Milyen gépet vegyek?

2008. February 07., téma
Fórum » Asztali PC
Vásárlási tanácsadó szolgálat...:p
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Bronson avatar
Ha annyira fontos a 2 monitor (bár nem tudom hogy tud valaki filmet nézni, meg internetezni egyszerre, de mindegy...) akkor is ki lehet hozni 60ból újan... de miért vegyen valaki előre összerakott gépet, amikor ugyanannyiból minőségibb, a jövőben sokkal jobban bővíthető gépeket is össze lehet rakni...? kíváncsi vagyok hogy bővítenéd azt az inteles imperium konfigot a gagyi 500-as táppal, meg a fapados alaplappal...

[LINK]
0
0
0
0
jumbo avatar
Bronson
Ha jól olvasom a visor261 kérdését,akkor net és film egyszerre 2 monitoron.Az általad ajálott 100% hogy nem tudja a 2 monitort!
A másik pedig.
Akárhogy nézzük az általam ajánlott gépek minden szempontból nagyobb tejesítményüek,és arról nemis beszélve hogy akár 5 év garanciával... És hamár vállalnak rá 5 évet akkor nem hiszem,/és tudom is,már vásároltam kész gépet ott/hogy valami szar alkatrész raknak bele.
Csak ennyit akartam hozzáfűzni. üdv.
0
0
0
0
visor261 avatar
szerintem vga-dvi-d vel mégdrágább lenne... nem?
(mert most(lehet elszámoltam de az eredetihez képest +3k de átalakítóval meg 5-9k minimum)
0
0
0
0
csuz-li avatar
Visor261: VGA-DVI átalakítóval működik a dolog. Az új kombóval meg ugye drágább az eredmény...
0
0
0
0
visor261 avatar
viszont eggyik fm2+ os alaplapon sincs 2 vga/vga+div-i és nekem meg csak vga monitoraim vannak(tudom hogy már rég fejleszteni kéne de anno meg lettek véve mai napig működnek és az a szemét amd kiadta a vsr-t is...)
most a AMD Athlon II X4 860K + Sapphire 5450 1GB kombót nézem (a többi ugyan az max a hdd-3k)
0
0
0
0
csuz-li avatar
Bronson: Tudom, azért nem is írtam semmit az ajánlásod után. Gyorsan rákerestem és én is úgy láttam, hogy nem jön össze. Csak, ha már írni kezdtem más miatt, gondoltam beleírom jó tanácsként, hátha akad még egy pár ezer forint a párnacihában... 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
igen, de mivel igy is minimum volt a keret, nem fér bele még egy 4-gb-os modul... de ha csak net lesz meg film, bőven elég az integrált vga arra még egy modullal is... de ha van esetleg elfekvőben hdd vagy ház, akkor máris megvan... én mindenképp az apu-s megoldást javaslom, ez a későbbiekben bővíthető is 4magosra!
0
0
0
0
csuz-li avatar
visor261: Én egy hasonló lapot használtam, mikor összeraktam egy médiaszervert. A két processzort nem nagyon lehet összehasonlítani. Az alaplapra integrál N sorozatú Intel tulajdonképpen egy mobilprocesszor. Nagyon alacsony a fogyasztása, és miután ez a fő szempont, nagyon sok kompromisszummal készült. Az integrált grafikus vezérlője nem jó szinte semmire. Ha az a fő cél, hogy processzorba integrált videovezérlőt használj és azzal két monitort is le akarsz kezelni, akkor mindenképpen az AMD APU-i között kell válogatni. Amúgy ha van rá mód, akkor két memóriamodul kell bele DC-ben és a lehető legmagasabb frekvenciával.
0
0
0
0
visor261 avatar
Én is ilyesmin gondolkodtam de de felvetődött hogy mi lenne ha egy ilyet vennék
[LINK]
(mert ugye nekem 5:1-hez az amd:intel tapasztalatom)
mennyivel lenne jobb a teljesítménye a AMD X2 A6 6420K processzorral szemben?
0
0
0
0
Bronson avatar
jumbo : most komolyan... lebeszéled az srácot a pcx-ről, de előre összerakott gépet ajánlasz... wtf...? azok a gépek nagy kamuk... (gagyi táp, legalapabb hdd/alaplap/vga)

60-ból meg össze lehet rakni egy gépet netezésre, filmezésre, még régebbi játékok is elmennek rajta:

[LINK]
0
0
0
0
jumbo avatar
verobalogh

PCX kicsit drága áruház.
Magam innen válogatnák.Az ár szempontjából ez a 2 jöhetne számításba.
[LINK]

[LINK]

visor261
Ebben az árban használtat kapsz.
0
0
0
0
visor261 avatar
Milyen gépet vegyek csak net+filmre? Max 60k-t szánok rá de minnél kevesebb az ár annál jobb. A lényeg hogy tudjak netezni miközben filmet nézek a másik monitoron de eggyik se faggyon.
0
0
0
0
BenuGT avatar
Ha az AMD-t választod,tudom ajánlani azt ami nekem van : Asrock 970 pro3 r2.0 😃
0
0
0
0
no avatar
Okés, köszönöm az infókat!
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Én az inteles verziót ajánlom.
Abba a lapba még vehetsz i5 vagy akár i7.
De az amd verzióba max 8magos fx-et tudsz rakni, ami nem akkora előre lépés, mint egy i3-ról i5re váltani. 20ezer alatt nem is érdemes lapot venni szerintem, mert nincs normális lap sajnos. Nekem ez a véleményem.
0
0
0
0
Bronson avatar
miért is nem? (tény hogy nem a legjobb am3 lap, de ennyiből szerintem tűrhető...)
0
0
0
0
winrar avatar
FX-6300 alá nem túl ideális az az alaplap, annyi. Inteles jobban fejleszthető.
0
0
0
0
no avatar
Bronson köszönöm szépen!
Kérdés: melyiknek mi az előnye és a hátránya?
0
0
0
0
Bronson avatar
inteles megoldás : [LINK]

amd verzió : [LINK]
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Most készülök pc-t venni, de fogalmam sincs merre induljak el. Kb 150 ezer forintot költenék rá. Van 2 d-sub csatlakozójú monitorom és Far Cry 4 kaliberű játékokat szeretnék futtatni rajta.
Kérlek segítsetek, hogy milyen konfigurációt vegyek.
A részletes válaszokat külön megköszönném, nemcsak a procira, videókártyára, alaplapra lennék kíváncsi, hanem hogy szerintetek mennyi és milyen típusú memória, hűtés, táp stb. kéne hozzá.

Előre is köszönöm! 😀
0
0
0
0
ShadowWarrior avatar
ricky911

Nem értem, hogy aki ilyen gépet vesz, miért CL 11-es ramokat tesz bele. Ennél jobb az 1600 mhz Cl9 is.
0
0
0
0
sisko avatar
zole54:ezt kérdezed,javaslod,vagy csak úgy mondod ???Amúgy a vga a gyenge pontja,sokkal erősebbet is elbírna,bár csak a legújabb játékoknál van jelentősége....Spoiler!
1.a saját 7870-met is gyengének találtam i5 mellé,és 2.láttam,hogy ez a Te géped,csak azt nem értem,miért így írtad ide kérdés nélkül ill.kinek ?
0
0
0
0
zole54 avatar
Processzor: Intel® Core™ i7-2600K + Cooler Master Hyper TX3 EVO
Memória: CORSAIR™ VENGEANCE 8GB 1600mhz DDR3
Videókártya: ASUS™ Radeon HD 7850 2GB GDDR5 256bit
Alaplap: Gigabyte Z68AP-D3
SSD/HDD: Samsung ™128GB SSD + Seagate 2TB HDD 7200rpm
Ház: Asus™Vento A9 Kasa
Tápegység: CHIEFTEC™ CFT-700-14CS 700W
Monitor: Philips 23pfl5522d TV-monitor 58cm 23" + ASUS MW221U 22"
0
0
0
0
ricky911 avatar
Meggyőztetek. Szerintetek egy Xilence M403 XC027 processzor hűtő mennyire válna be?
0
0
0
0
winrar avatar
Mondjuk erősen túlárazottak az i7-ek, főleg a Skylake...
0
0
0
0
Bronson avatar
persze hogy nem muszáj, de akkor meg minek a felár? egy 980 mellé igy is túlzás.
0
0
0
0
winrar avatar
K-s procit sem muszáj tuningolni (én is akarok majd pár év múlva váltani i7-4790K-ra, de OC nem lesz). i7-4790 vs. i7-4790K: [url]http://ark.intel.com/compare/80806,80807[/url] A 4790K erősebb 400mhz-el magonként és még tuningolni is lehet a későbbiekben egy jobb hűtővel.
0
0
0
0
Bronson avatar
akkor meg minek veszel k-s procit...?
0
0
0
0
ricky911 avatar
Tényleg olyan rossz a Keep out 😀. Viszont jelenleg sem Raider 550 sem a Seasonic nincsen raktáron. Helyette néztem egy Cooler Master 550W G550M RS550-AMAAB1-EU tápegységet. Elég jó ár érték arányt mutatott teszteken. A procit meg nem akarom tuningolni, mert alapból elég jó teljesítménye van, és szerintem egy jól szellőző házban nem melegedne túl a gyári hűtővel.
0
0
0
0
winrar avatar
i7-re már nem árt egy gyárinál jobb hűtő, főleg, ha tuningolod...
Tápnak meg valami normális, pl. Seasonic S12 II 520W.
0
0
0
0
Bronson avatar
azt a keep out tápot felejtsd el gyorsan... helyette egy raider 550, hűtőt meg vegyél rá mindjárt, mert nagyon melegedni fog... a többi oké.
0
0
0
0
ricky911 avatar
Sziasztok. Szeretném a véleményeteket kikérni ezzel a konfigurációval kapcsolatban, mi lehet a gyenge pontja, mit mire cserélnétek ki. Többnyire Witcher 3-hoz és Batman Arkham Knight Ultrán való futtatásához lenne.

Intel 1150 alaplap: MSI Z97 Gaming 5
Intel 1150 processzor: Intel Core i7-4790K
DDR3 memória: Kingston 2x8GB DDR3 1866MHz HyperX Fury Black HX318LC11FBK2/16 memória
Videokártya nVidia: MSI GTX 980 4GB DDR5 GTX 980 GAMING 4G
SSD 2,5": Samsung 250GB EVO Basic MZ-75E250B/EU SSD meghajtó
Merevlemez 3,5": Western Digital 1TB SATA3 64MB WD1003FZEX merevlemez
Tápegység minõségi: Keep Out 750W FX750 tápegység
Ház: Zalman Z12
Processzor hűtõ: Egyelőre a gyári Intel is megteszi.
Optikai meghajtó: Asus DRW-24F1MT fekete OEM DVD író
0
0
0
0
Bronson avatar
Felesleges, mire lesz pénzed 2x megváltoznak az árak.
0
0
0
0
Krissz avatar
Kiváncsiság h mire épitsek majd 😉
azért köszi
0
0
0
0
Puffin avatar
occ94: annál jobbat nem lehet kihozni 200-ból.

Krissz: 40 a proci (i3 6100), 20 a lap (valami B150-es), 8 a memória (Hyperx Fury 2133MHz). De ha nincs pénzed rá minek állítgassunk össze? Amúgy nem kell annyira meghúzni a proci hűtő csavarjait hogy hajoljon. A gyárival meg nincs gond.
0
0
0
0
Krissz avatar
Sziasztok. Megérné egy "starter" de később könnyen bővíthető új generációs gépet összerakni?
DDR4 + s1151 + Skylake
Összeállítanátok nekem egyet?
Max összeg: nemigazán van, 35-40k proci (i3) 4GB RAM, VGA: GT430 egyelőre
kb

Hallottam hogy hajlanak is, ez nemigazán jó jel, v igen?

Köszi
0
0
0
0
no avatar
még valaki kiváncsi vagyok a variáciokra 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
akkor szerintem jó lesz neked ez a konfig!
0
0
0
0
no avatar
R9-en gondolkodtam én is 😃 Brutális egy kártya
0
0
0
0
Bronson avatar
valami ilyesmi mehet 200-ból. ha vga nem tetszik, akkor 960 4gb mehet a helyére.

[LINK]
0
0
0
0
ddkk22 avatar
occ94

Csak új vagy mehetnek használt cuccok is?
0
0
0
0
no avatar
Srácok 200.000Ft ért milyen gépet tudtok össze rakni . játékra kellene.
0
0
0
0
danee23 avatar
A lényeg viszont hogy minden új játékot amit odadobtak neki vitt tisztességes fps-el high-on vagy ultrán, persze megfelelő grafikussal párosítva. És ez valószinű igaz az előző gen-re is.
0
0
0
0
Silent Rain avatar
Nem rossz kis processzor de nekem kicsit azért vegyes érzéseim vannak vele. Többször nagyon leesett az fps a játékok alatt, az i5-i7 "stabilabbnak tűnt persze nem is vitatom hogy ugye több mag több szál stb. Viszont ami még kitűnt ahogy az előző generációs i3hoz képest viszont nem sok mindent tudott felmutatni legalább is amit itt a videóban látszott hogy nem verte rommá sőt néha majdnem egyforma fps-el mentek a játékok a régin is! Szóval megint csak egy pici + ahogy az inteltöl már megszokhattuk. Kisebb csíkszélesség fejlettebb energia menedzsment stb. de nem világmegváltó új dolog. DE ettől eltekintve ez egy nagyon jó kis processzor, jó árban.
Minden bizonnyal ár/ teljesítményben az egyik legjobb proci lesz főleg ha majd az ára egy picit lentebb megy hiszem még vadi új.
0
0
0
0
danee23 avatar

újgenerációs i3akat már lehet húzni, ha memóriát is húzod, azt is megérzi, minden esetre a videóban látszik hogy titanx-szel párosítva mire képes i5/i7 ellenében
0
0
0
0
Bronson avatar
290-hez a 8320 a minimum... ha apu-s lesz, azzal nem lesz jó párosítás, sem az i3...
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció