Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
carnage avatar
nem a mostanira kötném rá hanem egy core2-es és egy 8800gtx-re
0
0
0
0
Osynho avatar
Természetesen az utóbbi, bár nem egy teljesítménybajnok, de a mostani gépedhez bőven elég.
0
0
0
0
carnage avatar
Hello!
Szerintetek melyik tápot vegyem?
LC Power 550w vagy fsp 350-60MDN 350w
😃
0
0
0
0
Matyi10 avatar
hnemaria írta:
nem. Valamelyik kaetya meg 100 fole is megy, es semmi baja nem lesz. 45 az jonak szamit uresjaratban is .

oksa köszi.
0
0
0
0
hnemaria avatar
nem. Valamelyik kaetya meg 100 fole is megy, es semmi baja nem lesz. 45 az jonak szamit uresjaratban is .
0
0
0
0
Matyi10 avatar
45 fokos GPU az soknak számit?
0
0
0
0
Robi1995 avatar
köszi😀 le bírja mivel nem gyári hűtő csak haveromnak kéne és ezért kérdeztem
0
0
0
0
niteforce avatar
ha le bírja a procit hűteni akkor igen
0
0
0
0
Robi1995 avatar
Sziasztok!

Nekem az lenne a kérdésem hogy, egy AM3-as procira lehet tenni AM2-es hűtőt?
0
0
0
0
niteforce avatar
mit bízzon a szervizre? az OS telepítést? semmivel nem nehezebb mint egy sima progit feltelepíteni.
0
0
0
0
aknakukac avatar
Hát jó esetben.De azt is bízd szerintem szervízre!
0
0
0
0
no avatar
apetit1989 írta:
Nem kell hozzá haver. Ha játszás közben nem kapsz kékhalált, az alapvető alkatrészek biztos jók. Tehát graf kártya, prosesszor, ramok. Biztonság kedvéért megküldeném a gépet memtest+ -el, hdd teszttel.
Ha winreinstall nem segít, nézd meg alaposan az alaplapot a lan IC körül (általában realtek chipek szoktak lenni), ha csúnya, dobj a gépbe egy hálókártyát.
Halkan megjegyezném, hogy szoftveres hibája is lehet a gépnek, rosszak a regisztrik, vagy valami. Próbáld meg a netezést más böngészővel. Lehet, hogy a flash pluginod beteg.

A Ramok zsír újak de a régiekkel is csinálta ugyanezt.A Hdd teszt is megvolt már és megpróbáltam egy csomó böngészőt (Internet Explorer , Mozzilla Chrome ,Opera).Majd Holnap lesz Win7 reinstall és meglátjuk mi lesz.Remélem hogy nem kell semmi alatrészt kicserélni 😞 😀
0
0
0
0
no avatar
aknakukac írta:
Attól függ, hogy árban melyik és mennyire tér el.Egyébként inkább a Cooler Mastert venném😀

100-200 ft eltérés 😀
0
0
0
0
warcraftman avatar
aknakukac írta:
Kéne egy pontos típusnév, ahhoz, hogy ezt megnézhessem😀

a model az IL8 (intel lakeport-ich7)
chipset : intel I945p
southbridge: intel 82801Gb (ich7/r)
0
0
0
0
aknakukac avatar
Attól függ, hogy árban melyik és mennyire tér el.Egyébként inkább a Cooler Mastert venném😀
0
0
0
0
no avatar
Blueberry 550W PSB550-14 Power Supply PRO mi a véleményetek eröl a táprol?és jobb e mint 1 CoolerMaster RS400-PSAPJ3-EU Power supply?
0
0
0
0
akos328 avatar
Quadgame kikéne próbálni vhogy h melyik a rossz, vhonnan szerezned kéne tápot, vagy VGA-t, de inkább tápot, mert az a táp hazavághat más VGA-t is.
mert lehet h a táp nem rossz, csak minőségileg, de működőképes, csak most a VGA ment tönkre a táp miatt. Vhogy mindenképp próbálgatnod kéne.
0
0
0
0
aknakukac avatar
Kéne egy pontos típusnév, ahhoz, hogy ezt megnézhessem😀
0
0
0
0
warcraftman avatar
hali

nekem az lenne a kérdésem hogy most van 1 IL8 alaplapom
van benne egy intel pent. D 945 3.40 GZH le szeretném cserélni egy erősebbre azt akarom kérdezni hogy mi a max porci típus ami bele férne alaplap csere nélkül?
0
0
0
0
aknakukac avatar
Hát én azt gyorsan kivenném, nehogy vigye magával az alaplapot is...Gyakran megesik hidd el.
0
0
0
0
niteforce avatar
mondjuk az ilyen tápok elég hamar eldurranhatnak. 😞
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
ASUS HD 4770, és egy M-TECH 550W-s táp, ami toom h szart se de hát ez van.

