AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
vladtepes2 avatar
6,8,10 mag... Azért szerintem ezek nem kimondottan játékos procikként vannak árazva. Hiszen gondoljatok bele, manapság azért egy i5-ös még a régebbiek is elegek a mai játékokhoz. Bár egyre több a konzolport, ami ugye akár a 8 magot is kihasználják. És hiába a háborgás, lemerem fogadni, hogy az AMD Zen procija sem lesz megjelenéskor kimondottan egy olcsó mulatság. Akkor majd azért háborgunk.

Szerk:
Zoli73 és manyikati: Teljesen egyet értek!
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Bronson: Ha jól emlékszem itt az egyik kolléga is 4.9-en használja vízzel!

Én még nem próbáltam 4.5 fölé mert minek. De azt is csak merő kíváncsiságból.😀
0
0
0
0
Bronson avatar
5ghz simán...? azért túlzásokba ne essünk ennyire... 😊
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Igaza van manyikati-nak ezek a cpu-k nem 2 évre garantálják azt hogy kiszolgálnak, hanem mondjuk 5-6 évre vagy még többre nem hinném hogy nekem is 5-6 éven belül le kéne cserélnem az 5820K mert ahogy elnézem van aban erő tartalék bőven még alap óra jelen is nem hogy meghúzva 4.5-5 GHZ-re mert azt is simán tudja.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Ha azt veszed alapul hogy az i7 990x anno 200k-s proci volt ( most kb 8-10 éves) és mai napig megállja a helyét bármiben.
Akkor nem is olyan drága.....
Ezek a procik minimum 5-6 évig csucsot képviselnek.
Ezért nem kell még váltani annak sem aki 3-4 éve megvette a i7 3930/60K - 4930/60k-t.
Azok a procik is tuti elegek még vagy 5 évig.
0
0
0
0
Funes avatar
És a legolcsóbb darabb lesz vagy 160 ezer forint nálunk... Nem kicsit túl vannak árazva ezek a procik, értem én hogy legújabb technológia, na de azért áljon már meg a menet egy processzorról beszélünk... Remélem majd az Amd odadúrrant ezeknek az áraknak !

Szerk.: euróban számolva+ az itthoni Áfá-t rádobva 172 ezer forintra jön ki...
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Megjöttek a "nagyágyúk" 😀

[LINK]
0
0
0
0
weri avatar
Jah de igy legalabb olyan mintha egy felso kategorias vga-ja lenne a kis hd miatt 😀 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Gondolom idővel az is lesz
0
0
0
0
zelcsi avatar
carl18: full hd-ban meg még annyira sem dolgozna a procid, de a vga-d annál inkább! 😀 ahoz a géphez már illik a full hd monitor! 😉
0
0
0
0
no avatar
Na gyerekek 😃 660TI és FIX 60 fps van AC 3 közbe úgy hogy a kihasználtság is sokkal kisebb a processzoron! 😃 Csak Nvidia végre nincsenek limitek lassan jöhet a nagyobb monitor 😃
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
rosszabb semmiféle képp 😂
0
0
0
0
bojtargenyo avatar
Köszönöm szépen a válaszokat!

Ezek alapján cserélem. Nem hinném,hogy rosszabb lesz a teljesítmény ,mint az I5-el
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Mint az intel SpeedStep csak felfelé 😆
0
0
0
0
danee23 avatar
A biosban le is lehet tiltani a turbót de alapjáraton azt hiszem be van kapcsolva és annyit tesz ha komolyabb terhelést kap akkor bekapcsol ha a hőmérséklet és a tdp-keret(fogyasztás) megengedi. Amúgy láttam már olyan beállítást is hogy ne figyeljen a tdp keretre... Amúgy nem teljesen igaz amit írtam mert 4 magra nézve lehet csak 3.8ig bír turbózni vagy hasonló. De a lényeg hogy egy magon tudja a 4ghz-t ami már majdnem 4.1 több szálon meg erősebb. Amúgy ez pont hogy az overclockra igaz hogy ha 4.1re húztad akkor ott marad s kész. Turbó meg dinamikus. És ha épp nem csinál semmit a géped leveheti 1ghz körülre is hogy ne fogyasszon annyit(ha az energiaspórolás be van állítva biosban, windowsban)...
0
0
0
0
zelcsi avatar
bojtargenyo: csak akkor fog 4 Ghz-en menni ha szükséges!
0
0
0
0
bojtargenyo avatar
Ez a 4GHZ turbo hogyan működik? Mert hallottam olyat,hogy ez lockolja a processzort 4 GHZ-en bármit is csinálok. Tehát ,ha játszok,ha csak filmezek mindig 4 GHZ-en fog menni. Most ennek értelmét meg nem látom. Vagy csak,akkor húzza fel addig(persze ha BIOS-ban ezt engedélyezem) ,hogyha szüksége van a nagyobb teljesítményre?
0
0
0
0
danee23 avatar
Mivel a 6700 is tud 4GHzig turbózni a + szálak meg akár 32% teljesítménynövekedést is jelenthetnek ez annyit jelent hogy ha van egy programod ami 8 szálat is tud használni akkor ez maximálisan egy ~5.2GHz-s i5 teljesítményének felelhetne meg...
Már most is vannak játékok (pl. witcher3 gta5) amikben érződik hogy jobban teljesít az i7, és a jövő mindenféleképp erre tart.

De azt is meg kell jegyezni hogy a mai programok és játékok nagy részénél nem fogsz teljesítménynövekedést észrevenni, sőt ritka esetben árthat is a több szál.
0
0
0
0
Bronson avatar
persze hogy érdemes, egy ideig akkor nem lesz gondod semmire! 😀
0
0
0
0
zelcsi avatar
bojtargenyo: érdemes bizony!
0
0
0
0
bojtargenyo avatar
Sziasztok!

A tanácsotokra szorulok. A következő dologban leltem a dilemmámat. Jelenleg van egy i5 6600k-s procim,ami 4,1 GHZ pörög. Most nagyon-nagyon kedvező áron hozzá tudnék jutni egy I7 6700(nem K-s) procihoz. 10.000 HUF az árrés. Tudom ez furcsa lehet,de nagyon régi ismerősöm és ajándékba kapta a cuccot(soha nem használta,tehát új). Szerintetek érdemes lenne lecserélnem,vagy tartsam meg inkább ezt a pénzt?
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Van ebből még egy. Az benne van egy MSI PM8M3-V H lapban, ami működik ugyan, de inkább csak fali dísz lesz.
0
0
0
0
danee23 avatar
Nem éri leszólni gyenge hardvert, a mai 2magos celeronok az egyik legjobbak teljesítmény/ár viszonylatban!
0
0
0
0
no avatar
Elég érdekes, de tulajdonképpen mi is ez? 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Öreg Celeron új felhasználási formája:
https://img10.deviantart.net/5dda/i/2016/114/3/2/souvenir_celeron___front_by_gergely0201-da01km7.jpghttps://img00.deviantart.net/0274/i/2016/114/9/9/souvenir_celeron___rear_by_gergely0201-da01kuw.jpg
0
0
0
0
csuz-li avatar
ridertom2: 9370-et nem vennék. 8370-et annál inkább, főleg, ha a másik lehetőség az i5. I7-nél már más a leányzó fekvése. Persze csak akkor, ha játékra kell és nem fél-egy évre tervezel. A 9370-el az a gond, hogy igen komoly alaplap és még komolyabb hűtő kell neki, és annyival nem tud többet, szóval összességében elég drága. Ellenben a 8370 elmegy egy 20e Ft-os lapban is és a gyári hűtő is van hozzá.
0
0
0
0
nanci23 avatar
Sziasztok,én 6 évig AMD-t használtam,kb.3 hónapja vettem i5 6600-as procit,nagyon durva...Rise of the Tomb Raider 40-45% processzor használat ultra beállításnál!
0
0
0
0
bojtargenyo avatar
Urak!

Mint ahogy említettem: I7 5960X(vagy Bronson kolléga ajánlásával: 6950X) megoldja a problémátokat. Illetve,ha kérdezitek milyen videókártyát érdemes berakni mindezek mellé?

Nyilvánvaló a válasz: GTX Titan X Quad SLI-ben.
0
0
0
0
bassus16 avatar
Persze. Azért írtam, hogy "ha te boldog vagy" akkor gondolom nem bánta meg. De szerintem sem az i5-el sem az fx9370-el nem járna rosszul. Mind a kettő bőven elég a gtx 960-hoz.
0
0
0
0
Bronson avatar
értettem én eddig is 😉 csak ha kakát veszel, azzal nem leszel boldog, sőt, ha még sokat dolgoztál érte és nem az amit vártál, akkor meg végképp...
0
0
0
0
bassus16 avatar
"Akkor tudod, hogy jól döntöttél ha te boldog vagy és azt mondod ezért megérte pénzt adni még ha az egy régi core 2 duo is lenne."

Így érthető?
0
0
0
0
Bronson avatar
attól még hogy megdolgoztál egy core2duoért, a játékok még nem fognak jól menni, szóval igenis nem árt mérlegelni vásárlás előtt... 😊
0
0
0
0
bassus16 avatar
Bármelyiket is veszed más mindig le fog szólni érte. Másnak sosem lesz elég jó mert nem ő fizetett érte és nem ő dolgozott meg az áráért. Akkor tudod, hogy jól döntöttél ha te boldog vagy és azt mondod ezért megérte pénzt adni még ha az egy régi core 2 duo is lenne. A többi mind kamu és felesleges duma.
0
0
0
0
Bronson avatar
5960X...? ugyan már, az a múlté 😉 idén jön a 6950X, az alatt ha procit veszel, még az aknakereső is szaggat, ha megy mellette a fraps.
0
0
0
0
bojtargenyo avatar
Szerintem vegyetek egy I7 5960X-et. Alább semmiképpen ne.
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
fx9370, ha van rá lehetőség, inkább várd meg a Zent
0
0
0
0
ridertom2 avatar
sziasztok! Intel core i5 4690 vs Amd fx 9370 ? melyik éri meg hosszabb távra?
0
0
0
0
Pixx avatar
Gaboo7:Az valami nagyon 1 szálra optimalizált játék lehetett 😀
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Ez is játék függő, volt ahol a 7950 mellé kevés volt a 8350.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Gaboo7: Hát igen, mint említettem a konkurencia hiánya okozza, hogy ezt meg lehet lépni a vásárlókkal szemben.
(Kicsit mellékes, de azért egy 8350 saját tapasztalatom szerint ellát egy r9 290-et alapjáraton gond nélkül. Efölött már nem, de azért ez egy elég szűk szegmens, ami önmagában nem indokolja ezt a hozzáállást, mert ilyen értelemben csak a vásárlók kis részének kényszer az Intel választása)
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Az a baj hogy nem nagyon van az embernek választása mivel az AMD nem gyárt olyan processzort ami egy csúcskategóriás VGA-t 100%-an ki tud szolgálni. Így marad az intel, így is...
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció