 avatar
hát gondolhatod h úgy bevok sz@rva 😃, próbálgattam össze vissza a modulokat, de semmi. tehát azt mondod h a bios akk nullázva, akkor mindkettő felmondhatta a szolgálatot, mert egyik variációban sem indulnak. és igen áramtalanítva szedtem ki az elemet.
0
0
0
0
Cooley avatar
akos328 írta:
pls segítsetek, megöltem a gépem a Ramot felhúztam 1066 mhzre és újraindításkor síííp, szünet fogadott folyamatosan. kivettem az elemet, de a bios nem áltt vissza, ugyan ez van. esetleg mivel dual biosos a lap, hogy lehetne jumperelni, mert a leírást egyzserűen nem tudom felfogni. vagy van esetleg más ötletetek? előre szólok a biosig se jutok el, benyomom a gombot ès rögtön sípol.

Áramtalanítottad a gépet, mielőtt kivetted az elemet? Ha igen, akkor egész biztos, hogy a biost nulláztad, szóval erősen valószínű, hogy sérült valamelyik alkatrész. Próbáld meg 1 modullal mindkét slotba, majd a másikkal, ha úgy se jó, akkor szerviz.
0
0
0
0
akos328 avatar
pls segítsetek, megöltem a gépem a Ramot felhúztam 1066 mhzre és újraindításkor síííp, szünet fogadott folyamatosan. kivettem az elemet, de a bios nem áltt vissza, ugyan ez van. esetleg mivel dual biosos a lap, hogy lehetne jumperelni, mert a leírást egyzserűen nem tudom felfogni. vagy van esetleg más ötletetek? előre szólok a biosig se jutok el, benyomom a gombot ès rögtön sípol.
0
0
0
0
konsti avatar
kóbor áram és a túlfesz védelem a gépben kilövi a cuccost..örülj neki..igy nem úszik el a gép : ) vagy esetleg szellemek ...szobában nem csökken a hőmérséklet ? 😆
0
0
0
0
gigazte avatar
Az lenne a problémám, hogy gondol egyet és kikapcsol a gép. Eddig nem csinálta ezt, ma este kezdte el. A gépnek folyamatosan követem a hőmérsékletét, nem az a gondja. Lehetséges, hogy az elosztóval, vagy a konnektorral nem stimmel valami? Mert amikor a gép kikapcsol, akkor a lámpák is elkezdenek villogni a házban.
0
0
0
0
akos328 avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
philips20 írta:
niteforce: el nem hiszed de működik a gép 😃 beraktam az új tápot és jó, egészen hihetetlen 😃

akkor az volt a rossz 😃
használd egészséggel, jó kis gép! 😃
akos328 írta:
de nem tudom miylen b... ...... ........ ..... BIOSa van ennek az alaplapnak de nincs CPu konfigurációs menüpontja, már 2 ember személyes segítségét kértem, mind2en BIOS frissítést javasolták, amit meg is tettem, de nem változott semmi. Az Aida64 azt írja ha legfrisebb verzió van most fennt, tehát sikerült frissíteni, de nem oldott fel semmit, semmi + nem kaptam vele.-.-

nem a chip a hibás mert nekem is olyan van, nekem sikerült 😕
0
0
0
0
akos328 avatar
de nem tudom miylen b... ...... ........ ..... BIOSa van ennek az alaplapnak de nincs CPu konfigurációs menüpontja, már 2 ember személyes segítségét kértem, mind2en BIOS frissítést javasolták, amit meg is tettem, de nem változott semmi. Az Aida64 azt írja ha legfrisebb verzió van most fennt, tehát sikerült frissíteni, de nem oldott fel semmit, semmi + nem kaptam vele.-.-
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Bios-ból jobb húzni a processzort.
0
0
0
0
philips20 avatar
niteforce: el nem hiszed de működik a gép 😃 beraktam az új tápot és jó, egészen hihetetlen 😃
0
0
0
0
akos328 avatar
leszedtem a tuninghoz a gigabyte honlapjáról az Easy tune6-ot, és tutorial videókba mutatják h kell húznia a processzort, de ott van egy olyan fül h tuner, de nekem az nem elérhető, egy szürke kis vacak, tudjátok miről beszélek.
Ha vki tudja mi a megoldás írjon...
0
0
0
0
Hagrid avatar
Superlompos írta:
Nem tudom, próbáld meg!

Majd megpróbálom,kössz.
0
0
0
0
Hagrid avatar
Superlompos írta:
És ha kiveszed az 512 mb-osat?

Jobb lenne talán?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
És ha kiveszed az 512 mb-osat?
0
0
0
0
Hagrid avatar
Superlompos írta:
Ugyanolyan márkájút és órajelűt tettél bele?

Igen.Minden ugyanaz.És jól is van betéve.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok szerintetek egy Corsair CX430 maximuj mekkora vga-t bírna el ilyen alkatrészek mellet ?
AMD Phenom II X4 955Be
Adata Gaming Series 1600mhz 1.35v
Msi 770-g45
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
TripplaXXX2 írta:
Kmisi99 írta:
azt még egy gagyibb program is tudja. A photoshopnak ez a művelet olyan mint a paintnek a rajzolgatás 😆

jó de én azt kérdeztem hogy a phtoshoppal hogy kell csinálni?

Ja😆 ps ban a w gomb lenyomásával aktiválhatod azt az eszközt amivel óvatosan kijelölöd magad (majd ráérzel) és kimásolod meg be a másik képre
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ugyanolyan márkájút és órajelűt tettél bele?
0
0
0
0
Hagrid avatar
Mi a ...-ért van az hogy raktam bele + 1gb ramot és csak szarabb lett?
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
Kmisi99 írta:
azt még egy gagyibb program is tudja. A photoshopnak ez a művelet olyan mint a paintnek a rajzolgatás 😆

jó de én azt kérdeztem hogy a phtoshoppal hogy kell csinálni?
0
0
0
0
Devis avatar
Haat tom, a d 820at vitte, e8400-et ugyanaz map mar nem. Am biost vh ujra kene dobni csak igy lhetetlen 😞
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció