Windows 10

Szerző: Liptik, 2014. August 24., téma
Fórum » Szoftver
Itt mindent a Windwos 10-ről.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
TeKaZ3 avatar
csuz-li: Az már valami 😆 Mondom... inkább legyen vírusírtó.. ártani nem árt 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
winrar még egy kiegészítés ehhez:
Amúgy is senkik vagyunk az amcsik szemében. Amíg nem jelentünk veszélyt valamire/valakire, addig leszarják az adatainkat.

Az oroszok konkrétan a magyar kormányzati szervereket is átnézték, hogy megtudják, ki hogy áll a szankciókhoz.
M3ChanicX: Aki nekem utoljára azt mondta, hogy semmi szüksége vírusirtóra, mert figyel, annak a gépéről több száz vírust szedtem le, mert feltűnt neki, hogy akkor is van adatforgalma, ha épp nem netezik. Azért adta oda a gépét, hogy "tiltsam le a Windows kémkedését"... 😆
0
0
0
0
Xoremion avatar
winrar - Jó a HDDSentinel, de azért annyira nem, én lefuttatnék egy HHDScan-t is azokon a meghajtókon inkább, abból tényleg kiderül, hogy mennyire rossz a helyzet. Mondhatni a HDDSentinel a hasára üt és mond egy eredményt, a HDDScan meg órákig elemzi, de éppen ezért bízom annak az eredményében jobban. HDDSentinel az 500GB-os merevlemezemnek kb 2 éve jósolt 365 nap körüli működési időt, azóta is tökéletesen megy igazából és nem volt vele soha semmi bajom. Még azt is megérte, hogy egy új gépbe átkerült.
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
Winrar: Az oszt' igen barátom 😆 Én vinyómnak semmi baja az ég világon. Pedig nem mai darab, mégis 100%-on van 😜 Az 1T-s meg átkerült faterék gépébe.. szóval már csak ez a 300-as kicsike maradt nekem :c
csuz-li: +1 , Már úgy vagyok vele, hogy inkább küzdök a vírusírtóval, hogy ne töröljön valamit... minthogy valami saját magától törlődjön egy vírus által :"D
0
0
0
0
csuz-li avatar
3fanky: +1
winrar: Egyrészt nem nemzetiségi alapon szokás adatot lopni, másrészt, ha utánanézel a témának, akkor jelenleg az adatlopásban megosztott első helyen a kínaiak és az oroszok vannak. Szóval én inkább azon izgulnék, ha már egyszer venném a fáradtságot az izgulásra. De ha már vírusirtó: Na az például arra szolgál, hogy ne kerüljön olyan vírus a gépedre, amivel például ellophatják az adataidat...
0
0
0
0
Thomaz avatar
amíg Magyarországon vagy addig szerintem nincsen probléma nem úgy mint a németeknél, rögtön megdobnak 800 euróval 😃
0
0
0
0
gatya123 avatar
eza felhö hogy mükszik? nyugodtan feltölthetek illegálisan letöltött progikat, filmeket...bármit? nemlehet belöle gond?
0
0
0
0
winrar avatar
Amúgy is senkik vagyunk az amcsik szemében. Amíg nem jelentünk veszélyt valamire/valakire, addig leszarják az adatainkat.
M3ChanicX: Nekem az SSD-t kivéve mindkét HDD-m szektorhibás:
https://i.imgur.com/vCiEVYy.pnghttps://i.imgur.com/vQBmye9.png
És akkor én ne féljek az adatvesztéstől, amikor bármelyik pillanatban felmondhatják a szolgálatot? 😆
Persze azért a fontos adatok SSD-n/felhőben vannak tárolva.
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
Szerintem külön aktájuk is van rólam 😜 Kitudja 😆
Visszatérve böngészőkhöz... nem akarom szidni a Firefoxot, mert önmagában nem olyan rossz... de nekem annyira de annyira nem jött be az egész + ez hogy ennyit zabál ramból :"D Kösz nem, inkább Chrome és Edge mostmár.
0
0
0
0
Thomaz avatar
Ugyan úgy a google chrome a google+ fiókkal együtt is gyűjtögeti az adatokat rólunk ha már ennyi évig használom akkor már nem tökmindegy. Tegnap visszaraktam a firefoxot (igen jó pár év után) de aztán mégis meggondoltam magam...
0
0
0
0
3franky avatar
henkflip nagyon unalmas már ez a túlzott adatvédelemmel foglalkozás. A legnagyobb weboldalak is gyűjtenek, gyűjtöttek infókat a felhasználókról, ez nem egy újkeletű dolog. Ne csatlakozz az internetre, ha ennyire paranoiás vagy.
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
Holy mother of.. o.O
Jesszusom mennyit eszik a Firefox :"D Még jó, hogy nekem annyira nem gyerebe a dolog 😆
Tomblack: Igazad van, most megnéztem és így nekem az Edge 127MB-ot zabál. (facebook + gépigény oldal)
henkflip: Hát oszt' most nem m1? Mintha nem figyelnének ezer másik helyről minket 😆
Winrar: Anno énis így voltam vele.... csak az a kis köcsög vírus telibeformázta az 1T-s vinyómat 😃 Gondolhatod mennyire örültem neki 😆
0
0
0
0
no avatar
szedjétek csak aztán minden cuccotok (képek,játékok stb...) minden profilotok , minden oldal amit látogattok valakinek a kezében lesz 😀 grat
0
0
0
0
winrar avatar
Nálam Firefox lazán megeszik 2-3GB ramot is. Persze, hogy gyorsabb az alap M$ szutyoknál, ami csak az adataidat gyűjti a "felhasználó élmények fokozása érdekében".
M3ChanicX: Nekem telefonra (Symbian 40 oprendszerre) sikerült vírust raknom, amit 1 vírusirtó sem érzékelt vírusnak gépen 😜
Fura, de én úgy vagyok vele, hogy inkább újratelepítem a gépem egy veszélyes, kiirthatatlan vírus miatt, mint hogy valós idejű védelmet használjak 😜 Én már csak ilyen vagyok 😆
0
0
0
0
Thomaz avatar
Rosszul nézitek a feladatkezelőben ne csak az alkalmazásokban nézzétek hanem a háttérfolyamatokban is.
Összeadod a számokat és megkapod a végleges memória használatukat
Nekem például:

Chrome - 192,1 MB
Edge - 92,3 MB

https://www.kephost.com/images/2015/08/04/1418eaa6a45c6b55f055ab7598fd0994.jpg
0
0
0
0
gatya123 avatar
ezis érdekes, a firefox sokkal többet eszik, nekem valahogy mégis gyorsabbnak tünik
https://kepfeltoltes.hu/150804/1226441838N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
Hát jó, igazából te tudod 😃
Pendrive-ra nekem is rászállt a kis szemét, majdnem leformázta az egészet :"D Bár az én hibám... mellé nyomtam 😆 Lényegében eddig teljesen elégedett vagyok a rendszerrel. Semmi hiba, semmi fagyás, tökéletesen megy!
0
0
0
0
winrar avatar
Az addig oké lenne, hogy minden meghajtót kivételhez adok, de amint bedugnék egy pendrive-t, rögtön rászállna. Amúgy is elég információt szed a gépemből az NSA, nem kell több. Így örökre letiltva nyugodt vagyok 😃
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
winrar: Én egyszerűen megoldottam a dolgot... a kivételekhez hozzáadtam azt a meghajtót ahová átalában letöltöm a dolgokat és ennyi. Semmi gondom nincs vele. Vagy ha esetleg mégis megtalál valamit akkor meg annyi, hogy engedélyeztetem vele és kész.
WeisserWolf: Annyira még nem néztem át, igazából most kezdtem el barátkozni vele 😃
WeisserWolf, Chrono02: Kösszentyű, megnéztem azt a progit de hát... nem annyira jött be 😆 Inkább megvárom azt amit Chromeon is használok.
0
0
0
0
winrar avatar
Ad Block közül is a Plus verzió. Én még régebben Insider alatt, virtuális gépen próbáltam az Ad block Plus-t működésre bírni Edge-vel, nem sikerült.
0
0
0
0
Xoremion avatar
chrono02, M3ChanicX - Peerblock - De nem olyan hatékony, mint az ad-block, azt is írták.
0
0
0
0
winrar avatar
WeisserWolf: Köszönöm, sikerült. Nekem nem kell vírusirtó, az alap Defender pedig egyenesen irritál. Köszi még egyszer a segítséget, a csoportházirendben kikapcsoltam.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
winrar gépházban ki lehet kapcsolni. Nekem külön vírusírtóm van fönt, tűzfallal együtt és az automatikusan kilövi defendert.

M3ChanicX van hozzá hirdetésblokkoló. Nem jut most eszembe a neve, de lentebb leírták már párszor.
0
0
0
0
Xoremion avatar
Tudsz angolul valamennyre winrar? [LINK] Mert akkor ez segíthet.
Egyébként hivatalosan csak egy rövid időre tudod leállítani Win10-ben. (Beállítások\Frissítés és Biztonság\Windows Defender\Valós idejű védelem)
De azt írja az oldal, ha felraksz egy 3rd party antivírus programot, akkor az automatikusan kikapcsolja a defendert és addig nem is engedi visszakapcsolni, amíg az fenn van.
Vagy van még 2 másik lehetőség is kikapcsolni... ott van mind a 2 lehetőség az oldalon lentebb leírva és képpel is illusztrálva elég érthetően.
0
0
0
0
MartiniHenry avatar
Köszi srácok, nyomtam egy resetet és jó volt a net, feltelepítettem az asrock oldaláról a win10 64 bites lan drivert. Tökéletes. Köszönöm 😀
0
0
0
0
Xoremion avatar
M3ChanicX - Igen, ez a másik ok amiért még nem barátkoztam meg vele. Ja, meg az sem jött be rajta, hogy a könyvjelzősávon nincsenek ikonok, csak a szöveg. Nálam a Chromeba direkt úgy vannak belőve az oldalak, hogy csak az ikonjukból derül ki, hogy hova visznek, mert így kevesebb helyet foglalnak el a könyvjelzősávon.
0
0
0
0
no avatar
helótok. én most raktam fel az enterprise verziót, és az lenne a gondom,hogy az nvidia illesztőprogramot nem tudom semmi féle képpen felrakni. Elkezdi telepíteni és allandóan hibát ír ki. Valakinek még van ilyen problémája?
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
Őszintén furcsállom, hogy kazingernek 133MB-ot eszik az Edge :"D
Nekem is, Windows 10 Pro 64 bit
Eszméletlen milyen.. jó az Edge. Komolyan, jobban tetszik mint a Chrome, csak sajnos arra még nincs semmilyen reklám blokkoló... egyenlőre.
0
0
0
0
Xoremion avatar
Mindenki gépén máshogy megy... :') Win 10 Pro 64 bites a rendszerem, tiétek milyen?
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
A hiba nálad / nálatok van.
https://www.kephost.com/images/2015/08/04/EDGE.jpg
0
0
0
0
Xoremion avatar
Bármi lehetséges. :) Túlélem, annyira úgyse lényeg, hogy 2 tized másodperccel hamarabb töltsenek be az oldalak.
0
0
0
0
kaizinger avatar
WeisserWolf:
A probléma sajnos akkor nálad van nem a böngészőbe !
https://kepfeltoltes.hu/150804/428875641N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
csuz-li avatar
Hunor95: A driver felment? Ha működik, akkor más nem is kell neki. Ha nem működik, akkor viszont nehéz ügy. Ha van egy USB-s wifi-d, akkor azt kellene betenni és az eszközkezelőben ráfrissíteni az eszközillesztőre. Ahogy olvasgatom, az Intelnek több ponton meggyűlt a baja a win10-el.
0
0
0
0
Xoremion avatar
Hunor95 - Ne lemezről rakd fel a drivert. Az ami lemezen van az régi, azon nem lesz olyan ami Win 10 kompatibilis. Viszont Asrock oldalán ott vannak már a Win 10-es driverek is. [LINK] - Ha innen valahogy letudod szedni a lan drivert, akkor szerintem az interneteléréssel nem lesz már problémád.
Hiába adnak lemezt hozzá, de drivereket inkább mindig a gyártó oldaláról kell leszedni, ha lehetséges, mert azok amik ott vannak, biztos mindig a legfrissebbek.

Lehet, csak én vagyok ennyire paranoiás, de aki felteszi a Win 10-et ügyeljen arra, hogy aztán kb minden alkalmazást ki is töröljön belőle és a classic shell is ugyanúgy kell hozzá, mert a start menü még mindig haszontalan.
Felhasználói feltételek kielemzése: [LINK] Bár nem vagyok egy 444 fan, sőt... de ezt inkább komolyan veszem.
Ez meg azt írja le, hogy hogyan lehet a felesleges alkalmazásokat kiírtani (azokat is, amiket egyébként nem enged eltávolítani, ha csak úgy simán próbálsz tőlük megszabadulni) [LINK]
A Microsoft Edge-re átnevezett csoda, meg ugyanannyit ér szerintem, mint az elődje. Állítólag gyorsabbnak kéne lennie a Chrome-nál és kevesebb memóriát is kéne zabálnia. Nálam még egyik se sikerült neki. Lassabb, mint a Chrome, ráadásul 2-szer annyi memóriát is zabál tapasztalataim szerint. (Nálam a Chrome kb 200MB-ot evett max, Edge meg eleve 500MB-nál kezdte)
Én ennek az OS-nek tényleg csak azt az előnyét vettem észre eddig, hogy a DirectX 12-őt használja. Meg, hogy állítólag 10-12FPS növekedés van a játékokban miatta.
0
0
0
0
MartiniHenry avatar
Sziasztok most frissítettem win 10re win 8.ről. Az lenne a gáz hogy nincs netem. Feltettem az intel Lan drivert de az alaplap lemezén van az intel smart connect azt nem engedi felrakni. Hibát ír ki. Nemtudom mivan...alaplapom asrock h97 pro 4. Remelem valaki tud segiteni.
0
0
0
0
winrar avatar
manzsy: Én Pentium 4-en inkább maradnék az XP-nél.
0
0
0
0
ForHonor avatar
manzsy: Csak tiszta telepítéssel.
0
0
0
0
manzsy avatar
Sziasztok! Pentium 4-es gépre amin XP van fel lehet tenni a Win 10-et? 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
maxxx: A linkelt cikk nem a win10-re való frissítésről szól. A win10-re való frissítéshez meg ugyan azt tudom mondani, mint lentebb már leírtam: "a 32 bites 32 bitesre, a 64 bites pedig 64 bitesre frissül."
0
0
0
0
ForHonor avatar
Köszi elolvastam csak felfelé lehet frissíteni vissza sajnos nem.
0
0
0
0
Thomaz avatar
maxxxx: Elvileg lehetséges de nem biztos. olvasd el

[LINK]
0
0
0
0
ForHonor avatar
Ez eddig ok, Én Pro-t akarok frissíteni Pro-ra, de mondom a csel a 64-ről 32 bitesre na ez itt a kérdés.
0
0
0
0
csuz-li avatar
maxxxx: tapasztalatom nincs, de hivatalosan a frissítés adott verzióra vonatkozik, tehát a home verziók home-re frissülnek; ezzel párhuzamosan a 32 bites 32 bitesre, a 64 bites pedig 64 bitesre frissül.
0
0
0
0
ForHonor avatar
Windows 8.1 x64 frissítése Windows 10 x86-re?

A probléma lényege, hogy a gépben csak 2Gb ram van és ezért teljesen felesleges a 64bit-es Windows.
Viszont tele van programokkal mind 32bit, ezért szeretném Windows 10 re frissíteni ami x86 azaz 32 bites.
Valakinek van valami tapasztalata erről?
0
0
0
0
Liptik avatar
Természetesen a játék tört

Steam nem szükséges, ha tört, ha jól tudom. Bár kitudja.
0
0
0
0
Payphoner avatar
winrar Igen, minden fentvan, de sehogy sem indul, :/ De minden más játék megy. ÉS egy ismerősönek win10-en ugyan ez a probléma
0
0
0
0
lincoln_a_vandor avatar
Ezzel a programmal meg lehet valtoztatni a Login screen-ek a backgroundjat akit esetleg erdekelne 😀
[LINK]

ui:az enyem ilyen lett 😆
https://www.kephost.com/images/2015/08/04/Screenshot5.png
0
0
0
0
no avatar
Microsoft Edge nekem is nagyon bejövős cucc! 😀 Bár lenne hozzá egy Lastpass meg egy normális hírdetés blokkoló,de idővel lesz minden gondolom. 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
Liptik: nem kell a Rufus, vagy más hasonló program. Ha a media creation tools-al töltöd le a Microsoft hivatalos oldaláról, akkor megkérdezi, hogy frissíted-e az adott gépet, vagy másikat akarsz vele telepíteni. Ha az utóbbit választod, akkor megkérdezi, hogy ISO-ban, vagy USB-re akarod-e. Ha az USB-t választod és be van téve egy legalább 4GB-os USB (amire a rendszer figyelmeztet is), akkor létre hozza az USB-n a bootolható telepítőt.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció