Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
humerot avatar
egy athlon II x2 250 hány mhz-n kezli a ddr 3-mas ramokat,
0
0
0
0
stalker41 avatar
extreme digital -t ne hagyd ki linkelni nem tudom keress rá gugliban
0
0
0
0
cseszka avatar
Nemigazánn találtam jobb forumot neki.Ezeket néztem énis.
0
0
0
0
0423mark avatar
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Tessék de am tényleg rossz helyre irtad 😃
0
0
0
0
cseszka avatar
Nembiztos h johejre irok,nekem kellene pár szegedi számtech üzlet webcime h szétnézhessek mi hol mipíz.Mivel szerbiában élek max szegedig tudok menni,rendelni meg nemtok,mert nincs kinek,meg mien cimre.Ezért kérem a föleg szegediek segitségét,de másokét is meghalgatom.IDC-t néztem,AB informatika weboldala meg nemelérhetö.Esetleg ha valaki tud még,az irjo.Tom google a barátom,de nemigazánn találtam.Szeged viszont elég nagy ahhoz h necsak ez a kettö legyen aminek weboldala is van.
Elöre is köszi.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
AIDA64-nek milyen verzióját szedjem le és honnan, valaki dobna egy linket?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
niteforce írta:
nem teljesen értem mit akarsz, de vannak ilyen sata-molex átalakítók, és akkor megoldhatod hogy sata-molex-6 pin

van egy hoszú kábeles Sata csatlakozóm. leszedem a sata fejet és ráteszek egy 6pinest, úgy ahogy van hogy 3 kábelt elosztok 6 fele. mert ezen a tápom nem 6pines kábel van hanem 5 pines sata
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
hát akkor fogalmam sincs már mi lehet. Próbálj meg mindent lekötni csak proci egy db ram és vidikari legyen bent más eszköz nem lehet valami bekavar
0
0
0
0
no avatar
Kmisi99 írta:
hol írja a problémát? a honlapon? mert ott a hosszú sípolás azt jelenti minden teszten végigment. ha hagyod menni a gépet windows hang nem hallatszik? prbóálj meg egy bios resetet is. Az alaplapokon van ilyen óra elem ilyen
[LINK]
ezt keresd meg és vedd ki pár másodpercre majd rakd vissza ekkor alap beállításra rakja a biost. Illetve próbáld kivenni a memóriákat majd vissza.

A bios reset megvolt jumperal ha arrébteszem akkor mindent visszaálít az eredetire a biosban de am ha insertet nyomsz indításnál ugyan ez történik de még mindég nem mwgy a gép
0
0
0
0
niteforce avatar
nem teljesen értem mit akarsz, de vannak ilyen sata-molex átalakítók, és akkor megoldhatod hogy sata-molex-6 pin
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
matyosowski írta:
biztos meglehet csinálni de én nem csinálnám 😆

van 2 felesleges Sata csatim, abbol 1 szabadon jön, 1 meg egy molex mellett van. és én nem szeretném a molexre lehúzni sok mindennel.
0
0
0
0
matyosowski avatar
biztos meglehet csinálni de én nem csinálnám 😆
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Synda írta:
niteforce írta:
onnan hogy elolvasod a csatlakozókat, és ha megvannak azok rajta ami kell akkor ok. második hogy kiszámolgatod kb hogy mennyit fogyaszt a géped vagy leméred, és kiválasztod milyen erős legyen a táp ha ez is megvan, akkor kiválasztod a márkásakat, és megbnézed a legjobb ajánlatot. ennyi 😃

Vagy megkérdezi,hogy milyen tápot vegyen 😜

amúgy én azt megoldhatom hogy van egy 6pines csatim és van egy hoszú Sata tápkábelem és átkókányolom a satát 6pinesre? 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
onnan hogy elolvasod a csatlakozókat, és ha megvannak azok rajta ami kell akkor ok. második hogy kiszámolgatod kb hogy mennyit fogyaszt a géped vagy leméred, és kiválasztod milyen erős legyen a táp ha ez is megvan, akkor kiválasztod a márkásakat, és megbnézed a legjobb ajánlatot. ennyi 😃
0
0
0
0
Bleach avatar
Honnan lehet tudni azt, ha veszek egy tápot,jó e a gépbe?
0
0
0
0
Cooley avatar
A sorrend a lényeg, és a különbségek. Természetesen nem a MARS II-t kell 100%-nak venni, amikor pl azt akarjuk tudni, hogy mennyivel erősebb a GTX560Ti-nél az 5870(GTX560Ti 100%->5870 ~106,5%).
0
0
0
0
sisko avatar
Ez igaz,de mindjárt egy 400.000ft-os kártyához(*** szerint)összehasonlítani ???😆.Nekem sose lesz olyan 😢
De jó a táblázat,egész jól átfogja a mai kínálatot(de azért ott van :5450 1 Gb=5%,5670 512Mb=15% 😆😉
Meg hát manapság a HD-hez már kötelező az 1 Gb ram
0
0
0
0
Cooley avatar
https://tpucdn.com/reviews/ASUS/Mars_II/images/perfrel_1920.gif
Így a legegyszerűbb. 😆
0
0
0
0
sisko avatar
Ez is lényeges dolog 😃
0
0
0
0
Cooley avatar
Ez azért elég lényeges dolog. 😃
0
0
0
0
sisko avatar
Cooley írta:
sisko írta:
Az órajel minél magasabb,annál gyorsabb a kártya

A memóriára igaz, de a GPU-ra nem. Nem mindegy, hogy 80 vagy 1600 shader megy mondjuk 800MHz-en. 😀

Persze,de ennyire már nem akartam a részletekbe merülni,mert akkor fél oldalon át lehetne sorolni,hogy mi miért számít. 😜
0
0
0
0
Cooley avatar
sisko írta:
Az órajel minél magasabb,annál gyorsabb a kártya

A memóriára igaz, de a GPU-ra nem. Nem mindegy, hogy 80 vagy 1600 shader megy mondjuk 800MHz-en. 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Persze, igazad van, csak fennakadt a szemem a példádon. 😃
0
0
0
0
sisko avatar
Osynho írta:
sisko írta:
Nem igazán.A gpu teljesítménye a legfontosabb,gyenge gpu mellett lehet akár 2 Gb ram is a kártyán,mégsem tudsz vele normálisan játszani.(csak egy pl:HD 5450 1Gb sokkal,de sokkal gyöngébb,mint egy 5850 512Mb).Az órajel minél magasabb,annál gyorsabb a kártya,de nem mindegy,hogy ddr3 vagy ddr5-ös ram van rajta,illetve az sem mindegy,hogy 128 vagy 256 bites az adatsin.

5850 512Mb? 😊 😜

Lehet,hogy rossz a példa,csak érzékeltetni szerettem volna a különbséget 😃 De akkor legyen 5750 vagy 5770
0
0
0
0
sisko avatar
khaled98 : Le van írva a szabályzatban,de röviden,mivel nem ide tartozik:Napi 1 belépés=5 pont,1 hozzászólás=1pont,stb.Növelni tudod még gépigény vagy cikk beküldésével,vásárlással stb,de olvasd el a szabályzatot,ott le van írva részletesen,és egyébként is kötelező lenne.
0
0
0
0
Osynho avatar
sisko írta:
Nem igazán.A gpu teljesítménye a legfontosabb,gyenge gpu mellett lehet akár 2 Gb ram is a kártyán,mégsem tudsz vele normálisan játszani.(csak egy pl:HD 5450 1Gb sokkal,de sokkal gyöngébb,mint egy 5850 512Mb).Az órajel minél magasabb,annál gyorsabb a kártya,de nem mindegy,hogy ddr3 vagy ddr5-ös ram van rajta,illetve az sem mindegy,hogy 128 vagy 256 bites az adatsin.

5850 512Mb? 😊 😜
0
0
0
0
khaled98 avatar
hello lenne egy kérdésem!
hogyan lehet gyűjteni és mire jók a pontok?
mert én csak be-be lépek ide irkálok meg ilyesmi de csak azt látom hogy nő a pont minden nap kb 7-8-9-10 ponttal , mivel tudom még növelni?
0
0
0
0
sisko avatar
0
0
0
0
Matyi10 avatar
sisko írta:
Matyi10 írta:
az afterburner-rel lehet más kártyát is huzni mint MSI?

Többnyire lehet,mivel a rivatunerre épül.Én pl Sapphire-vel használom,és teljesen jó(a ventit,gpu és memória órajeleket lehet nálam szabályozni)

értem. köszi😀 egy videokari annál jobb minél nagyobb a memoja meg a órajelei?
0
0
0
0
sisko avatar
Matyi10 írta:

Többnyire lehet,mivel a rivatunerre épül.Én pl Sapphire-vel használom,és teljesen jó(a ventit,gpu és memória órajeleket lehet nálam szabályozni)
0
0
0
0
Matyi10 avatar
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
hol írja a problémát? a honlapon? mert ott a hosszú sípolás azt jelenti minden teszten végigment. ha hagyod menni a gépet windows hang nem hallatszik? prbóálj meg egy bios resetet is. Az alaplapokon van ilyen óra elem ilyen
[LINK]
ezt keresd meg és vedd ki pár másodpercre majd rakd vissza ekkor alap beállításra rakja a biost. Illetve próbáld kivenni a memóriákat majd vissza.
0
0
0
0
no avatar
na én azt nem értem hogy mit kéne tennem írja a problémát de a megoldást nem
0
0
0
0
no avatar
Kmisi99 írta:
hát akkor én nem tudom😕

mármint mit próbáljak? arra
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
hát akkor én nem tudom😕
0
0
0
0
no avatar
de én még az oldal segítségével sem jöttem rá
0
0
0
0
no avatar
útána sötétség és késsz
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
egyetlen hosszú 4 másodperces síp majd utána mi van? nincs kép?
itt le vannak írva mit jelentenek a sípolás kódok
[LINK]
de szó se esik hosszú sípolásról csak hosszú rövid megy ilyesmi
0
0
0
0
no avatar
ja bocsi igen arról van szó
0
0
0
0
no avatar
ja de am nekem is ez a tippem mert attólmég látni a töltésjelzőn hogy bootol
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hello! El kell hogy keserítselek de a hosszú sípolás videókártya hibára utal. Bár ez biosonként eltértő mindjárt utána nézek hogy a te gépednél mit jelent. gondolom az ASUS Professor ról van szó.
0
0
0
0
no avatar
Szevasztok
A gépemmel van egy kis problem de nem tudom megcsinálni.Szal az történik ,hogy elindítom a gépet zug mint állat és 1-et kén pittyenilye vagy sipólni nem tom de helyett hoszzan sípol kb 4 mp-ig nem tom mit tegyek.(Már mindent kihúztam bedugtam memóriákat végigpróbáltam).
Előre is köszi
Üdv.: Tomi
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
lol igen sok hülye van aki agps gépbe próbál minél erősebbet beszerezni és csomót kiad érte. Hát nem sikerült olyan jóra az a széria. Bár én ezt csak hallottam 😆 Nagyon népszerű volt az viszont biztos
0
0
0
0
sisko avatar
Kmisi99 írta:
minek neked 4x vga? 8x os is belemegy a 4x lapba csak 4x en menne ami kb nem sok teljesítmény csökkenés. az fx5200 jobb bár elég gané az fx széria.

Azért annyira nem volt rossz az fx.Nekem majd 2 évig volt FX 5700-as vgam,és utána még el tudtam adni kemény 5000Ft-ért 😆
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
minek neked 4x vga? 8x os is belemegy a 4x lapba csak 4x en menne ami kb nem sok teljesítmény csökkenés. az fx5200 jobb bár elég gané az fx széria.
0
0
0
0
niteforce avatar
az fx5500 a legszarabb volt olyanom hát ne tudd meg 😞
és az x8-as 😞
0
0
0
0
Hagrid avatar
Egy amd atholn dual core m300 -at (laptop) lehet magosítani vagy úgy húzni hogy látható javulás legyen?És egy Ati HD 4330-at?
Ja és az alap hűtéssel + alatta van laptophűtő...
0
0
0
0
humerot avatar
szerintetek melyik alaplap a jobb
Asrock970 extreme 4
Gigabyte 970-ud3
ja és hogy az hogy az alaplapon mit jelent az a 4+1ill 8+2 jelölés és melyik alaplap lesz jobb tuningra?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció