Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
foxbet avatar
kisteker írta:
Sziasztok!

Szerintetek a terv gépeimbe túl erős/gyenge tápokat raktam?

Bőven elég.
0
0
0
0
kisteker avatar
Sziasztok!

Szerintetek a terv gépeimbe túl erős/gyenge tápokat raktam?
0
0
0
0
niteforce avatar
durva! 😃😃
na akkor meg vagyok nyugodva 😃 az lesz 😀
0
0
0
0
_AsheXp avatar
niteforce: Sztem a D6870 is elég erős, BC2 Multiba fullon, Metro 2033 Dx11 Very High a legnagyobb élsimités vagy 8 vagy 16, advanced dof: OFF Testellation: ON, minimum 55 FPS átlag 65, valahol 110-re is felmegy 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
ok értem köszi.
bár lehet hogy nem kinzom hanem inkább beérem egy HD6870-el
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
niteforce írta:
gyenesmartin írta:
Az biztos, hogy nagyon fog melegedni a tápegység.Ezért nemárt később ezt is lecserélni.

de kb fél évig bírná?
Igen.
0
0
0
0
niteforce avatar
gyenesmartin írta:
Az biztos, hogy nagyon fog melegedni a tápegység.Ezért nemárt később ezt is lecserélni.

de kb fél évig bírná?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
értem.
köszi a választ, akkor lehet hogy HD6950 lesz, csak anyám is menjen bele 😀
mégegyszer kösz a segítséget 😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
niteforce írta:
nem akarom moddolni nem is olyat vennék hanem VTX3D-t.

de mondom mi van alatta :

-AMD Phenom B45 (Athlon X4) 126 W TDP a CPU-z szerint (igaz, ezt nem hiszem mert 4 pines a csatija, )
-4 giga RAM 1800 MHz-n megy, de visszaveszem ha kell
-2 rendszerhűtő venti (egyik ledes)
-2 vinyó (500Gb 160 GB 7200 rpm sata 2)
-1 égető IDE (ha kell cserélem satára)
-1 pár neon cső ezt kiveszem ha kell

A 4pines cpu csatlakozó 140w-ig bír leadni.A többi meg csak pár w-ott fogyaszt.
0
0
0
0
niteforce avatar
nem akarom moddolni nem is olyat vennék hanem VTX3D-t.

de mondom mi van alatta :

-AMD Phenom B45 (Athlon X4) 126 W TDP a CPU-z szerint (igaz, ezt nem hiszem mert 4 pines a csatija, )
-4 giga RAM 1800 MHz-n megy, de visszaveszem ha kell
-2 rendszerhűtő venti (egyik ledes)
-2 vinyó (500Gb 160 GB 7200 rpm sata 2)
-1 égető IDE (ha kell cserélem satára)
-1 pár neon cső ezt kiveszem ha kell
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Elvileg el kéne bírnia.De a bios moddinggal már biztos lakapcsolna.
0
0
0
0
kisteker avatar
Gépem adatai

Én akkor erre gondoltam, hogy ez működhet-e azt szeretném megkérdezni.
0
0
0
0
foxbet avatar
Megveszed amit Synda irt és kb 2 év múlva meg majd úgy is elavul a proci és akkor majd cserész meg addigra úgy is le megy a bulldozer ára.
0
0
0
0
kisteker avatar
Akkor olcsó proci, jobb lap meg VGA, jövőre meg durvaa proci?
0
0
0
0
akos328 avatar
Synda, honnan válogattad, mert na hem egy helyről, akkor még külön-külön a szállítás is megy, ami így már majdnem, vagy akár el is érheti a 160-at is. Ha 1 helyről akk semmi.
0
0
0
0
akos328 avatar
én is azt mondom amit Synda. ASUS M5A78L-M LX , vagy ASUS M5A78L-M LE lapokat keresgéld, ezek AM3+, ebbe egy X4-eset, aztán egy Bulldozert, én is majd így akarok beruházni, erre a lapra aztán majd ha jönneka bulldozerek egy 4 magosat.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Én inkább egy i3 2100-as processzort vennék.Játékokban olyan erős mint egy phenom 955 + még feleannyit fogyaszt.1155-ös foglalatra rámennek majd a későbbi gyengébb ivy bridge processzorok.Ráadásul az AMD-nél az AM sorozatú foglalatoknál az AM3+ lesz az utolsó.Onnantól már FM2 lesz a neve.Egyetlen hátránya van az Intel-nek, hogy csak a K-s processzorokat lehet tuningolni.
0
0
0
0
kisteker avatar
Sziasztok!

Szerintetek egy 140 Ezer forintos Gamer gépet mire érdemes, mire éri meg jobban felépíteni, egy core i3 2120-ra (legerősebb kétmagos), vagy egy Phenom X6 1055T-re (leggyengébb hatmagos)? Mert az egyik 33e (core i3), a másik pedig 35e. És ha az olcsóbbat venném, tudnék egy kicsit jobb vidkarit venni esetleg. Amúgy ebbe a gépbe lenne:
Gépem adatai
0
0
0
0
Xavi001 avatar
köszi a választ akkor leis cserélem 😀
0
0
0
0
akos328 avatar
Mivel 4 GB ezért már megéri😀 A másik meg a Dual Channel, amit ugyan nem veszel észre, de mégis ott van. A harmadik ok, meg a márka. A Kingston HyperX RAM-ok az egyik legjobbak, nem mintha a Kingmaxxal lenne vmi gond, nekem is az van.
ha tényleg csak cseréled akor persze megéri.
Bár manapság ha beruházol új RAm-ra akko inkább DDR3, ami sajnos akkor alaplapcserével is jár, de 10-ért már lehet kapni ddr3-as lapokat.
de ha nem akk nem, de sztem mindenképp jobban jársz.
0
0
0
0
Xavi001 avatar
Sziasztok! Jelenleg a gépemben 3GB Kingmax 800 MHZ ram van erre cserélném 2*2GB-os KINGSTON HyperX DDR2-SDRAM CL5 memória modul 800 MHZ. megéri ?
0
0
0
0
apetit1989 avatar
FoLey-v írta:
niteforce írta:
az kitűnő 😂

fooley, ne kísérletezz ,dobd ki a kukába vagy éld ki rajta a rombolási vágyaidat 😃😃

ha a többi nem éget ki csak az akkor miért is ne?😜 ez olyan jó táp az én 300W-os acorpomhoz képest😃

Stability Power LPK12-30 450W

A biztosíték nem csak úgy jódolgában ég ki. Valami rossz benne. Mérés nélkül rá nem jössz.
Még mindíg jobb, mint a vargáné táp, amiben a biztosíték tökéletesen átengedi a 230V-t az alaplapba, ha úgy érzi jónak.
Én már rég megszabadultam volna attól a szartól, de ha mégis megbabrálod, a fentiek szerint tedd.
Előre mondom, a biztosíték cseréje semmit nem fog eredményezni.
0
0
0
0
FoLey avatar
niteforce írta:
az kitűnő 😂

fooley, ne kísérletezz ,dobd ki a kukába vagy éld ki rajta a rombolási vágyaidat 😃😃

ha a többi nem éget ki csak az akkor miért is ne?😜 ez olyan jó táp az én 300W-os acorpomhoz képest😃

Stability Power LPK12-30 450W
0
0
0
0
niteforce avatar
az kitűnő 😂

0
0
0
0
niteforce avatar
nem hát.

te csináld manuálisan.

törölj le pár felesleges fájlt, töredezettségmentesíts, és a biztonság kedvéért futtass egy vírus keresést. csinálj egy tisztítást a ccleanerrel is, az elég jó, letörli azokat a felesleges dolgokat amit te nehezen találnál meg. utána jó lesz.
0
0
0
0
niteforce avatar
ezek csak arra jók hogy elcsesszenek pár beállítást semmi másra.
0
0
0
0
niteforce avatar
nincs noname alaplap! 😃😃

még az ECS sem az csak szar! 😀 De a CPU supportra mindegyiknek valósat kell írniuk, mert ha elcseszik, ezáltal jogosan perelhetővé válnak, és az nem jó 😀
hasonló eset lenne mint amikor a hapi betette a macskát a mikróba, mert nem volt benne a használati utasításban, hogy nem szabad. és megnyerte a pert, jogosan végülis 😃😃 szóval az alaplapgyártóknak is érdekük hogy jót írjanak legalább a CPU support listába 😉
0
0
0
0
kisteker avatar
Hát azért én mindenféle noname gyártóknak nem hiszek 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
kisteker írta:
Vagy lusták voltak berakni 😀

olyan nincs CPU support listánál 😉
0
0
0
0
kisteker avatar
Vagy lusták voltak berakni 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
ha nincs a CPU support listában akkor nem támogatja.
0
0
0
0
FortiZ avatar
megnéztem és csak Phenom II-t ír ...
akkor akármelyik AM3-s alaplap minden AM3-t támogat?
0
0
0
0
foxbet avatar
FortiZ írta:
Ha egy alaplap pl csak AM3-as, és Phenom II procikat támogat, attól még lehet bele tenni más procikat? pl Athlon II, vagy kell bios frissítés ??

Meg kell nézni a cpu támogatási listát(cpu support list) amit fel szoknak tüntetni külön.gyébként nem feltétlenül lehet hogy csak lusták voltak kirni az Athlon II-t.
0
0
0
0
FortiZ avatar
Ha egy alaplap pl csak AM3-as, és Phenom II procikat támogat, attól még lehet bele tenni más procikat? pl Athlon II, vagy kell bios frissítés ??
0
0
0
0
sisko avatar
twoKgames:nagyon szívesen,örülök,hogy végre sikerült 😃
0
0
0
0
twoKgames avatar
köszi a segítséget sisko, bár sokáig tartott de sikerült megcsinálni 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
azt jelenti, hogy ha veszel 1600 MHz-s ramot, akkor eredetileg 1333 MHz-n fog menni, és neked kell beállítani 1600 MHz-re.
0
0
0
0
kisteker avatar
Sziasztok! Ha egy alaplapnál ki van írva az hogy 1600 Mhz (O.C.) akkor az mit jelent? Mert az oc=overclock, de akkor most nem értem, be lehet rakni az 1600 Mhz-es ramokat egy ilyen jelzésű lapba?
0
0
0
0
Kornel77 avatar
niteforce írta:
azok amit az alap tud

Rendben,köszönöm szépen 😀

UI:Most néztem van 2010.04.14 Bios Frissités..Szóval valószínűleg lehet használni minden AM3-as procit 😀😉
0
0
0
0
Kornel77 avatar
niteforce írta:
elképzelhető hogy BIOS frissítéssel támogatja, és akkor menni fog, de erről keress tapasztalatokat.

Utána nézek majd 😀 De amik a táblázatba vannak,azok az alap biossal felálló Alaplaot használják,vagy hozzájuk is kell Bios frissítés?
0
0
0
0
niteforce avatar
elképzelhető hogy BIOS frissítéssel támogatja, és akkor menni fog, de erről keress tapasztalatokat.
0
0
0
0
Kornel77 avatar
niteforce írta:
ha nincs benne akkor nem érdemes próbálkozni, mert ha nem támogatja akkor nem fog menni 😃 szóval felesleges próbálkozni vele 😀

Csak gondoltam azóta nem frissítették a táblázatot,és azért nincs ott 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
ha nincs benne akkor nem érdemes próbálkozni, mert ha nem támogatja akkor nem fog menni 😃 szóval felesleges próbálkozni vele 😀
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Osynho írta:
Kornel77 írta:
[LINK]
Ez az alaplapba bírok tenni AM3-as procit,hisz azt írja AM2+ támogatja..Vagy ehhez kell Bios frissítés,vagy alapból tudja?

Ott a cpu support list, láthatod, hogy miket támogat.

Millió bocsánat,nagy sürgés forgásba vagyok,és már lassan jobban meg bízok bennetek,mind akár kiben ezen a téren 😀
Amd Phenom x4 955 nincs ott :S Akkor ne is próbálkozzak vele igaz?
0
0
0
0
Osynho avatar
Kornel77 írta:
[LINK]
Ez az alaplapba bírok tenni AM3-as procit,hisz azt írja AM2+ támogatja..Vagy ehhez kell Bios frissítés,vagy alapból tudja?

Ott a cpu support list, láthatod, hogy miket támogat.
0
0
0
0
Kornel77 avatar
[LINK]
0
0
0
0
twoKgames avatar
és akkor CD-képként írjam ki? 😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció