AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
noNameFPS avatar
Én se maradjak ki akkor 😃

https://i.imgur.com/k6ht0KO.jpg

btw. Tik alap órajelen használjátok a cpu-t?
0
0
0
0
Manyik75 avatar
😜 😊

https://kepfeltoltes.hu/160602/passmarc_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Bár igazából én is a "nem benchmark programon játszunk..." nézetet osztom.
Ameddig egy esetleg 2db R9 290-el elbír a proci addig marad aztán ha már "kevés" lesz veszek egy i7 4630K-t 😀
Addigra az lesz az alap 😀
0
0
0
0
bassus16 avatar
Köszi
Az egy magos teszt elég karcsú... 😃
https://abload.de/img/passmarx6ksr.png
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Az új béta verzió van fent, itt megtalálod.
[LINK]
0
0
0
0
bassus16 avatar
Ha van passmark-ból valami jó verziód akkor küld el légyszíves.
Én most futtattam le egyet de csak 4 magot használt meg elég régi processzorok voltak benne.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
bassus16: Passmark esetleg?
https://i.imgur.com/fXtN9Q1.jpg

csuz-li: Így van, de attól még lehet kíváncsi az ember, nem de? 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
Csináltam egyet én is:
https://kepfeltoltes.hu/160602/2016-06-02__1__www.kepfeltoltes.hu_.png
Bár, ahoyg egyszer régebben Bronson kolléga nagyon találóan megjegyezte: "nem benchmark programon játszunk..." 😀
0
0
0
0
bassus16 avatar
Online benchmark ami ráadásul csak 6 szálat mér?
Ha már tesztelgetni akarod akkor rendes tesztet küldjél. 😀
0
0
0
0
Funes avatar
Megnéztem én is mit bír az öreg quad cinebenchben 310 volt a vége...😢 😆
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Online bencsmárk? 😆
https://i.imgur.com/v0cKWQD.jpg

bassus16: Kár hogy már eladtam a GTX 770-t, megnéztem volna játékok alatt mi a helyzet. Bár van egy érzésem, hogy ilyen kártya mellett aligha tapasztaltunk volna lényeges különbséget a két proci közt... 😆
0
0
0
0
maxrobi94 avatar
Sziasztok.
Mi a különbés az i5 6600k és a i5 4690k között? Én az utóbbival szemezgetek, de nem értek az inteles cuccokhoz.
0
0
0
0
bassus16 avatar
Ha jól emlékszem te voltál aki kirakta az első képet. 😃
Én csak kíváncsi voltam mit mutat az enyém....
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Bronson: Ebben a benchmarkban legalábbis... 😊
Spoiler!
Kezdődik az E-Pénisz méregetés? 😆
0
0
0
0
bassus16 avatar
A 3770-et már nem. 😃
De szerintem "zsoltdeak17" sem panaszkodhat a 2600-al játékok alatt. Ráadásul szerintem használtba vette nagyon jó áron ami még jobb.
Én ha vennék Intelt akkor a legjobb választás szerintem az i7 4790k lenne. Az bőven elég lenne nekem mindenre. Csak egyenlőre ez is elég meg mivel most végeztem a sulival és még nem dolgozom így anyagilag sem állok úgy. 😃
Viszont szerintem ez az új 6-os széria elég gyenge lett és drága is sajnos.
0
0
0
0
no avatar
Milyen kártyát kéne vennem hogy full hd ba ugyan igy fusson az ac syndicate? 😆
0
0
0
0
Bronson avatar
basszus16: hát ez lenyomta az i7-et... 😊
0
0
0
0
noNameFPS avatar
https://i.imgur.com/a6OMF1p.jpg

carlt18: Jó párosítás, nekem i5 6600k van a 970 mellé, és megvagyok vele elégedve.
0
0
0
0
no avatar
Lassan itt a kaby Lake, jövőre jön a cannon Lake! 😀 Majd változnak itt az árak! 😀
I5-6500 és egy GTX 970 jó párosítás volna ? 😆
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Van itt nekem Cinebench R15-ös teszt is.

i5 2500
https://i.imgur.com/miwUDae.jpg

i7 2600
https://i.imgur.com/hNKw5T4.jpg

+ winrar i5 4460-ja is itt van
https://i.imgur.com/KzmIMeh.jpg
0
0
0
0
no avatar
I5-3470 cinebench 11.5 5,62 nálam ennyit mért, Nettes teszt alapján I7-2600 6,8 😀 fejlődik a technika, majd veszek egy monitort is! 😃 Kártyát is lehet megveszi haverom, annyiba amennyiért vettem, aztán majd egy GTX 970 vagy egy GTX 1060 lesz kitűzve célnak. Csak jelenjen meg 😀 meg csúszon lejebb az ára 😃 16 gb ramot is akarok majd 😀 háhá
0
0
0
0
csuz-li avatar
carl18: Én is pont erre próbáltam célozni: lassan kellene egy i7.

zsoltdeak17: Witcher nekem is kb hasonlót mutat, ha összehasonlítod a két képet. Annyi a különbség, hogy nekem akkor egy 270-es VGA volt a gépben.

Bud-Fckn-Spencer: Eddig sem csináltam videót, ez után sem fogok. Öregkoromra nem fogom elkezdeni... 😀
0
0
0
0
Yezi_ avatar
35 ezerért pár napja volt fent i7 2600. Ha szerencséd van, te is kifoghatsz egyet ennyiért.
0
0
0
0
no avatar
Zsoltdeak addig mutogatod az i7-et hogy lehet majd én is veszek egyet 😆 Ha valami videót akartok még péntekig szóljatok 😀. Szombat vagy vasárnap el adom az i5-3470-et helyére jön a pentium G640 átmenetileg kell a pénz bicóra 😆 Jövőhéten azt veszek. 36E-be adom el és 6E-be számítóm be a G640 procit. +2E adom hozzá haveromnak a hűtést így lesz 32E forintom.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Crysis 3 alatt szépen dolgozik a KórÁj7 is... 😆

https://i.imgur.com/K0EzB2d.jpg

Witcher 3-ban sem tapasztaltam különösebben magas CPU használatot.

https://i.imgur.com/oHgSgPE.jpg
0
0
0
0
no avatar
Amúgy ha a amd fx hiába nem fút 100%-on fehér holló az a játék ami úgy pörgeti, havernak FX 6300 GTA 5 alatt 60-67%-nál már limites volt és a kártya 50-70%-on járt, khmm szóval ez alkalmazás függő is. Crysis 3 kihasználja a 8 szálat, azért megnézném hogy futna a Syndicate FX-el.
0
0
0
0
Funes avatar
Csuuuzli videót !!! Követeljük. 😀
0
0
0
0
no avatar
Én is megnéznék egy videót! 😃 a mestertől a híres isteni fx hogy bírja 😆 😃
még ha cpu limitem is van a kártya is ki van hajtva mondhani vegyes limit! 😀 60 fps meg van addig nem zavar a kihasználtság az volna ha gond ha a játék nem futna úgy ahogy szeretném 😃
1080P-be nem dupla annyi pixelt hozz létre, 1280X1024-ben 1.3 millió
1080P-ben 2 millió 73E szóval khmm 2.6 millió volna a dupla akkora felbontás 😆 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
Bud-Fckn-Spencer: Igen. Láttam én is ilyen videókat, de nekem még sosem sikerült reprodukálnom egyiket sem. Valószínűleg nekem valami különleges lehet a gépem... 😜
A witcher könnyebb, az nem rég volt utoljára belinkelve:
https://kepfeltoltes.hu/150601/witcher3_2015_06_01_15_31_20_279_www.kepfeltoltes.hu_.pnghttps://kepfeltoltes.hu/150601/witcher3_2015_06_01_15_51_04_550_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
Funes avatar
Engem mondjuk a Witcher érdekelt volna 😆 !
Ehhez mit szólsz a 8 szálat igénylő játék jobban fut az általad ledegradált i5-el:
0
0
0
0
csuz-li avatar
Bud-Fckn-Spencer: Hát mond a GTAV-ről, mind a witcherről van kép a játék alatti hozzászólásokban. (Utóbbiról kétszer, vagy talán háromszor is, mert ott meg azon ment a vita, hogy lehet-e magas beállításokkal 60fps-em. 😀 ) Primal fent van a gépen most is, arról meg este tudok egyet lőni, ha igényled...
0
0
0
0
Funes avatar
Mindig mondod, hogy ennyi, annyi százalék ez a játék úgy ment a másik így, de tőlled még egy videót vagy képet sem láttam, hogy az említet játékok hogyan futnak. 😀
Persze attól még jó a 8 szál nem tagadom, csak már unalmas mindig ezt olvasni tőled...😊
0
0
0
0
csuz-li avatar
Bud-Fckn-Spencer: Mondjuk tapasztalat szerinte igen... Sem a 270, sem a 380-as kártya mellett nem láttam még 50-60%-nál nagyobb CPU terhelést. A FC Primálban, meg a videóban szereplő AC-ben még ennyit sem (20-40% körül mozog). GTAV alatt már igen, ott vastagon megy a 60-65 is néha, de ugye ott csak négy mag dolgozik, a többi nyaral a régi játékmotor miatt. Még a witcher volt, ami rendesen meghajtotta, de ott is csak 50% körül. Utóbbit részletesebben néztem, ott egy-egy szál néha felment 60%-ra is.
0
0
0
0
Puffin avatar
Hát ha meglenne a játék letesztelném 4 maggal FHD-n
0
0
0
0
Funes avatar
Tudjuk az Amd 8 szál "kihajtsa" ! 😆
0
0
0
0
csuz-li avatar
Piero: közre. FHD-ban kb 2x annyi pixelt kell kiszámolni, amit meg a VGA nem bírna ilyen tempó mellett, de azért oda is kell némi CPU háttér. Azt meg azért nem gondoljuk komolyan, hogy ha kevés az i5 ~HD-ra, akkor FHD-ra elég lesz, mert ebből a logikából az jönne ki, hogy 4K-ra meg i3 kell csak...
0
0
0
0
Puffin avatar
Ott a felbontás is közre játszik.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Na weri, ami carl18 videójában van, az a CPU limit. Nem hiába kérnek ide is 8 szálas processzort.
0
0
0
0
no avatar
Ac Syndicate elég nagy játék voltak kihasználtságok de meg volt a 60 fps! 😃 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
weri: Hogy lenne CPU limit az, ha a CPU 20-30%-on megy, a VGA meg 85-90-en? Ne fárassz!
Amúgy is az "fps fixelés" alap; az AMD processzor miatt minden játéknál szinte kötelező a Vsync, tehát itt legfeljebb annyi a különbség, hogy 60, vagy 30 fps-el megy a cucc, ami engem különösebben nem érdekel, bár azért egy r9 380-al amúgy sem sok játékban felez a Vsync.
0
0
0
0
weri avatar
Ha VGA-d nem megy 100-on akkor az bizony cpu limit. Ha nem akarod feleslegesen terhelni akkor fps-t kell fixelni nem pedig lejjebb allitani a beallitasokat 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
Approx: A módszer egyszerű. Veszel egy AMD VGA-t, amihez kiadnak egy olyan drivert, ami megfőzi a kártyákat, mire te bekapcsolod az Afterburnert, hogy lásd, mi hány fokos és felpörög-e a venti. És máris képben vagy mindennel... 😀
Viccet félre téve: Valójában nekem például mániám, hogy minden új játékot, mikor felteszek, megnézem, miből mennyit használ és hogyan megy a különböző beállításokkal (Nem szeretem feleslegesen terhelni a gépet. Ha pl nem látok különbséget két beállítás között, de az egyikkel a VGA-m nem 100%-on fut, hanem kíméletesebben, mondjuk 85-90%-on, akkor inkább azt választom). Ezután már nincs bekapcsolva semmilyen monitorozó cucc, mert onnantól nem érdekel. (Fallout4-nél például nem vettem észre az fps droppokat, amiről mindenki panaszkodott, mert a kezdésnél még nincsenek, később meg már nem néztem fps számot, ezért nem is tűnt fel, mert sosem esett be annyira, hogy beszaggatott volna a játék.)
Maga a technika meg azért (is) érdekel, mert ugyan hobbim is a számítógép, de részben a munkám része is, így képben kell amúgy is lennem azzal, hogy épp melyik alkatrész milyen feladatra optimális, mennyit fogyaszt és adott feladatra melyik az alkalmasabb. (Persze a meló során nem a 980Ti-vel találkozik az ember, csak olyan kérdésekkel, hogy dedikált VGA, vagy IGP(APU) kell-e, meg ahsonló)
0
0
0
0
Silent Rain avatar
OFF: CSak olvasom itt a jobbnál jobb dolgokat...infókat.. magokat... szálakat és ámulok
Hogy a fenébe értek rá ennyire ezekkel foglalkozni???????? 😃
Tök ritkán van időm játszani de ha már van is, rohadtul nem érdekel hogy mi hány szálat " rág", 60 fps-el megy vagy 85-el, 30%ol megy a processzor vagy 73-on 😃
Szóval lehet hogy nekem kicsik az igényeim de ha láthatóan nem szaggat tehát stabilan 30fps megvan már pont jó 😃
De minden esetre respect hogy ilyen felkészültek vagytok! 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
vladtepes2: Hát ha összeereszteném egy i5-el matematikaversenyre, meghalna. Viszont a játék az más kategória. A Primal-ban például mind a nyolc szál szépen egyenletesen van használatban, így a processzorterhelés 20-30% körül van, tehát szépen kíméletesen, nyugdíjas üzemmódban tud menni. A GTA V 4 szálat használ, a proci ott 60-70%-on nyomja, de néha felmegy 80-ra is. Ott egy i5 jobb választás lenne. Az a szerencséje az AMD-nek, hogy manapság senki nem fejleszt 4 szálra, mert akkor eladhatatlanok lennének. Ha csak GTAV-szerű játékmotorok lennének a piacon én is inkább újabb i5-öt vettem volna, a régi helyett ebben az árban. Mindamellett pont egy i5-760-at cseréltem le erre, mivel nem volt pénzem i7-re, de ég és föld a különbség még így is. Mondjuk a 760-ra mérges voltam, mert az meg nagy csalódás volt.
0
0
0
0
vladtepes2 avatar
danee23: Respect! Én is így gondolom. Végtére is átlag felhasználókról, és átlag gamerekről beszélünk. Átlagon felül értem akik anyagilag megengedhetik maguknak az új fejlesztéseket. (Titan-x és a többi...)
Én sokkal inkább a jövőre vagyok kíváncsi. Mi lesz úgy kb: 10 év múlva. Mert, ahogy most nézem/látom a dolgokat, technológia terén, kifullad lassan a "hagyományos" technológia. Nem tudom meddig lehet a "csíkszélességet" redukálni (jelenleg ha jól tudom a Skylake 14 nm-es) javítson ki valaki ha tévednék.

Szerk: csuz-li: Igazad van inkább egy i7 8 szállal. És hiába régi a Bulldozer, még ma is megállja a helyét!
0
0
0
0
csuz-li avatar
danee23: A GTA V csak négy szálat használ, a wicher viszont nyolcat. Nem ugyan az a két játék.
Elég az i5, de nem mindig. Azért itt is pár játék alatt jött már elő, hogy komolyabb VGA mellett kevésnek bizonyult. És itt nem feltétlenül titanx-ről, vagy 980Ti-ről volt szó... Ez az "i5 mindenre elég", kb 2-3 éve volt igaz.
Witchernél például nekem r9 270(!) mellett meg volt a stabil 60fps-em Vsync-el, míg a kollégának meg nem, egy hasonló teljesítményű VGA mellett, a különbség pont az volt, hogy i5-el használta...
Vagy másik, a TW Attila, pedig az erős processzort kíván (Még én is inkább ajánlottam hozzá i5-öt, mint AMD-t épp ezért), nekem mégis jobban, ment, mint az egyik itteni felhasználóval jobb VGA és i5 mellett. Cserélte i7-re és máris + 20-30 fps-t nyert. De hosszan lehetne sorolni. Páran váltottak már itt ezért i5-ről i7-re és mindenki erről számolt be.
Tudom, sokan nem akarják ezt elfogadni, de nem poénból kérik a fejlesztők a 8 szálas procit. Hiszen ha az erőt nézzük, nem lehetne az enyémet egy i7-hez hasonlítani, mégis ezt a kettőt írják ki, mert használja a játék a 8 szálat.
Le lehet tölteni ingyen pár játékmotort. Érdemes megnézni a beállításaikat és konfigurációs lehetőségeiket. Elég egyértelmű abból, hogy miért a 8 szál.
0
0
0
0
danee23 avatar
Magára a játékra elég a 4 magos i5/i7 is. Ha valaki streamel vagy rögzíti a játékmenetet ahhoz nem árt ha van még pár mag just in case.

De ha jól emlékszem még egy witcher 3/ gta 5-nél is ami kj tudja használni a plussz szálakat/magokat az i5/i7 különbség az volt hogy nem 90 fps-el ment maxon 1080p-n hanem 100-al titanXen. Szóval egy hogy nem sok embernek van titanx-e(meg 980Ti/1080/1070) és nem sok embernek van 1080p 60fps-nél többre képes monitorja, alatta mindenre meg képes az i5 is.
0
0
0
0
vladtepes2 avatar
6,8,10 mag... Azért szerintem ezek nem kimondottan játékos procikként vannak árazva. Hiszen gondoljatok bele, manapság azért egy i5-ös még a régebbiek is elegek a mai játékokhoz. Bár egyre több a konzolport, ami ugye akár a 8 magot is kihasználják. És hiába a háborgás, lemerem fogadni, hogy az AMD Zen procija sem lesz megjelenéskor kimondottan egy olcsó mulatság. Akkor majd azért háborgunk.

Szerk:
Zoli73 és manyikati: Teljesen egyet értek!
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Bronson: Ha jól emlékszem itt az egyik kolléga is 4.9-en használja vízzel!

Én még nem próbáltam 4.5 fölé mert minek. De azt is csak merő kíváncsiságból.😀
0
0
0
0
Bronson avatar
5ghz simán...? azért túlzásokba ne essünk ennyire... 😊
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció