Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
McFly36 avatar
Mindkettő a legjobbak közül való 😀 Nekem Gigabyte-om van és eddig megvagyok vele elégedve.
0
0
0
0
lacimaci17 avatar
én inkább a gigabyte után hajlanák!
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Úgy is te választasz csak felvázoltuk mind a kettőt! 😀

Amelyik neked a szimpatikusabb azt vedd meg. Mind a kettő VGA nagyon jó szerintem! 😉
0
0
0
0
showtekk avatar
Igazából egyikkel sem nyúlsz mellé, amelyik szimpatikusabb azt válaszd. Csak ha Gigabytetot választod akkor fontos, hogy G1 Gaminges legyen nem pedig a sima. 😀 Ahogy látom az árakat, bár csak futólag néztem rá a G1 Gaming olcsóbb is kb egy 10essel, talán ez is mellette szólhat.
0
0
0
0
lacimaci17 avatar
Szóval akk gigabyte vagy evga tök mind1?
én inkábba gigabyte felé hajlanák!
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Amint látom csak opció! Az enyém azzal jött gyárilag de az "csak" SC+.
0
0
0
0
showtekk avatar
Az EVGAn a backplate opcionális igen. Én a G1 Gaminget ajánlom, saját tapasztalat szerint nagyon jó választás volt, teljesen hangtalan, nagyon jó a hűtési rendszere és van backplate. 1500Mhzen már használtam többször is, jól lehet tuningolni is, hőmérsékletekkel akkor sincs baj. És ezen még állítható a világítás is 😊
0
0
0
0
Puffin avatar
Én is azt az EVGA-t venném mondjuk. Ahhoz van Backplate? Vagy csak opcionálisan lehet venni hozzá?
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Azt nem tudom! De most karácsony fának kell, vagy VGA-nak? 😂
0
0
0
0
Puffin avatar
De az EVGA-n nincs mindenféle állítható világítás... 😆
0
0
0
0
Zoli73 avatar
GIGABYTE GeForce GTX 970 4GB XTREME GAMING OC EDITION :Core Clock: Base 1190 MHz / Boost 1342 MHz

EVGA GeForce GTX 970 FTW GAMING ACX 2.0: Core Clock: Base 1216 MHz / Boost 1367 MHz
0
0
0
0
lacimaci17 avatar
Nemtudom elég jókat irnak erről a gtx 970 xtreme-ről! többiek mit szoltók hozzá,?? 😃
0
0
0
0
Puffin avatar
Zoli73: WTF? 😆 😆 Inkább FTW! 😃
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Ha GTX 970 akkor én az EVGA GTX 970 WTF-et ajánlom!
0
0
0
0
lacimaci17 avatar
Haliho! Ugy döntöttem, nvidia gtx 970-es vga-m lesz (remélem jó választás)
Na és nézegetem itt neten a vga-kat!
És találtam olyat hogy Gigabyte gtx 970 XTREME ez nemsokkal drágább mint egy sima, de tud-e valamivel többet? Vagy ha tudtok valami jo kis gtx970-est akkor irjatok please! köszönöm!
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Gigabyte Windforce 3X rulez 😆 Nálam a GTX670 Furmark alatt max 65 fokig melegedett s közben sem süvítettek a ventik, nagyon halk volt. 😃
0
0
0
0
Pixx avatar
Tudom hogy az a lényege a topiknak hogy milyen videokártyát vegyél de azért én leírom milyet ne 😀

Vettem egy Asus hd7790 dc2 oc 1gb-t na a kártya erejében csalódtam elégrendesen pozitív értelemben 😀 Próbáltam bf3,mafia2,crysis3,gta5,csgo ezeket 1080p-ben nagyon jól viszi high/med keverékkel szóval erre nincs panaszom.Amivel gond van mr.asus ismételten az antituningos melegedős szarjuk többet se veszek asust itt csak gigabyte lesz sapphire meg msi többi mehet a picsába 😀
Ennek a hd 7790 dc2 ocnek kettő fajtája van a hőcsöves meg a sima alu hűtésű nekem az utóbbi van tuning nem is érdekes hogy se a gpu se a mem nem megy +50mhz-t pluszba nevetséges.Igen persze tudom ez lutri de hogy már ez az 5. ilyen asusom egymásután vicces picit de mondom ez még nem is gond.A baj ott van hogy ez egy ***ott 85-100tdp-s videokártya és 1 órá játék után ne szaladgáljon már nekem 78-80 fokon...Igen most jön az hogy biztos száraz a passzta.NEM! mer a borda tűz forró és venti profil sem segít rajta mer felcsapom a ventiket 100%-ra rajta akkor is eléri a bűvös 74-75 fokot szóval erről ennyit.A gépházammal nincs baj ez biztos minden vga így volt benne gép oldala sincs fent.Jó oké engem nem is érdekelne ez a 80 fok nem igen lesz baja aha csak ilyenkor szépen beindulnak a ventik rajta 85%-on és kb majdnem kiszáll a házból mint valami drón azért ne vicceljünk már hogy egy alsó közép kategóriás kártyának ilyet kell csinálnia és az alulfeszelés se segít neki sokat.Hiba magyarul egy alul méretezett szart tettek rá semmi több a hőcsöves megoldás lehet jobb nem tudom de ez a sima változat ez is kettő ventis meg minden csak a borda más de attól még szerintem nem ilyennek kéne lennie. 😀

Szóval köszönöm ASUS többet nem kérek a videókártyáitokból az alaplapokkal nem volt gondom eddig de vga-k 😀 hagyjuk inkább.
0
0
0
0
no avatar
Na gyerekek hirdettem a kártyát 😀
[LINK]
0
0
0
0
ShadowWarrior avatar
carl18

Így van, ha váltasz akkor minimum egy GTX 660. Bár a GTX 950 lenne talán mostanság a legjobb ebben a kategóriában, ha akad esetleg ilyen áron használtan (Nem szokott sajnos). Az újabb mindig jobb, és arra valószínű még lenne is hosszútávú garancia.
0
0
0
0
Bronson avatar
bármi tönkremehet bármikor, erre nem lehet garantálni semmit... 😊 660ti vagy 950 alá szerintem ne nagyon add... de ha találsz 760-at vagy 660-at az sem rossz...
0
0
0
0
no avatar
Üdv Népem! 😀
I5-3470 mellé szeretnék videókártyát cserélni jelenleg AMD HD 7770 van mellete ezt szeretném eladni, kipotolni és egy jobbat venni, milyen Nvidia Kártya érné meg 30-35E forintig?
Amiket néztem GTX 660-660TI-GTX 750TI-GTX-760-GTX 950, nvidia kártyát szeretnék a Shadowplay miatt.
Jelenleg 1280X1024-be használnám de itt is elég limites sokszor a HD 7770, még arra lennék kíváncsi ha veszek mondjuk egy GTX 660-at simát (non ti) akkor az nem megy tönkre? mennyire bírják ezek?, csak ezeken már nem igazán van Garancia... 😀 GTX 660 29-30E körül láttam de láttam GTX 660Ti verziót is 33E körül. Ja és a legfontosabb legyen rajta HDMI port hogy a tévére köthessem 😃 a régi GTS 450-en kártyán nem volt csak micro HDMI 😆
0
0
0
0
Bronson avatar
persze, élsimítás nyirja ki legjobban az fps-t...
0
0
0
0
Default avatar
8507 video memoriát kér ha mindent bekapcsolok és minden csuszka is maxon van.
Élsimítással vagy az árnyékokkal játszol kicsit és nem lesz semmivel gondod.
0
0
0
0
Bronson avatar
gtav felzabál mindent ha felhúzol minden csúszkát maxra, de nincs is értelme... meg kb a többi játéknál is ez lesz, a sok csicsa ami leterheli a kártyát felesleges, mert szebb tőle nem lesz a játék csak ha odatapasztod a pofidat a monitor elé... 😊
0
0
0
0
xsebix avatar
A mostani gépeddel is 14-20 fps van ha mindent bekapcsolsz/ felteszel maxra?
Az azért durva akkor milyen gép kell oda... Oo
0
0
0
0
Default avatar
GTA 5 nálam jobban ment,advancedbe minden off meg az MSA-t is off és meglesz a 60 fps.
Ha mindent ultrára teszek és az advancedbe is mindent bekapcsolok 14-20fps-em van 😃
Viszont a video memoria ne menjen 3k fölé mert lesznek dropok.
0
0
0
0
xsebix avatar
A GTA V-ben? Konkrétan nem emlékszem erre a Frame scalingre, de szerintem az is felvolt húzva mert minden amit lehetett felnyomtam vagy bekapcsoltam maxra.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
xsebix: Frame scaling is fel van húzva? Ez borzalmasan zabálja az FPS-t.
0
0
0
0
xsebix avatar
Na megvettem a kártyát eddig jónak tűnik, mindent visz szépen full hd maxon, igaz nem 60 fps-el, de simán élvezhető 35+ fps megvolt átlagban... Metro Last light, Witcher 3 , Dying light ezeket próbáltam ezek nagy igényű játékok és más nincs is nagyon fent.. Viszont a GTA V-nél már nem olyan jó a helyzet, ha tényleg mindent felhúzok csutkára akkor 20 FPS-re is leesik... Igaz a video memoria 4100+/3075 a játékban úgyh jócskán főlé megyek, de azt hittem semmivel sem lesz gondom maxon sem...
Na mind1 nem panaszkodom mert nagyon jónak tűnik és nagyon pozitív a változás.
250eu volt a kártya és kaptam mellé The Division kódot is úgyh szerintem jó vétel volt... 😀

Amúgy reális az amit írtam vagy jobban kéne mennie a kártyának?
0
0
0
0
Default avatar
Msi-be volt 780ti-m és a mostani játékokat simán vitte ultrán 60fps-el.
0
0
0
0
otikee avatar
Igen olyan sok különbség nincs teljesítményben köztük, jó lesz az én is számításba vettem főleg az árakat amikor raktam össze a gépet, elég sok mindent hadveraprón vettem használtan de pár hónapos cuccokról beszélünk amin még mindig van garancia.

A VGA-m pl 132eft ért vettem még mindig van rajta majdnem 2 év gari tavaly augusztusban az szerintem jó vétel volt főleg, hogy ilyet is akartam ezért meg váltam a 970 től amennyiért vettem dobtam rá 30 at és jött a 980
Apródonként az ember össze rakja amikor van rá keret úgy jó 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
hát a mostanitól mérföldekkel jobb lesz! 😀
0
0
0
0
xsebix avatar
Gtx 970-ben gondolkoztam először , de aztan találtam ezt a 780ti-t 250€-ban ami jó árnak tűnik sima 780 kerul kb annyiba a gtx 970 meg 310-320€ között mozog inkább megsporoltam magamnak azt a 60-70€-t videókat nézve nincs olyan messze a 780ti a 970-től , de a mostaninál viszont sokkal jobb szerintem elleszek ezzel azt majd a jövőben ha ugy alakul majd levaltom, ha mar nem lesz eleg nekem... 😀
0
0
0
0
otikee avatar
Nekem volt korábban AMD kártyám 290X, de elég meleg volt üzem közben 94 fok le cseréltem GTX980 ra. Sokkal jobb az árát is jobban tartja meg kb 65-70 fok körül mozog játék alatt....
Volt GTX970 es szintén jó meg voltam vele elégedve, de egy 980 ra akadtam (amit akartam csak nem volt anyi pénzem) ami nagyon jó árban volt így be szereztem 😃 a 970 et használtam vagy 5 hónapig és annyiért el tudtam adni amennyiért vettem használtan. Strix volt mind kettő én ajánlom mindenkinek igaz kicsit drágább mint a giga de megéri az árát persze attól függ kinek mi a keret.
0
0
0
0
xsebix avatar
Zsír, csütörtökön el is hozom akkor , kiváncsi vagyok nagyon, remélem elhozza a várt gyorsulást a mostani kàrtyámhoz képest... 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
nem épp a legjobb, de teljesen korrekt igazából... szóval szerintem is jó vétel! 😀
0
0
0
0
xsebix avatar
gtx 980 az már sokkal többe kerül 300eu föle nem igen mennék, de erősen gondolkozok ezen a 780Ti-n 250eu jó árnak tűnik és ahogy nézegetek videókat full HD-ra teljesen megfelel..

Konkrétan a Palit Jetsream GTX 780 TI kártya milyen?
Megbízható ez a Palit?
Előző kártyám mondjuk pont egy gtx 570 Palit volt és megvoltam vele elégedve, de azért érdekelne, hogy konkrétan az a kártya milyen a többi gyártó kártyáihoz képest. 😀
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Aki hosszabb távra próbál tényleg tervezni, az most már GTX970 alá ne adja, de ha VR-ready szeretnél lenni úgy igazán, akkor meg már a GTX980-asok között néznék csak szét... Én is így teszek hamarosan, GTX980-as lesz a kövi karim még az idén. 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
a 780ti brutál jó kártya, annyit szerintem megér... viszont a 970 sokkal kevesebbet fogyaszt, +1gb vram (vagy 0,5, kinek hogy 😆 ) teljesítményben ugyanaz egyébként majdnem...
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Ha hosszabb távra tervezed akkor szerintem add hozzá azt a 60 eurót és vedd meg a GTX 970-et. Jobban jársz azzal, főleg hosszabb távon.
0
0
0
0
xsebix avatar
Üdv!
Erről a kártyáról mi a véleményetek?
Palit Jetsream GTX 780 TI

250eu az ára , gtx 970 kártyákat nézegetek, de egy olyat kb 310eu-ból tudnék venni...

Milyen lehet ez a 780Ti egy 970-hez képest? Full HD-ra kéne egy 40+ minimum fps értékre, max beállításon minden játéknál kb. Ha ez a 780Ti is tudja hozni akkor nem költenék +60 eu-t vagy szerintetek inkább dobjak még rá annyit? Hosszabb távra tervezném 2 év kb.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Szerintetek milyen VGA-t érdemes venni az alábbi konfigomba? Nem tudom, hogy mit hajt meg a procim. (Max 35e ft-ból.) Szeretném, hogy az új játékok is dussanak rajta. Előre is köszi!!

[url=http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=191593&sub=usercomp&comp=183325]Eszközöm adatai[/url]
0
0
0
0
gibdj avatar
Azért azt nem mondanám, hogy tök mindegy, az R9 390 időtállóbb, hiába azonos jelenleg a teljesítmény.
0
0
0
0
lacimaci17 avatar
hát mondjuk én inkább az nvidia-k felé hajlok! szóval akk tök mind1?
0
0
0
0
Bronson avatar
lacimaci17: r9 390 picit erősebb, de nagyjából egy szint, többet fogyaszt de több a vram is. amelyik neked szimpatikusabb...
0
0
0
0
Hexney avatar
Üdv. Tudnátok ajánlani videókártyát ami elég a mostani játékokhoz, persze nem Ultra grafikán.
Max 30 ezerért.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció