Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
http://www.edigital.hu/Videokartya/Zotac_GTS250_1024MB_DDR3_PCIe_videokartya-p55638.html

http://www.edigital.hu/Videokartya/MSI_N250GTS_Twin_Frozr_1G_Nvidia_GTS250_1024MB_DDR3_PCIe_videokartya-p53321.html

Mi a különbség, a nagy különbségek?? Vagy nem tér el egymástol nagyon? érdemes az olcsobbat venni?? (zotac)
0
0
0
0
Feki1991 avatar
pisti20 írta:
Császtok. Nemtudjátok mi a különbség a Zotac GTS 250 és az MSI gts 250 között?? 10k eltérés van és egy picivel gyengébb a zotac.??

Valaki tudja a méreteit a Zotac GTX 260 nak??

GTX260 = 267mm*111mm s 2Slotos
0
0
0
0
DarthRoni avatar
hát ha adnál linket meg tudnánk mondani mitől drágább 10k-val, de így memória mérete, órajel és hűtés közti különbség lehet a 10k
0
0
0
0
no avatar
Császtok. Nemtudjátok mi a különbség a Zotac GTS 250 és az MSI gts 250 között?? 10k eltérés van és egy picivel gyengébb a zotac.??

Valaki tudja a méreteit a Zotac GTX 260 nak??
0
0
0
0
Hitoshi avatar
Flash írta:
Most már lehet kapni Fuzion vagy mi a tököm lapokat, amikben össze lehet kötni két teljesen különböző karit is.

jó drágán persze
0
0
0
0
Flash avatar
Most már lehet kapni Fuzion vagy mi a tököm lapokat, amikben össze lehet kötni két teljesen különböző karit is.
0
0
0
0
cey85 avatar
azt tényleg meg mondaná valaki, hogy egy SLI-is alaplapban ha van két eltérő sorozatú vga akkor össze.e lehet kötni SLI-be? pl: 460GTX és 9600GT vagy bármilyen? válaszokat előre is köszi
0
0
0
0
no avatar
http://www.ebolt.hu/product262193_category2550-Gigabyte_HD5670__GV_R567OC_1GI__1GB_PCI_E_Monitorvezerlo.html

tessék én ezt ajánlom
0
0
0
0
gynorbi avatar
És ezek passzolnak a Gigabyteos alaplapomba? Amúgy kösz az összes választ.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
gynorbi írta:
Segítséget kérnék! 22.500-23500 FT közötti VGA-t keresek ami jó az alaplapomba!😃 (nettó ára legyen ennyi) Mit tudtok javasolni? Köszi a segítséget😀
Itt van egy.[LINK]
0
0
0
0
Flash avatar
Feki1991 írta:
gynorbi írta:
Segítséget kérnék! 22.500-23500 FT közötti VGA-t keresek ami jó az alaplapomba!😃 (nettó ára legyen ennyi) Mit tudtok javasolni? Köszi a segítséget😀

Szerintem:
[LINK]

Ennek csak 17.840 Ft a nettója, szóval lehet még följebb menni.
0
0
0
0
DarthRoni avatar
vagy pedig használtan még garis 4850 vagy GTS250
0
0
0
0
gynorbi avatar
Köszi, várok még vlaszokat 😃
0
0
0
0
Feki1991 avatar
gynorbi írta:

Szerintem:
[LINK]
0
0
0
0
gynorbi avatar
0
0
0
0
Feki1991 avatar
pisti20 írta:
MSI GeForce GTS 250, 760 MHz, 1 GB GDDR3, 256bit, (Twin Frozer)
Gigbayte ATI Radeon HD5750, 740 MHz, 1 GB GDDR5, 128bit

És én csak 1024*768 ban akarok jáccani max, és hogy normális fps em legyen pl gta4 nél. MEg dx11 sem nagyon érdekel szoval 😃. Nincs nagy elvárásom 😃

GTS250, igaz, többet eszik mint egy 5750 de erősebb s azzal GTA IV alatt elég jó FPS-ed lessz 1024*768-on! 😉 + lessz PhysX-ed a Metro-ban, a Mirrors Edge-ben s a Maffia II-ben! 😉..ellenben a DX11el amihez gyenge az 5750
0
0
0
0
no avatar
MSI GeForce GTS 250, 760 MHz, 1 GB GDDR3, 256bit, (Twin Frozer)
Gigbayte ATI Radeon HD5750, 740 MHz, 1 GB GDDR5, 128bit

És én csak 1024*768 ban akarok jáccani max, és hogy normális fps em legyen pl gta4 nél. MEg dx11 sem nagyon érdekel szoval 😃. Nincs nagy elvárásom 😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
ezt konkrétan nem lehet megmondani! Mond meg hogy milyen kártyára gondolsz és megmondjuk hogy jó e vagy nem
0
0
0
0
no avatar
Sztetek meik a fontosabb egy videókártyánál az hogy 128 bit, vagy 256, vagy pedig hogy ddr3 vagy ddr5 ös legyen?
0
0
0
0
DarthRoni avatar
hedzsooo írta:
DarthRoni írta:
sztem ez hülyeség 😆 minek kéne egy gtx285 a physx-hez? x D a GTX480-nak is van physx-e, szóval ez érdekes, amúgy meg én még nem hallottam olyat h 2 különböző kártyát össze tudj kötni, kivéve a hidra de az meg ATI+Nvidia, nem 2 Nvidia, szóval ez vicces, amúgy meg hedzsooo:
GTX480-ad van, az Nvidia legdurvább kártyája, úgyhogy ne aggódj bőven elég az az 1 is 😀
[url]http://vgaspeed.hu/graph4.php?mode=compare&p2=bhaMalabwA&p3=aaaaaaaaaa&p4=aaaaaaaaaa&p5=aaaaaaaaaa&page=7[/url]

nem veszed fel max-ra az élsímítást, azt kész 😀

OK-OK ! 😆

Koszonom szepen mindenkinek a megnyugtato valaszokat ! 😆 😉

szívesen, és sok sikert a kártyához 😀
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
DarthRoni írta:
sztem ez hülyeség 😆 minek kéne egy gtx285 a physx-hez? x D a GTX480-nak is van physx-e, szóval ez érdekes, amúgy meg én még nem hallottam olyat h 2 különböző kártyát össze tudj kötni, kivéve a hidra de az meg ATI+Nvidia, nem 2 Nvidia, szóval ez vicces, amúgy meg hedzsooo:
GTX480-ad van, az Nvidia legdurvább kártyája, úgyhogy ne aggódj bőven elég az az 1 is 😀
[url]http://vgaspeed.hu/graph4.php?mode=compare&p2=bhaMalabwA&p3=aaaaaaaaaa&p4=aaaaaaaaaa&p5=aaaaaaaaaa&page=7[/url]

OK-OK ! 😆

Koszonom szepen mindenkinek a megnyugtato valaszokat ! 😆 😉
0
0
0
0
DarthRoni avatar

0
0
0
0
twoKgames avatar
szóval kell egy 480 a grafiához és egy 285 a physxhez ugyan már 😃
0
0
0
0
Hitoshi avatar
hedzsooo írta:
Nem kell azt hallani, eleg azt olvasni ! 😆

pl. ITT: [LINK]

A feher, apro-betus reszt olvasgasd 1 piciket, azt a MEGJEGYZESes reszt ! 😉

1ebkent talan a METRO2033-nal lattam en eloszor ilyen, ehhez hasonlo gepigenyt...

ez lehet valami elírás, de én már olvastam olyat, hogy lehet 2 kártyát SLI híd nélkül futtatni, de hogy SLI híd nélkül 2 különböző VGA az picit irracionális számomra, persze nem azt mondom, hogy lehetetlen mert lehet hogy létezik ilyen nem tudom sose volt még NV-m
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Nem kell azt hallani, eleg azt olvasni ! 😆

pl. ITT: [LINK]

A feher, apro-betus reszt olvasgasd 1 piciket, azt a MEGJEGYZESes reszt ! 😉

1ebkent talan a METRO2033-nal lattam en eloszor ilyen, ehhez hasonlo gepigenyt...
0
0
0
0
twoKgames avatar
hedzsooo írta:
...Szerinted akkor ez csak "parasztvakitas" a hivatalos rendszer-kovetelmenynel, gepigenynel es nem lesz semmi hatranyom belole, ha "csak" 1 VGA GTX480-assal probalom maxon tolni ? Remelem, h igazad van, az tenyleg jo lenne ! 😀

én nem is hallottam olyanról hogy 2 VGA van
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
...Szerinted akkor ez csak "parasztvakitas" a hivatalos rendszer-kovetelmenynel, gepigenynel es nem lesz semmi hatranyom belole, ha "csak" 1 VGA GTX480-assal probalom maxon tolni ? Remelem, h igazad van, az tenyleg jo lenne ! 😀
0
0
0
0
twoKgames avatar
hedzsooo írta:
Sziasztok ! 😀

Vettem vegul 1 db ZOTAC-GTX480-ast, remelem megeri majd az arat ! 😆
Mindenesetre koszonom a segitseget mindenkinek, aki adott 1-1 tippet, tanacsot, + 1eb infot a vasarlashoz ! 😉

kb. 2 het mulva erkezik...lenne viszont + 1 kerdesemmegint toletek ! 😀

Egyik nagy kedvenc jatekom folytatasahoz kapcsolodik a kerdes, a gepigenyebol vetodott fel (MAFIA 2):

"Videókártya és felbontás: APEX - magas beállítás:

- Minimum: NVIDIA GeForce GTX 470 (vagy jobb) és egy dedikált (külön) kártya NVIDIA 9800GTX (vagy jobb) a PhysX-hez
- Ajánlott: NVIDIA GeForce GTX 480 a grafikához és egy dedikált (külön) kártya NVIDIA GTX 285 (vagy jobb) PhysX-hez"

-Arra lennek tehat most kivancsi, h akkor MOST ehhez 2 db, akar KULONBOZO NVidia VGA kell, a max.-grafikahoz ???

Meg ezt ertem is asszem, de... 😀
...SLI-ban h tud kezelni 2 kulonbozo sorozatu VGA-at ?
...v. ez nincs is SLI-ban ilyenkor, h ismeri, hasznalja oket fel a rendszer ilyenkor ? 😊
Bocsi, de nekem ez picit meg sotet, mert inkabb ATi-is vtam mar 1 jo ideje ! Elore is THX a segitseget ! 😉

Ja, az is kerdes meg, h milyet erne akkor meg vennem a GTX480-ashoz? 1 Gyengebb kari nem fogna vissza a teljesitmenyet ???

Tanacstalan vok, kene vmi jo vasarlasi-TIPP, mert meg 1 db GTX480-ra azert sajnalnek penzt kiadni, annyira azert ugye 1altalan NEM olcsok meg.

Vmi olyan karit ajanlhatnatok, a GTX480-asom melle, ami turheto ar-teljesitmeny arannyal kaphato, THX + 1Xszer elore is !

U.i.: ...Kozben kineztem 1 karit, 1 db ZOTAC GTX460-ast: http://www.amazon...d_i=468294

Viszont nemtom, h megerne az arat ? Marmint, h KELL-e ez nekem a GTX480-as melle, v. eleg lenne 1 gyengebb VGA is a GTX480-asom melle, ehhe az APEX-es max.-beallitashoz ?

Nagyon regota varom ezt a jatekot es ha mar 1 ilyen vasam van, akkor szeretnem is maxon elvezni rajta az uj jatekokat is...na, ennyi volt, befejeztem ! 😆

nem kell 2 kártya a 480-al menni fog simán
a physx egyolyan program amitől jobban megy a VGA meg belehet rajta állítani egy csomó dolgot azt hiszem 😃 azt majd töltsd le hivatalos honlapról
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Sziasztok ! 😀

Vettem vegul 1 db ZOTAC-GTX480-ast, remelem megeri majd az arat ! 😆
Mindenesetre koszonom a segitseget mindenkinek, aki adott 1-1 tippet, tanacsot, + 1eb infot a vasarlashoz ! 😉

kb. 2 het mulva erkezik...lenne viszont + 1 kerdesemmegint toletek ! 😀

Egyik nagy kedvenc jatekom folytatasahoz kapcsolodik a kerdes, a gepigenyebol vetodott fel (MAFIA 2):

"Videókártya és felbontás: APEX - magas beállítás:

- Minimum: NVIDIA GeForce GTX 470 (vagy jobb) és egy dedikált (külön) kártya NVIDIA 9800GTX (vagy jobb) a PhysX-hez
- Ajánlott: NVIDIA GeForce GTX 480 a grafikához és egy dedikált (külön) kártya NVIDIA GTX 285 (vagy jobb) PhysX-hez"

-Arra lennek tehat most kivancsi, h akkor MOST ehhez 2 db, akar KULONBOZO NVidia VGA kell, a max.-grafikahoz ???

Meg ezt ertem is asszem, de... 😀
...SLI-ban h tud kezelni 2 kulonbozo sorozatu VGA-at ?
...v. ez nincs is SLI-ban ilyenkor, h ismeri, hasznalja oket fel a rendszer ilyenkor ? 😊
Bocsi, de nekem ez picit meg sotet, mert inkabb ATi-is vtam mar 1 jo ideje ! Elore is THX a segitseget ! 😉

Ja, az is kerdes meg, h milyet erne akkor meg vennem a GTX480-ashoz? 1 Gyengebb kari nem fogna vissza a teljesitmenyet ???

Tanacstalan vok, kene vmi jo vasarlasi-TIPP, mert meg 1 db GTX480-ra azert sajnalnek penzt kiadni, annyira azert ugye 1altalan NEM olcsok meg.

Vmi olyan karit ajanlhatnatok, a GTX480-asom melle, ami turheto ar-teljesitmeny arannyal kaphato, THX + 1Xszer elore is !

U.i.: ...Kozben kineztem 1 karit, 1 db ZOTAC GTX460-ast: http://www.amazon...d_i=468294

Viszont nemtom, h megerne az arat ? Marmint, h KELL-e ez nekem a GTX480-as melle, v. eleg lenne 1 gyengebb VGA is a GTX480-asom melle, ehhe az APEX-es max.-beallitashoz ?

Nagyon regota varom ezt a jatekot es ha mar 1 ilyen vasam van, akkor szeretnem is maxon elvezni rajta az uj jatekokat is...na, ennyi volt, befejeztem ! 😆
0
0
0
0
no avatar
Kösz. Most nézegetem épp és 20 alatt is van garis 4850.
0
0
0
0
Osynho avatar
Pixmániával már sokan szoptak, nem ajánlott.
0
0
0
0
no avatar
Pixmanian [LINK] 26 eter újonnan
hasdználtan meg 3-5k val olcsobb [LINK]
0
0
0
0
no avatar
Értem. Köszönöm. Valaszínűleg a két kártya közül fogom vmelyiket megvenni. Nekem nem ér meg ilyen sok pénzt a DX11.😃
0
0
0
0
titusz avatar
Sapphire Radeon HD 4850 Sapphire Edition - Ez a legjobb kártya a 4850-es szériából.
http://prohardver.hu/teszt/fel_tucat_radeon_hd_4850/ertekeles.html
0
0
0
0
Osynho avatar
Hát én simán a 4850 szintjére húztam a 4830-amat, de nem lett sokkal gázabb a helyzet. Más kérdés, hogy allergiás vagyok a zajra (meg a tuning miatt is) tettem rá egy AC S1-et.
Viszont a Sapphire-on kívül is vannak gyártók, korrekt hűtéssel, pl HIS, Powercolor, stb, használtan nemhiszem, hogy sokkal drágábbak lennének, mint egy gagyibb hűtésű verzió.
0
0
0
0
no avatar
Igen. A ref. hűtőre gondoltam. A 4830 hűtője sztem is egész jó, de a 4850 ről sokan azt mondják, hogy nagyon meleg és nem valami halk.
0
0
0
0
Osynho avatar
Pl a ref Sapphire 4830 (dual slot) egyáltalán nem melegszik és nem is hangos, gondolom a 4850-es verziója se sokkal gázabb.
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Osynho írta:
Jó hűtővel egyik se melegedős.

Sky gondolom a ref. hűtőre gondolt. 😎
0
0
0
0
Osynho avatar
Jó hűtővel egyik se melegedős.
0
0
0
0
no avatar
OK. Énis erre gondoltam. 4850 vagy 4830. A 4830 is ugyanolyan melegedős, mint a 4850?
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Sky94 írta:
20k ért milyen videókártyát ajánlanátok a gépembe? Persze használtan😃

szerintem egy 4850-et tudnál venni haszáltan 20 ezer körül
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
titusz írta:
A vidi karim hány eurót ér ? Még decemberbe 107ért vettem. Ha elakarnám adni kb mennyiért tudnám ?

http://www.edigital.hu/Sapphire/Sapphire_HD4850_Sapphire_Edition_512MB_videokartya_-p40796.html

290ft-os euróval számolva kb 70 euró a mostani használt értéke.

Sky94 írta:

20k-ért HD4850-et vagy 9800GTX amelyik szimpatikusabb.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
azt nehéz megmondani h használtan 20k ért te minyen karit tudsz szerezni😃
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
kb 70 eurót megér még
0
0
0
0
titusz avatar
A vidi karim hány eurót ér ? Még decemberbe 107ért vettem. Ha elakarnám adni kb mennyiért tudnám ?

http://www.edigital.hu/Sapphire/Sapphire_HD4850_Sapphire_Edition_512MB_videokartya_-p40796.html
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
éppen az a baj hogy csak 600 at ír! Mert olyankor energiatakarékban van! És sokkal alacsonyabb órajelen is elfut a windows és így kevesebb a fogyasztás de ha terheled felveszi 850 re
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
TheJoker: hát nem toom nekem is 5770 em van és ultimate everest-em van és kijelzi hogy 900mhz-s a GPu órajele
0
0
0
0
TheJoker avatar
Nekem 5770-em van,kb 3 napja és nagyon tetszik 😀 Bár azt nem értem,hogy miért csak 600MHZ-et jelez ki az Everest GPU frekvenciának,mikor elvileg 850MHZ! Ebben nem tud valaki esetleg segíteni? ATI CCC-ben már felhúztam 850-re,de az everest még mindig 600-at ír 😞
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Koszonom itt is a valaszokat ! 😉
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció