Igaza van manyikati-nak ezek a cpu-k nem 2 évre garantálják azt hogy kiszolgálnak, hanem mondjuk 5-6 évre vagy még többre nem hinném hogy nekem is 5-6 éven belül le kéne cserélnem az 5820K mert ahogy elnézem van aban erő tartalék bőven még alap óra jelen is nem hogy meghúzva 4.5-5 GHZ-re mert azt is simán tudja.
Ha azt veszed alapul hogy az i7 990x anno 200k-s proci volt ( most kb 8-10 éves) és mai napig megállja a helyét bármiben.
Akkor nem is olyan drága.....
Ezek a procik minimum 5-6 évig csucsot képviselnek.
Ezért nem kell még váltani annak sem aki 3-4 éve megvette a i7 3930/60K - 4930/60k-t.
Azok a procik is tuti elegek még vagy 5 évig.
És a legolcsóbb darabb lesz vagy 160 ezer forint nálunk... Nem kicsit túl vannak árazva ezek a procik, értem én hogy legújabb technológia, na de azért áljon már meg a menet egy processzorról beszélünk... Remélem majd az Amd odadúrrant ezeknek az áraknak !
Szerk.: euróban számolva+ az itthoni Áfá-t rádobva 172 ezer forintra jön ki...
Na gyerekek 😃 660TI és FIX 60 fps van AC 3 közbe úgy hogy a kihasználtság is sokkal kisebb a processzoron! 😃 Csak Nvidia végre nincsenek limitek lassan jöhet a nagyobb monitor 😃
A biosban le is lehet tiltani a turbót de alapjáraton azt hiszem be van kapcsolva és annyit tesz ha komolyabb terhelést kap akkor bekapcsol ha a hőmérséklet és a tdp-keret(fogyasztás) megengedi. Amúgy láttam már olyan beállítást is hogy ne figyeljen a tdp keretre... Amúgy nem teljesen igaz amit írtam mert 4 magra nézve lehet csak 3.8ig bír turbózni vagy hasonló. De a lényeg hogy egy magon tudja a 4ghz-t ami már majdnem 4.1 több szálon meg erősebb. Amúgy ez pont hogy az overclockra igaz hogy ha 4.1re húztad akkor ott marad s kész. Turbó meg dinamikus. És ha épp nem csinál semmit a géped leveheti 1ghz körülre is hogy ne fogyasszon annyit(ha az energiaspórolás be van állítva biosban, windowsban)...
Ez a 4GHZ turbo hogyan működik? Mert hallottam olyat,hogy ez lockolja a processzort 4 GHZ-en bármit is csinálok. Tehát ,ha játszok,ha csak filmezek mindig 4 GHZ-en fog menni. Most ennek értelmét meg nem látom. Vagy csak,akkor húzza fel addig(persze ha BIOS-ban ezt engedélyezem) ,hogyha szüksége van a nagyobb teljesítményre?
Mivel a 6700 is tud 4GHzig turbózni a + szálak meg akár 32% teljesítménynövekedést is jelenthetnek ez annyit jelent hogy ha van egy programod ami 8 szálat is tud használni akkor ez maximálisan egy ~5.2GHz-s i5 teljesítményének felelhetne meg...
Már most is vannak játékok (pl. witcher3 gta5) amikben érződik hogy jobban teljesít az i7, és a jövő mindenféleképp erre tart.
De azt is meg kell jegyezni hogy a mai programok és játékok nagy részénél nem fogsz teljesítménynövekedést észrevenni, sőt ritka esetben árthat is a több szál.
A tanácsotokra szorulok. A következő dologban leltem a dilemmámat. Jelenleg van egy i5 6600k-s procim,ami 4,1 GHZ pörög. Most nagyon-nagyon kedvező áron hozzá tudnék jutni egy I7 6700(nem K-s) procihoz. 10.000 HUF az árrés. Tudom ez furcsa lehet,de nagyon régi ismerősöm és ajándékba kapta a cuccot(soha nem használta,tehát új). Szerintetek érdemes lenne lecserélnem,vagy tartsam meg inkább ezt a pénzt?
ridertom2: 9370-et nem vennék. 8370-et annál inkább, főleg, ha a másik lehetőség az i5. I7-nél már más a leányzó fekvése. Persze csak akkor, ha játékra kell és nem fél-egy évre tervezel. A 9370-el az a gond, hogy igen komoly alaplap és még komolyabb hűtő kell neki, és annyival nem tud többet, szóval összességében elég drága. Ellenben a 8370 elmegy egy 20e Ft-os lapban is és a gyári hűtő is van hozzá.
Mint ahogy említettem: I7 5960X(vagy Bronson kolléga ajánlásával: 6950X) megoldja a problémátokat. Illetve,ha kérdezitek milyen videókártyát érdemes berakni mindezek mellé?
Persze. Azért írtam, hogy "ha te boldog vagy" akkor gondolom nem bánta meg. De szerintem sem az i5-el sem az fx9370-el nem járna rosszul. Mind a kettő bőven elég a gtx 960-hoz.
Bármelyiket is veszed más mindig le fog szólni érte. Másnak sosem lesz elég jó mert nem ő fizetett érte és nem ő dolgozott meg az áráért. Akkor tudod, hogy jól döntöttél ha te boldog vagy és azt mondod ezért megérte pénzt adni még ha az egy régi core 2 duo is lenne. A többi mind kamu és felesleges duma.
Gaboo7: Hát igen, mint említettem a konkurencia hiánya okozza, hogy ezt meg lehet lépni a vásárlókkal szemben.
(Kicsit mellékes, de azért egy 8350 saját tapasztalatom szerint ellát egy r9 290-et alapjáraton gond nélkül. Efölött már nem, de azért ez egy elég szűk szegmens, ami önmagában nem indokolja ezt a hozzáállást, mert ilyen értelemben csak a vásárlók kis részének kényszer az Intel választása)
Az a baj hogy nem nagyon van az embernek választása mivel az AMD nem gyárt olyan processzort ami egy csúcskategóriás VGA-t 100%-an ki tud szolgálni. Így marad az intel, így is...
Az az igazi szégyen, hogy egyre többször van ilyen, hogy újra fel kell találni a meleg vizet és házibarkács jellegű dolgokat kell alkalmazni a világ legfejlettebb CPU technológiájához... [LINK]
Ha ez az AMD-nél lenne - azon túl, hogy egyből kitörne a hiszti és mindenki az AMD melegedéséről (mondjuk akkor legalább okkal, nem úgy mint most) és vetemedéséről beszélne - még az ember el is nézné, hiszen olcsó dolgokról van szó, ahhoz meg hát kompromisszum kell, no de ebben a helyzetben, ez kicsit erős.
Hogy egy gyártó megengedjen olyat, hogy veszek egy i7-6700K-t 120e ft-ért és már csak egy fémkeretet kell rácsavaroznom az alaplapra, meg kupaktalanítanom, hogy rendesen működjön, elég cinkes. Mondjuk nem hiába végez az Intel rendszeresen az élbolyban a vevők semmibevételét és arroganciát mérő kutatásokban. Persze ehhez az is kell, hogy gyakorlatilag konkurencia nélkül minden vállalat azt csinál, amit akar, csak vannak, akik ennek ellenére is vissza szokták fogni magukat.
Akkor nem is olyan drága.....
Ezek a procik minimum 5-6 évig csucsot képviselnek.
Ezért nem kell még váltani annak sem aki 3-4 éve megvette a i7 3930/60K - 4930/60k-t.
Azok a procik is tuti elegek még vagy 5 évig.
Szerk.: euróban számolva+ az itthoni Áfá-t rádobva 172 ezer forintra jön ki...
[LINK]
Ezek alapján cserélem. Nem hinném,hogy rosszabb lesz a teljesítmény ,mint az I5-el
Már most is vannak játékok (pl. witcher3 gta5) amikben érződik hogy jobban teljesít az i7, és a jövő mindenféleképp erre tart.
De azt is meg kell jegyezni hogy a mai programok és játékok nagy részénél nem fogsz teljesítménynövekedést észrevenni, sőt ritka esetben árthat is a több szál.
A tanácsotokra szorulok. A következő dologban leltem a dilemmámat. Jelenleg van egy i5 6600k-s procim,ami 4,1 GHZ pörög. Most nagyon-nagyon kedvező áron hozzá tudnék jutni egy I7 6700(nem K-s) procihoz. 10.000 HUF az árrés. Tudom ez furcsa lehet,de nagyon régi ismerősöm és ajándékba kapta a cuccot(soha nem használta,tehát új). Szerintetek érdemes lenne lecserélnem,vagy tartsam meg inkább ezt a pénzt?
Mint ahogy említettem: I7 5960X(vagy Bronson kolléga ajánlásával: 6950X) megoldja a problémátokat. Illetve,ha kérdezitek milyen videókártyát érdemes berakni mindezek mellé?
Nyilvánvaló a válasz: GTX Titan X Quad SLI-ben.
Így érthető?
😆
(Kicsit mellékes, de azért egy 8350 saját tapasztalatom szerint ellát egy r9 290-et alapjáraton gond nélkül. Efölött már nem, de azért ez egy elég szűk szegmens, ami önmagában nem indokolja ezt a hozzáállást, mert ilyen értelemben csak a vásárlók kis részének kényszer az Intel választása)
Ha ez az AMD-nél lenne - azon túl, hogy egyből kitörne a hiszti és mindenki az AMD melegedéséről (mondjuk akkor legalább okkal, nem úgy mint most) és vetemedéséről beszélne - még az ember el is nézné, hiszen olcsó dolgokról van szó, ahhoz meg hát kompromisszum kell, no de ebben a helyzetben, ez kicsit erős.
Hogy egy gyártó megengedjen olyat, hogy veszek egy i7-6700K-t 120e ft-ért és már csak egy fémkeretet kell rácsavaroznom az alaplapra, meg kupaktalanítanom, hogy rendesen működjön, elég cinkes. Mondjuk nem hiába végez az Intel rendszeresen az élbolyban a vevők semmibevételét és arroganciát mérő kutatásokban. Persze ehhez az is kell, hogy gyakorlatilag konkurencia nélkül minden vállalat azt csinál, amit akar, csak vannak, akik ennek ellenére is vissza szokták fogni magukat.
[LINK]