Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
i5 4590et veszek és kell hozzá paszta :/
Én az Arctic MX4-et ajánlom.
a cooler master E1 vagy E2 vagy V1 a jobb hűtőpaszta?
HD 7770-el már probáltam.
GTX 660 1280X1024-ben tőkéletesen működne! 😀 Köszi a válaszokat! 😀
GTX 660 Oem kártya 1.5 gigás de tőkéletes lesz az nekem! HD 7770 után sokkal erősebb! 😀
Minimum egy I5 2300 kéne múltkor volt 23E-be hűtéssel ! 😀 csak későn reagáltam és addigra elvitték 😃 De várok hátha kifogok valami jó procit 30E alatt 😃
Ha AMD-s alaplapod lenne, akkor prociból mindenképp FX 6300-at ajánlanék, de hát így... 30k-ból nemtom milyen jó inteles proci felelne meg játékhoz... Egy jó i5-ös procit szerintem ebből a keretből nehéz lenne kifogni, a használt az meg szerintem lutri is valamennyire. Videókártyák közül viszont a HD 7790 helyett R7 260X-et ajánlanám, nekem is az van, és ebben az árkategóriában simán veri a 7790-et / GTX 650TI-t
Szeretnék processzort cserélni ! Jelenleg egy Pentium G640 van a gépemben! 😀
Egy I5 processzort szeretnék használtan! A max keret 30E ti mit ajánlotok!
Múltkor láttam I5-2300-at hűttésel 23E-be de elvitték... 😞
G640-et eladom 6E-be és hozzá rakok pár ezret! GTA 5 miatt vennék processzort!
Felbontás 1280X1024 ehhez vennék egy HD 7790-et lehet! Vagy egy GTX 660 Oem kártyát!
Igaza van Azenenazjonak.
Nem akarok reklámot csinálni , de az adás vételiben ma raktam fel eladásra egy FX 6300-ast, nézd meg ha gondolod. Üdv. Laci
Általában ha hűtőt raksz a procira ki kell venni a lapot 😃 mert az aljánál csavarozni kell. Az enyémet kellett 😃
Választ előre is köszönöm!
Köszi a videót 😃 Egyébként szerintem annyi lenne az egész, hogy ki kéne vennem az alaplapot a gépházból, aztán akkor valahogy rá tudnám applikálni, de most ehhez nagyon nincs kedvem. Persze, ha normálisabb / nagyobb méretű alaplapom lenne, meg a gépház kicsit magasabb lenne, akkor biztos hogy alaplap kivétel nélkül is megoldható lenne 😃
frostwagen:
Most vettem új videokártyát nem tudom mennyire volt jó választás GTX 760 oc 2gb de erre volt keret 😃 A jelenlegi gépembe még vennék egy jobb procit mert az már gyenge egy kicsit meg elég régi is. Milyen procit ajánlanátok ehhez a konfighoz? Igazából nem vagyok se intel se amd párti jöhet minden csak pénztárcámhoz mérten olyan 35k körül ha lehet 😃 Elöre is köszönöm a válaszokat.
Gépem:
Processzor: AMD Phenom 2 X4 955 3.2Ghz
Memória: Kingston 8GB DDR3 1600 MHz
Videókártya: GIGABYTE Geforce GTX 760 OC 2GB 256bit DDR5
Op. rendszer: Windows 7 64 Bit
Alaplap: Asrock N68C GS FX
A fekte keretet nem vettem le, de ha azt leveszem akkor mibe akasszam be a proci hűtőnek a rögzítőjét?[url]http://www.vortez.net/contentteller.php?ct=articles&action=file&id=1821[/url]<- [erről beszélek] Mert én eddig úgy tudtam hogy annak a keretnek a két végén van egy kis kiálló rész, és oda kell beakasztani (gyári hűtőnél legalábbis tuti hogy úgy kellett)
Másik: a 2. képen amit küldtél, ha jól tudom azokat a kampókat az aljára csak akkor kell felrakni, ha inteles processzorod / foglalatod van, de lehet én vagyok a hülye.
A lapodról levetted azt a fekete keretet?
[LINK]
Ezeket próbáltad állítani:
[LINK]
Itt egy M5A78L-M LX PLUS lapon van a TX3 EVO és elfér:
[url]http://forum.bodybuilding.com/attachment.php?attachmentid=5138253&stc=1&d=1354493390[/url]
csaba1010: A kettő közül szerintem is jobb az FX.
Az FX6300 és az i3 4330 nagy dilemma. Tudásban eléggé egyformák. Az AMD-t 50e Ft a proci+lap páros a legolcsóbb hozzá való lappal (ASUS M5A97 R2.0) + kell egy hűtő pl egy TX3, az intel pedig 47e Ft-tól van, de a legolcsóbb lappal, amibe nem biztos, hogy fejlesztenék inkább egy B85 ezzel már 50e Ft vagy H97 (ebbe bele fog menni a következő generáció is állítólag) ezzel már 57e Ft a proci+lap + ide is kellhet a jobb, halkabb hűtés.
Mivel olyan nagyon pro alaplapom van, hogy 2 ram slot található rajta, így elég necces 😃
Rakd a ramot akkor a második helyre. Vagy úgy ahogy nekem van, a fenti fentebb van csúsztatva annyira hogy elférjen a ram alatta.
Igazából szerintem csak annyi a gond, hogy nem elég nagy az alaplapom, a másik meg hogy ha a ramok felé fordítom a hűtőt, egyszerűen nem fér el, tehát a borda félig - háromnegyedig lecsúszik a prociról, ezért csak úgy fér rá normálisan, ha a videókártya felé fordítom. Ahogy korábban is írtam, nem tudom a proci hűtőnek a rögzítő csatját / pántját rögzíteni a processzor foglalatra, mivel egyszerűen nem férek hozzá. Minden esetre amíg megy a gép, és semmi hiba nem jelentkezik, addig annyira nem zavar, hogy fektetve van a gépház.
Melyik lenne a jobb?
AMD Quad A8-6600K Black 4x4,2Ghz vagy AMD FX-6300 Black Edition 6x4,1Ghz
(mind a kettő nVidia GeForce GTX750Ti 2GB és 8GB DDR3 1600Mhz )
Leginkább az érdekelne hogy mennyivel jobb az egyik (ha jobb) és a mostani játékokhoz melyiket ajánlanátok.
Én is a Asus M5A97 R2.0 + AMD FX-6100 párosra voksolok, ha játszani szeretnél a géppel és pár évig nem cserélni procit, ez a legolcsóbb alternatíva. Viszont nekem gyanus, hogy DDR2-s RAM(-ok) vannak a gépedbe, akkor azt is cserélned kell DDR3-ra. 4GB RAM kb 11e Ft.
Ezt nem írtad, de a videókártya pedig ugyanezekkel az érvekkel (ebben a sorrendben erősödnek is):
GTX 750 kb 31e Ft-tól
R7 260x kb 32e Ft-tól
GTX 750 Ti kb 40e Ft-tól
vagy ha erre többet szánsz...
Asus M5A97 R2.0 alaplap +AMD FX-6100 processzor 44ezer
De itt egy olcsóbb amds verzió.
Asrock 970 EXTREME3 R2.0 alaplap 20ezer
Asus M5A97 LE R2.0 alaplap 21ezer
Asus M5A97 R2.0 alaplap 23ezer (mindenképp ezt ajánlom a 3közül)
AMD FX 6100 processzor 21ezer
AMD FX-6300 processzor 26ezer
AMD FX 8320 processzor 36ezer (ehez a procihoz már kicsi a Asrock 970 EXTREME3 R2.0 lap)
De mivel több évre tervezel ezért inkább Intel Core i5-4690K 63ezer
akkor lapot is venned kell
AMD Athlon™ X2 6000+ 6-7k között van használtan:
[url]http://***/aprok/hardver/processzor?kategoria_gyartokhoz=10&gyartokereses=-1&hirdetesVaros=-1&hirdetesTipusa=-1&GYORSKERESO_TOKEN=GN91691EJ6M5PJ77DHG3&gyorskereses=AMD+X2+6000%2B&gyorskereses_hidden=Gyorskeres%C3%A9s+itt%3A+Processzor[/url]
[LINK]
[LINK]