Volt rajta fogyasztás mérő, Furmark, Metro 2033-n játszik tesóm, de kb egy hónappal ezelőttig semmi baja ne volt a gépnek.
0
0
0
0
niteforce avatar
és milyen táp van a tesód gépében meg milyen VGA?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
niteforce írta:
táp gond lesz szerintem vagy VGA. próbáld meg másik VGA-val, ha azzal is gond van akkor másik táp kell.

Hát nem nagyon akarok már erre a gépre költeni, más VGA meg nincs, integrált van abba amiről most gépezek...

Na mind1, remélem nem vesz le sokat az értékéből, mert nincs túl sok pénzem.
0
0
0
0
niteforce avatar
táp gond lesz szerintem vagy VGA. próbáld meg másik VGA-val, ha azzal is gond van akkor másik táp kell.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Helló!

A tesóm gépe is kezd behalni, kikapcsolgat folyamatosan, ma megnéztem a gépet, kihúztam a VGA-ból a kábelt (Power-cable) és az egyik oldala fekete volt....vagyis meg égett?? kicseréltem egy másikra, de nem oldatta meg a problémát, le fagyogat a gép, majd a Monitor ki írja hogy
Out of Range
180 KHZ/ 80 HZ

a szám az asszem mindig más. Aztánm újra kell indítani, és csak sokára kapcsol be, közbe meg pittyeg...

Mit csináljak?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Ha szerencséd van elviszik. Sokan ennyiért gané p4 eket raknak fel. Ha szerencséd van elviszik
0
0
0
0
kisteker avatar
aknakukac írta:
Kisteker attól függ, hogy hol akarod eladni.Hardveraprón szerintem 30-nál többet nem adnak érte.Vaterűn pedig sztem 35-40.De így nem sokan keresnek hogy nincsen benne VGA...

van benne VGA. majd alakul úgyis valahogy. én így számlom most az árakat.

processzor 5000
alaplap 6000
ramok 5000
VGA 15000
HDD 3000
Ház 1000
Táp 2000
Bill. + Egér 2000
Gari a cuccokra 1000 (még két év az alaplapra és még 2 a vga-ra. jah meg a tápra még 1 év.)

Ez így pont negyvenezer. És vaterára tenném fel. Ennyiért elvinnék?
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Nem kell hozzá haver. Ha játszás közben nem kapsz kékhalált, az alapvető alkatrészek biztos jók. Tehát graf kártya, prosesszor, ramok. Biztonság kedvéért megküldeném a gépet memtest+ -el, hdd teszttel.
Ha winreinstall nem segít, nézd meg alaposan az alaplapot a lan IC körül (általában realtek chipek szoktak lenni), ha csúnya, dobj a gépbe egy hálókártyát.
Halkan megjegyezném, hogy szoftveres hibája is lehet a gépnek, rosszak a regisztrik, vagy valami. Próbáld meg a netezést más böngészővel. Lehet, hogy a flash pluginod beteg.
0
0
0
0
aknakukac avatar
Először is egy Win re-install alap ilyenkor kb fél órádba fáj.Ha ez nem jön be, akkor megkéred a haverod vagy valahonnan szerzel alkatrészeket és egyesével kicseréled és teszteled(persze utána visszaadod a tulajnak😃😉.És ha megtaláltad a ludas alkatrészt akkor valószínű azt kell cserélni, de ezt alkatrésze válogatja, hogy lehet-e javítani😀
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.Az lenne a problémám hogy állandóan kékhalált kapok netezés közben de az a furcsa hogyha játszok vagy bármi mást csinálok a gépen akkor nem :S Az Op rendszer Win7 32bit SP1.Kérlek titeket segítsetek mert már nagyon idegesít 😞
0
0
0
0
aknakukac avatar
Kisteker attól függ, hogy hol akarod eladni.Hardveraprón szerintem 30-nál többet nem adnak érte.Vaterűn pedig sztem 35-40.De így nem sokan keresnek hogy nincsen benne VGA...
0
0
0
0
kisteker avatar
Kmisi99 írta:
hát szerintem az nem ér 50 000 ret!
proci 6k
memória 5-6k
vga 15k
alaplap 8k
hdd 3k
optikai 2k
ház 2k
táp attól függ milyen ha rosz akkor 2k ha jó akkor 4k
40 000 körül tuti vinnék 50 000 ért pedig talán el lehet sózni

de én nem profiknak adnám el hanem szerencsétlen teszveszezőknek meg vaterásoknak és akkora reklámot csinálnék neki hogy csuhajj 😃 szóval akkor 45k. az is jó ár.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
hát szerintem az nem ér 50 000 ret!
proci 6k
memória 5-6k
vga 15k
alaplap 8k
hdd 3k
optikai 2k
ház 2k
táp attól függ milyen ha rosz akkor 2k ha jó akkor 4k
40 000 körül tuti vinnék 50 000 ért pedig talán el lehet sózni
0
0
0
0
kisteker avatar
tasiadam írta:
kisteker írta:
akos328 írta:
Matyi10 írta:
msi afterburner mire jó?

Áttekinteni a CPU-t mennyire van kihasználva, mennyit forog a ventillátor. VGA tuninghoz, illetbe annak beállításához, vmint már régen szedtem le Afterburnert, de azthiszem h teszt is van benne, olyasmi mint a Furmark.
100% hajtja a VGA-t és látod a hőfokot, ventillátor sebességet, FPS számot.

Teszt nincs, de amúgy egy nagyon jó kis VGA Tuner progi. 😀

Amúgy szerntetek monitor nélkül mindennel együtt a PC nevű konfigomat mennyiért tudnám eladni? 50-et ér? A VGA az alaplap és a táp is garis, és az első ettőnek a doboza is megvan.

Gépem adatai

inkább 45

ötezren nem vesznék össze... 😀 amúgy tavaly vettem egy szar alaplappal vga nélkül 2x512 mb 667 mhz-s rammal. kicsit restauráltam, most inkább full hd-s filmek lejátszására alkalmas meg pár játékra (cod6,cod4 stb.). én ötvenet elkérnék érte.

ui.:tavaly 50-ért vettem.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
kisteker írta:
akos328 írta:
Matyi10 írta:
msi afterburner mire jó?

Áttekinteni a CPU-t mennyire van kihasználva, mennyit forog a ventillátor. VGA tuninghoz, illetbe annak beállításához, vmint már régen szedtem le Afterburnert, de azthiszem h teszt is van benne, olyasmi mint a Furmark.

Amúgy szerntetek monitor nélkül mindennel együtt a PC nevű konfigomat mennyiért tudnám eladni? 50-et ér? A VGA az alaplap és a táp is garis, és az első ettőnek a doboza is megvan.

Gépem adatai

inkább 45
0
0
0
0
kisteker avatar
akos328 írta:
Matyi10 írta:
msi afterburner mire jó?

Gépem adatai
0
0
0
0
akos328 avatar
Matyi10 írta:
msi afterburner mire jó?

0
0
0
0
ea-st-ar avatar
kisteker írta:
DoN_BeNCe22 írta:
Lehet nem ide illő de 80megás nettel mennyi idő 1 gigás letöltés? mert majd olyanunk lesz ha mindenigaz és érdekelne milyen gyorsan tudok leszedni vele a dolgokat😀

oszd el nyolccal.

Attól még hogy elosztja nyolccal nem fogja meg tudni hogy mennyi idő alatt töltődik le. :>

picit több mint másfél perc kell hozzá, 1 perc 42,4 másodperc.

De ilyen a büdös életbe nem lesz 😀 ez csak névleges sebesség. ^^ Ha jó vagy, akkor megvan 2 perc alatt.
0
0
0
0
Matyi10 avatar
msi afterburner mire jó?
0
0
0
0
kisteker avatar
DoN_BeNCe22 írta:
Lehet nem ide illő de 80megás nettel mennyi idő 1 gigás letöltés? mert majd olyanunk lesz ha mindenigaz és érdekelne milyen gyorsan tudok leszedni vele a dolgokat😀

oszd el nyolccal.
0
0
0
0
DoN_BeNCe22 avatar
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
philips20 írta:
hát meg az üzemanyagot sem veti meg a kicsike gondolom

Nem eszik ez egy csepp kőolajat se(kivéve ha mozog akár 0,6km/h val is képes száguldani) 16,5 MegaWatt áramot eszik
0
0
0
0
kisteker avatar
Sziasztok!

Szerintetek az alábbi pc-t monitor és VGA nélkül billentyűzettel és egérrel mennyiért vennék meg? Húszezer? Harmincezer?

Gépem adatai
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Kmisi99 írta:
Kétlem szerintem egy átlag magyarnak 500 évet kéne végigmelózni azaz kb fél-1milliárdot keresni hogy vehessen egy ekkora dögöt szerintem.

utána néztem és nem tudom mennyibe kerül de egyszer egy ilyet 22. kilóméterrel arrébb kellett vinni és 1,5 milliárd forintba került ez a művelet mert csomó akadály volt.

svájcban 7ezer az óraabér 😃 kimegyek inkább mitn itt punnyadjak 😃
0
0
0
0
akos328 avatar
Sztem kiássa ez magának a kőolajat, ha más nem megblankolod vele a Barátság kőolajvezetéket, és onnan tankolod, csak nehogy a ruszkik megint elzárják a gázt😃
0
0
0
0
philips20 avatar
hát meg az üzemanyagot sem veti meg a kicsike gondolom
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Kétlem szerintem egy átlag magyarnak 500 évet kéne végigmelózni azaz kb fél-1milliárdot keresni hogy vehessen egy ekkora dögöt szerintem.

utána néztem és nem tudom mennyibe kerül de egyszer egy ilyet 22. kilóméterrel arrébb kellett vinni és 1,5 milliárd forintba került ez a művelet mert csomó akadály volt.
0
0
0
0
no avatar
200 éves korodra öszejön az ára 😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció